- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Friss és ropogós az ÚJ RivaTuner!
Megj.: Mostanában az ATT is folyamatosan frissül, csak még mindig forralja a GPU-t. (És elcseszi a 3D grafikát.)
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Tudja valaki, You Are Empty miért nem indul el ugyanolyan konfigon, amelyen 2 hónapja ment? Sem Vista, sem XP, videóknál kiakad, pedig feltelepítette a codeceket. Próbáltátok? (PCGURU-hoz van most.)
-
katt777
félisten
válasz
Kris87 #34120 üzenetére
Én még mindig nem látom a szavaimban azt, hogy általánosságban kizárólag a nem kellő áramerősségtől lehet. A konkrét esetre vonatkozott az a válasz, ugyanis éppen egy feltételezhetően gyenge tápos konfigról volt szó, csak azt elfelejtetted idézni. Ha egy erős tápról lett volna szó a VGA alatt, nyilván nem azt mondom, hogy abban az esetben ez van. Amíg - ezt kiküszöbölendő - nem kerül egy erősebb táp a VGA alá, értelmetlen más hibára gyanakodni. Persze lehet kísérletezni, hátha más okozza a zajt, de ennek a legnagyobb az esélye. Én meg azt nem szeretem, ha kiragadnak egy-egy hsz-t a környezetéből, valami mást bizonyítani, mint amiről szó volt. Bocs, de nem szokásom részletezni olyan dolgokat, amelyek a párbeszédből amúgy nyilvánvalóak.
-
katt777
félisten
válasz
Kris87 #34115 üzenetére
És enneki mi köze is van ahhoz? Ennyiből azt is mondhatnád, hogy a múltkor aszondta a gyf, hogy adót csökkent, New Orleans-be meg megint jön egy tornádó...
Amúgy egyrészt nem azt mondtam, hogy kizárólag attól lehet, másrészt az sem biztos, hogy ez a kari használatlan volt, szóval olvass figyelmesebben. Harmadrészt 2 napja nem is ciripel. (kop-kop-kop) Kissé lassan indul be, asszem...Bali27: Miért ne kéne? Azért redist., mert szabadon terjeszthető. Nem árt DX-et sem frissíteni, nem csak drivereket. Sokat segíthet az újabb progik zökkenőmentes futtatásában.
-
-
katt777
félisten
válasz
pempellini #34067 üzenetére
Kicsit vársz, amíg lejjebb megy a 4870-ek ára, menet közben úgyis kijön egy csomó fasza hűtéses, meg 1GB-os verzió, addig tényleg ki kell húznod a mostani karival.
-
katt777
félisten
válasz
Balinov #34046 üzenetére
ASUS szépen szabályozza, csak CPU-n igényes a PWM-es hűtésre. TX-et pl. szabályoz, TX2-t meg nem, és mit ád az úr, éppen ez a különbség a 2 között. A TX2-t és a hasonló hűtőket az MSI szabályozza tökéletesen (nálam akár le is állította), kár, hogy amúgy egy nagy szarkupac a legtöbb lapjuk. Ezt lehet, hogy a lap, vagy a cikkem topicjában kéne...
ollie: Van support táblázatuk, és pl. a mezei zóccsó Kingmaxaim 1154-en is eldolgozgatnak benne 1.96V-on (sup. l.-án csak az 512MB-osak voltak). Amúgy tényleg ASUS
Minden P5Q-hoz jött már ki több bios-frissítés, éppen a kompatibilitás növelése érdekében, de továbbra is ott a support list. És ami a fontos: quadokhoz állítólag a P5Q a legjobb, ráadásul nem kockáztatja be az ember a CF-t.
Ja, csak én anno AMD procira kellett vegyem, úgyhogy az még ebből is szopacs volt.No de a gigák biosaiból meg rég hivatalosan is kivették a ventiszabályozást.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Hát, javasolni kéne a színnel kiemelést a PH jobbá tétele topicban. Nekem meg az alapon járó aranyszínt...
De miért küzdesz velük? Ha gyönge kell nekik, tegyék be azt, aztán nézzék, ahogy ellép mellettük a világ. És ahányan A64 X2 4400+ körüli konfigokba tettek 4850-eket, ezek még mindig okosabbak.Amúgy azonos órajelen az E8xxx-ak ellépnek még az E6xxx-októl is, nem kicsit, ami a VGA kihajtásban nagyon sokat jelent.
-
katt777
félisten
válasz
#40731136 #34029 üzenetére
No hát akkor a RAM-okra valami bordázat (réz) nem árthat, olcsón (1xxx Ft) van.
Nincs igazad. Egyrészt feltelepítheted a Tweakforce-ot, amely gyorsít, stabilizál, jobban tuningolható, másrészt én feltettem a sima 8.8-at, ez is gyorsabb volt egy picivel a 8.7-nél. Viszont Oblivionban a full kényszerítet grafikával olyan gyönyörű, színteli, és élő képet kaptam, hogy csak lestem, pedig ezelőtt is ilyen beállításokkal toltam, pl. GTRE-ben néztem meg, ahol a játék beállításai kicsit egyszerűen (elavult graf), kopottasak, kényszerített full grafikával meg eszméletlenül jók és hangulatosak lettek a betöltőképernyők is (pl. új elemek tűntek elő), játék is életteli és csodaszép, annyira, hogy simán belassul (a játék beállításaihoz képest) 20-23FPS köré a 3870 a bő 1 éves grafikától, kanyarban meg még az alá.Szóval minőség is van, meg gyorsulás is. Egyébként ált. DX10-ben javulnak a játékok, az alatt csak a frissekhez foltozgatnak, éppen pl. akadások elkerülése érdekében, ami egyértelmű driverhiba.
-
katt777
félisten
válasz
Balinov #34011 üzenetére
AMD-t felejtsd el, gyenge Intelt szintén. Különben a 4850-ed nem nagyon ver majd meg egy 3870-et (láttam nem kevés 4850-es konfigot, amely nem érte el az én konfigom 3D teljesítményét; közös jellemzőjük a gyenge proci volt). Intel procinak is kell a cache (8xxx), meg a sebesség is a 4850 alá, de nagyon. 4 magos totál fölösleges.
És vegyél P5Q-t. Alig drágább, de P45-ös, és nagyon jó. Nézd meg a tesztjét a honlapomon vagy a logout blogomban. Tápnak legalább 18A-es 12V ágai legyenek, külön-külön! És igen, legyen 8-tűs alaplapi csatolója. -
katt777
félisten
Hát az tuti. Két szar ATI kártya 2 különböző gyártótól...
260GTX-et kéne vennem... Lehet, azt kérek cserébe, ha 3870 már nem lesz...
mokus1: Azért tettem fel a Chillát, mert a gyári hűtéssel még rosszabb volt: alapból egy kis 3D, és máris 97°C, fullon pörgő venti mellett. A Sapphire nálam sem melegedett, csak pár hónap használat (alapon, mert csak tesztekre volt tuningolva) után reggel kikapcsoltam, délután meg már nem volt VGA-m. Kezdem visszasírni az 1950XT-t...
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #33983 üzenetére
Engedtem 5 percig GPU-CV-t 850/1250-en, ami Chillával a Sapphire karin 90°C körül volt.
112°C-nál lekapcsoltam. Alap órajelnél 105°C-nál kapcsoltam le, de tuti az is ment még volna feljebb. Ment rendesen, szóval, mondom, hátha szar az érzékelője... hát nem, baszki, már a nyák égette a kezemet.Tuti gázos ez a kari. Persze, az én szerencsémmel esélyes volt.
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #33983 üzenetére
Volt már. GTS2 még régen, illetve nem olyan régen 1950XT. Azt meg tuningolni nem nagyon lehetett. Az EPU-6 miatt jó lenne megint, csak az ASUS VGA-k gyakran nem szeretik az ASUS lapokat. Ja, meg CoH nem kell a f.szomnak se.
Mike 32: Ja, ahogy nézem, még csak nem is hasonló...
-
katt777
félisten
Én már csak olyan hülye vagyok, hogy 8800GT-m és 3870-em is volt, és leteszteltem mindegyiket. Márpedig nagy felbontásban és magas összetettséggel (nem pedig a célirányos tesztek nV-nak kedvező beállításai mellett) az van, amit mondtam. Soha nem beszélek a levegőbe. De most bizonyítsd be, hogy a 9600GT gyorsabb a 8800GT-nél, és megadom magam!
Mellesleg a 8.5-ös Catalyst május végén jött ki, tehát minden régebbi teszt szart sem ér.WesTM: Hát ez az, Chillával is 8°C-kkal melegebb idle (46-47°C vs. 38-39°C), load meg bő egy 10-essel!!! Ami még hagyján, de 10% tuninggal GPU-CV 8XAA Fur Renderinggel 100°C-ig hevült pár perc alatt, míg a Sapphire 95°C-nál nem ment feljebb negyed órás teszttel sem! (Mind2 Chillás érték!)
FeRRaR1: Ezt az S1 sem fogná meg.
Sztem már széttesztelték, úgy kaptam meg "új"-ban, mert ez nem normális melegedés. Driver nélkül a Sapphire 62°C-os volt, ez 72°C idle módban 1.1V-on!!!!!!
-
katt777
félisten
Na, a HIS ref. 3870-em lazán 8-10°C-kal melegebb a régi Sapphire-nél.
Szívás.
-
katt777
félisten
Na, néztem egy GTRE-t. Hát ez egy Race07 (annyira, hogy reinstall nélkül futtattam egy rendszervisszaállítás után, és egy az egyben Race07 volt). Jó, hogy újra meg lehet venni egy kis moddal.
Persze hogy szépen megy a grafikája (no meg szar is), amit az ember rá nem tolja CCC-ből a 8XAA 24XEdgeDetect + adaptív, 16XAF beállításokat, mert attól valami hihetetlenül szép képe lesz már a betöltőképeket is, játékban meg még inkább, mindemellett a 3870 megfexik tőle. Egyenesekben még OK, de kanyarban már csak kb. 18-20FPS. Az ember úgy érzi, nagyon kéne már egy 4870...
-
katt777
félisten
Akkor most skubizd már meg a dobozon, hogy hány A kell a 3870-nek.
18A még elmegy egyébként (ezért jók ált. a kisebb Enermaxok is, amelyek között asszem 400W-os már van 20A-es 12V ágakkal), az alacsony áramerősség okozta gondokról (ciripelés, lassú halál) meg már volt szó itt, és 48xx topicban is.
Persze lehet azt mondani, hogy tegyetek 350W-os tápot a gépe (te is csak unszolásra bökted ki az egyik legfontosabb paramétert), és nem hal meg a cucc, de én inkább a túlbiztosításra szavazok. Főleg, mert ha valaki fejleszteni akar, máris cserélhet nemsokára tápot is. Olcsó húsnak híg a leve... -
katt777
félisten
Frissek és ropogósak az új ExtremeG driverek!
-
katt777
félisten
válasz
sentinel #33886 üzenetére
Írtam erről anno egy cikket, de egy rakás nagyokos szétbarmolta a topicját, mert ők aztán jobban tudták.
Csak szívjanak. Megy pü.
Na, MÉGSEM KÓSER AZ ATT! Volt időm tesztelni 2D-ben (a sok meló, amiért alig fizetnek
), és továbbra is ugyanaz a történet: ATI driverből a VGA 35-37% venti-fordulaton 50°C-os, ATT driverrel 40%-os ventivel 55°C-os. Szóval ez van.
-
katt777
félisten
Jó hír.
Már csak az kéne, hogy jó játékokat gyártó cégek is kövessék őket.Nem tudjátok, hol lehet hővezető 2 oldalú bordaragasztót beszerezni? Mert a PH-s hirdetések erősen kóklergyanúsak.
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #33882 üzenetére
Okos embernek meg van driver-mentes partíció-mentése, és 5 p alatt rányomja az új konfigra.
A lustának (és sokat látottnak) meg egy full system mentése is van VGA-driver nélkül, és ezt nyomja vissza 5p alatt egy új vészhelyzet (aktuális Catalyst csomag) előtt.
sentinel: Legjobb a WinXP/Vista manager. De a 2 között egy driver-sweeper sem árt.
-
katt777
félisten
válasz
sentinel #33871 üzenetére
Vsz. a táp egyéb paraméterei sem túl izmosak (mennyi van ott 12V-on, 14A?). Keress olyat, amely minden 12V-os ágon lead legalább 17-18A-t, ilyenből minőségtől függően van akár 400W-os is, ami jobb, mint egy 500W-os, amely csak 16A-eket ad le. Ezek csak hozzávetőleges értékek, nézz utána.
-
katt777
félisten
Ahhoz a procihoz valami kisebb VGA lenne jó, mert olyan gyönge a 3850-hez, hogy talán még egy 1950Pro-val is jobb teljesítményt kapnál.
Picilány: ASUS verhetetlen körítésben, és minőségben is jó. Még CoH játékot is kapsz. Viszont vehetsz nem G-set is, akkor is megkapsz minden körítést, csak játékot nem. A 256MB-os karit felejtsd el. De neked is inkább lapot és procit kéne fejlesztened.
-
katt777
félisten
Feltettem az új ATT-t. Megint melegszik a 3870-em 2D.ben, szóval sztem ez már nem lesz jobb. Bios-hűtéssel 55°C alatt marad, ATT-ban ugyanehhez 60%-on kell pörgetni a hűtőt. Nagyon gáz.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #33828 üzenetére
Hát, akkor kéne neki. Jó karit foghattál ki, vagy rossz hőérzékelőt.
8.8 nem tudom, fent van, de még nem teszteltem.
Az új RBE-vel lehet clock limitet állítani a biosban, szóval nem kell már RivaTuner vagy ATT (a saját hibáikkal) a komolyabb tuninghoz!No meg a + feature-ökkel 1/3 lett a mérete...
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #33815 üzenetére
És a procid mennyin megy? Mert ha nem hajtod ki a karit, persze, hogy nem megy feljebb. Persze én GPU-CV-vel néztem, és nem is úgy állítottam be, hogy hangosan pörögjön a venti. De ha rendben van a kari, úgyis megy rá a Chilla. Akkor majd meglátom, rendesen van-e pasztázva, mert a Sapphire anno csak 85°C-ig ment gyárilag, hasonló bios-beállításokkal.
-
katt777
félisten
válasz
mikesa #33810 üzenetére
1 magos procival nem nagyon fogod kihajtani azt a kártyát, a 70-90% nagyon jó eredmény!
Ezért persze a tuning sem lesz 100%-os hatásfokú, de ez alkalmazásonként úgyis változik.
Az nem baj, ha egy ág, mert a 18A-t megkapja (ha tényleg áganként leadja), viszont azon az ágon ne legyen semmi más!
A kártyád valószínűleg nem bír többet a túlhúzott procival és a visszaosztott RAM-okkal. Ez előfordul.
A proci könnyen vihet naftát a táptól (nem feltétlenül ez a hiba), mert egy 30-40% tuninggal már kb. a TDP-je dupláját fogyasztja. Guru3D-n van egy CPUCalc nevű kis program, az okosan kiszámolja. RAM is akaszthatja. Nem biztos, hogy stabil a géped 3.9GHz-en.
Én amúgy olyan tuningot szoktam beállítani, hogy a RAM-ok a lehető leggyorsabban menjenek, és ettől függően a proci a lehető leggyorsabban. Össz rendszerteljesítményben én ezt figyeltem meg a leggyorsabbnak.
Mindenesetre legcélszerűbb az lenne számodra, hogy olyan CPU/RAM beállításokat válassz, amelyek mellett a legnagyobb teljesítményt produkálja a VGA.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Egy sztem tökéletes HIS3870 bios letölthető az oldalamról. Halk 2D üzemmód, hatékony 3D hűtés!
2D: 300/700MHz @ 1.1V @ 35% fan
3D: 780/1130MHz @ 1.3V @ 35%/45°C-100%/95°C fan
Folyamatos, nem lépcsős ventilátor-vezérlés!
TESZTELVE!Szintén feltöltöttem egy RivaTuner 2.09 Power User konfigot, amelyben minden beállítást belőttem az ATI VGA-k könnyű kezeléséért. Low-level driver szinten csak meg kell adni a kívánt hűtési sávokat és fordulatokat, valamint az órajelek állításának határértékeit úgy módosítottam, hogy sem a takarékossággal (-tuning), sem a tuninggal (+tuning) ne legyen gondja senkinek. Órajelek:
GPU: 290MHz - 975MHz
VRAM: 420MHz - 1415MHz -
katt777
félisten
Talán éppen az volt a baj. Először ugyanis Catalyst Uninstall kellett volna. Nekem simán felment.
Mi az, hogy 1 hónap, és egy sokkal gyengébb kártyára cserélik???
Nekem 4 napon belül küldték az újat, csak a két hétvége, és a posta baszakodása miatt nyúlt 10 napra.Thom!: 1080p HDMI
-
katt777
félisten
Jön a 3100-as (asszem) IGP, bővebben nem tudom, mert eddig nem volt rá szükségem. Éppen az Intel eme hiányossága miatt vacilláltam, aztán inkább a teljesítményre és a biztonságra szavaztam. Max. tényleg egy PCI-E1.0 VGA zóccsóé' (hol lehet ennek utána nézni?).
AMD-nek meg hiába jó az IGP-je, ha szar a körítés.WesTM: Hát, eddig csak alapon ment, meg szőrös funk-kal
, az vitte is 97°C-ra a szar 01.067 hűtéssel. Talán majd a hét második felében tudom tesztelgetni, de nem valószínű. hogy sok különbség lenne a 2 ref. 3870 között. Esetleg tuningban, de ha az is, csak minimális lehet, és úgysem kell tuning semmihez.
-
katt777
félisten
És legalább igazoltad a CF hasznosságát. Bár egy PCI-s régi VGA-val helyből is megoldhattad volna. Legközelebb vegyél integrált VGA-s lapot. Én is gondolkodtam egy 780X-en, amikor még esélyes volt az AMD vonal; hát, ha más nem, gar. időre, vagy VGA csere idejére még jól jöhet flash-elésen kívül is.
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #33794 üzenetére
Egyből visszahűlt a lapom is a javított VGA-bios-szal.
Nem Kimi volt gyors, hanem a cső ragadt be, miután annyira pont megmozdult, hogy zöldre váltson a lámpa. Ezért ugye a technológia... Végeredményben tök mindegy, mert vagy kíméli az első versenyen túlhajtott motort, és szarul megy, vagy hajtja, és kiesik. Mint majd Massa a következő futamon. Bár ne úgy lenne, de a Domenicallit ismerve azért aggódom.
MS meg kinek segítsen? Kimi nem kért belőle. Hát, bármekkora arcom lenne amúgy, én azért nem utasítanék vissza segítséget olyantól, aki ennyiszer bizonyította, hogy nem csak a szája jár.1
Úgy kéne, mint az Éretlenekben: ha jól csinálja, nyalhat. -
katt777
félisten
Na, a HIS3870 is 1 p alatt 97°C-os lett 8XAA-s szőrös fánk alatt. Ennyit a 067-es biosról +1x.
És mivel üresjáratban is 65°C körül van, szépen felmelegedett 47-48°C-ra az alaplapom is a 38-39°C-ről.
-
katt777
félisten
Megjött az "új" 3870-em. Olyan új, hogy még 010.067-es bios van rajta. 25%-on pörög a ventije alapból, a VGA pedig 61°C-os.
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #33785 üzenetére
Nem volt nyalókás ember!
Te mit néztél?
De a Domenicallit már tényleg kirúghatnák. Úgyis azért mennek tönkre a motorok, mert magasabb igénybevétellel használják, mint kéne, hogy lenyomják a csalovakat. Lámpa meg: ennyit ér az automatika.
GTRE nem kapható még, vagy igen? Pénzem meg nincs rá. Talán majd valamelyik haver megveszi, és kölcsönadja. De Simbim csinálja, úgyhogy nem hiszem, hogy lesüllyedne a GRID-hez.
Nem azt mondtam, hogy a táp nem bírja, hanem hogy majd a VGA pusztul bele, de esetleg a lap is, mert azon is vannak még elektronikus alkatrészek. Addig persze lehet villogni, hogy elmegy. Meg ahányan 4400+ körüli procikra vettek 4850-et, na azok persze, hogy elmennek fél terhelésen.
Bandee2: Nem mondtam, hogy tedd ezt. De a hűtés gyárilag 106°C-ig van beállítva, amúgy meg 120°C az elméleti tűréshatára, szóval nem feltétlenül fog megpurcanni, csak meleg lesz.
-
katt777
félisten
válasz
Bandee2 #33781 üzenetére
Használd a MOD gombot, az újabb gondolat hozzáfűzéséhez, ill. a megosztást 1 hsz-on belül több válaszhoz a címzett megjelölésével (pl. mint emitt), mert az orrodra koppintanak hsz-gyűjtögetésért. Már volt rá példád ma nem egy.
WesTM: Melegedésre nem garoznak, csak ha tönkrement már a kari miatta.
-
katt777
félisten
Olyan mulatságos újra és újra ilyesféle kihajtás-vitát látni a felbontás és az összetettség meghatározása nélkül....
-
katt777
félisten
válasz
Kris87 #33721 üzenetére
Sztem keress rá a táp-ra és bogarászd ki, mert annyi baromság ömlik ott, ráadásul 100x ismételve, hogy ritkán nézek be.
Tudtommal (tápos szaki írta) egyébként mindegyik táp leadja a névleges teljesítményt, csak ehhez többet vesznek fel a hálózatból a kisebb hatásfokúak, mint a jobbak (tehát sokkal többet fognak fogyasztani). Inkább az áramerősség, és persze a nem kiegyensúlyozott teljesítmény (ebben értelemszerűen gyakori túl- és alulfesz) okozza a károkat.Bandee2: 1: Nem állítottad szerkesztés előtt UK-ra a rendszert. 2: Nem nyomtál egy default-ot az Overdrive-ban restart után. Csak úgy áll be az új órajelekre, és a profilokat is ugyanígy újra kell menteni.
A legjobb lecserélni a VGA hűtést, és vagy a házba is tenni jót, vagy magát a házat lecserélni. Egyébként 1-2 Noctua NFP8 csodákat tud művelni. -
katt777
félisten
válasz
Kris87 #33708 üzenetére
Azt hiszel, amit akarsz, de ez van. 48xx valaki bővebben és szakmaibabn is kifejtette, csak nem akartam annyit írogatni. Nekem volt már 1650Pro-m, 1950XT-m, és 2 db 3870-em is, egyik sem ciripelt semmilyen igénybevétel mellett, még a CF sem.
Vagy kimúlik a karid, vagy nem, ez majd elválik. Lehet, előbb adod el, meg ott van a gar is. De attól a fizika még fizika marad, semmilyen hit nem képes felülírni.hakos1987: Te már nagyon lemondtál erről az X2-ről...
Bandee2: Bizony, felmehet az, bár nálam még 850/1200-on is megállt 95°C-on (viszont akkor már átállítottam a hűtés-vezérlést). Neked is azt javaslom. Lehetőségeket és útmutatókat találsz erre a honlapomon.
-
katt777
félisten
válasz
MATEO6600 #33701 üzenetére
Keress rá a keresővel egyrészt, másrészt a honlapomon a teszteknél van 8800GT vs HD3870 cikk, részletes grafikonokkal a Catalyst javulásáról, és hogy ez mennyiben segíti utolérnie a 8800GT-t. 8.5-ös driverrel volt komoly javulás mindenben, azóta legföljebb kozmetika, és némi Vantage, meg 1-1 játék optimalizálás. Lényegében a 3870 magas minőségi beállításokkal és nagy felbontásban (1680 már OK) szépen elkalapálja a 8800GT-t, a probléma ott van, hogy míg a 3870 csak kb. 10-11%-kal tuningolható, addig a 8800GT akár 22-25%-kal is (előbbihez a RAM-okat illetően ajánlott már a hűtőcsere, utóbbi viszont egy gyári Galaxy 8800GT-vel tökéletesen ment), így megint a 8800GT javára billen a mérleg nyelve. De a honlapomon számokkal, grafikonokkal ott van. Tényleg. (Link meg az adatlapomon is régóta.)
-
katt777
félisten
válasz
Robi86 #33679 üzenetére
Reklám:
[I]Régebben az alkalmazások és az OS futásával problémáim voltak, olykor még dual core optimizerrel is...
Ma már nincs ilyen gondom.[/I]
No de tényleg: nálam az AMD-vel sem voltak problémák, és a DCO tényleg javított a magok kihasználásának eloszlásán, ez azonban sem programhibákat nem javít, sem a gépet nem gyorsítja érzékelhető mértékben. Attól hogy a magok 5/100% helyett 40/65%.ban dolgoznak a proci relatíve ugyanolyan lassú. Dupla 100% meg nincs, mert akkor meg nem kéne DCO...
Vista alá meg totál föllösleges.Ne vazze, már tiszta amd topic lesz ez itt...
- = Zk = -: Nahát!
-
katt777
félisten
válasz
killer1203 #33676 üzenetére
Én is mondtam, mert megnéztem neki a kézikönyvben, amit ő is megtehetett volna. No de tényleg szétoffoljuk a topicot, most már csak meglesz neki, a többivel meg elmegy az AMD-be...
-
katt777
félisten
válasz
extrin #33672 üzenetére
Uh, látom 1x már írtad, na ezért jobb a cuccokat kitölteni. Juszt is megnézem én azt a kézikönyvet, de aztán tényleg állj neki magad.
Még azt sem kell, rögtön ott van az oldalán: "• HyperTransport 1.0/2.0 supporting speed up to 1GHz (2000MT/s) " Van ott Advanced bios Features, meg Frequency/Voltage Control, vsz. az utóbbiban lesz, nálam egyben volt.
-
katt777
félisten
válasz
szeva000 #33671 üzenetére
Akkor főleg tudnod kéne, hogy ne puszta teljesítményadatokkal oszd az eszet.
extrin: Minden AMD-s lapban van. Olvasd el a kézikönyvet. MSI K9AP-om volt, úgyhogy még MSI-ről is tudok nyilatkozni. Abban is van. Vagy valami totál régi lapod van?
DeSanto: Nagy felbontásban ugyanúgy elválik a 4850 a 4870-től, mint az előd. Dual GPU-ban az a szívás, hogy ha valami nem támogatja rendesen (azaz az összes játék), nem kapsz igazná teljesítmény-növekedést, ezért hagyják ki előszeretettel a single gpu-s kártyákat az ilyen tesztekből. Nemrég láttam viszont a 4870X2-t CF-rel (Guru3D), és ott látszott, hogy míg 1-2 játékban elég komoly a teljesítmény-növekedés (de nem dupla, illetve a duplákat nem hiszem el, mert nekem is volt CF-öm, tehát trükköznek, de a többinél még úgy is kevesebb), másoknál van, hogy csak 10-20%, vagy éppen semmi (na, azokkal nem tesztelnek, azt én szoktam). Gyors 1 magosban csak a GTX280 és a HD4870 között választhatsz, ajánlom viszont figyelmedbe az 1GB-os 4870-eket, mert nagy felbontásban több FPS-t is jelenthet a dupla dedikált (és nem duplázott, mint az X2-eseknél) memória.
-
katt777
félisten
válasz
szeva000 #33660 üzenetére
Qrwára nem az számít, hogy 420W-os-e, hanem hogy hány A-t ad le és milyen elosztásban. Pár emberkének már tönkrement a karija, mert azt hallotta, hogy ja, elég oda egy 350W-os is (mert páran csak ezt hajtogatják több VGA-topicban is), de hát mit is várhatnánk egy merdzsóstól...
Mennyé borzani...
Megsúgom: a nem kellő áramerősség miatt a karin (alaplapon) lévő további elektromos alkatrészek (pl. VRM) nem tudnak megfelelően dolgozni, jön a ciripelés, a zörgés (páraknak asszem nagyon is ismerős a probléma), a kari meg idővel behal. De hát megy a gép, jó oda egy gyöngébb táp is, mint amit a gyártó megad...killer1203: A GDDR3-ak lassabbak, mint a GDDR5-ök. Nem ismered a VGA-d specifikációit?
DeSanto: Természetesen 4870-et.
extrin: Ott van minden egy helyen, FSB fent, lejjebb meg a HyperThreading is. Nézd meg, a beállítási lehetőség 1X-5X-ig van, vagy 200-1000MHz-ig. Miért nem nézed meg a kézikönyvet, tényleg?
Nem kéne akkor itt alap pc tuninggal teleszemetelni a topicot...
-
katt777
félisten
válasz
extrin #33632 üzenetére
420W táp ATI szerint kevés, ha a 12V-os ágakon legalább 17A-t lead (külön, nem egy elosztással), akkor elméletileg elég.
AMD procival kihajtva is lassabb a VGA, mint C2D-vel.
Ajánlott driver-frissítés előtt minden ATI szoftvert lepucolni, meg a registry-t ki, aztán telepíteni újra.
+1 hibalehetőség: 8.2-es Catalyst-től felfelé hajlamosak belassulni az AMD-s konfigok régebbi chipsetekkel.
Cuccaidat töltsd ki, ne kelljen már kérdezgetni, pontosan mid van, neked kell a segítstég.
Tuningnál nyugodtan mehetsz felfelé, ha nem melegszik túl semmi a gépben, RAM-okat meg oszd vissza, ha szükséges. Merdzsósokra ne halgass.
HT-t nem kell levenni, nálam legalábbis 950 felett is gond nélkül mentek a 800-as Kingmax RAM-ok. Elég a RAM-visszaosztás, ha szükséges. -
katt777
félisten
Persze, de vörösen izzik!
szeva000: Esetleg, ha keresnél valami más módot az öngyilkosságra?
FeRRaR1: Ha baj van a vörösöknél, csak azért imádkozom, hogy rúgják ki azt a főbalfasz Domenicalli-t, és hívják szépen vissza a Rossz Barnát. Meg azt a még főbb Montezumát, hogy olasz csapatfőnök kellett neki, nem pedig jó, meg még azt is kitalálta, hogy az utcai autók ezentúl 6 hengeresek lesznek. Hát ennek vagy megy el a maradék kevés esze is vénseggére, vagy ezt is a merdzsósok fizetik. Nem mondom, kik járnak ilyennel...
-
katt777
félisten
válasz
Sanyix #33620 üzenetére
Nem, a gyártó drivere az az ASUS Catalyst. Ha a VGA-val bibi van, az megoldja. Nálam is volt, hogy még EAX1950XT-nél a ref driverrel szívott mindenki, én meg az ASUS driverével vígan játszottam. De inkább lapgyanús, szerintem is, csak próba-cseresznye, mert nekem is volt olyan konfigom, hogy az ASUS P3 lap és az ASUS GeForce 2 GTS VGA nem ment normálisan együtt (pl. rendszer- és megjelenítési hibák). ASUS-ék ugyanis ügyesen javítgatnak mindenféle hardveren/szoftveren, csak éppen emiatt nem gyári driverrel esetleg hibák lehetnek.
Lapnak nyomtál már CMOS clear-t? Nekem a giga, meg a mostani is megjátszotta, hogy kiakadt, aztán hiába álíltgattam bármit. Esetleg meg kéne próbálnod külön RAM- modulokkal, ill. párokban és single channel módban, mert a vegyespárost meg a dual channel nem szereti. Ha meg más fesz kell a különböző RAM-oknak, na, akkor aztán tényleg szopacs. Ezt nézted?
Logot konkrétan nem tudom, mert általában jobb szeretem úgy installálni/használni a rendszeremet, hogy ne kelljen ilyesmit nézegetnem, de ati*.logra keress rá, vagy nézd meg az ATI könyvtáraiban, valami ilyesmi. Windows hibák meg a Windows könyvtárban szoktak logolódni (de jó szót találtam ki megint).
-
katt777
félisten
válasz
Sanyix #33610 üzenetére
Ha hülyeségek helyett rendesen kitöltöd a cuccaidat, az többet segítene. Ez táp, VGA (VRAM), de RAM is lehet. Az további támpontot adna, ha kimonitoroznád az órajeleket és a hőértékeket. És az mehet log-ba.
Tudtommal a hibaüzenet is log-ba megy.
Egyáltalán: ASUS driver van fent? És megfelelő? Mert nem kevesen voltak már, akik összekeverték az OS-t vagy az AGP/PCI-E-t. -
katt777
félisten
Hát, én inkább az 1. részt javaslom RBE beállításnál, ott megadhatod a min fordulatszámot, hogy holkezdje emelni, és hogy meddig vigye. Ez fokozatosan kezeli a ventit, nem lépcsőkben.
Azért ne feledd, hogy RBE-hez UK-ra kell állítani a területi beállításokat, különben elbarmolja a beállításokat. De ha már OK, akkor úgyis tudod.McLaren: 5-6 / II. szabadedzés.
Lacpac: A lenti értékeket hagyhatod a VGA-d alapbeállításán. Ha mégsem OK, akkor változtathatsz még rajtuk. Amúgy angol szótár.
-
-
katt777
félisten
Nem is ezt mondtam.
És nem gond, hogy leáll, ha jó a szellőzés. A HIS-eknél sem azért áll le, hogy megfőzze a karit, hanem mert nincs szükség a légmozgásra alacsony igénybevétel mellett. Persze ez a bios-ban meghatározott határértéktől is függ, de pl. egy jól szellőző házban nem feltétlenül kell pörögnie a ventinek még egy komolyabb teljesítményű VGA-n sem, ha az nincs terhelés alatt. Asszem a HIS 3870 IceQ3-ak 55°C körül vannak 0%-os ventivel; hangsúlyozom: jól szellőző házban.
Mondjuk egy ASUS EAH4870-re kíváncsi lennék EPU-6-tal, mert az állítólag további 30%-ot képes lefaragni a VGA teljesítményéből/hőleadásából. Az E8400 pl. 4W alatt fogyaszt, ha csak úgy dolgozom, szóval lehet ebben is valami.killer1203: Abban az árban kapsz P43-as lapot is (és a P45-ösök sem drágák), amely sokkal korszerűbb (pl. PCI-E2.0, ICH10R vezérlők, stb.) de Gigáról tudd: nem szabályozza a ventiket! Szerintem az én lapom ideális ma (és a közeljövőben is) mindenre (meg a procim is), és 20k körül már kapni. Ja, és a Giga nyomába sem érhet az ASUS-nak, ha tuningolni akarsz, ezt főleg a köztes proci miatt mondom.
Mielőtt valaki szólna a CF miatt: éppen azért ideális, mert nincs benne! -
katt777
félisten
válasz
killer1203 #33581 üzenetére
Teljesítményben/árban legjobb egy E8200, esetleg egy E8400. Nem csak az órajel számít, hanem a technológia és a cache is. Márpedig az új C2D-k (7xxx, 8xxx) gyorsabbak a régieknél (2xxx, 6xxx).
AMD-t felejtsd el. Vagy azt váltja, csak nem írtad oda a t-t?CACHE!!!
Inkább várj egy kicsit, és spórolj.
-
katt777
félisten
válasz
sereeff #33577 üzenetére
DXSDK-t le kell tölteni hozzá (450MB). Readme-ben írják, melyik tutorial mutatja be a fájlok beleszerkesztését. Még nem jutottam el addig, hogy megnézzem.
ollie: Benne van. A többit lásd feljebb itt.Egyébként éppen a DX csomag átépítése miatt nem emuláció, hanem valódi DX10 lesz (már beépítve és lefordítva). Azt is írják, hogy előbb-utóbb elkészül az installer verziója, addig ez a macerás változat marad, ha valaki ki akarja próbálni.
De segítségnek:[I]"To install:
Copy d3d10.dll, d3dx10.dll, d3dx10.dll, dxgi.dll, and Nucleus.dll to C:\windows\system32\To get the examples:
1) Follow the instructions on http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/visualc/usingpsdk/
2) Download and install the DirectX SDK from http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=86cf7fa2-e953-475c-abde-f016e4f7b61a&displaylang=enTo build and run an example:
1) Go to the Microsoft DirectX SDK folder, Samples, C++, Direct3D10, Tutorials, Tutorial12
2) Double-click "Tutorial12_2005.sln"
3) Select "Start Without Debugging" from the Debug menu.There are a number of known issues with most of the tutorials, but they will all work to some extent. Tutorial 12 is currently the recommended example."[/I]
A ventit illetően annyiban tévedésben vagy, hogy Tibordnál min 40%-ra volt/van állítva, mert az acceleration-t (gyorsítást) vette le, ami garantált VGA-halált jelent, ha terhelést tesz rá. És a HIS bios a példa rá, hogy akár le is állhat egy VGA-venti. Annyit tudok, hogy előtte 7%-on még biztosan megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest