- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- VoLTE/VoWiFi
- Yettel topik
- Magisk
Aktív témák
-
keIdor
titán
... és nézzük meg a HD4870 X2-t és a GTX-295-öt is, ha már ennyire fontos a megjelenés időpontja.
...és a GTX-295-t nem nevezném jobbnak, mert hol az egyik gyorsabb hol a másik.
És én inkább CF-eznék, mint SLi!Egyébként nekem is volt mindkét kari (280, HD4890) és szerintem egy szinten vannak. Itt is hol az egyik jobb hol a másik... aki azt mondja bármelyikre is, hogy sokkal gyorsabb az valamelyik oldalon fanboy.
-
keIdor
titán
Én egy 50%-os ugrást is jónak tartanék már.
Cserélek is, csak az ára fogja eldönteni mikor... nem mintha 1db HD4890 OC kevés lenne 1680x1050-re (főleg, hogy keveset játszom PC-n) de az a fránya kíváncsiság...
janos666: Lassan eljutunk oda, hogy a DX9 kártyák teljesítménye alapból nem is elég. A G70, G71 ma már nagyon lassú, az RV580-ak még elmennek, de azok se valami erőgépek napjainkban... el kéne felejteni a DX9-et már és azokat is, akik még ilyen kártyával rendelkeznek. Lépjünk ezen túl végre és az XP-n is...
Kell DX10 és DX10.1/11 más nem. 2010 lesz. Az AMD is elfelejtette már a régi kártyáit, mert tudtommal Kata 9.3 óta nincs R600 alatti támogatás. -
keIdor
titán
Mókás ez a topic, van itt minden.
-
keIdor
titán
Nekem nagyon tetszik ez a Windows 7, nekem is már dübörög! Ennek helye lesz a polcon, hihetetlen jó munkát végzett a Microsoft ezúttal! Eddig minden Oprendszere szar volt megjelenéskor, ez ha úgy vesszük a megjelenés előtt is "tökéletes".
Igaz, ez egy továbbfejlesztett Vista, szóval nem a 0-ról kezdték, de ilyennek kellett volna lennie a Vistának is alapból. Én SP1 óta használtam azt, szerintem már onnantól jó volt, de ez... mérföldekkel jobb az SP2-nél is!
-
keIdor
titán
Így legyen!
-
keIdor
titán
Nem szívatlak. Nézz szét a többi topicban is... valaki megírt egy kamu cikket a GT300-ról és az terjedt így el. Ezért nem olvasok már mást, csak Prohardvert! De ezt már 1 hónapja tudni...
INQ, Fudzilla stb. oldalakat messziről kerülni kell, és azokat a magyar oldalakat is, amik ezeket fordítják le. (HOC, Ipon)
Ha holnap megírnék egy cikket valamelyiken a GT800-ról akkor az is ugyanígy elterjedne...
Persze valami készül, de ki tudja mikor lesz belőle valami, meg az se lesz igazán ideális GPU-nak.Dare2Live: Novembert beszélnek most, de ez még változhat, de a TSMC most nagyon gyengélkedik ki tudja meddig... még a kis RV740 legyártása se megy, "Evergreen" annak kb. a kétszerese.
-
keIdor
titán
Egyelőre úgy néz ki, hogy a Start November közepén lesz valamikor... de ha nagyon gyengélkedni fog a TSMC, akkor lehet lesz belőle még 2010 is. A GT300 meg már egy ideje tudni, hogy nem létezik, sose létezett, kitalálták az egészet. Valami majd lesz a másik oldalról is, de még sokára... és ki tudja mi...
Szerintem az egyik kártyát már Augusztusban add el, 1db HD4890 is elégnek kell lennie FullHD-re, azzal kihúzod az R800-akig, bármikor is jön. -
keIdor
titán
válasz
tzsolesz #4472 üzenetére
Szerintem 900-1000MHz meglehet, de felette azért nem biztos... elég szar a 40nm is még...
Minden az áron fog múlni, én majd 60-80k környékén nézek utódot, 1200-1600SP elég jó előrelépés lenne már. A 4800SP-ben még nem hiszek, a 2400-3200SP-seknek meg már kemény ára lehet majd. -
keIdor
titán
Áhh, látom új munkahelyet talált.
(#4251) Gonosz15: Kérdés, hogy a 4790-nél megmarad-e az a tuningpotenciál... mert azon vagy alapból gyenge GPU-k lesznek mondjuk max (hasraütésre mondom) 700MHz-el fognak tudni, vagy low-voltage lesz alapból... persze majd lehet manuálisan emelgetni, aki akarja... de nem mindig segít az sem.
-
keIdor
titán
válasz
schwartz #4245 üzenetére
- erre csak ennyit reagálnék... meg még annyit, hogy egyszer nem vettem még 20k-ért játékot, sőt, szerintem Te is tudod, hogy nem csak PC-n van warez...
Gonosz15: Alapból nem kéne annak a kártyának léteznie, mennyivel lesz olcsóbb, mint a HD4770, vagy HD4830? 1000Ft-al?
-
keIdor
titán
válasz
VinoRosso #4235 üzenetére
Szerintem meg már nem normális, ami most van. A választék fele hulladék... igaz eladják, mert Fatality, meg egyéb "nagy emberek" neve rajta van. Szerintem nem normális az, hogyha valaki nem néz fel naponta a PH-ra azt simán át tudják baszni. Nem mindenki kocka, hogy állandóan a gyártók idiótizmusát kövesse, hogy ne b*sszák át a boltban...
Nem szeretem a túlzott egyszerűséget, de ezt a sok hulladékot se szeretem, jó legyen választék, de ne ennyi, és ne ilyenek!
Még mindig kevés gyártót akarok normális termékekkel.
-
-
keIdor
titán
válasz
Komplikato #3991 üzenetére
Szerintem csak Win7 miatt lesz benne. Tudja majd, de úgy, mint az S3 is... papíron...
Ahogy ráengednél egy DX10.1-es játékot akár LOW-on akadna, mint a halál.
De azért kicsit vicces, hogy a 9500GT 40nm majd tudja a DX10.1-et a GTX-295 meg nem!
De nem lennék (már 2008 óta) nV tulaj.Egy kis ideig volt GTX-280-am, de hála istennek el tudtam adni 100k-ért... a 130$-os HD4870 meg 200$-os HD4890 mellett nem tudom mennyiért tudtam volna eladni, talán adtak volna érte egy üveg málna szörpit, mást nem.
-
keIdor
titán
Hát szerintem 2010-ben jön, hogy mikor nem tudom, mert még "béta" a cucc. Szerintem max 10-15k lesz...
Hát igen, PS3-hoz én is 3 havonta 1db játékot tudok csak venni, mert egyrészt drága a 17k egy játékért, a másik, hogy kevés játék is van rá, ami tetszik. Sok a szemét arra is... Japán játékok nem érdekelnek, Final Fantasy és társai... pedig abból van egy csomó.
Egyébként mostanában már azt csinálom, hogy megvárom amíg lemegy egy játék ára 7-8k-ra és akkor veszem meg... ha meg szar 1:1-ben csere. Sokan ha kijátszottak valamit cserélik, de nekem van egy szép nagy polcom gyűjtögetni, a nagy alkotásoknak (játék, film, sorozatok) ott a helye. -
keIdor
titán
Azt is figyelembe kell venni, hogy Xbox userek között sokkal kevesebb warezol, mint PC-n. Itthon a PC Gamerek 95%-a warezol, míg Boxosok közül kb. 50%... Nyugaton, USA-ban, Kanadában nyilván kisebb ez a százalék, de ott is van... főleg USA-ban a "három" közül, de akkor még nem beszéltem az Oroszokról, akik a legnagyobb warezosok a Földön... bár lassan a távol-Kelet megelőzi már őket is...
Meg Boxnál a warez nem csak abból áll, hogy letöltöd, hanem komoly munka van a géppel is, és nem fog mindegyiknél működni a dolog... szóval persze van konzolra is w., de nem olyan egyszerű az, mint PC-n. -
keIdor
titán
válasz
schwartz #3948 üzenetére
Én már rájöttem, hogy van jobb dolog is a grafikánál pl. ez (1. videó Project Natal) eszméletlen miket tudnánk művelni haverokkal, és még olyan játékokban is működhetne ez, amire csajok is vevők lennének.
Persze ezt meg lehetne csinálni PC-re is, de úgy se fogják, mert "nekik" nem éri meg... én/mi meg kevesek vagyunk, hogy ezt meg tudjuk változtatni... döntse el mindenki magában, hogy szórakozni akar, vagy költeni százezreket évente csak a grafika miatt... én megtaláltam az arany középutat. Konzolra is és keveset PC-re. Sokan csodálkoztak, hogy nekem miért nincs i7-em... hát ezért... inkább költök értelmesebbre, amint ez a mozgásérzékelős cucc is kijön rohanok érte! Már csak nappali kéne hozzá.
-
keIdor
titán
válasz
Bluegene #3941 üzenetére
... és akkor nem tudom láttad-e a Forza 3 videót, képeket...
én nem véletlen költök idén már kevesebbet gépre, nem éri meg... Crysis 2 is szerintem ugyanolyan szép lesz X360-on és PS3-on is, mint PC-n maxon. Persze azért, mert port lesz, de ha 99%-ban az készül minek vegyek alá gépet?
-
keIdor
titán
válasz
csatahajós #3842 üzenetére
GT300 azt se tudjuk milyen lesz...
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #3597 üzenetére
Intel összes eladásának 1%-a Core i7, szóval nem csoda. Ez nem nép proci...
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #3592 üzenetére
GTA4-et el is hiszem, Grid-et is azt a Battlestation Pacific-ot nem ismerem, de a Crysis az tuti nem gyorsulhat. Nálam ugyanúgy megy 3GHz-en, mint 4GHz-en.
1FPS-el nem gyorsabb!
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #3588 üzenetére
Na és mik azok a komolyabb játékok?
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #3563 üzenetére
Hadjuk már ezt az i7-et, az egy szerver proci, semmi keresnivalója egyelőre egy gamer konfigban.
Szerintem előbb jön annál egy ütősebb proci olcsóbban, mint hogy i7 kelljen játékra.
-
keIdor
titán
válasz
janos666 #3502 üzenetére
Én kb. egy hete adtam el a HD4870 OC 512MB-ot 43k-ért. Igaz nem én használtam, de van már más helyette. Aztán 62k-ért vettem a HD4890 OC-t. Ez 19k ráfizetés, szerintem nem sok, és ez sokkal jobb kártya.
-halkabb
-hűvösebb, úgy, hogy ugye kevesebbet pörög a venti
-kevesebbet fogyaszt
-nagyobb órajeleken megy alapból, de tuningban is jobb (1GHz környékén megy)
-1GB vramDe kapni már 4870 1GB-ot is sok helyen, Vapor-X, IceQ4 meg hasonló hűtésekkel 50-55k között. Ez se sok érte... referencia meg gondolom még olcsóbb... PH! aprón kívül is érdemes körbenézni szvsz... de az újjal sincs semmi gond szerintem, nincsenek olyan durva árak most!
De abban is biztos vagyok, hogy egy 50k-s GTX-260 216SP-vel se járnál rosszul, sőt! -
keIdor
titán
válasz
schwartz #3498 üzenetére
Igaz... leültem 1-es.
VinoRosso: HD4770, HD4890-el elérkezett a változás kora. Nekem HD4870 volt, az hangosabb volt, és melegebb, mint a mostani 4890. A hűtő ugyanaz, igaz van benne egy plusz hőcső, de szerintem az szinte semmit sem ér. Sokat optimalizáltak az RV770-en, hogy elérjék ezt. HD3850, HD4850 ref. hűtését is halottam már... tényleg kegyetlen, főleg utóbbi!
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
Dark KillerX #3436 üzenetére
Hát a 8800 Ultra az nagyon presztízs volt, emlékszem az volt 200k is, de én azzal sosem foglalkoztam, mivel csak a 8800GTX érdekelt és az is volt több, mint 1 évig! 9800GX2 az azért nem volt olyan drága, tudtommal megjelenés után 100-110k környékén már meg lehetett venni, a GTX-295 sokkal drágább a mai napig... GTX-280-ra mondod, hogy nem volt 100k?
Megjelenéskor a GTX-260 is volt annyi.
Abu85: Még mindig ott lenne az S3, mint konkurencia...
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #3388 üzenetére
CPU téren is jók, lást X3-ak pl... nincs ellenfelük...
Meg lehet jön az X6 is. -
keIdor
titán
válasz
sniper elite #3386 üzenetére
Mindegy mi a neve... AMD Radeon meg amúgy is jót fog tenni a kártyáknak marketing szempontból. Gondolom DX11 már ilyen névvel jön.
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #3282 üzenetére
Szerintem a 4 GPU-t is csak 2560x1600 környékén lehet valamennyire kihasználni, és ha jól tudom, Te "csak" 1920x1200-ben tolod.
Szerintem oda bőven elég lenne a 2 GPU is.
-
keIdor
titán
válasz
leviske #3276 üzenetére
Nyári RV870 megjelenés szerintem tuti nem lesz. Lehetne, csak akkor az RV770, RV790 készletek sose fogynának el, meg meg akarják várni a Windows 7-et, ami most Október, Novemberre van beígérve... a GT300-nál tuti előbb jön, csak kérdés mennyivel...
Meg szerintem az AMD ezt a korai RV740 megjelenést is lehet megbánta már... a partnerek se hiszem, hogy örülnek neki. -
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
leviske #2926 üzenetére
Jól gondolkozol, csak ahhoz, hogy a GT300 addigra készen legyen mindennek úgy kellene klappólnia, mint ahogy az iPON is írja! Ha tényleg egy GT200 méretű chip lesz, 40nm-en (amihez még tök hülyék nV-nél) akkor egyáltalán nem biztos, hogy ez félév múlva egy piacképes GPU lesz.
Bár nem kizárt, hogy a GT212 azért került törlésre (már ha létezett egyáltalán?) hogy legyen elegendő mérnöki (és pénz) erőforrás a GT300-ra.
-
keIdor
titán
válasz
tome.jr #2738 üzenetére
Hát igazából már egyikre se lehet mondani, hogy jobb mint a másik... valahol erősen a HD4890 agyonveri a GTX-285 OC-t, valahol meg a GTX-260 192SP referencia is megveri a HD4890-et.
Játék, felbontás, AA minőségétől is függ, hogy mi van. Arról nem is beszélve, hogy minden teszt más-és más driverrel tesztel.
Szerintem az a legjobb, ha van az embernek egy GTX-275/280/285-e, meg egy HD4870/4890-e, így nem érheti meglepetés.
-
keIdor
titán
válasz
Gonosz15 #2720 üzenetére
Ááá... P965 és P35 felejtős CF-hez!
leviske: Ne feledd, hogy a P35 az PCI-E 1.1 még, tehát hiába tud a Blitz széria x8-x8-at ha a PCI-E 1.1!
A P45 is ugye ilyen, csak az már PCI-E 2.0 és PCI-E 1.1 x16 = PCI-E 2.0 x8-al. Viszont P45-ben is óvatosan használnék már HD4980-et, mert szerintem az se tuti, hogy elég már nekik... venni kell egy X38 ,X48, X58-at azt csókolom. Viszont X38-nál arra kell figyelni, hogy nagyon nem FSB bajnokok, szóval procit azt nem lehet annyira kihajtani azokban. -
keIdor
titán
válasz
csatahajós #2711 üzenetére
Azt az Asus HD3850 Trinity-t nem is árulták, csak mutogatták, nem?
-
keIdor
titán
válasz
csatahajós #2706 üzenetére
"Can" az oké, de nem biztos, hogy a "will make" is megtörténik majd.
-
keIdor
titán
Még meg tudnák lépni az 512bit/2GB-os GTX-295-öst, csak a még nagyobb veszteség miatt nem hiszem, hogy bevállalnák... bár ki tudja, de inkább a GT300-al foglalkozzanak.
gyiku: Kevés HD4870 tudta azt a +20-25%-ot... a shotstabil beállítás meg max 3 embert érdekel ebben az országban, de többet nem.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest