- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
malisonX
aktív tag
Szia!
Szerintem egész biztosan.Csak tipp: én az első hangváltóknak nem találtam helyet a Golf ajtókárpitjában (így az ajtó belsejébe tettem alulra, ami nem biztos, hogy a legjobb, de már kb. 2 éve használom, gond nélkül...) azért lett hátul már RS, amihez feleakkora, kárpit alatt elférő doboz van, viszont ennél nem lehet finomhangolni a tweeter levelt. (Én eleve default álláson találtam legjobbnak.) Ha most vennék, inkább ilyet vennék előre is...
Közben sok googlezás árán találtam egy szimpatikus aktív mélynyomót is a szetthez, ami elvileg elfér mankókerékben is, mivel csak 120mm magas. [link] -
malisonX
aktív tag
Sziasztok! Van egy 7-es golfom Harman MIB2 fejegységgel, ez támogatja a 2 ohmos hangszórókat is, úgyhogy külön erősítő nélkül kapott Blam hangszórókat (165RS, 165RX), illetve le lettek szigetelve az ajtók. Szerintem elég jól szólnak, van basszus is, de többet akarok. Szeretnék a pótkerékbe egy aktív mélynyomót, viszont nem szeretném elveszíteni a duplafenekű csomagteret, illetve a 18"-os mankókerekemet sem. Egyelőre a Cerwin Vega VPSTX12 típusú aktív mélynyomóját találtam, de ilyet csak az ebayen láttam kb. 120k-ért, de közel ennyi lenne pluszban hazahozni is. Tudtok esetleg hasonló opciót, amit EU-n belül is meg lehet vásárolni? Köszönöm!
-
malisonX
aktív tag
Szia!
Köszi szépen, így már "picit" jobban képbe kerültem.
1. Igen, egyelőre gyári fejről menne és az tudja kezelni a 2 Ohm-os hangszórókat is, ennek utánanéztem. (Bár azt nem tudtam, hogy amiatt elfüstölhet, ha a 2X2Ohm mellett meghagyom a 2x4Ohmot is hátul.)
2./3. Úgyhogy akkor mihamarabb veszek mégegy ugyanilyen komponens szettet és szigetelem mind a 4 ajtót.
Ha esetleg később tennék be egy plusz erősítőt is, tudsz olyat ajánlani, amit el lehet rejteni a műszerfalban (tehát valami kisebb méretűt) és megfelelően meg tudja hajtani ezeket a hangszórókat? -
malisonX
aktív tag
Sziasztok!
A 7-es Golfomnak szeretném upgradelni picit a hangszendszerét. Harman (gyári) fejegység van benne, aktív hűtéssel. Alapvetően a gyári noname hangszórópár sem szólt (szerintem) katasztrofálisan rosszul, de annyira rossz minőségű anyagokból készült, hogy már a gyárban szegecseléskor is körben megrepedt a műanyag rögzítőpereme. Egy extra beépítésénél pedig ki is kellett szednem őket teljesen, így már esélytelen volt stabilan visszarögzíteni. Így úgy döntöttem, hogy akkor már rakok bele valami komolyabbat, illetve az ajtó rezgés/zajszigetelését is egyúttal megcsinálom.
BLAM 165 RX típusú komponens szettet ajánlottak a webshopban, ahol érdeklődtem a lehetőségekről. Javasolták, hogy egyúttal a hátsó ajtókban levőket is cseréljem, mert egy nagy katyvasz lesz a hangzásom. Ugyanebből a szériának a koaxiális verzióját javasolták hátra, de gyárilag van az ajtóban csipogó is.
Rakhatok hátra is komponens szettet, nem lesz hátrányom belőle?
Illetve a 165 RX-ben 6/12 dB/octave hangváltó van, de létezik egy olcsóbb verzió a BLAM 165 RS, amihez 6 dB/octave high-pass hangváltó tartozik. Érdemes a 6/12 dB/octave hangváltósat megvenni?
Melyik beállításával érdemes elsőkörben próbálkozni? (6/12 dB)
Köszi előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Elektromos autók - motorok
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Napelem
- Nintendo Switch 2
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest