- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Tibord #22672 üzenetére
Bocs, elsiklottam efölött!
Nem tudom, miért nem jó az oldalam, majd megnézem Vistán a 7-es explorerrel (bár, jut eszembe, 64-bites nekem is), de eddig és másnak nem volt baja. Direkt nem raktam bele sütiket és scripteket, mert utálom, ha emiatt lassulnak az oldalak, szóval nem tudom, mi lehet a hiba. Amúgy miért nem Fox-ot használsz? IE-ben nem tudod konkrétan megszabni, hogy egy oldalon mely scripteket és sütiket engedélyezed, a többi biztonsági beállításról már nem is beszélve. -
katt777
félisten
válasz
bajusz15 #22687 üzenetére
Az a + max. 60% (kivéve 3D06), és mindössze 5 játékban működött, persze lehet, hogy a tesztekben szereplő másik 5-nél is van hatása. Csak hogy ezt egy 8800GTS is tudja, jóval olcsóbban. Viszont minden játéknál duplán fogyaszt és fűt. Szóval ezért felejtős részemről a multiGPU.
-
katt777
félisten
válasz
Jarlaxle #22671 üzenetére
Nem tudom, nem próbáltam meg, de elképzelhető, mert 1,3-on is stabilan visz 880/1200MHz-et. Nézd meg bios editorban, mennyivel lehet minimálisan lejjebb vinni, csak a boot-up értékeket ne állítsd át, mert akkor el sem indul a cucc, ha túl alacsony a fesz. Ha 2 és 3D közé nem tudod állítani, akkor inkább ne állítsd át, mert akkor tuti kevés lesz.
Remélem, lesz majd kompatibilis ATT verzió, mert anno (ha a logout-os cikkemet v. az oldalamon uazt megnézed) 1950XT-t nagyon szépen lehetett szabályozni. -
katt777
félisten
válasz
Jarlaxle #22667 üzenetére
Nálam Én 300/800-ra vettem le anno, de semmivel nem volt hűvösebb, mint amikor a RAM-ok 1126-on voltak. 3D-t miért akarod minimalizálni?
Főleg biosból? Ez esetben vehettél volna valami passzív 2600Pro-t, vagy mi van még ilyen.
Ami halk/hűt kompromisszum lehet, ha mondjuk 60°C-nak adod meg a határértéket, a ventilépegetést viszont felviszed 65%-ra vagy afölé. Ez esetben a játékok többségében nem nagyon fog zajongani a kari, ha meg mégis felforrósodna, a hűtő gyorsan visszanyomja. Én csak 40°C/52%-ról módosítottam az enyémet 50/55-re, de úgy 70 °C-nál már jobban hűtött az utóbbi. -
katt777
félisten
válasz
Jarlaxle #22661 üzenetére
Ezt csak bios editorral tudod hatékonyizálni. Nem kell betojni tőle, CB0.96-os jól dolgozik, és a WinFlash is OK. A biztonság kedvéért azért ajánlott egy másik VGA mellé, ha áramszünet, gépfagyás, vagy ilyesmi lenne. Ja, és a Winflash dolgozik egy darabig, addig a gép használhatatlan, de nincs lefagyva! Mielőtt resetelnéd.
Aggregátor: Most úgyis ezt az ötletemet is ellopják, de tök 1szerű lenne a heatpipe-okat kivezetni a gépből, és kint rájuk tenni egy böszme hűtőbordát. Nem kéne venti, amúgy pedig rossz időben drasztikusan csökkenne a fűtésszámla.
(Meg nem fázna a lábam az asztal alatt.)
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22659 üzenetére
Amennyi a magyar hírek igazságtartalma... Ált beírják az original értékeket, ha nem tudják, PC fronton, meg autós újságokban is. De legyen úgy, nekem mindegy. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a passzív hűtő hogyan távolítja el a meleget a házból. Ugye, hogy kamu a dolog? Mert kel hozzá venti, legföljebb máshova rakod (vagy fől a proci és a lap).
A legjobb a 3870 CF: Nulla grafikus teljesítmény-növekedés (na jó, pár programban lehet 60% is), kétszeres fogyasztás!!! Számomra egyelőre valahogy a 49k-ba kerülő ASUS EN8800GTS a szimpi.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22639 üzenetére
És ennek az órajele is vissza van véve? Mert a többi passzív 38xx olyan, erről meg semmit sem tudni, az oldalon is a sima van. De még jobb ár 49.190 egy ASUS EN8800GTS 512MB-ért.
taylorp: Igény: 450W 30-es 12V-tal. Nálam mondjuk a 18A is elég volt de a 350W mindenképpen szűk.
HIS-ből van ref, IceQ a lecserélt hűtéssel, valamint IceQ turbo emelt órajellel és cserélt hűtéssel.ollie: Igen, azért nem hívják turbo-nak.
-
katt777
félisten
válasz
edeleny #22619 üzenetére
Nekem jó a driver/CCC. Alapon 39°C.
Lehet, hogy ATT szabályoz, mert nekem is úgy tűnt, hogy magasabb fesz-en még forróbb, de akkor valamit nagyon szarul csinál, hogy ennyire melegszenek a karik, gondolj bele,15%!
Megnéztem amúgy, CF mellé, ha beteszek egy 8cm-es ventit hátra, a felső VGA 5°C-kal lesz hűsebb (40°C), így pont kiegyenlítődik a 2 kari hőmérséklete single módban 1-3-mal, szal oda nem is nagyon kell. Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy alapból áll a HTX2 ventije, csak 40°C fölötti CPU-hőnél kapcsol be. Viszont az élettartama sokkal hosszabb lesz. -
katt777
félisten
válasz
Tibord #22613 üzenetére
Hát úgy, hogy e módon installálod. Sp1-ben nem vagyok biztos, az egy rakás segédprogit kivág, amelyek F8-cal felinstallálva kiválóan működtek original Vista alatt. Nyilván nem véletlenül. Azaz fizetsz egy olyan OS-ért, amely nem hagyja, hogy olyan programot használj, amilyet akarsz (basszus, ha szétcseszem a rendszert, majd újra rakom, de DOS-szal pl. sosem volt ilyen baj). Hát, ha valami, ez fel tudja b.szni az agyamat. Hogy én fizessek azért, hogy mások mondják meg, mit csináljak. Persze, amíg a sok kimosott agyú idiótának ez teljesen természetes, addig a magamfajta igényesek legföljebb morgolódhatnak miatta.
Bár az is igaz, hogy a windows-okban annyi gyárilag mellékelt hiba van, hogy jószerivel fölösleges ezért újabb programokat feltelepíteni. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22610 üzenetére
És tuninghoz hova tegyem? 1,5V-ra?
1,0006V-on sem műxik, maradt a 45°C. Inkább leszedem, semhogy most azért visszategyek egy régebbi biost, hogy hátha. Neked melyik van fenn? Nekem a 077-es.
Yuri barátunk messze áll a megoldástól, de reménykedjünk, hogy lassan azért közelebb kerül.Vazz, kilépéskor meg simán felnyomja 3D-be és 56°C-ra. No, akkor mégis műxik, csak 5°C-kal melegebb?
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22605 üzenetére
Nekem tökéletesen megy a 2D/3D váltás, SZŐRÖS FÁNK IS (dokar, de mintha régebben is lett volna ezzel problémád, nem?), minden überf@sz@, csak hiába állítom a feszültséget 2D módban (tényleg ott van!!!) 1,258-ról 1,132V-ra, továbbra is 45-46°C-on van a kari azzal a hűtéssel, amellyel bios-ból csak 39°C. Hogy fölfelé sem viszi-e, azt még megnézem. Ha 900MHz fölött lefut emelt fesszel a 3D06, akkor az legalább működik.
Nincs fönt RivaTuner-ed, vagy valami maradványa? Az becseszik ATT-nak, akkor is, ha nem fut. Én már próbáltam. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22602 üzenetére
Valaki azt írta, hogy megjelenik a Feszültségszabályozó fül. Lehet, annyira kerestem ezt, hogy észre sem vettem a frekiknél?
Megnézem +1x, ez viszont sajna nem segít azon, hogy továbbra is csak az 1. VGA-t kezeli.
-
katt777
félisten
válasz
VinoRosso #22575 üzenetére
ATT-szal jobb óvatosan, most megnéztem. Először is simán a fan fix-szel pont az auto fan szabályozás nem működött, de feltettem a régi profilokat, azzal OK lett.
Viszont:
Megnéztem több programmal, és az eredmény a következő. 3D mód működik, ha az adott alkalmazás támogatja, viszont ATT csak az 1. karit kezeli. Miközben a 2. szépen visszahűl, 41°C körüli hőmérsékletre, az 1. magasabb feszültségen marad, és nem bír 50°C alá menni ugyanazzal a hűtéssel. (ATT nélkül teljesen OK, egyformán visszahűlnek a karik.) Mindenesetre az ilyen és hasonló hibák miatt szerintem CF mellett kerülendő az ATT. Vsz a túlhajtás is csak az 1. karin működik. -
katt777
félisten
válasz
VinoRosso #22575 üzenetére
Legújabb tapasztalatom: GPU-CV is csak az 1. karit hajtja, a 2. szépen pihen.
Nem 3870-eseid vannak?(Adatlapodon még GTS.
)
Nekem a 3870-nel sehogy nem jelenik meg fesz. fül.Nem kell egyébként semmi extrát adni neki, csak a gyári feszt 2D és 3D profilba, hogy legalább az működjön. A kísérletezés ráér később is.
Az tény, hogy CF azokban a game-ekben műxik valahogy, amelyekben vagy azért nincs értelme, mert 1 VGA is elviszi, vagy azért, mert 2 sem, ha full grafikát akarsz (és mi másért ruházna az ember CF-be).
PCI-E 1.1-es lapom van (ki van töltve az adatlapom aktualizálva), de 2 teljes értékű (16X) slottal, szóval legalább nálam mennie kéne a CF-nek rendesen, de csak 3D06-ban megy, szóval a hardver teljesen OK, a gáz a szoftverek seggéből szivárog. Én semmi villódzást nem tapasztaltam, még a csigalassú 8.3-mal sem. Írtam NEKED, hogy próbáltam a hotfixet is, az is szar. Viszont ezek a villódzó és egyéb dolgok máshonnan jönnek, nem a Catalyst-ből vagy a VGA-kból (legalábbis ha a HIS-t is normál módban üzemelteted, nem a turbóval).
Na igen, ez az "eladom, aztán jön a jó driver" dilemma már nálam is előkerült. De úgyis csak akkor fog jönni, ha eladtuk már. -
katt777
félisten
válasz
VinoRosso #22573 üzenetére
Én már írtam párszor, hogy semmivel sem lesz jó.
Amivel úgy-ahogy használható, az a 8.2-es Catalyst, ebben minden CF-támogató progi műxik (az a kevés), 30-60%-os hatásfokkal. 3D06 96-98%-kal, szóval ki van hajtva a rendszerem, mielőtt valaki erre fogná, aki nem olvasta a tesztjeimet.
Driver-eltávolítási problémát valami visszamarad RivaTuner töredék reg. bejegyzés okozhatja. Nálam volt ilyen, hiába pucoltam reg-et, partícióvisszaállítás jött, mert én, ugye, óvatos vagyok, így van ATI driver mentes full rendszermentésem. Ezért jót röhögtek rajtam a nagyokosok, amikor írtam a biztonsági Win-install-ról egy cikket, viszont nekem 7 p alatt totál rendben van a gépem bármilyen OS hiba esetén.
ATT-szal azért óvatos volnék, mert az új nem veszi le a feszt 2D módban, így 25%-kal melegebb a GPU a normálisnál (41°C helyett 52°C). Most teszem vissza az előzőt.
Crysis-ben Vista SP1 alatt 1.2 patch-csel semmi gond, meg kell érteni, hogy ezt mindig az új windows-okhoz tápolják, direkt. Ha már megvetted a pénzedért. CF teljesítménye nálam 34%. Agyba nyomtam progiból, benchmarkból, meg ráadásként még driverből is, 8 FPS körülvolt single, 12 FPS körül dual VGA-val. Csak 3 tesztből 2x kifagyott (driver), ezért egyelőre hanyagoltam a bővebb tesztelést, hátha a 8.4-es Catalyst használhatóbb lesz. -
katt777
félisten
válasz
rucinho #22571 üzenetére
Hát, jó nagyok ma már a demo-k.
Akivel eddig beszéltem, mindnek bukta volt a CF, ahogy nekem is. És az nem vigasztal, hogy az SLI szintúgy.Csak neked elég korszerű a cuccod ahhoz, hogy rendesen működjön, ha egyáltalán képes rá, szóval mérvadónak tartanám az eredményeidet.
-
katt777
félisten
válasz
rucinho #22560 üzenetére
És mibe rakják ezt be, kenuba? Csak a PCI-E csati hosszát nézve...
Amúgy amelyik játék (azaz a játékok 95%-a) nem kezel több GPU-t, abban ez sem fog nagyobb teljesítményt nyújtani egy szimpla 1 GPU-s 3870-nél. Az összes több GPU-s kari (vagy több kártyás konfig) nagy marketing, a pár működőképes játékkal letesztelik, aztán, ha meg megveszed, szívsz, mint állat.
Tudtál már tesztelni valamit?edeleny: Nálam nem random, ATT nélkül stabil 41 °C 2D-ben, és játék után is visszaáll, míg ATT-ban módváltás nélkül is szépen felmegy 53°C-ra. Szóval 3870-eseknek még várni kell a megfelelő ATT-verzióra, amely képes kezelni a fesz-váltást is. Én azért visszateszem most az előzőt, mert abban mintha jó lett volna, de már nem vagyok biztos benne.
Valóban nem árt a kari hátuljának sem a hűtés. CF-ben a felső kari ráadásul 5-6°C-kal melegebb, pedig +1 slotnyi helyem is van a légszívásra. Mindenesetre ennyit az egymásra zsúfolt 3870 spider platform működőképességéről. Ott még hely sincs, hány fokra tüzesedhetnek fel a VGA-k?Marketingnek persze ez is jó, mint a CF tesztek.
TX2-től tényleg nem kap semmit, mert a műanyag idom miatt hátrafelé fúj (és a lapra), ha viszont ezt leveszed, megszűnik a szűk légcsatorna, és így romlik a CPU hűtésének hatásfoka. Szóval ezért is mondom, hogy nem árt egy 3870-be beruházni, nagyon is jó az a hűtő, ami rajta van, főleg a kifúvás miatt.
Hűtéssel én minden házban órákig játszottam, szóval az nem egy olyan 1-szerű meló, hogy berakok 20db ventit, és király hűtésem lesz. Elég oda kevés, okosan elhelyezve. Jelenleg 2 8cm-esem van, +a TX2 ventije, de az most sem megy, proci meg 30°C körül. Ha biosban magasabbra állítom az alap fordulatot, akkor nem áll le, viszont 25°C alatt tartja a procit. Persze normál üzemmódban, nem teljes terhelés alatt, úgy elmegy 50°C-ig is.
Volt nálam egy srác gépe, a haver keresztbe rakta a Zalman ventijét (mert úgy látta valami tesztben), elfordítottam, hogy hátrafelé tolja a levegőt, 15°C-kal lett hűvösebb a procija.
Adataid kitöltéséhez az "adataim" linkre kell kattintanod fent balra. -
katt777
félisten
válasz
edeleny #22552 üzenetére
Ez király, nálam még mindig nincs. Talán pár verzióval később, de legalább fejlődik az ATT. Jó lenne, mert jelenleg mintha nem venné vissza a fesz-t 3D mód után (most simán 41°C a kari, de tegnap, játék után nem ment 53°C alá ugyanazzal a hűtéssel).
Chipsetre ventit, vagy a ház oldalára egyet nem próbáltál? Nálam különböző konfigokon másképpen működött. Volt, hogy az volt jobb, ha kifelé fújt a ház oldalán, mert elszívta a meleget, volt, amikor befúvással volt jobb, hogy odanyomta a hűvös levegőt (függ a többi venti beállításától is). Most úgy OK minden hűtésem, hogy a procihűtő ventije munka közben szinte mindig áll, és ezzel a HTX-2-vel megszabadultam 2 házventitől is. 3870 kinyomja a meleget, TX2, ha kell, lapot is hűt.
Azért a 840 elég durva egy 3850-től, nem csoda, ha kifagy.
Én amúgy csak linkelek, hogy egy helyen legyenek, másutt is ezeket találod meg, csak úgy többet kell keresgélni.
Egyszer majd töltsd ki az adatlapodat, különös tekintettel a cuccok részre.MOD: megnéztem: TTomax-nek van igaza, az új ATT tényleg magasabb feszt ad jelenleg 2D-ben, megint feljebb ment 10°C-kal. Szóval profilok ki, marad a hűtés, akinek szükséges, amíg nem lesz újabb.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #22529 üzenetére
Hát nálam akkor is szar a hotfix, az meg az előzőre is igaz volt, hogy bizonyos konfigokon és programokkal nincs gondja. A CF-t nem kell lejáratni, rég lejáratta az már magát rendesen. Csak néhány kiválasztott programmal működik, a hatásfoka meg (3D06-ot kivéve) nem jobb 30-60%-nál.
edeleny: 80-90°C. Feszt bios-ban adhatsz neki, de 0.05V-nál ne többet (de először hűtés!), ill. a már belinkelt cerkamod. Ha 2D-ben is felkúszik a hőmérséklet, akkor rossz a hűtés beállítása. Vagy ATT/RT, vagy bios mod kell neki.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #22522 üzenetére
Viszont ezzel az új ATT-szal kételkedem. az előző ugyanis tudtommal driverből vette a fesz. értékeket is, tartotta is 45°-47˘C körül a VGA-t 35%-os hűtéssel, ez az új meg meg 53°C-on tartja 40%-ossal, és erre írták, hogy OK a hűtésvezérlése. Bár meg tudnám mérni valamivel azt a feszt! Talán a 3xxx komp. mód nélkül újra kéne telepítenem. RT-rel viszont 60°C körül volt, szóval az tuti 3D fesz-t használt azon a 390MHz-en is.
-
katt777
félisten
válasz
Beowulf_78 #22421 üzenetére
Ezzel bizony sztem tévedsz. Láttam pár tesztet, amelyeket összehasonlíthattam a saját CF-ömmel. A CF és az X2 sebessége hasonló volt, viszont saját tesztjeimből tudom, hogy a CF csak 30-60%-kal jobb az 1 VGA-nál. Tehát én mindenképpen 1 GPU-s megoldást javaslok.
VinoRosso: nálam a 8.3 hotfix is ugyanolyan rossz volt, mint az előző. A 8.1-gyel és a 8.2-vel csináltam minden tesztet, azok rendben vannak. 7.12-es "kiskockás" lesz. A 8.3- hotfix amúgy maga a javított driver, simán feltelepítheted. Remélem, még nem késő, ha igen, akkor okold kitiltásom okozóit (részben persze engem
).
Old Gray: nem fear-ek.
Tomboy1986: Vistás 8.3 annyival volt előrébb, hogy 3DMark jó volt, viszont UT3-ban kapásból megzuhant (80FPS helyett 4
). Nem kel abban életre semmi, se 32 biten, se 64-en.
Hotfix: benne van, én is feltelepítettem úgy. Ha rátelepítesz a régire, gond lehet (más, mint magával a driverrel, pl. kari fel nem ismerés).
Részben tévedtél.Tudok én szabályt nem szegve elintézni, amit akarok.
And01: SP2 utáni hotfixek számtalan gondot okozhatnak. Netből nálam volt fenn 3.5 is, azzal nem volt gondja, de legbiztosabb a 2.0, ha nem feltétlenül kell valamihez magasabb verzió.
AZ ÚJ ATI TRAY TOOLS (1.4.7.1159) KÉPES FELÜLVEZÉRELNI A DRIVER GPU HATÁRÉRTÉKÉT (885MHz), ÍGY NEM KELL TÖBBET KOCKÁZTATNI AZ UNLOCKOLT BIOS-OKKAL! (Hűtésvezérlés már eddig is OK volt nálam, de az installer szerint javították.)
Nálam mondjuk 900MHz-en kifagy a kari, hiába csak 70 fok max "szőrösgumival". -
katt777
félisten
válasz
Sk8erPeter #22386 üzenetére
Ahogy viselkedsz, öcskös, úgy minősítelek, és most is úgy minősíted magad, saját problémáidat kivetítve. Diplomától nem leszel intelligens, sem művelt, legföljebb egy öntelt adattároló, aki azt hiszi, egy diplomától ő lesz a világ esze. (Nekem is van diplomám, nyelvvizsgám is, egy csomó szakképzésem, meg még nyilvános elismeréseim is, csak nem vágok föl vele). Szavaiddal ismét igazolod, hogy te vagy idegbeteg (még arra sem emlékszel, te hiperokos, hogy te kezdted a beszólogatást). Mivel pszichológiailag is képzett vagyok, azt javaslom, fordulj szakemberhez. És most már tényleg hagyd békén a hülyeségeiddel a topicot.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22381 üzenetére
Mondtam: lezártam, égesse magát, ha akarja. Csak hát nyilvánosan támadott meg, nem privátban, ne sározzon már be! +1, ha már hülye.
Bocsesz tőled is, meg másoktól is +1x. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #22372 üzenetére
Megszólított, én válaszoltam. Egyértelmű volt, hogy nem találja a helyét a dolgok rendjében (talán mert nincs is neki
). És tényleg nem foglalkozom veletek, mert még engem csesztetnek miattatok.
(Nézd meg, te mire mentél a beszólásaiddal.
)
Vsz. egyébként nincs fontos hsz-od. -
katt777
félisten
válasz
Sk8erPeter #22349 üzenetére
Részemről az alábbiakkal le kívánom zárni a feszültségkeltést, amely nem részemről történt; néha belefutok olyanokban, akik nem értik a szavaimat (néha meg én fogalmazok komplikáltan, de nem a te esetedben):
Sokszorosan hangsúlyozod, hogy nem érted, amit leírtam, és még másokat okolsz ezért. Ennyi telik a képességeidtől, én ezért nem ítélhetlek el, mert ez nyilván genetikai örökségedből, de inkább tanulmányaid hiányos voltából fakad (ha már becéloztad a magánéletemet, amellyel semmi problémám, míg a te hsz-aidból nem kevésre lehet következtetni). Nem kell emberszámba venned, mert az még azt a látszatot keltené, hogy bármi közöm is lehet a hozzád hasonló létformákhoz, amennyiben azokat embernek tekinted (nyilván). Ez egyszerű ténymegállapítás, nem lenézés, mielőtt hátrányos helyzeted miatt ismét megsértődnél. Nem jelentesz annyit (így részedről a szubjektív tiszteleted sem), hogy egyáltalán eláshasd magad, annyit se, hogy bármiféle érzelmi reakciót kiválts belőlem, tehát fel sem tudsz húzni, mint azt Bundi barátod már jól tudja.(Tőle kérhettél volna tanácsot, mielőtt kötözködni kezdtél, ha csak nem kértél, és jól átvágott.
)
Sem az intelligenciának (szerencsére), sem az empátiának nem vagyok híján, ezért a továbbiakban igyekezlek megkímélni attól, hogy tovább alázd magad.
Hogy szavaiddal éljek: letört volna az ujjad, ha a megadott linken a néhány másikra kattintva letöltöd a bios-kezelő progikat, illetve TPU-ról a neked megfelelő bios-t? (Nagyon sok embernek ez semmi gondot nem jelentett eddig.) Nem vagyok anyuci, aki ágyba hozza a reggelit a elkényeztetett, kis pisis kölykének, mos, főz, meg takarít rá, hogy az apuci drága pénzén megvett számítógépén internet-szerte szégyent hozzon a szüleire értelmi képességeinek reklámozásával (magánéletemre tett célzásaid alapján nincs jogod megsértődni ezen sem). Ha pedig már nem vagy gyerek, ne viselkedj úgy.
Egy utolsó jó tanács: ne fölényeskedj olyasvalakivel, akivel még akkor sem lennél szellemileg pariban, ha túldimenzionált énképed valós tényeken nyugodna (csak te szerzel sebeket a "flame-war"-ban). Felfogásodat segítendő: ez nem nagyképűség, hanem a szavaiddal bizonyított tényeken nyugvó megállapítás. Szerencsére vagy 100 másik emberrel minden gond nélkül megértetem magam, és ők nem is érzik lenézve magukat.Na, elegem van a kényszerített OFF-okból, úgyhogy ezért további szemrehányásokat szíveskedni mellőzzetek, tartózkodom tőlük a továbbiakban.
És bocsesz mindenkitől, hogy helyre kellett tennem valakit.
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #22307 üzenetére
Honda23: De állítólag bírja.
Nem azt mondták, hogy nem csíkozódik.
Mindenesetre nekem is első dolgom volt a hűtés beállítása először RT-rel, aztán bios- frissítéssel, majd az új ATT már minden 38xx ref. karihoz jó. Mondjon bárki bármit (akár maga a gyártó), minél hűvösebb a cucc, annál tovább tart.
MatyeeAM2: 6000+ tuningolva v. 6400+, esetleg 5000+BE 3 GHz körül megfelelő, ha nagy felbontású monitorod van, mert úgy magas grafikai összetettséggel ki lesz hajtva a a 3870.
Kiütött a "folytogatás"-od. Egy kis helyesírás korr.?
Picco: lehet, többeknek segítek, ha meg valami nem érdekel, ugord át. Egész egyszerű, ha megpróbálod. Amúgy nézd meg, hányan írtak tökéletesen értelmetlen hsz-okat, bundival az élen. Én legalább igyexem témánál maradni, ha néha több részben is, főleg, ha nem kötözködnek ráérősebbek.
Rollins: Mi a fölösleges hsz, ha nem ez a #22282??
-
-
katt777
félisten
válasz
DeSanto #22271 üzenetére
Ki ír hülyeséget?
Hivatalosan 120°C a tűréshatár a 38xx-nél, ez sok tesztoldalon olvasható. Nem azt írtam, hogy hű de jó, ha 80-90 fok, hanem hogy attól nem megy tönkre, különben nem is adnák ki így a kártyákat (vinné vissza az összes vásárló fél éven belül).
Az oldalamat a linkek miatt ajánlottam (pl. TPU). Senki nem köteles megnézni, elolvasni, vagy figyelembe venni, ami rajta van, vagy pár kattintással kiválasztani TPU adatbázisából a neki megfelelő biost. Egyáltalán, maga keresni bármit, mert az olyan fáradságos.
Bios-editorral meg frankón lehet ventit szabályozni, már ha erre képes verziót használ valaki.Viktor77: éppen erre utaltam.
Én ki is próbáltam, és nem csak a hőszabályozás, hanem a venti-léptetés is működött.
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #22269 üzenetére
Ja, mert küldtem 3 hsz-t (és még mindig külön címzetteknek). Mondtam már, hogy gyakran szar a netem (most éppen megint egész nap), és elszáll a francba, ha zsúfolok, nem szeretek újraírogatni (még az értetleneknek sem
). Mellesleg 6 sorral lett volna rövidebb egyben.
Cserélj monitort.Persze akkor mi lesz az eget verő 20FPS-es játékaiddal?
Kíváncsi vagyok azért a többiek véleményére a "hülye topic"-ról.
Egyébiránt szánalmas, hogy ez esetben csak nekem tudtok szólni, mások akár 1 hszt is küldhetnek 5 részletben (nem 1x előfordult). -
katt777
félisten
válasz
Jon Mathias #22262 üzenetére
Igen, a 8.3-mal rengeteg gebasz van, és ahol műxik, sztem ott is csak nem tesztelték még megfelelő alkalmazásokkal.
Sajna az ATI engem (meg még nem kevés embert) megsz.patott a CF-rel, szóval nálam most felment az nV ázsiója, mert azokkal 10 éven keresztül semmi gondom nem volt. Igaz, CF-ig és a 8.3-as Catalsyst-ig az ATI-val sem. Ráadásul ez a 2 egyszerre jött. -
katt777
félisten
válasz
GC-EvElyN- #22255 üzenetére
Én akkor ezt ajánlom neked.
Elvagyunk ám itt páran, nem kell komolyan venni. -
katt777
félisten
válasz
Sk8erPeter #22263 üzenetére
Én ugyan nem sértődök meg olyasmin, ami nem érdekel, de még máson sem nagyon.
Ráadásul több hsz-om is volt ezzel kapcsolatban (meg amúgy is, ha visszaolvasnád a topicot egyszer), de nem várom el tőled, hogy mindre emlékezz.
Megint nem érted, mit írtam (bizonygathatod még egyébként, közben csak magadat nevetteted ki), mert az bizony érdekel, mit írok másnak, viszont annak a véleménye meg nem, aki ezt nem érti meg (meg még azt sem találja ki magától, hogy nyilván nem a 3870 biost ajánlom neki a 3850-re, hanem a bios-kezelő progik linkjeit), mert nyilvánvalóan nem mérvadó.
Én nem hordom fenn az orrom, nem nézek le senkit, azok minősítik magukat, akik képtelenek mondatokat megérteni, vagy több hsz-t összerakni, ezért félrekombinálnak, aztán magyarázgatni kell nekik a többség számára egyértelmű dolgokat.
Megesett, hogy rosszul fogalmaztam, akkor elnézést is kértem érte, de jelen esetben ez nem áll fenn, még ha nem is vagy képes belátni. -
katt777
félisten
válasz
Dashes #22251 üzenetére
Mit tegyek, ha most éppen belém köt a hülyeségeivel?
Többet sztem nem reagálok rá, mert nem éri meg a fáradságot.
Amúgy én is az általad említettek miatt ajánlottam a 96/88GT-ket, ATI fan meg úgyis ATI VGA-t vesz, amíg úgy nem jár, mint én a CF-rel.Mike32: No, azért a kedvemért már felengedte 10%-ra.
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #22248 üzenetére
Neked nincs az Oblivion kiegészítőkről, meg a nagy felbontásról, illetve a 20-nál magasabb FPS-számról.
HIS-t, ha elolvastad volna az előző hsz-okat, a jó és halk hűtésre ajánlottam (mert az volt a gondja a hölgynek) ATI fan-nek, hangsúlyozottan ár-érzékenységre meg éppen a 9600 és 8800GT-t, és a hűtés miatt ezeket. Mellesleg árakat már írtam előbb is, választania neki kell.
Szóval nekem van fogalmam, te meg eddig sem tudtál olvasni.És te vagy az, akinek a 3850 a legjobb VGA, és ezt akarod bedumálni mindenkinek.
Árgép meg nagy kamu, az olcsó cuccok valahogy egyik üzletben sem léteznek, csak a linkkel vitetik oda a maflább felhasználókat. Szóval te keress magadnak helyet másutt. Mondjuk egy "hogyan illesszünk be linket a hsz-unkba" topicban. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #22245 üzenetére
ÖSSZESSÉGÉBEN 9%
Páran elmondtuk már neked, mennyire nincs ennek jelentősége, mert lehet olyan játékokat és beállításokat választani, hogy kisebb legyen, meg olyanokat is, hogy nagyobb.
A 2 kari közti különbség nálam éppen elég ahhoz, hogy grafikai feljavítók hegyeivel lehessen Obliviont játszani, kompromisszumok nélkül, amit egy 3850-nel nem tehetnék meg. És mielőtt a tuningot említenéd ISMÉT, én ISMÉT elmondom, hogy a 3870-et sokkal feljebb lehet tuningolni.
A "játszhatatlanság"-ról meg gondolj csak arra, milyen minimum konfigokon "játszható" egy játék. Persze neked jó kis felbontáson 20 FPS-szel, de másoknak általában nem. -
katt777
félisten
válasz
GC-EvElyN- #22239 üzenetére
"Engedjétek meg, h ne olvassam végig ezt a rengeteg hsz-t." - idézet tőled. Nincs kivétel.
Kiegészítésként lásd az előző hsz-omat. Szóval ATI fanként a HIS 3850 IceQ3 turbo 512MB a legjobb választás, amúgy ár-érzékenységed alapján 9600GT (38k körül), vagy 8800GT (45k-tól). Mindkettőből van jó hűtésű Galaxy OC Extreme Tuner (9600, 8800), kiegészítő tápcsatival tuningoláshoz, halk és nagy teljesítményű hűtővel (valamint HDMI-sek!), vagy Galaxy-nek szintén van CoolerMaster hűtésű, de amúgy referencia VGA-ja.
Remélem, a fenti linkek segítenek a választásban! -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #22243 üzenetére
Nem kati vagyok, de ezt úgyis tudod, másrészt meg beszólok, mert hülyeség a bizonyos kiválasztott alkalmazások alapján átlagolt 9%, ahogy a GDDR4-es alap-órajel viszonyítása is a tuningolt 3850-esével.
Minél nagyobb felbontásban és minél magasabb grafikával használja valaki, annál nagyobb lesz a 3870 előnye, 256MB-os 3850-hez képest akár 50%-kal is, 512MB-oshoz képest kevesebbel, de az is feljebb megy.
Amúgy ha 3850-ben gondolkodik, akkor 9600GT-t, ha 3870-ben, akkor meg 8800GT-t kell vennie alig 3-5k-val drágábban. -
katt777
félisten
válasz
GC-EvElyN- #22237 üzenetére
Az imént azt írtad, nem olvasod el, de mindegy, nem ez a lényeg. A kártyák különbözőségeiről is kérdeztél, az meg ott van. Eltérő modellből meg annyi van, mint a nyű. Bocs, de én nem írok egy több oldalas hsz-t ezért, Yahoo, Google kidobálja őket. Guru3D (itt ajánlom figyelmedbe pl. a HIS 3850 IceQ3 turbo-ját) és hasonló oldalakon számos tesztet is találsz, ha keresel.
De ha feltétlenül ilyet akarsz, és halk/hatásos hűtéssel, akkor HIS IceQ3 turbo. OC kariknak semmi értelmük (HIS-ben mondjuk bent van, de azt a hűtésért éri meg venni), mert csak érzékennyé teszi őket mindenféle moddolásra, ill. nem ismerik fel őket megfelelően a segédprogramok (RT, ATT), az a tuning meg egy ref. kariból is simán kijön (860/1200 minden modellből stabilan). -
katt777
félisten
válasz
GC-EvElyN- #22231 üzenetére
Lehet, hogy a rengeteg hsz közül legalább az elsőt megérné elolvasnod.
-
katt777
félisten
válasz
debut12 #22218 üzenetére
Újabb igazolás.
Feltettem egyébként az Extreme-G 8.3 Catalyst-jét, azzal is bebuktam.
Default 3D06 beállításokon a procid jobban hajtja a karit, mint az enyém, ezért te sokkal nagyobbat is buktál. Nálad is lezuhant a CPU-score is kb. a 2/3-ára? Mert akkor tényleg nem AMD rákfene ez a 8.3. -
katt777
félisten
válasz
Sk8erPeter #22211 üzenetére
Amit írtam, abból az következik, hogy "Hűtés modolt bios minden kezelőprogramtól és op. rendszertől függetlenül állítja a hűtést." Tény.
"Tesztoldalamon megtalálod a linkeket 1 kupacban a Letöltéseknél." Az összes moddoló program linkje ott van, ez is tény. Mert ugye elfelejtettél egy mondatot idézni: mégpedig, hogy megfelelő bios híján módosítható a saját biosunk. Segítek +1x:Hűtés modolt bios minden kezelőprogramtól és op. rendszertől függetlenül állítja a hűtést.
Megfelelő bios híján módosítható a saját biosunk.
Tesztoldalamon megtalálod a linkeket 1 kupacban a Letöltéseknél.Ki-ki minősíti saját magát, ez szerintem mind egyértelmű, az ezt sem értők véleménye pedig eddig sem érdekelt. Gondoltam, senki nem tölti le más karira a Sapphire 3870 bios-át, viszont mindenkinek szüksége lehet a moddoló progikra (és van ott link más karik bios-ához is TPU-ra azoknak, akik elolvassák - most már külön Linkeknél némi oldalmódosítást követően). De ha ez csak nekem érthető...
rollins: mint azt a fenti tények igazolják. De ez népbetegség, nem ciki.
-
katt777
félisten
válasz
OkosTibiKing #22162 üzenetére
Akkor muti már meg, hol is lenne itt 1 slotnyi hely a 3870-ek között?
Igényes vásárlónál MSI nem játszik. -
katt777
félisten
válasz
OkosTibiKing #22159 üzenetére
Van. No de alaplap?
Mert ugye olyan kéne, ahol van 1-1 slotnyi hely a dupla VGA-k között, különben meggebedhet a venti 100%-on, akkor sem jut levegőhöz.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22150 üzenetére
Azt gondolom, hogy qrwára nem érdekel a másik 1.699.999 felhasználó, akik avlószínűleg mind azt hiszik, hogy náluk ugyan rossz, de a többi 1.699.999 felhasználónál minden rendben van. Már mondtam: ha csak 1 db konfigon rossz, akkor is rossz bármi.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22128 üzenetére
Speciel az nV drivereivel szépen szaladnak az nV karik, én meg a CF és a 8.3 óta szívok az ATI-val. Szóval a szubjektív véleményem ezzel ellentétes, és csak ez érdekel.
-
katt777
félisten
válasz
leviske #22107 üzenetére
Nem azért, mert az nV támogatta, hanem mert az ATI driverei síxarok. Dolgozik 2 VGA keményen, és 1 eredményét hozzák. Nehogy már ez az nVidia bűne legyen! Nézd meg a tesztoldalamon a Játék teszteknél, mennyire értelmetlen befektetés a CF. Csak az olyan marhák ruháznak bele, mint én, akik hisznek a neves PC oldalak gondosan megválogatott tesztjeinek. A tesztekben szereplő játékokon kívül cseszheted, azokon belül meg van, amelyik 0%-os többletet produkál, van, amelyik akár 60-at is. 8800GTS RULEZ!
-
katt777
félisten
Jericho-ban sem nő CF-rel a 3D teljesítmény, ráadásul AA-gel fekete árnyjáték lesz belőle.
-
katt777
félisten
Van már 4.51-es Everest. Csak amit én találtam, az valójában 4.50-es volt.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22061 üzenetére
Tudom én azt. Sőt, ahogy én néztem, inkább az 1 ilyen ágasak vannak többségben. De 2-vel meg 500W-tal el kéne vinnie 2 3850-et. Persze, amíg ez a baja, nem fog szívni a CF hiábavalósága miatt.
-
katt777
félisten
válasz
VinoRosso #22056 üzenetére
Akkor "nem tom valaki" tévedett.
Yo, ha nem is nézzük, hogyan kell használni, és 2 kéne 2 karihoz, hogyan kötnél össze 3-at v. 4-et?
De ha bizonyíték kell, pillants rá a tesztoldalamra. 1 híddal is hoz +96%-ot a CF, ha rendesen működik (3D06), és ha támogatja egy játék, akkor is műxik. A hatásfoka már szar, de ha valami nem támogatja, akkor ez 2 híddal sem fog változni. -
katt777
félisten
válasz
rollins #22046 üzenetére
Nem, nem volt az. Ha valaki NEM OLVASSA el, vagy szándékosan figyelmen kívül hagyja egy részét annak, amit írtam, az nem is értheti félre. Ő is értette ("A BIOS, amiről beszéltél, elvileg a 3870-esre van."), hogy az 3870-es bios, csak mégis rá akarja tenni. Remélem, már nem akarja.
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #22043 üzenetére
Hát akkor ott lesz a gond.
Sok rosszat elmondhatok a CrossFire-ről, de ilyet sohasem csinált (olyan előfordult, hogy színes pontkavalkáddal indult valamely nem támogatott program). Persze lehet, hogy neked sikerült újabb hibát felfedezned, de én minimum először megnéztem volna alapjáraton.
Eleve így indul, ha bekötöd, vagy állítottál valamit? -
katt777
félisten
válasz
Sk8erPeter #22042 üzenetére
Nem lesznek, mert el sem fog indulni.
Ezért hangsúlyozom ki mindenütt, hogy az 3870 bios, abból is kimondottan a Sapphire GDDR4-es féle, és hogy más a sajátjától eltérő típust, vagy más gyártó bios-át senki ne flash-elje a saját kártyájára. Az a sok-sok betű nem véletlenül hemzseg a letöltési linkek körül!
Amúgy nem rossz a felárért az a kifúvós hűtő a 3870-en.Duplázva sem melegednek 65˘C fölé, amúgy 60%-körül pörögnek a ventik. Nagy terhelésnél fel-felugrik 70%-ra.
-
katt777
félisten
válasz
rollins #22007 üzenetére
Most látom, tényleg megújhodott a cucc. Akkor felteszem az én működőképes verziómat, pár perc türelmet kérek szépen. Itt van!
A 3870 nem tojik a steppnessre, mert én a saját 077-esemet úgy állítottam be, hogy 40°C helyett 50°C-ról induljon 55% Steppnes-sel, és míg a 40/52-es eredeti simán elment 70°C-ig egy GPU-CV terheléses teszt alatt, addig ezt tuningolva is alig bírom 65°C-ra kínlódni.
-
katt777
félisten
válasz
rollins #22000 üzenetére
3850-ös bios hűtését nem lehet állítani CB editorral? Mert az elméletileg minden 3xxx karit visz.
Egyébként meg nem olyan hülyék, hogy erre lőjék be, ha azzal egy rakás garanciális problémát zúdítanának a nyakukba. Egyszerűen megszoktuk, hogy hűvösebbek a VGA-k (bár mondjuk az 1950XT-m ATT vezérléssel is simán vitte a 80 °C-ot tuninggal, miközben már szélvihar zúgott a házban).
És a röhej az röhej, vazze, az ilyenen ki tudok akadni. -
katt777
félisten
ASUS drivert tettél föl? Nekem anno 1950XT-hez mindig az kellett, és jobb is volt a referenciánál (ill. jó, ha a ref. meg bugzott, mint pl. a 7.11, még Crysis hotfix sem kellett neki). 8.3 egy hányadék, 8.2 pedig mintha nem támogatná tökéletesen az X2-t.
Az mondjuk tény, hogy baromi lassan jön le, de én mindig inkább kivártam. -
katt777
félisten
válasz
Sk8erPeter #21988 üzenetére
Elméletileg gyári bios-szal nem, máskülönben alaplapot sem frissíthetnél. De még mindig vissza lehet tenni rá a gyárit, ha gond lenne. Hűtővel viszont tuti ugrik, ha csak nem tudod úgy visszatenni, hogy ne lássék. Ezért ajánlott vigyázni a csavarok épségére (óvatos kihajtás egy nem túl éles, de nem is tompa végű csavarhúzóval). Mi a komoly módosítás, ha nem az, hogy a VGA felét kicseréled?
-
katt777
félisten
válasz
rollins #21989 üzenetére
Az égadta világon semmilyet.
Betűk olvasása helyett rakd össze a szavakat, majd a mondatokat.
Idézem:
"Tesztoldalamon megtalálod a linkeket 1 kupacban a Letöltéseknél."
Elég egyértelmű, hogy a segédprogramok, ill. bios-ok letöltési LINK-jeit ajánlottam (éppen mert világos volt, hogy 3850-nel van gondja). Ha vetettél volna oda egy pillantást, még azt is láthattad volna, hogy feltüntettem: a közvetlenül letölthető bios-ok kimondottan Sapphire HD3870 512 MB GDDR4-hez vannak.
Elébb meg arról volt szó, hogy megfelelő bios híján lehet a sajátot módosítani.
Ennyit a funkcionális analfabetizmusról. Mindenesetre meglepned sikerült. -
katt777
félisten
válasz
Sk8erPeter #21985 üzenetére
120°C a határérték, szóval nekünk bár meleg, 80-90 °C üzemi hőnek számít.
Hűtés modolt bios minden kezelőprogramtól és op. rendszertől függetlenül állítja a hűtést.
Tesztoldalamon megtalálod a linkeket 1 kupacban a Letöltéseknél. -
katt777
félisten
válasz
cowboy_bebop #21951 üzenetére
4 magos quad-dal, 6600 feletti CPU score-ral. Persze kell, hogy default beállításokon kihajtsa.
-
katt777
félisten
Bioshockban (megnéztem, mert tesztekben szerepel, és talán Jerichot is meg tudom) műxik a CF. Hatásfoka +44%.
Magyarán, még ha pár kiválasztott játékban funkcionál is valamennyire, egy általában és mindenben gyorsabb 8800GTS a jobb választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest