- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
Aktív témák
-
válasz
tzsolesz #4429 üzenetére
A lényeg ott lehet, hogy procedurális texturákat használnak, és midi hangokat.
És valszeg a programozók is megírtak elölről mindent, és nem előre elkészített sok megás library-kat használtak fel.
Annyira nem értek hozzá, de vicces, hogy amikor C builder-ben régen írtam egy kis naptár progit, ami néznapokat is eltárolt. Lett 40kByte. Ahhoz, hogy a táblázatot ki tudjam menteni szabványos formátumba (sql, xml, stb.) be kellett importálnom egy unitot, vagy library-t, vagy minek hívták, és érdekes módon máris 900kByte lett a progi - nyilván volt benne egy rakás felesleges cucc.
Lazán el tudom képzelni, hogy a játékoknál is lehet ilyen eset. Meg a sok zene, nagy felbontású textura (diffuse, normal, és egyre inkább stb.) is foglalhat sokat.
De ez persze nem szakvélemény. -
válasz
DemonDani #4415 üzenetére
Nem akarok nagyon offolni, de tudtok olyan megbízható tesztet, ami az ARM alapú cuccokat hasonlítja össze telejsítmény, fogyasztás, linux driver, stb. alapján?
Pár hónap múlva egy hosszú akkuüzemidejű, multimédiás, tábla PC-t akarok venni, és linuxszal akarom használni.
Jöhet privátba is, hogy ne offoljuk tovább.
Köszi! -
-
Tudom, már többször felmerült az igény, egy átfogó, részletes GPGPU / grafikus API cikk írásra, de most megint eszembe jutott a hsz-eddel kapcsolatban.
Most épp a "a Xenos alacsony nyelvi szintjén" mondatrész keltette fel az érdeklődésemet.
Jó lenne tisztán látni, hogy a Stream SDK, CUDA, OpenCL, C.S. stb. melyik magas szintű, melyik alacsony, melyik, milyen cuccon, milyen hatékonysággal fut, mik a szűk keresztmetszetek, milyen fejlesztő környezetek vannak, hogy műxik az egész a gyakorlatban, stb.
Nem is tudom, hogy mekkorát ugranék örömömben, egy ilyen írásért. -
válasz
tzsolesz #4334 üzenetére
Irónikusan értettem. Remélem, nem így lesz.
Nem hinném, hogy az nV keze még most is ilyen messze ér, bár nem tudhatom.
Ezzel az erővel azt is feltételezhetnénk, hogy az nV fizeti a TSMC-t, hogy szar legyen a 40nm-es kihozatal (még az AMD-féle kis GPU méretek esetén is), hogy legyen idejük a köv. GPU-t rendesen megtervezni. -
válasz
dangerzone #4299 üzenetére
De ez az. A végén azért cserélgetik az arcán a MAP-pelési eljárásokat, hogy bebizonyítsák, hogy az.
Bár, elméletileg akár kamu is lehet, mert AfterEffects-el is rálehet rakni egy igaz videóra ilyesmit, de nyilván nem kamáznak AMD-ék, ráadásul a csaj szája nem mindig mozog tökéletesen, de ez már szőrszálhasogatás. -
válasz
tzsolesz #4290 üzenetére
Az animáció szerintem nem a VGA karitól függ, hanem az animátortól, legalábbis az előre elkészített animáció. Vagy kézzel megcsinálják, vagy motion capture-el felveszik.
A tesszelátor nagy előrelépés lesz szerintem az élethűség irányába, mert végre nem lesznek 100 pixeles egyenes lapok a játékban, feltéve, ha mindenhol fogják alkalmazni.
A másik, a textura felbontása, ami még manapság is elég gyakran vicces.Szerintem sok van még a film minőségig. Abból indulok ki, hogy egy komolyabb fullHD kép renderelése eltarthat órákon át is egy négymagos procin (raytrace nélkül is), és nem csak azért, mert annyival gyengébb a CPU egy GPU-nál.
De ez csak az én véleményem.
-
válasz
janos666 #4201 üzenetére
Elméletileg igazad van, két feltétellel:
1 - Az nV kibírja a sw render idejéig (~2014) így kevésbé sikeresen.
2 - amikor ez bekövetkezik, akkor még lesz lehetőség nem-homogén rendszerek összerakására.
Emlékezz vissza, régen a pentium1-es korszakban belerakhattál egy AMD, vagy Cyrix procit is egy intel csipes lapba, mert minden kompatibilis volt mindennel. Hol van ez ma?
Simán lehet, hogy Hypertransport-al, vagy QPI-vel fognak csatlakozni a gyorsítókártyák, vagy gyorsítóprocik az alaplapra, és nyilván nem fog az intel és az AMD csak azért kompatibilis rendszert használni, hogy az nV is csinálhason kártyát a rendszereikhez.
Vagy az nV licenszelheti mindkét gyártó megoldását, ha azok úgy akarják, de egyre gyűlni fognak az ilyen licenszköltségek, és a végén ezek többe fognak kerülni, mint amennyi haszon lesz az nV termékeken. -
válasz
schwartz #4180 üzenetére
Háát, nemtom mi lesz, de az biztos, hogy a GPGPU vonalon sem éppen százas a helyzet, mert több helyről (film-utómunka, és grafikai cégektől) hallom, hogy a következő renderfarm frissítéskor inkább a Larrabee felé nézelődnek, de legalábbis visszatérnek a Xeon-okhoz, mert hiába jó az nV féle QuadroPlex/Tesla, és hiába könnyű programozni a CUDA miatt, de az x86 azért mégiscsak szélesebb körben támogatott. Sokkal kevesebb progit kell külön megírni.
Persze, még egyáltalán nem biztos, hogy a Larrabee tényleg olyan jó lesz, mint ahogy azt sokan gondolják (programozhatóság és teljesítmény terén), és az sem biztos, hogy az a néhány cég, akit én ismerek, az reprezentálja a GPGPU piacot. Sőt...
Az a baj, hogy az nV két lovat akar megülni egy seggel. -
-
Szerintem, az sem lenne hülyeség, ha 40nm-en kiadnák a g92-t, és a gt200-at.
Úgy akár az alsó-közép kategóriában még életképes is lehet egy ideig. Vagy tévedek?Hogy kell számolni egy GPU méretét a gyártási technológiából?
Ha az első gt200 65nm-en 576mm2 volt, és a gt200b 55nm-en 470, akkor nem találok olyan számítási módot, amivel ez kijön. Elvileg úgy kéne, hogy az 55nm-es változat területe = 576 / 65^2 * 55^2 = 576/65/65*55*55 nem? Pedig így nem 470 jön ki, hanem 412... -
-
válasz
Gonosz15 #4065 üzenetére
"Rendben van, hogy kopogtat az Intel larabee... (...) ...ami teljesítményben jó ha megközelíti a mostani csúcskártyák teljesítményét. Mire az kijön már egy GT300 -al meg egy RV870-el kell versenyeznie."
Ez igaz, de - szerintem - a Larrabee csak azért jön ilyen korán, hogy a fejlesztők felkészüljenek a SW renderre. Szerintem nem is akarnak a hagyományos DirectX-es kártyákkal versenyezni. Az a cél, hogy mire eljön a SW render ideje, addigra a fejlesztők úgy ismerjék az intel termékét, mint a saját tenyerüket, és erre optimalizálják majd a grafikus motorokat. Ebből akarnak/fognak előnyt kovácsolni az AMD-vel szemben, aki eddig még nem nagyon közölt semmit arról, hogy mivel készülnek erre a jövőre.
-
válasz
Dare2Live #3849 üzenetére
Azt azért nem kellene elfelejteni, hogy a 4870 és a gtx280 viszonya még a dx9 korszak eredménye. Ha jönnek a modernebb játékok, akkor valószínűleg elő fog jönni az Ati karik felépítésbeli előnye. Igazi dx10, dx10.1, dx11 játékokban én méginkább az AMD-nek kedvező felállást képzelek el, persze csak akkor, ha az nV nem kanyarodik vissza a grafika irányába a gt300-al.
-
Mert az a lámpa egyből a 230V-ról megy. A LED meghajtásához pedig 1,5-2V egyenfeszültségre van szükség, tehát kell egy picike tápegység is, ráadásul csak a LED is többe kerül a lámpánál. Így sokkal drágább lenne nekik.
Most meg neked drága, mert minőségtől függően 7-8W-ot is bezabálhat az a kis fika pislákoló lámpa. Persze, vannak jóféle típusok is, ahol 1W körüli a fogyasztás.
Én mindegyik elosztónkban kikötöttem. Jobb, ha nem eszik semmit.mod: akkor van szívás ha nem szétszedhető.
-
válasz
wolfman #3747 üzenetére
Már sokszor leírták mások is itt a PH!-n, hogy az a 80fok meg sem kottyan a videokariknak.
Ismerősöm Radeon X850XT PE kártyáján egy házi passzív hűtő van egy 9centis ventivel, ami 5V-on megy. Semmi hangja nincs, de a kártya forró. Néha alulról súrolja a 100 fokot. Évek óta így megy, és semmi baja, pedig a srác húzza a kártyát, már amennyire lehet. -
Én annak drukkolok, hogy ne csak a közeljövőben legyen nagy hal az AMD.
Tisztára úgy tűnik nekem, hogy az nV beáldozza a közeljövőt a távolabbi jövő érdekében.
Mert ugyebár, ha az nV és az intel is GPGPU irányba megy, akkor valószínűleg a játékok, és grafikai programok is arra fogják venni az útjukat.
Remélem, az AMD is látja ezt, és már sül a pár év múlva esedékes GPGPU/cGPU, vagy akármi a sütőjükben. -
mod az előzőhöz: Nem értettem félre, csak hülyén reagáltam, bocs.
Nincs semmi harag, nyugis fickó vagyok.
(#3541) sniper elite: Ez azért volt, mert az rv770 feszültségét jó magasra lőtték be, hogy nagy legyen a kihozatali arány. Remélhetőleg, most nem fogják megfőzni fesszel a GPU-t! Ha igazak a pletyik, akkor az rv870 kisebb lesz az rv770-nél, és így a két GPU-s verzió sem lesz olyan forrófejű. Elméletileg 2db rv870-nek kevesebbet kell ennie, mint egy db gt300-nak, feltéve, ha a magmérettel egyenesen arányos a fogyasztás felépítéstől függetlenül.
-
Viszont a pletyik szerint az rv870 annyival kisebb lesz (~180mm^2 és ~450mm^2), hogy nem a két új csipet kell majd összehasonlítani, hanem az azonos árú kártyákat. Vagyis mondjuk 2db rv870-et a gt300-al. Legalábbis, én valahogy így képzelem.
(#3539) schwartz: Oké, értem én.
Ez csak az itthoni gépem. Nem vagyok hárdkór gémer, de azért elég sokat szoktam játszani, csak nem itthon.
Viszont, ha veszek majd egy izmosabb VGA-t, akkor meg fogom nézni, hogy minek van jó ár/érték aránya.
De nem ebből indult ki a vita, hanem abból, hogy melyik a jó ár/érték arányú chip a gyártók szemszögéből. Mert hiába csinál az nv egy másfélszer gyorsabb csipet, mint amilyen az rv870 lesz, ha a csip előállítási költsége a magméret miatt mondjuk két és félszer annyi. Íg yaz AMD-nek adott a lehetőség, hogy eg ykártyára rakjon kettőt az új GPU-ból, és egy gyorsabb kártyát csinált ugyanannyi pénzből. Ez már viszont érdekli a HC gémert, nem? -
válasz
sniper elite #3534 üzenetére
Ez a réteg elég szűk véleményem szerint. Még külföldön is az, sőt, eddigi tapasztalataim szerint kint még a tehetősebbek is okosabban költik a pénzt. Ebben eléggé le vagyunk maradva. Kevés a pénzünk, de ha mégis van, azt is sokan hülyeségre (értsd: nem nézik meg elég alaposan, hogy mire) költik (nem rád gondoltam, csak általában).
Szóval szerintem igenis számít, hogy az AMD milyen ár/érték arányú karikat dob majd ki. Ha olcsóbb lesz a csip, akkor a kétkártyás verzió lesz a gt300 ellenfele. Nemtom, hogy most MCM felépítésű lesz-e az rv870, de ha igen, akkor akár egy nyákon (vagy akár egy tokban?) négy rv870 is lehet, ami ellen legfeljebb 2db gt300 lehet versenyképes. -
válasz
sniper elite #3532 üzenetére
Szerintem a gt300 erősebb lesz az rv870-nél. Hacsak nem alkottak valami nagyot az nV-nél, akkor marad a gt200-rv770 esetén megismert teljesítmény/előállítási költség viszony. Ez pedig az AMD-nek kedvez.
Nem szeretném, ha az AMD megint a "magas feszültség a magas kihozatali arány érdekében" nevű mozgalom főtámogatója lenne.
Remélem, hogy amíg késleltetik az rv870 megjelenését, addig is csiszolnak a gyártástechnológián, és nem a nagy raktárkészletre gyúrnak. -
válasz
sniper elite #3530 üzenetére
Jó kis meccs lesz ez is.
-
Azt értem, hogy a gt300 450mm^2 körül lesz, de honnan lehet előre megsaccolni a teljesítményét? Nem lehet annyival erősebb, mint amenniyvel nagyobb?
Abból indulok ki, hogy - állítólag - nem a gt200-ra fog épülni, tehát annak a teljesítményéhez sem lehet hasonlítani.
Vagy csak én vagyok lemaradva? -
Hmm, ez érdekes, de honnan tudja az AMD előre, hogy jobb előállítási költség/teljesítmény aránya lesz az rv870-nek, mint a gt300-nak?
Legjobb tudomásom szerint a gt300 nem egy foltozott gt200, hanem egy új csip. Ha pedig új, akkor lehet akármilyen is, nem? Vagy mégiscsak egy gt200+dx11 lesz a gt300? -
válasz
janos666 #3419 üzenetére
A papírforma szerint a 3-as de főleg a 2-es HD széria azért nem volt nagy durr, mert még zsír új csip volt, ami tök más felépítésű volt, mint az elődök. Ehhez jött még hozzá, hogy az AMD a gödör legalján volt minden területen (chipsetet leszámítva).
És még így is lehetett volna mindkét széria sikeresebb, ha az nV nem fékezi a fejlődést.De hagyjuk a múltat! Ha az AMD bebizonyítja, hogy továbbra is képes legalább versenyképes kártyákat készíteni (nem feltétlenül kell mindenhol tarolnia), akkor jó a fenti érvelésem, mert világosan látszanak a fejlődés lépcsőfokai.
Ha nem képes versenyben maradni bármi miatt (pl.: ha valami miatt nem tudnának reagálni a sw renderre, vagy megerősödne a GPGPU irányzat), akkor meg tök nyóc, hogy milyen lépcsőfokok voltak és mikor, mert mindenkit csak a végeredmény érdekel.
Utóbbi verziónak max. 10%-ot adok.
-
válasz
janos666 #3409 üzenetére
Nem vágom, hogy a valós sorrend hogy volt, de mintha eredetileg is kora őszre rakták volna az rv870-t. Aztán, amikor az nV benyögte, hogy októberben jön a gt300, akkor kitalálták, hogy akkor inkább nyáron jön az rv870. Aztán most, hogy a gt300 valszeg csúszik 2010-re, ők is késleltetik, mert akkor jobban ki lehet szórni a mostaniakat, vagy pedig van még mit csiszolni az új szérián...
De ez is csak spekuláció, és túl sok benne a bizonytalan infó.(#3410) gyiku: Ez télleg szívás.
-
válasz
sniper elite #3403 üzenetére
Miért, milyenek azok a specifikációk, amitől olyan sokat fogyasztana?
-
válasz
schwartz #3383 üzenetére
Reálisan nézve, még messze van az AMD attól a 21-től, legalábbis szerintem.
Tény, hogy jól alakulnak a dolgok, de még csak kezd jól állni az AMD. Az igazi öröm majd akkor lehet, ha a megszilárdul a pozíciója, és bebizonyosodik, hogy nem csak egy sprint erejéig tud nyertes lenni.
Én őszintén drukkolok nekik.Nem tudom, hogy milyen hatással lesz a későbbiekre, de biztos nem véletlen: [link] + [link].
-
Ja, már csak a GPGPU nevű szöget, és a 'tervező progik támogatása' nevű szöget kellene beléjük verni.
Bár, amíg az Apple-nV szerelem ilyen mély, addig az utóbbi szög nem fog beléjük verődni. Nem fog senki win platformon AMD-t támogatni, MAC-en és linuxon meg nV-t...
Ráadásul ez a terület csak az én vesszőparipám, belátom, hogy nem éri meg az AMD-nek ebbe fektetni. -
Ok, én mindent elhiszek, mivel nem értek hozzá ennyire, viszont azt olvastam, hogy ettől jobb lesz - legalábbis általános számításokra.
Nem lehet, hogy csak az elméleti-teljesítmény / tranyó arány romlik ettől?
Abu olyasmit írt régebben, hogy pl. az Ati kariknak ugyan nagyobb az elméleti számítási teljesítményük, de ez csak a rájuk optimalizált kód esetén jön ki, általános felhasználás esetén (video kódolás, render, folding) ez leesik - vagyis jobban leesik, mint egy nV kari esetén (nyilván ez a konkrét programtól is függ).
Erre mondja mindig Abu, hogy a G80-tól kezdve az nV inkább GPGPU ösvényen jár.Ebből következően általános számításokban akár még jobb is lehet a gt300 teljesítmény / tranyó aránya - mármint, ha jól értem, hogy a MIMD egységek jobbak általános célra, mint a SIMD-ek.
-
Persze, ez tiszta sor, ezért írtam, hogy "...mire idáig eljutunk, addigra... (...) ...a dx13..."
Ha igazak a pletyik, és a gt300-ban MIMD egységek lesznek, akkor lehet, hogy már az nV is ebbe az irányba fejleszt, hogy mire eljön az idő, addigra komoly szereplő legyen a témában. Cserébe bevállalnak pár nehéz évet.
Egyelőre pont a most legsikeresebb AMD tűnik sw render és GPGPU téren harmadik helyezettnek, ami remélhetőleg csak látszólag igaz. -
válasz
Bluegene #3358 üzenetére
"nehéz lesz az intelnek betörnie"
Véleményem szerint az intelnek nem kell betörnie. A sw játékok fognak betörni, és arra - jelen állás szerint - az intel kártyája lesz a legalkalmasabb.
Gyanítom, hogy mire idáig eljutunk, addigra a Larrabee utódai lesznek oylan erősek, hogy csípőből megoldják a dx13 kompatibilitást/emulációt - végülis tök mindegy, hogy 150fps, vagy 70.
De mondom, ez csak találgatás. Remélem, az AMD addigra előáll egy olyan megoldással, ami miatt az intelnek tényleg külön be kell törnie.
Vagyis, remélem, hogy igazad lesz! -
válasz
Bluegene #3343 üzenetére
Miért szerencsétlenkednének a Larrabee-val?
Eszükben sincs most a DX korszakban komoly szerepet kivívni. Általános gyorsítókarit terveztek, amire lehet sw render motort írni. Abu is leírta már százszor, hogy a következő nagy id tech, és UE motorok szoftveresek lesznek, és erre jelenleg a Larrabee-n kívül semmi sem elég jó. Ebből nekem nem az intel bénázása jön le, hanem hogy az AMD-nek kell majd felkapaszkodnia az intel mögé e téren is.
Az nV is lehet sikeres itt, feltéve, ha tényleg olyan jók lesznek általános feladatokban, és a sw motorokat úgy írják meg, hogy menjenek nV karin is (pl. OpenCL-ben, és nem x86-ra).
Ez persze csak spekulácijó, nem szakvélemény. -
"On paper specifications suggest that the HD 5870 could deliver up to 2.1 teraFLOPs, more than twice that of the existing HD 4870."
A 4870 1.2TFlops-os, nem? Ennyire profi arrafelé a matek oktatás?
Többieknek is:
Az 5780 végül nem master-slve chip felépítésű lesz?
Asszem, már kérdeztem korábban is, de nem emlékszem, hogy kaptam volna rá választ. -
-
Szóval úgy értettem (csak nem volt időm javítani), hogy ha a programozók kitalálják, hogy márpedig nekik az x86+AVX jobban fexik, mint az openCL, akkor az nV sütheti a kártyáját.
Ha pedig OpenCL lesz a népszerű, akkor versenyben marad(hat).
Itt lehet, hogy szerepe lesz az AMD-nek, mert ha ők is előjönnek egy x86-os GPGPU-val, akkor ez az x86-os technika szerepét megerősítheti, kivéve, ha az OpenCL-lel mindent legalább olyan jól meg lehet oldani.
Ez persze, csak laikus agytorna, de hátha nem tök hülyeség.mod: Állati jó lenne egy PH!-s GT300+RV870+Larrabbee teszt, amiben az általános felhasználást is jó alaposan kivesézitek. Remélhetőleg addigra lesznek ezeket jól kihasználó progik!
És a teszt mellé (még elötte) jó lenne egy átfogó cikk a GPGPU techikákról, hogyan épül fel eg yilyen program, mitől függ, hogy melyik hardveren fut jól, miylen feladatokhoz ilyen proci és API fekszik, stb, stb.
Bilibe lóg a kezem? -
Kicsit off, de miért hagyja ki mindenki a GDDR4-et?
Ati régebben használta... -
-
válasz
VinoRosso #2902 üzenetére
Nem az én gépeim, így nem tudok annyit foglalkozni vele. A hibáról olvasott haverom külföldi fórumokon is, és állítólag megoldás is van rá, de az egy driver mod, ami bekavar pár játéknak.
De egyébként annyira már nem izgalmas a dolog, mert itt a win7, és az alatt tökéletesen műxik. Engem más nem érdekel. -
válasz
VinoRosso #2887 üzenetére
Ez biztos nem lehet az oka, mert ugyanabban a lapban az én nV 7600gs karim hibátlan Vista alatt is.
Viszont, már mások is mondták, hogy náluk nem jött elő a probléma, úgyhogy egyre inkább tanácstalan lenni. Melóhelyen intel proci+nV lapban is ugyanazt produkálta Vista alatt, pedig tök más gép, mint a haveré, még a MAX verziója is más.
Egyre inkább gyanakszom, hogy valami más szoftver szól bele a dologba... de xp, és Win7 alatt miért nem csinálja 99.9%-ban ugyanazzal a szoftver körítéssel?Mindegy.
-
válasz
VinoRosso #2879 üzenetére
Havernál full-AMD gépen van fent Xp és Vista is.
Xp alatt semmi gáz, de Vista alatt a MAX folyton hülyéskedik. többfélét produkál: átlátszó a test, amikor nem kéne, normal vektorok is elég önállóak, villognak a poligonok, más színűek, stb. Ez egy 4850-es, és egy 4870-es karival jött elő DX módban (OpenGL alatt még rosszabb), de kisebb kártyákkal is próbálta, és ugyanez. Win7 és XP alatt sosem jött elő a probléma (legalábbis DX módban).
Munkahelyemen is tapasztaltuk a problémát, de ott csak 2-3 óra után kezdett furcsaságokat művelni, pedig a hűtés tökéletes volt.
Viszont win7 alatt sem volt jó mindig; csak az utóbbi driverekkel.
Reméljük, ez a fejlődés végleges, és nem csak véletlen.
Én is teljesen AMD gépet akarok venni még ebben az évben, de ehhez az kell, hogy ne legyenek a fentiekhez hasonló problémák. -
Ezt nem tudom, de nV karival hibátlan.
Ugyanez volt a 3dsMAX esetében is, és azt az újabb Ati driverek win7 alatt orvosolták. Érdekes, hogy csak win7 alatt hibátlan, és csak az új driverekkel.
Ezért remélem, hogy tovább folytatódik a tendencia.mod: Bocsesz, XP alatt is jó.
-
Haver mesélte, hogy win7 alatt már 3dsMAX-al is hibátlanul műxik a 4870.
Ezek után már semmi sem tart vissza egy Full-AMD géptől...
Most egy vasam sincs, de úgyis meg akarom várni a dx11-es felhozatalt, meg azért jó lenne, ha nem csak 3dsMAX alatt lenne tökéletes a driver, hanem működne MotionBuilderrel és az Adobe cs4-es progikkal is a GPU gyorsítás... Na, de a 3dsMAX mindenképp pozitív előjel.Hajrá-hajrá!
Nem lenne rossz egy EVGA 5870 egy AM3-as XFX lapban egy Phenom II X4 955-vel...
(#2872) cizoe: Havernál is a 4870-el, de egy idő után szétesett a kép, és egy 96gt-hez képest is dög lassú volt (Vista alatt).
-
Ha ez és ez igaz, akkor megállapíthatjuk, hogy 55nm-en jobb a 4830 teljesítmény/fogyasztás arányban a 98gt-nél.
Itt pedig 110W-ot adnak meg a 4830-ra. Ha a 88gt 105W, és a 98gt ennél kevesebbet eszik, akkor csak úgy fogyaszthat a 4830 kevesebbet a 98gt-nél (linkelt PH! teszt), ha a gyakorlatban ugyanúgy kevesebbel is beéri, mint ahogy a 88gt-ről írtad. Ebből meg akár az is következhet, hogy a 4770 is beérheti majd jópár wattal kevesebbel.
A 98gt 55nm-es verziójára értettem mindent, mert a PH tesztben is ez szerepelt a táblázat szerint.
-
válasz
tome.jr #2743 üzenetére
Kérdezd már meg légyszíves, hogy miylen körülmények közt mérte a kettőt. Nem lehet, hogy véletlenül más graf. beállítással készült a két teszt? Más aa, af, stb... Gondolom, nem láma volt az illető, de az eddigi netes teszteknek ez ellentmond. Feltételezem, hogy nem kamuzik az összes netes tesztelő nagyjából egyformát...
Érdekel a téma, nem kötekedni akarok. Én is gondolkodtam már azon, hogy a minimum FPS sokat számít a gyakorlatban, és szinte sehol nem mérik... -
válasz
leviske #2736 üzenetére
"A 9800GX2 áll legközelebb teljesítménybelileg a HD58XX-hez"
(#2738) tome.jr: Esetleg tudnál konkrét játékot, felbontást és grafikai beállítást mondani?
Régi játékoknál ez egyébként tényleg így van. Pl. COD4 esetében. Viszont, szerintem tök mindegy, hogy 130, vagy 100fps...
Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden, ami Unreal Engine
- Háztartási gépek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest