- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
pisti
őstag
válasz
nova001 #9284 üzenetére
Abban igazad van, hogy sajnos rengeteg helyen megy a felesleges pazarlás.
Amit a legjobban utálok, mikor házakat a járda szintjéről kilówattos izzók sorával világítanak ki (lakóházakat is...), "lövik az égbe" a fény nagy részét(fényszennyezés), meg bele a járókelők arcába, mondjuk ez utóbbi másodlagos probléma csak.
De hagyjuk, az ilyeneket hosszasan lehetne sorolni sajna. -
pisti
őstag
válasz
banderasz77 #9281 üzenetére
Egész nap nem megy egy izzó se, a gép viszont marha sokat megy. Így éves szinten bezony kemény ezresekben mérhető még 50W is, még akkor is ha "csak" 12/7-ben megy.
Egyébként igen, törekszünk takarékosan használni az áramot. Jólenne ha ez lenne a normális. Nálam a 2900XT/PRO már a fogyasztásnál kiesett a választható VGA-k sorából. Gépet se akarok olyat összerakni (remélem a jövőben is lesz rá lehetőség), amit ne bírna el a 350W-s tápom. -
pisti
őstag
válasz
banderasz77 #9277 üzenetére
Kivéve, ha az áramszámlát is az illető fizeti. Mert akkor hosszabb távra sokkal jobb egy 3850 vagy 3870.
-
pisti
őstag
Nincs különbség. Ugyanott vannak a rögzítő lyukak. Viszont a 3870-hez mint ahogy láthatod külön darabként van a FET és RAM hűtés, így azok maradhatnak egy jobb GPU hűtés mellett is.
Viszont a 3850 alaphűtésénél egyben van az egész, ergó a FET hűtést valahogy magának kell az embernek megoldani. Aztán persze biztos lehet majd kapni, utángyártott ilyen FEThűtőket is, csak annak idő kell. -
pisti
őstag
válasz
nova001 #9172 üzenetére
Szerintem jó márka, Brekk 2 év azonnali cseregaranciával hirdeti (az kellemes), csak nemnagyon akarnak megérkezni egyelőre az 512-esek.
Nameg a teszt szerint az a hűtés 50-51 fokon tartja a GPU-t, az határozottan jó, majdnem olyan jó mint az S1+venti kombó.mod: Powercolor egyébként, nem Power Cooler.
Itthon nem túl ismert márka.
-
pisti
őstag
-
pisti
őstag
válasz
nova001 #9071 üzenetére
Kb. annyira hajtja ki 80-90%-ban (elég változó), de ezt te nagyon úgyse fogod észrevenni, főleg viszonyítási alap híján.
A 256MB-s meg 512MB-s változat között meg ott jön ki a különbség, ahol elfogy a 256MB-nyi grafikus memória (addig viszont nincs vagy minimális a különbség), de ezen is lehet egy kis kompromisszumkéséggel változtatni. Mondjuk alacsonyabbra rakja az ember a textúrák felbontását.
Olyan ez mint a rendszer RAM-nál, ha egy játéknak elég 1 GB, akkor neked hiába van 2 GB, nem fog gyorsabban futni a játék, egyszerűen csak kihasználatlan a memória egy része. Viszont ha, elfogy akkor jön a swappolás (akadás), lassulás. -
pisti
őstag
-
pisti
őstag
Ha nem extrém esetet veszünk, hanem egy átlagos gémet, mint a COD4, vagy UT3, vagy amit akarsz, akkor nem a proci lesz kevés.
Egyetértek.
( Látod le tudod te írni, érthetően is hogy mi is a véleményed.Csak arra figyelj azért jobban oda, hogy mit írnak neked.
Meg ne próbáld meg elmagyarázni, azt amit igazán nem értesz, no offense. ) -
pisti
őstag
Igen sejtettem, hogy a 3Dmark06 a véleményed alapja. Arra nem olyan jó ötlet alapozni, csak szólok.
Tájékozódj még egy kicsit a témában mert megparasztvakítottak, enyhén.Egyébként lesz olyan is, hogy ez lesz igaz amit te állítasz, csak annak még kell vagy 2-3 év. Ma meg még más a szitu.
-
pisti
őstag
A kérdés az volt, hogy egy C2D köbö 2.6GHz-en kihajtja e a 3850-et.
3850-nél C2D 2.6GHz-en nem lesz proci limited, az biztos...Szerinted miért hoztam fel a Supreme Commandert? Ott pont hogy simán elő tud fordulni a CPU limit, olyan brutális egységszámokkal dolgozik...
Ahol pedig CPU limit van és a játék ki tudja használni az összes magot, ott bizony nem mind1, hogy dualcore vagy quadcore proci hajtja a VGA-t.
Az igazsághoz tartozik, hogy nem ez az általános, de ilyen is van, említeni érdemes.Nem az volt a kérdés, hogy van e gém, alkalmazás, aminek kevés a 2 mag, mert persze, hogy van, hanem az, hogy egy adott alkalmazásnál elegendő e a processzor teljesítménye a vga kiszolgálására.
Te úgy mégis miről beszélsz? Olyan önellentmondásba vagy, hogy ihaj.
-
pisti
őstag
Hmm. Nemigazán értem, hogy konkrétan miről beszélsz.
Egy képkocka kiszámolásához kell valamennyit dolgoznia a procinak, meg valamennyit a vga-nak. Ha a vga a procira vár mert nagyon sok a számolnivaló, akkor nincs kihajtva a vga, ez dinamikusan változik játékonként és a játékok különböző szakaszaiban.
-
pisti
őstag
válasz
Templomegere #8805 üzenetére
Külföldi fórumokon azt írják, hogy 1,5V már sok az 55 nm-s chipeknek, persze gondolom ennek hosszabb távon mutatkozik meg a hatása. Ha pár napot teszteled így csak nem nyiffan ki.
Nameg volt vmi külföldi gyerkőc, aki csak megsatírozta az ellenállást, VGPU-t nemmért, ment is neki 1 GHz-et a GPU, csak aztán mikor rámért, akkor kiderült, hogy 1,86V-n ment neki a mag !!Vannak érdekes dolgok. De aztán visszarakta őis 1,4V-ra.
-
pisti
őstag
válasz
Motion_Blur #8545 üzenetére
Van hotfix magához a 3Dmarkhoz, én felraktam, jóaz.
-
pisti
őstag
Felraktam énis egy S1-et.
A FET-ekre barkácsoltam hűtést.
Az S1-hez adott fethűtőt használtam fel, meg egy nem használt bővítőkártya hátlapjából egy darabot.
Az S1 féle fethűtőt háromfelé vágtam úgy, hogy a két szélét összerakva jólegyen a hossz, aztán vágtam a fém kártya hátlapból egy ~4 centis darabot. Ezután a hátlap darabra pillanatragasztóval rögzítettem az S1 fethűtő végeket, úgy hogy felváltva raktam hővezető pasztát meg ragasztót, jah és az egyik sarkot kicsit le kellett csiszolni, mert rálógott egy kondira.
Utána az aljára ráraktam a gyári hűtésről levett 2 stopgap darabot, amik eredetileg a memóknál voltak.
Aztán óvatosan felcsavaroztam, nem érdemes nagyon meghúzni mert annyira erősen azért nem fog a pillanatragasztó, bár a ragacs darabok miatt egyébként sem fontos nagyon meghúzni a csavarokat.
Aki ügyesebb az forrasztással erősebben is megoldhatja a dolgot, nameg, az se árt hogy legyen hozzá eszköz.Kb így nézett ki a dolog: felrakás előtt felülről, alulról. Felrakva, másik szögből.
-
pisti
őstag
válasz
Gorneck #8105 üzenetére
Ha ezt úgy akarod rárakni, ahogy gondolom, hogy akarod, akkor nem fog rámenni.
Azok a szürke alkatrészek (talán ellenállások) magasabbak mint a FET-ek.Najó, persze meg is lehet vágni azt a bordát, az igaz. Úgy még jó is lehet. Kérdés, hogy mekkora a térköz a két lyuk között a bordán meg a VGA-n a furatok között a lyuktávolság.
-
pisti
őstag
válasz
keszegduda #8079 üzenetére
Ha ventit is kell venned az S1-hez, akkor azis ~7k, viszont hűtési teljesítményben egy lassú ventivel felturbózva finoman szólva is állva hagyja a VF-700-at, és nem csak azt.
mod: Szerintem passzívan is jobb mint egy VF-700, bár ezt azért le kék ellenőrizni egy tesztben.MaciG: Úgy kell levenni a hűtőt meg visszarakni, ha neadjisten gariztatni kell, hogy ne legyen semmi nyoma, és akkor nem ugrott a gari.
-
pisti
őstag
válasz
d_Gabesz007 #8059 üzenetére
Az nem külön hotfix, ahogy írtam, hanem a hotfixet is tartalmazó driver.
De igen, ha Crysissel is akarsz játszani tedd majd fel a hotfixes drivert. Bár ha nem sürgős, akkor érdemesebb megvárni a 7.12-t, azzal már remélem nem kell ilyen driver cserélgetés. -
pisti
őstag
válasz
keszegduda #8073 üzenetére
Fix, 50-60%-on jó házszellőzéssel nálam olyan, 75 fokig tud csak felmenni.
-
pisti
őstag
válasz
katt777 #8060 üzenetére
Igen ezt értettem macera alatt.
Mondjuk nem is sokat tököltem én a CCC-vel. Viszont én úgy emlékszem, hogy a HKP-t az Ati Tray Tools kikapcsolta nekem, illetve megkérdezte, hogy kikapcsolja-e mikor indult. Viszont ezt nem igazán értem, hogy a 3D gyorsítás, hogy függ össze a gyorsbillentyű kezelő modul működésével. De majd elmondod. -
pisti
őstag
válasz
d_Gabesz007 #8056 üzenetére
Ez mind3 driver, viszont a középső csak a VGA drivert tartalmazza azért jóval kisebb. Én speciel nem szeretem a CCC-t, ami része szerintem mind1 az első, mind a hotfixes drivernek, viszont telepítéskor ki lehet őket venni a telepítendők listájából.
Ha akarsz a Crysissel játszani, akkor a 3.-at tedd fel, ha nem akkor az elsőt vagy a másodikat.
Az elsőben benne vagy a Catalayst Control Center is, meg egyéb felesleges dolgok, csak annyi a lényeges eltérés a másodikhoz képest, a driver maga ugyanaz.
A Catalyst Control Center olyan mint a Control Panel, vagy az nTune, ahol tudsz mindenfélét állítgatni, ami a videókártyával kapcsolatos (órajelek, 3D beállítások, stb.), ez eddig mind szép és jó, viszont lassú szegénykém, lassítja a bootolást is erősen, a hotkey poller-e meg szintén problémás, alt+c-re folyton felugrik pl., nem tudsz & jelet írni magyar billentyűzeten.Persze ki lehet kapcsolni ezt, de macera.
-
pisti
őstag
válasz
mario1111 #7829 üzenetére
Hm hát eleve, ha ezt írod hogy gagyi a tápod. Szerintem érzed, hogy a mi a válasz erre.
Tápon nem érdemes spórolni.
A mostanit tartsd meg póttápnak, és vegyél egy olcsó de jó FSP-t.A milyen tápot vegyek topikban le is írják, hogy miket érdemes venni.
Egy 350-s FSP-PNF bőven elég és ~6k-ba kerül csak. Ha akarsz vehetsz kicsit nagyobbat abban több tartalék marad a jövőre nézve, vagy ha hosszú távon számít az áramszámla is, akkor pedig egy 400-as BlueStorm II a javallott 12-13k, viszont a jobb hatásfoka miatt kevesebb áramot pazarol.
Ha felétek ilyet nem kapni, akkor vmi Chieftekben lehet érdemes még gondolkodni, ami viszonylag olcsó és nem is rossz. -
pisti
őstag
válasz
lacafaca #7776 üzenetére
Idle 20? És hány fokos a környezet levegője?
5-10?
mod: Akkor nem szóltam.Egyébként Sapphire full verziós kártyákhoz HL2 BlackBoxot adnak, ami egyáltalán nem "lejárt" játék(kollekció), ettől függetlenül persze lehet van olyasvalaki akit ez egyáltalán nem érdekel, azis érthető.
Egy 5-ösért meg simán el is lehet adni egy Blackboxot, gondolom nem kell részleteznem, hogy ez miért jó.Látom szétdúrtad a gyári hűtést. Ezen énis gondolkodtam, csak az a baj, hogy így már nehéz volna gariztatni, esetleg ha szerzel egy ép darab gyári hűtőt gariztatás előtt.
Ami végülis nem lehetetlen.
-
pisti
őstag
válasz
Adamka3kerék #7615 üzenetére
Mi volt ez a kérdés pontosan?
-
pisti
őstag
válasz
Adamka3kerék #7601 üzenetére
Jah neked már akartam mondani, hogy a Vista nem jobb lesz hanem rosszabb játékok alatti teljesítmény szempontjából, úgyhogy lehet nem kéne még erőltetned a Vistára átállást.
-
pisti
őstag
Az miért olyan meglepő, hogy a 3850 512 kb ugyanazt tudja mint a 3870? Ugyanaz a mag.
Az egyik linkelt tesztben ahol írták a százalékos különbséget sebességben gyönyörűen látszott, hogy pontosan akkora a különbség a két kártya között teljesítményben mint a GPU órajeleik közti különbség: 775 Mhz / 680 Mhz =~ 1,14 és ha megnézed épp ilyen pluszokat kapott (13-14%) a 3870.mod:
Ez volt az. 3870 vs 3850 összehasonlítás. A legnagyobb különbség is ~17% - ott ad egy kis pluszt még a gyorsabb memória is, de nagyon keveset. -
pisti
őstag
válasz
pcMANiac #7407 üzenetére
"Ha csak a szutyok 8600-hoz meg a 3850-hez tudsz viszonyítani"
A 3850 alig marad el a 3870-től, egyrészt. Másrészt tuninggal még az a kis különbség még tovább csökkenthető.
Harmadrészt a 8600GT nem szutyok, inkább a tájékozottságodra lehet ezt mondani.
Hiába írod le megint, hogy mit tapasztaltál inkább a hiba okát kéne keresgélned, de úgylátszik sokkal könnyebb találni valamit, amire rá lehet fogni a hibát és ezt szajkózni mint ténylegesen csinálni valamit, megoldani a problémát.Most nézem az aláírásod:
"A problémamegoldás titka: megtalálni azokat, akik majd megoldják"
Érdekes egybeesés... -
pisti
őstag
válasz
Alpachino #7428 üzenetére
Tekintsünk el most ettől.
Egyébként sincs miről vitatkozni. Bár trükközget az Nvidia a képmiőség rovására ez tény, de amíg ezt beta driverben teszi addig azért ne szóljuk le szerintem egyrészt, másrészt tényleg nem hatalmas a különbség.
Harmadrészt, szerintem van is egy beállítás Crysisben, amivel a távoli objektumok kidolgozottsága változtatható, tehát akár kamu is lehet a linkelt összehasonlítás. -
-
pisti
őstag
válasz
pcMANiac #7369 üzenetére
Inkább az észt osztom mint a hülyeséget, egyébként egy informatikai zseninek, mint ami tevagy nemtudom mi nem tetszik a konfig fájl szerkesztésben, teljesen általános jelenség ez az informatikai világban.
Ahelyett, hogy köpködsz ész nélkül, inkább nekiállhatnál megkeresni a hibát a rendszeredben, ami a lassulást okozza, jahogy ahhoz csinálni is kéne valamit, nameg némi hozzáértéssel rendelkezni. Hoppá.Igen a venti szabályozás hibás sajna, kicsi de kellemetlen hiba. Biztos, hogy gyorsan javításra fog kerülni.
-
pisti
őstag
válasz
Moddingfan #7349 üzenetére
2x1 GB inkább, nemde?
Ha mégse elírás, akkor viszont erősen érdekelne, hogy honnan szereztél ilyen árban. -
pisti
őstag
válasz
Adamka3kerék #7329 üzenetére
Van egy rakat leírás, ami részletesebb annál amit én most leírok. A logouton is láttam ilyet, keressétek meg.
Én a nehézséghez tartozó .cfg-be irogattam be az általam preferált beállításokat.
Deltán játszok, ehhez a ../crysis/game/config/diff_bauer.cfg tartozik.
Először is érdemes ide berakni a "con_restricted=0" (macskaköröm nem kell) beállítást, így játék közben ha cvar-ral (Command Variable, ilyen ez a con_restricted is vagy r_useedgeaa is, van összesen állítólag vmi 1600 db belőle) átírsz egy beállítást és rögtön érvénybe lép.
Ugyanide írd be ezt az "r_useedgeaa 2" parancsot is, akkor mindig ezzel fog indulni. De ha csak a "con_restricted 0"-t írod be akkor kézzel is pötyögheted menet közben -> meg tudod nézni milyen ezzel, nélküle vagy sima AA-val.Szóval ajánlok figyelmetekbe egy terjedelmes leírást ezekről a cvarokról, mert van pár olyan amit érdemes bekapcsolni. Két legnépszerűbb very highhoz tartozó pl. az "r_sunshafts 1" és az "r_usepom 1".
-
pisti
őstag
válasz
Adamka3kerék #7325 üzenetére
1024-be megnéztem.
Megy 8x-ossal is, kb úgy mint 4x-essel. Viszont a 8x-os csak pixelvadász üzemmódban látszik szebbnek, a játék hevében teljesen mind1 melyiken van az AA, illetve hogy van-e egyáltalán.
Én egyébként inkább az r_useedgeaa 2 opciót használom (nem megy együtt a rendes AA-val), ez a növenyzetet is vasalja. Nameg alig lassít. -
pisti
őstag
64 bites Vista alatt a 7.11-es Catalyst csak engem tisztel meg ezzel a boot közbeni BSOD -vel?
-
pisti
őstag
Hi mindenki!
Vettem ma egy Sapphire 3850-est, annyi problémám van vele, hogy a venti csak akkor akaródzik működni mikor bekapcsolom a gépet. Egy pillanatra elkezd zajolni, aztán leáll és el se indul. Most elkezdek énis keresgélni, de ha valaki meg tudna dobni gyorsba egy megoldással azt örömmel venném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest