- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Házhűtő önmagában nem sokat fog jelenteni, bár ezzel együtt a házad hűtésének optimalizálása segíthet. A probléma lényege az, hogy a 3850 hűtője csak keringeti a belső levegőt, tehát komoly légáramlást kell keltened, hogy ez el is távozzon (ráadásul a GPU alul van, tehát bőven ömlik oda is a meleg). Hátra és bal oldalra (ha van helyed a VGA magassága alatt) egy-egy kifúvó venti már jelenthet kb. -10 fokot.
Ha RT vagy ATT nem oldja meg, és zavar a 75°C-os hőmérséklet, muszáj lesz VGA hűtést cserélned. Egyébiránt annyira nem kéne aggódnod, mert 120°C-ig bírja a kari a meleget.
Ha óvatosan szerelsz, hogy nem sérülnek a rögzítő csavarok, akkor nyugodtan visszateheted a gyári hűtőt, ha valami gar. probléma lenne.
Mindenesetre itt van az, hogy a 3870 5k-val drágább (OK, 256-osnál majd' 10k), és jó hűtő van rajta, magyarán ua. pénzért, mintha rászerelnél egy extra hűtőt, van az embernek egy jó hűtésű, gyorsabb karija. Nálam most 860/1200-on agyonterhelve megy föl 70°C-ra, és max 70%-on forog a venti, a 2. VGA meg még 5 °C-kal hűvösebb. -
katt777
félisten
válasz
gombcomp #20522 üzenetére
Bivaly proci csak akkor kell X2 alá, ha 1280x1024-ben, AA, AF, és egyéb extrák nélkül (a la 3DMark06) akarsz játszani
, amúgy 3GHz-en futó C2D már elegendő (1600 feletti felbontás, max AA + AF és egyebek). Azt meg baromi olcsón lehet szerezni, ha számításba vesszük, mennyire bírják a C2D-k a tuningot, és a P35-ös lapok sem drágák (tápkábel meg az X38-asokban is kell a kariba).
-
katt777
félisten
válasz
kanai60 #20508 üzenetére
Sajna a proci messze kevés a 3870 alá, nem te esel először ebbe a hibába. Volt akinek hasonló procival 3870CF hozta azt a teljesítményt, amit nekem 1, pedig még az én vasam is kevés alá alapból (lásd előző hsz-om és a belinkelt cikk).
Jav.: mindig írj SM2/SM3/CPU score-okat is. -
katt777
félisten
válasz
edeleny #20501 üzenetére
Többet tudnánk mondani, ha esetleg kitöltenéd a konfigodat.
A 11k ponttal ne törődj, mert lehet, hogy valami bivaly Intel proci CPU-score-ja nyomta föl.
Amiért szintén nem mérvadó, hogy senki nem igazán játszik a 3D06 default beállításaival, tehát így csak csúcspontszámmal lehet villogni azoknak, akiknek ez a mániájuk. Ilyen beállításon a legtöbb proci kevés alá.
A 2100-as CPU-score-hoz jó az eredményed.
F8-at ne a Vistán nyomkodd, hanem előtte, rendszerindításkor, úgy jön elő a menü.
Ne keseredj el, inkább olvasd el ezt. Igaz, hogy 3870 és CF, de az jól látszik, hogy a gyenge CPU miatt nem jön ki a VGA tuning (még az alap sem), ha viszont nagy felbontáson és magas grafikai összetettséggel játszol, lejjebb megy a CPU-limit, és rögtön látni fogod a VGA-tuning eredményét.
Nálam pl. 3870CF alap és tuning beállítások között szinte semmi különbség nem volt 3D06 default-on (1VGA-val is csak 3-4%), HQ beállításokkal meg, amikor már elég volt a proci, rögtön kiugrott 3D eredményben a 10% VGA tuning. A te prociddal és a 3850-nel hasonlóképpen látnod kell, ha 3D06-ot leteszteled ugyanazon CPU beállításokkal, egyszer default-on (alap és tuning VGA beállításokkal is), majd 1680x1050-ben 16XAF, 8XAA, High Precision beállításokkal. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #20496 üzenetére
Azt rég tudjuk, hogy a magasabb RAM-ok lassabbak.
Attól még nem ócskák, különben a DDR3-as RAM-okat sem fejlesztgetnék. Majd, ha gyorsabbak lesznek, mint amennyit lassít a késleltetésük, akkor hasznossá válnak.
A VGA sebességét meg még mindig nem az ár/érték arány határozza meg.De pont neked úgyis hiába magyaráznám.
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #20491 üzenetére
Egész kár, hogy egy hasonló szintű órajel-emelésben részesített 3870 valahogy mégis sokkal gyorsabb. Nekem azért tetszik ez a "ez a kari gyorsabb, mert széthajtva megelőzi az alap órajeleken működő, komolyabb VGA-t"-meggyőződés, ami a valós tények (lásd előbb) nagy mérvű figyelmen kívül hagyásán alapszik, így a legtöbb ember számára jelentőséggel bírónak tűnik.
Esetleg letesztelhették volna GDDR3-as 3870-nel is, meg a 2-féle 3870-est tuningolva, persze akkor nem az az eredmény jön ki, amit ki akarnak hozni.
-
katt777
félisten
válasz
rumkola #20482 üzenetére
Ja, a quad CPU score nem 2400 pont volt, ugyi?
Másrészt CF-höz default beállításokon édeskevés a 3,2GHz-es AMD (annyira, hogy VGA tuninggal sem emelkedett szinte semmit a 3D06 eredmény), de még egy C2D is. Nálam a teljesítmény nagy felbontáson és magas összetettséggel jön ki, ahol már nagyjából elég a CPU-m. De erről alkottam egy hosszú és mély elemzést.Ez meg nem zavar, mert úgyis így játszom, szóval amíg nem váltok Penryn-re, nekem bőven jó a mostani konfig.
-
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20467 üzenetére
CCC is kezel több monitort, ha nem kellenek a Hv extrái.
Egyszer próbáltam Hv-t, de nem igazán tetszett, szóval én az ATI oldalra alapozva említettem. Lehet, hogy elindul kézi módban, csak éppen nem műxik majd rendesen. Meg fogod tudni, ha kipróbálod.
nV után én is tornáztam pár napig ATI-val.De belejön az ember...
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #20461 üzenetére
HDR alapból megy, legalábbis a teszt szerint, mert sehol nem kapcsoltam be, de ott mégis jelzi a HDR-es simítást (persze lehet, hogy a patch-től). AA-gel viszont szebb.
Mellesleg a játékban állított grafikát is érvényesíti a teszt, nem csak azt, amit a teszt menüjében bekapcsolsz, ill. van kényszerített mód is (driverből). -
katt777
félisten
válasz
Calibos #20455 üzenetére
De igen.
Régebben volt CF lista AMD/ATI oldalán, de azt /pill nem találom. Mivel viszont ezek ATI-t támogató game-ek, nyilván támogatják a CF-t is. Ha csak nem full-os játéklista ez, de akkor hová lett a CF-es? Lehet, hogy megvan még, csak én nem találom hirtelen. ATI Havok Physics-es lista is van külön. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #20456 üzenetére
Jól megnézhette a tesztelő, mert az elején szépen be is fordul az említett ATI logo.
Itt meg a sajátom. -
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20451 üzenetére
Nem tudtad???
XP-n ablakokat is áttetszíthetsz vele, finomíthatsz a 2D grafikai beállításokon.
XCode-hoz nem is fogsz parancsikont találni (legföljebb ATT-ban), mert az nem úgy műxik. Egyszerű módba kell kapcsolni CCC-t, és ott kiválasztva indítani az AVIVO kódolást.
Neked az Intel procival biztos OK a 8.3. -
katt777
félisten
válasz
losi73 #20448 üzenetére
Azért, mert szar. Némely konfigon nem megy, ha visszaolvasol, írtam róla. E topicban is. Lényegében hiába volt akár tiszta rendszerre telepítve is bekapcsolt a CF, 1 VGA-nál rosszabb eredményt kaptam, CPU pontszámnak pl. az 1/3-a elveszett. A 2. kari meg pl. nem váltott 3D-be. Még ATT-szal sem. Én élvezem a 8.2-est azóta is, mert annak a visszatelepítésével egy csapásra megjavult minden.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20418 üzenetére
Feltettem a Vistá-s (x64) ATT beállításokat, remélem, ezek rendben lesznek. Ha gond lenne, szólj, és akkor átbogarászom az egészet, de régebbi verziókkal nem volt ilyen probléma, ha valaki arra a rendszerre tette föl, amelyikre készült. Arra vigyázz, hogy itt totál felmaxoltam a maximális minőségi beállításokat. kivéve az AA és AF kényszerítést, azokat alkalmazás-vezérelten hagytam, szóval ott számítani kell a 3D teljesítmény jelentős visszaesésére. Ja, az AA metódust azért Box helyett Edge-detect-re tettem.
Du. nem leszek, de este lesz időm kipróbálni a két 3D beállítás közötti különbséget.
A hűtést GPU-CV futása alatt lőttem be, így melegedhet 70°C köré, viszont csak errefelé lesz hangosabb.
Az Auto-balanced profil nagyjából a CCC-vel elérhető teljesítményre van kalibrálva. Persze nálam minden 8.2-höz, mert Xp alatt ATT sem segített a 8.3-as driver-en, Vistán meg emiatt nem is próbáltam ismét azt. -
katt777
félisten
Az a cikk hangsúlyozottan az 1950XT-ről szólt, más VGA-kon nem minden beállítás jelenik meg, 3xxx karikon pl. hiányzik a 3. fül, mert nem tudsz feszt módosítani (és ezért nem lehet a driver határértékein túl vagy alul hajtani sem a 3xxx VGA-kat). Ha csak nem kimit-unlockolt biost teszel a karira. Viszont a megtalálható beállításokban már több mint 4000 embernek segített.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20403 üzenetére
Pedig itt van a többi között.
(Először belinkeltem közvetlenül, de akamai miatt nem működött, szóval görgesd kicsit lejjebb az oldalt.) És ne feledd, hogy kell neki a CCC, viszont akkor meg pár opció eltűnik az ATT-ból (OGL), szóval lehet tervezgetni...
Vistára tedd fel a Vista Manager-t (Yamicsoft), hihetetlen gyorsulást fogsz tapasztalni, ha mindent beállítasz. Nálam pl. veri az XP-t, pedig azon is fent van a megfelelő verzió, csak az a balfék "másoláshoz szükséges idő kiszámítása" marhaság marad; hát a barom ne az időt számolgassa nekem, hanem másoljon, vazze. -
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20400 üzenetére
Nálam elcseszte az 1 VGA-t is (CPU-score tűnt a semmibe az SB drivertől), de Intel prociknál még nem hallottam ilyen hibáról, gondolom, a más chipset miatt. Viszont grafikai kihagyások, úgy tudom, többször is előfordultak bizonyos programokban, konfigtól függetlenül.
#20401: erre válaszoltam az imént. XP-s a beállítás, bent van a nevében. Szóval ne rakd többször újra, mert megint csak nem lesz jó. Talán du-ra lesz időm Vistára is megcsinálni. -
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20395 üzenetére
Lehet, mert csak a fájl nevében van benn az XP megjelölés, de már módosítottam (regfile-t is finomítottam kicsit). Bocsi.
Igyexem Vistára is mielőbb beállítani (addig nézd meg XP alatt). Amúgy "full" telepítetted? Amúgy ne fusson ATT, úgy regelni, aztán ATT-t futtatod, és jó.
7.12-es driver OK, abban már benne vannak a főbb hibajavításokat, 8.2-est sztem akkor érdemes, ha valamilyen játék nem OK, és a driver frissítés megoldja.ATT-szal kevesebbet kapsz alapból, mert másképp vannak beállítva a hardver és 3D opciók, mint szimplán driverből v. CCC-rel. Én ezért szoktam kijátszani a 3D beállításokat, hogy driver-értéket kapjak, aztán csak utána tesztelek, ha ATT van fönt.
Hűtés természetesen működik, RT-t elfelejtheted. Sajna tuningból még csak a driver-értékeket tudja használni.
-
katt777
félisten
Mivel régen nézelődtél (egy ideje már megvan a CF), nem tudhatod, mit szívtam a 8.3-as driverrel, amúgy van ott már játék teszt, igaz CF-rel még csak a CoJ DX10, mert, gondoltam, legfontosabb a DX10. Crysis kész szívatás, amiatt is szívtam Vista frissítésekkel. Ha időm engedi, természetesen lesznek újabb tesztek is.
Azért 3D06 3D pontszámok elég sokatmondóak, optimalizált játékokkal elég hasonló eredmények jönnek ki (pl. CPU-limit). Amúgy persze engine-enként más és más. -
katt777
félisten
válasz
fagy53 #20377 üzenetére
Ha kiszámolom, mennyiért és mikor vettem a 3870-eimet, illetve a várható használati idejüket leosztom az addig eltelő időre, akkor az jön ki, hogy nem feltétlenül érdemes az olcsóbb árra várni, mert az avulásuk úgyis ugyanakkor következik be, és az egységnyi időre jutó költség nem feltétlenül lesz kevesebb azzal, hogy később veszel VGA-t, de olcsóbban. Akkor már inkább élvezze az ember a minőséget és a gyorsaságot, amiket nyújtanak. Mindezt természetesen nem a frissiben, extrém áron megvásárolt 3870-ekre értem, és nyilván attól is függ, ki mennyi ideig akarja használni, majd mennyiért eladni a sajátját, de érdemes kicsit számolni.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20388 üzenetére
Nekem az SP1, és külön a frissítések is totál szétcseszték a Vistát, úgyhogy maradt szépen alapon, ahogy XP-re sem teszek semmi SP2 felett, mert azok a hotfixek sem kevés problémát tudnak okozni. Valaki viszont anno írta, hogy pl. még az amúgy simán feltelepedő RivaTuner-t is kivágta a Vista SP1, szóval ha rákényszerülünk (én már rohadtul utálom ezt az évek óta tartó, folyamatos árukapcsolást - valaki bepróbálkozhatna a versenyhivatalnál ezzel
), akkor lehet, hogy egy darabig megint csak a modolt bios-okban bízhatunk, ha DX10.1-et akarunk élvezni (ami meg még úgysincs, tehát nem létszükséglet az SP1). Én mindenesetre DX10.1-es játékokig mellőzöm a Vista frissítéseket, mert amúgy nálam semmi baja a rendszernek.
-
katt777
félisten
válasz
loree69 #20371 üzenetére
Ahogy a hűtést beállítja az ember, no és azt se feledjük, hogy CF-öm van. 1 VGA-val hűvösebb volt, most az alsó kari van ezen a szinten, a felső 5°C-kal melegebb. Hja, ugye, alatta fűt a másik, és az alul lévő venti azért nem fúj ki minden meleget a házból (és kisebb a levegő mozgástere). De sztem 90°C alatt édesmindegy a VGA-nak, mert ez a gyári üzemi hőmérséklete (csak azért jobb' szereti az ember hűvösen). 1950XT-t még ATT-szal sem lehetett tuningolva 85°C alá hűteni, ha nem akart az ember megsüketülni, szóval nekem jó a 3870 e szempontból is.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20384 üzenetére
Ezt kicsit furcsán fogalmaztad, nem is értem, inkább pontosítok, ha a cikket nem olvastad:
1. start: F8, driver ellenőrzés kikapcsolása
2. ATT telepítése, aláíratlan driver/program engedélyezése
3. Újraindítás után már simán mennie kell.
4. ATT-ban bekapcsolod az ATI hotkey poller kilövését, és hogy tegye minden alkalommal, innentől kezdve ez vezérli a VGA-t, és felülírja a CCC-t, ha elmulasztottad eltávolítani. -
katt777
félisten
válasz
Mike 32 #20368 üzenetére
8.3-as Catalyst?
Sem ATT, sem Riva nem akaszthatja meg a gépet, mindegyik OK-s, viszont a RT bizonyosan nem szereti a 8.3-at, ezt én is láttam. ATT-t már 8.2-vel próbáltam, és az újabbat nem is áll szándékomban vissztenni. (Nekem simán a 8.3-as akasztotta ki a gépemet, azaz le nem fagyott, de a VGA-k mindent műveltek, amit nem kéne, azt viszont nem, amit kellett volna.) -
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20381 üzenetére
F8-cal indítod, és driver ellenőrzés kikapcsolása, ATT így megy (utána már nem kéri), x64-en is. RivaTuner meg a 2.06 óta gond nélkül felmegy rá. Másnál kérdéses, de újraindítás után leghamarabb megtudod.
CCC v. ATT? Jó kérdés. ATT finomabban behangolható grafikailag, viszont, ahogy néztem, némileg levesz a teljesítményből (a minőségi beállítások miatt, szóval lehet játszani, hogy a driverből kapott teszteredményeket adja). Ha nincs módosított hűtésű bios-od, akkor érdemes ATT-t használni (CCC nem kell). A frekiket a driverben (CCC) meghatározott határokig lehet csak állítani.
A letölthető beállításban (új ATThoz!) minden benne van, nem csak a profilok, a driver alap 2D/3D beállításaival (auto váltás is), valamint egy 860/1200-as profil, amely sebességen minden program, minden 3870-en megy, legalábbis én még nem láttam példát az ellenkezőjére. Profilokban hűtésszabályozás is benne van. Alsó sávok 30-35% (mert nekem a mod hűtéses bios 40%-on menne alapból), és a csöndesség kedvéért úgy állítottam be, hogy a VGA(k) 70°C-ig is hevülhet(nek), ez már persze a tuningos (860/1200) beállítással.
Persze bármit meg lehet benne változtatni, csak olyan apróságokat is bekapcsoltam, amiket alapból ált. kifelejtenek az emberek. Mint pl. itt (ez persze még 1950XT, de a lényeg azért látható). -
katt777
félisten
válasz
pempellini #20354 üzenetére
Link nem jó?
tegnap tele volt vele a topic (részemről is).
De ha neked a verziószámtól műxik, akkor: 1.4.7.1097b
A tesztoldalamon már beállítások is vannak fönt 3870-hez. -
katt777
félisten
válasz
Mike 32 #20353 üzenetére
Nálam 2 VGA-val, azaz 1GB VRAM-mal még 1700MB RAM-ot igényelt a benchmarkja szerint, ha VH 1680x1050 beállításokon futtattam (persze VSync, 8XAA és 16XAF is rajta volt
). Amúgy 1280x1024 szimpla VH-n beérte 800 MB RAM-mal is, tehát valamit azért számít az a "kevés" +VRAM.
Igazán frankón optimalizált egy játék!
Nem véletlenül sokkal gyorsabb a szintén DX10-es CoJ. Mondtam én, hogy csak azt akarják elhitetni a jónéppel, hogy új és drága hardvert kell vennie, és ezért a marketingért még a vásárló fizet.
Ügyes.
-
katt777
félisten
válasz
pempellini #20347 üzenetére
Jó, még 1szerűbb is (van egy külön fül a beállításoknak, nem kell a monitor-grafikonokkal vacakolni), viszont nem karikhoz, hanem 1szerre csak 1-hez, ha hőfüggő vezérlést akarsz.
De jó és egyszerűbb az új Ati Tray Tools. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20295 üzenetére
Mert így szoktam, és lesz..om, neked tetszik-e, ha már így megszólítottál. Tanultan némi illemet (másokkal ellentétben, akikkel szemben ezt nyugodtan figyelmen kívül tudom hagyni
), és nem ömlesztek egybe több egyénnek szóló válaszokat. De ezt már leírtam 1x. Ha 1-ben írok, akkor sem lesz sokkal rövidebb. Másrészt van, hogy lejár a mod-idő.
Soha nem írtam le semmit szentírásként, az pedig megint nem érdekel, hogy te (és a hozzád hasonlók) mit vélsz kiolvasni azokból a szavakból, mondatokból, amelyeket leírtam, ahelyett, hogy megértenéd (már amikor nem én fogalmazok rosszul, akkor meg nem tiltakozom a javítás ellen). Azért is írok, hogy ha tévedek, nyugodtan helyesbítsen bárki. Abból más is tanul, nem a topic megy tönkre tőle.
Ami fix, arra oda teszem a bizonyítékot, akár a magam tévedését is bizonyítva, ha kell, és amely belátásra mások nem nagyon képesek. Esetleg elaprózom, mert mást is érdekelhet, hogy neki ne kelljen zsákutcákat végigjárni. Aki mindent tud, ne olvassa a topicot, vagy legalább hagyja ki az őt nem érdeklő részeket.
Bios-t megint mindenki úgy frissít, ahogy akar, nem kevesen szívtak már windows-os frissítéssel is, szóval a te véleményed megint csak a tiéd. Én megírtam, szerintem miért jó a floppy, te meg megírtad, miért jó szerinted más. Ettől még sem te nem leszel profi, sem én, egyik módszer sem lesz jobb a másiknál (mert mindkettőben van hibalehetőség).
Engem megnyugtat egyébiránt a nem kevés köszönet, amelyet azok mondanak, akiknek segítettem vagy valamely topicban, vagy logout-os cikkekkel, vagy pü. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20295 üzenetére
Mert így szoktam, és lesz..om, neked tetszik-e, ha már így megszólítottál. Tanultan némi illemet (másokkal ellentétben, akikkel szemben ezt nyugodtan figyelmen kívül tudom hagyni
), és nem ömlesztek egybe több egyénnek szóló válaszokat. De ezt már leírtam 1x. Ha 1-ben írok, akkor sem lesz sokkal rövidebb. Másrészt van, hogy lejár a mod-idő.
Soha nem írtam le semmit szentírásként, az pedig megint nem érdekel, hogy te (és a hozzád hasonlók) mit vélsz kiolvasni azokból a szavakból, mondatokból, amelyeket leírtam, ahelyett, hogy megértenéd (már amikor nem én fogalmazok rosszul, akkor meg nem tiltakozom a javítás ellen). Azért is írok, hogy ha tévedek, nyugodtan helyesbítsen bárki. Abból más is tanul, nem a topic megy tönkre tőle.
Ami fix, arra oda teszem a bizonyítékot, akár a magam tévedését is bizonyítva, ha kell, és amely belátásra mások nem nagyon képesek. Esetleg elaprózom, mert mást is érdekelhet, hogy neki ne kelljen zsákutcákat végigjárni. Aki mindent tud, ne olvassa a topicot, vagy legalább hagyja ki az őt nem érdeklő részeket.
Bios-t megint mindenki úgy frissít, ahogy akar, nem kevesen szívtak már windows-os frissítéssel is, szóval a te véleményed megint csak a tiéd. Én megírtam, szerintem miért jó a floppy, te meg megírtad, miért jó szerinted más. Ettől még sem te nem leszel profi, sem én, egyik módszer sem lesz jobb a másiknál (mert mindkettőben van hibalehetőség).
Engem megnyugtat egyébiránt a nem kevés köszönet, amelyet azok mondanak, akiknek segítettem vagy valamely topicban, vagy logout-os cikkekkel, vagy pü. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
HERR Z #20289 üzenetére
Sehonnan, csak ne írd azt, hogy frankó, mert csak korlátozott körülmények között az. Régebben írtam, hogy nem megy 2-vel, mert én kipróbáltam. Még a profilokat sem lehet használni, mert ha auto-ra teszem a 2 külön karihoz létrehozott beállításokat, akkor is csak a kiválasztott VGA profiljait látja, a másikéi hibával elszállnak, azaz nincsenek, nem működnek.
ATT viszi a 2-t, de csak az 1.-t monitorozza (CCC-vel v. RT-rel látni a beállítások alkalmazását és a hűtési eredményt), tuningolni meg csak a driver határértékei között engedi, szal, tényleg csak venti-szab.-ra érdemes használni. CF-höz csak ez van, ha nincs moddolt bios. Így az alapból 40%-os ventiket lejjebb tudom vinni 30-35%-ra, és a jó hűtés is megmarad. -
katt777
félisten
Kipróbáltam a honlapjukon az experience-t, végignyomtam, unlockoltam a cuccokat, aztán kiírta, hogy nem vagyok neki ellenfél. Na, arra pl. kíváncsi lennék, hogy a játék DVD-je (illetve annak darabjai) mennyire osztaná(k) ezt az álláspontot az első szándékolt szívatás után.
Ez a következő dolog, amit rühellek a játékokban (manapság pedig elég elterjedt). Elég sok pénzért megvásárolt szemét pihen már a padláson, pedig ált. már csak leárazva veszem meg a játékokat. Csinálnak egy jó demót (ezek még azt se), aztán a program többi része szemét, mert miért csinálnák meg, ha már úgyis megvetted.
-
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #20281 üzenetére
Vagy a kisker csak hivatkozik a nagykerre, nem ez lenne az első eset.
Mondom: Vásárlók könyve, FVF, de az elsőt ki is hagyhatod. FVF majd megszorongatja a töküket. A kiskerét is, amiért nem cserélt, miután már látta a hibát, mert kutya kötelessége lenne, aztán lerendezi majd a nagykerrel, ami téged még annyira se kell, hogy érdekeljen, mint őket a te problémád. Melyik kisker egyébként? -
katt777
félisten
Én páncélt is láttam a lepel alatt, de a karján biztosan, igaz, a videó meg a képek is hányás minőségűek.
A játékban én én vagyok, nem valaki más, akit valaki más irányít, aki én vagyok. Ezért rühellem a külső nézetes játékokat (akár autós, akár lövöldözős-mászkálós), amelyek közül roppant kevés élvezhető, azaz normálisan irányítható. Heretic 2 és TR (bár annak is vannak hülyeségei), ami ilyen szempontból még elfogadható. Én legalábbis megszoktam, hogy belülről irányítom magam (vagy a kocsimat).Sosem volt hányingerem ettől, bár hajószimulátort még nem próbáltam.
Azért nem veszem meg az AC_t, hogy kiderüljön, mennyire elcseszett az irányítása, mint a legtöbb ilyen játéknak (persze, aki ezt szokta meg valami béna konzolon felnőve
, annak lehet, hogy nem), de lehet, hogy keresek valami demót, és kipróbálom. Ja, hogy nincs neki. Biztosan véletlenül...
Több személyesnek egyébként ott van pár kalandjáték, pl. KotOR, na, az nagyon bejött nekem, pedig addig az összes ilyent utáltam. -
katt777
félisten
válasz
rumkola #20260 üzenetére
1000x nem lehet jobb, mert akkor csak 0,07°C lenne a kari hőmérséklete.
Amúgy tovább néztem a bios-szerkesztőket, és kiderült, hogy a feloldott határértékes bios-okat elcseszik, mert nem tudják lekezelni a hexamódosított állományokat (pl. eltűnik egyik v. mind2 emelt határérték). Mivel pedig ezekben nem emelt a hűtés-beállítás, marad az ATT, ha 885 fölé akarjuk húzni a karikat (csak hűtés, tuning CCC-ből), és az alap 2D-t is meg akarjuk tartani. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20246 üzenetére
Hát arra, hogy nem nem volt szinte semmi különbség alap és emelt órajeles beállításokon 3D06-ban (ott van, hogy 1-3% mindössze).
Amiatt aggódtam, hogy hová lett, holott, ha megnéztem volna a saját tesztemet, láthattam volna, hogy nem tűnt az sehova, mert alacsony beállításokon nem is volt, csak HQ-n jön ki, ahol már nincs CPU-limit. Beszéljen helyettem a 2 grafikon, azok legalább nem álmosak.
Ja, értem, mire gondolsz. Rossz értékeket néztem ki még a táblázatból is. Javítva:
1280x1024 def: 12507 (776/1126) vs. 12633 (860/1200) - ez a jó, az alig +126 pont
1680x1050 HQ: 9376 (776/1126) vs. 1008 (860/1200) - ez jó is volt -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20244 üzenetére
10179 vs 10628 nem kis különbség, még ha a procim kevés is default beállításokon.
Itt kb 5% volt a 3D pontok közti különbség, míg HQ beállításokon megvolt a 10% 3D-ben:
9376 vs. 10008De itt van a teljesítménynövekedés a CPU-limit csökkentésével a tesztoldalamról:
Ne vazz, most frankón igazoltam magam.
Ránézhettem volna előbb is.
MIlyen szépen is látszik, hogy default-on nincs különbség a proci miatt.
Korán keltem, és későre jár, inkább lepihenek... -
katt777
félisten
Ha valaki tesztelt az új ATT-vel, légyszí, írja már meg. Én ugyanis nem sok különbséget látok a 776/1126-os, valamint a 860/1200-as órajeleken futtatott 3D06 tesztekben, pedig a grafikonok szerint szépen megy az emelt órajelen mind a VRAM, mind a GPU.
-
katt777
félisten
Segítség nem Sapphire kari bitrokosoknak is hűtésszabályozáshoz:
Radeon Bios Editor nem érzékeli pontosan a hűtés-beállításokat, de azért:
________________________Treshold/Stepness
010.071 (777/1126 - 1,327V): 73/48 (GPU-unlock-os változata, gyenge/halk hűtés)
010.071 (860/1200 - 1,327V): 45/1 (ebben vihetjük az órajeleket az égbe)
010.077 (776/1126 - 1,300V): 48/48 (ez a jó hűtésű bios)A Computerbase 0.95-ös bios editort javaslom, az nem üzen hibát:
________________________Treshold/Stepness
010.071 (777/1126 - 1,327V): 73/52 (GPU-unlock-os változata, gyenge/halk hűtés)
010.071 (860/1200 - 1,327V): 40/52 (ebben vihetjük az órajeleket az égbe)
010.077 (776/1126 - 1,300V): 40/52 (ez a jó hűtésű bios)Mondjuk úgy rémlik, mintha anno a 860/1200-asnak nem lett volna olyan jó a hűtése, mint a 077-esnek.
Az a 2.7-es ATI bios editor semmire sem jó.
-
katt777
félisten
Teszteltem ATT-t!
Eredmény:
Nemcsak a RAM nem megy 1126 alá, a GPU sem 885 fölé, azaz nem képes überelni a driverben gyárilag beállítottakat.
VISZONT:
Most már, hogy akár CF-ben is jól vezérelhető hűtésünk van, feltehetünk egy "határtalanított" biost, és szólhat a tuning! Vagy ebben is (pl. Sap HD3870 860/1200, ha jól emléxem 1200/1600 a határérték) állítjuk a hűtést, ha már tényleg lehet az új editorral (addig még nem jutottam), úgy frissítünk, a lehetőségek egyre bővülnek.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #20229 üzenetére
Win telepítőből fel lehet tenni 2. nyelvet, bár lehet, hogy az angolban csak az angolt?
Világító neonsárga filc (kihúzó), esetleg matrica (ha ékezet nélkülit teszel rá, akkor is sejtheted, hogy nem az a,o,u,ö,ü és í van ott jobbra a bill.-en.
Vagy tényleg megjegyzed, ha már megvan a HU kiosztás.
Vagy marad az angol bill, meg az ékezet nélkül félreérthető szavak.
Szar hely lehet ez a Machester... -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
rumkola #20214 üzenetére
Régebbi (<010.073) bios-szal szállított HD3870 VGA-kon nem force-ol a WinFlash, hiába írod be a kapcsolókat. Nekem legalábbis nem tette, én azért Flash-eltem.
Mondjuk azt végképp nem értem, miért sajnál valaki 1200 pénzt egy floppy meghajtóra, amikor vészhelyzetben is jobbára csak az segíthet.Más: ATT beállítást mindjárt javítom, mert elfelejtettem megadni neki azt az apróságot, hogy induláskor töltse be a 2D profilt.
Meg is van.
-
katt777
félisten
válasz
Dubmaster #20209 üzenetére
Fent van többféle bios editor, illetve a linkek winflash és ATI flash progikhoz!
És ami a legújabb (most tettem fel éppen):
Működő ATT beállítások HD3870-es karikhoz! CF is működik!!!
Minden happy!!!Újra műxik az én régi kis kedvencem, gond nélkül!
Monitor összegző grafikonokat ad, szal RT-t felteszem megnézni a karikat külön-külön.
RAM seb.et nem lehet 1126 alá vinni, fesz-t állítani (VGA korlát), ahhoz kell a bios szerkesztés, ha valakinek arra van gusztusa, de fölösleges, azt olvastam, bizonytalanná teheti a karit -fűteni meg az nem fűt. -
katt777
félisten
Na, feltettem a tesztoldalamra a sok friss cucc linkjét egy kupacba a Letöltésekhez, ha valaki nem akar sokat keresgélni neten, vagy vissza a topicban.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #20161 üzenetére
Hát, bonyolult is feltenni magyar XP-t/karakterkészletet a rendszerre, aztán nem magyar bill.-t használni.
Anno évekig mindenki így nyűtte még DOS alatt, amikor nem is volt HU bill., pár óra alatt beidegződik az emberbe. Mások meg ráírták filccel arra a pár gombra, mi micsoda; komoly egy beruházás volt.
-
katt777
félisten
Én is azt hittem az 1.6-ra, az az újabb. De belinkeltem mindet, lehet válogatni.
Ráadásul a 0.95-ös oldalról minden mást el lelhet érni. Ha ventiszab OK, akkor mindenki hűtésproblémája meg van oldva.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #20131 üzenetére
Közben ráleltem egy ilyenre (0,95), itt valami ventiszabályozás is van! (Jó ez a sok verzió.) 3870-hez meg nincs a másik leírásnál.
De a német szöveget még át kell gyúrnom. Leírás is. Már csak azt nem tudom, miért nem műxik a letöltés link. Á, alul ott van az 1.6-osig a többi. Most végképp megkavarodtam, miért ez az oda-vissza 1 alatt és 1 fölött számozás.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #20129 üzenetére
38xx 1.6-os bios editor idén február 1-i.
Megnéztem a vinyómon, csak a letöltését nem találom, honnan szedtem le.
Viszont találtam egy ATI bios editort, igaz, nem a legfrissebb. Letöltöm, megnézem. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #20092 üzenetére
Na, a jútyúkos videókon aztán van minőség, vazze...
Jobbnak látszik, mert sötétebbre állították az árnyékokat. De nem feltétlenül az is. Csak fényes nappal olyan érzésem van, mintha alkonyat lenne, legalábbis a képek alapján. szóval így nem is tűnik reálisnak, persze játékban lehet, hogy más. -
katt777
félisten
válasz
Foglalt név #20081 üzenetére
Azt tudom, hogy én teszteltem 1680x1050-ben minden VH (Vista), 8XAA, VSync, és driverből 16XAF beállításokkal, úgy produkált 1 db 3870-nel 5 FPS-t, alulról közelítve.
Amúgy az érdekes, hogy nálam az általuk magasnak vélt beállítás már VGA tuninggal volt alig 18FPS, bár ez nyilván az AMD procinak is betudható (Bár B22-nek is az van, szal érdekes). -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #20069 üzenetére
Fraps-ből kapcsold ki az OSD-t, és állítsd be, hogy mentse fájlba a benchmark eredményeket. Frame-eket, FPS-t folyamatosan menti egy Excel táblába (..\Fraps\Benchmark, de Frapsből is megnyithatod ezt), majd min/max/átlag-ot is számol, megtalálsz mindent. Bill.-re indíthatod a benchmarkot, és azzal, vagy időlimittel leállíthatod.
Az OSD megjelenítése erőforrást von el, ezért is kapsz magasabb eredményt OSD (Fraps) nélkül. Everest, ATT OSD, meg mások is lassítanak. OK, a monitoré nem, mielőtt valaki belekötne, hogy hülyeséget írok.
Linkelés: beszúrsz egy kis képet, hogy lássuk, mi akar lenni, arra meg rálinkeled a nagyot, hogy ne kelljen mindenkinek a képfeltöltő lassúságával szórakozni, hogy megtudja, mit tettél be. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20055 üzenetére
Ott volt a bocsesz-jel is, hogy tévesztettem. Mit okoskodsz?
Ha meg valami érthetetlen, gondold át +1x, én is igyexem 1szerűbben fogalmazni, csak nem mindig szintelek lejjebb.<- Ez is egy smiley. A nem 1x tetten érhető szándékos félreértelmezésekről nem is beszélve, vagy amikor valaki képtelen 2-3 szónál hosszabb szövegrész (főleg mondatok) összefüggéseit felfogni - most nem pont a kifogásolt hsz-szal kapcsolatban, de a lényeg smiley-istól is benne van. Részemről lezárom a témát.
#20061: Nekem meg "pedig de", és mint említettem már párszor, sokaknak meg nem. Akkor is szar a driver, ha csak pár konfigon nem megy normálisan (és az enyém éppen köztük van). Azért nehogy már behaljon egy szűz XP v. Vista installáláson! És a hibák részben különbözőek, tehát egyik driver ebben rossz, a másik meg abban, némelyik meg mind2ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Witcher topik
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest