- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Felraktam a 6.11-et + a .netfx3-at. Oblivion ugyan úgy random kilépeget játék közben.
Most fél óra játék alatt egyszer elszállt az egérkurzor, és vagy 5-ször kilépett.
Délután 6.10-el +.netfx2.0-val nem csinálta egy óra játék alatt egyszer sem ezeket. Leeht visszarakom a 6.10-et. Úgy sem lesz CF-ben két Radeon.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
slayer006 #2868 üzenetére
Ezt jó tudni, akkor ezt is felrakom a 6.11-es CCC mellé (már csorog lefelé a winyómra
) a 2.0-ás vert nem kell leszedni ugye (az van most), mert nem találtam az installát komponensek között...
mod: láma kérdés 32bites XP-hez a
.NET Framework 3.0 (x86) kell ugye?!
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vigneau #2856 üzenetére
Elég jó a VF 900, éN79-nek is olyanja van és nem szídta...
Esetleg ramsünit még rá lehet dobni.
Viszont ahogy most nézem a kétkártyás megoldások nem túl nyerőek. Egyrészt még eléggé gyerekcipőben jár a szoftveres támogatása. Másrészről olyan iramú a fejlődés, hogy hiába van két kártyád (ami persze sosem ad +100%-os teljesítmény többletet) a következő generációváltáskor már nem lesz eléggé ütőképes. Ehhezképest két erősen értékvesztett kártyán kéne túladnod.
Persze nem lebeszélni akarlak!
mod: amúgy kíváncsi lennék mennyit jelent egy ekkora bordán (számszerűleg) a hőcső. Elég kicsi felület, nem kell messzire szállítani (mint pl 1 cpu coolernél, vagy alaplapon ott tényleg van értelme), max hőmérséklet nem hinném, hogy nagyon különbözne. Jó gyorsabban hűl vissza talán meg lassabban éri el a max hőfokot. Vélemények?
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Akor félre érthetően írtam! Én csak az órajeleire gondoltam. Sory!
1-16% a különbség, alkamazástól függően.
mod: itt írnak róla [link]
''Az X1900 XT 256 és 512 MB-os változata között játéktól függően 1–16% a teljesítménykülönbség, a legtöbb BF2 alatt volt, mindenki döntse el maga, hogy megér-e neki plusz 13–14 000 forintot a 256 MB-tal nagyobb memória.''
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Ez egy jó kérdés! Mivel DDR3-as ezért sztem nem sokkal, főleg hogy ugyan az a GPU mag van rajta meg az egész arhitektúra u.a. (inkább csak parasztvakításnak tűnik mint az X1900XT 512 / XTX. Ott is XTX és XT között annyira kicsi a különbség hogy nem éri meg XTX-et venni. Hajrá tuning!
)
Valószínűleg a rajta lévó memória chipek jobbak, válogatott darabok lehetnek. De nem hinném hogy nagy különbség lenne a számok alapján, noha összehasonlító tesztet nem láttam még róluk.
mod: esetleg itt is rákérdezhetsz ([link]), hátha tudnak vmi +infot!
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
GanXstaZ #2823 üzenetére
Igen, pontosítok idel-ben annyi!
Terhelt értéket még nem néztem, de az impozáns X2-es(plusz a ph-s teszt is meggyőzött) hűtő láttán nem aggódok a túlmelegés miatt.
mod: nem tudjátok véletlenül milyen ram-ok vannak az XT-n? 1,2 ns-os? Mennyit bír elméletileg maxon? 1600-at?
Tegnap 2óra Oblivion után kilépett, és nem tudom hol kéne kicsit vissza vennem a ram vagy gpu sebességéből... (sztem a 688MHz-es gpu lesz, nem a 783-as (1566) Ram freki)
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Pöpecül fut mindegyik alkamzás, köszönöm ezúton is!!
Nagyon üt a cucc, Oblivion 1280x1024 HDR-el, V-sync-el megse kottyan neki... Erdőben is szépen fut nem akadozik még akkor sem ha 2-3 jönnek rám (nagyobb csapattal még nem találkoztam)! Carbont röhögve viszi full-full beálítások mellett!
mod:
Oblivionban majd kipróbálom mit szól 16-os AF-hez a HDR mellé.)
Nagyon jó kis kártya ez! Mark 05-be néztem eredményt, 11257 pontot dobott. (Sajnos a 7900GT-t nem néztem, de a 7800GS-em szénné tuningolva is csak 7300pontot adott!)
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gabriel Dawn #2802 üzenetére
Connect 3D-m van, ahhoz is adtak molex/pci-e átalakítót. Sztem nézdmeg mégegyszer, ha nincs max veszel, nem drágák az ilyen kábelek.
-
Qru
MODERÁTOR
Szerintem a Zalman is bőven jó (kérdezd éN79-et neki olyanja van most
) főleg, hogy így garis lesz az egész! Nem kell parázni a gar miatt.
VF700 ALCu elég jó teljesítményű, a sima Cu jobbnak hangzik de a kettő közötti hőleadási képesség nem olyan nagy, mint gondolná az ember.
Ami a VF900 mellett szól, hogy hőcsöves, viszont nem akkora a borda, hogy hasznát vegye heat-pipenak sztem. A procihűtőkön van értelme, mert viszonylag nagy a borda, nem egyenletesen forrósodik át a ''másik'' vége ezért kel oda vezetni a hőt így nagyobb felületen hatásosabban tud ugyanakkora hőt elvezetni ugye. De itt ugye elég kicsi a borda...
Szóval elég sztem egy VF700Cu/ALCu. -
Qru
MODERÁTOR
Felraktam a legújabb drivert, és nagyon hasít! Sokkal gyorsabb mint 7900GT-m volt. NFS:MW-t játszhatom full graf beállítás mellett!
Mit ajánlotok a húzáshoz, ATi Tray Tools-t vagy Riva Tunert 16.1?
Mi az a mipmap detail és az Alternate pixel center?
Tripla buffer-t akkor használjam, ha 1280x1024-es felbontás felett játszok vagy már ezen felbontásnál is előnyös bekapcsolni?
NV-nél nem voltak ilyen állítási lehetőségek, sokkal csírább volt a meghajtó progija. -
Qru
MODERÁTOR
Még annyit a VF900-ról, hogy ahhoz nem jár memóriára süni és 512-esre is jó nem csak 256-osra.
''Az egyetlen változás az 512 MB-os változathoz képest a felhasznált memóriák milyensége. Mivel a nyák felépítése adott, és így az is meghatározott, hogy hány memóriachipet kell felhasználni, a 256 MB-os változat esetében feleolyan adatsűrűségű chipek kerültek a kártyára. Az 512 MB-os XT-n K4J52324QC-BJ12 jelölésű, 2M x 32 bit x 8 bank méretű chipek vannak, a 256 MB-os változaton viszont K4J55323QG-BC12 jelölésű, 2M x 32 bit x 4 bank méretű chipek láthatóak.''
Bár ez annyira nem érint téged...
Viszont a venti körbefújja a levegőt és nem kifelé mint az ICE-Q. A ram modulokat így hűti végülis, de ha tudsz rá szerezni süniket (pl amit a ZALMAN ZM80D-HP -hez adnak de sztem lehet külön is kapni, talán TTS-nél is) az jó, de h nem az sem vész. Viszont jó házszellőzés kell (kereszthuzat rulez!) mert nem vezeti ki semmi a meleg levegőt. De jól hűt (full réz borda, még a heat pipe is az) szóval e miatt ne rettenj el tőle. Mondom nekem nem volt melegedési problémám VF900-al sem pedig nem gyári órajelen hajtottam a kártyát (450/660@585/768).
-
Qru
MODERÁTOR
ICE-Q honalpon kéne lennie db értéknek... Amúgy erről nincs tapasztalatom.
Zalman VF900 van a Gf 7900GT-men. Szerintem nem hangos de ez ugye szubijektív. Ennek sima 3pines alaplapi csatlakozója van.
RPM szabályozás: Vagy relét raksz elé és nem kap csak kevesebb V-ot és ezért lassabban pörög (tuning/játszás hoz nem annyira ajánlott mert fixen kap kevesebbet V-ot tehát szoftveresen sem növelhető a fordulatszám, vagy ugye szoftveresen (BIOS-ból (ha az alaplapod támogatja vagy egyéb progik Atitools, Rivatuner, stb)
Fordulatszámszabályozó is jó 5let de sztem felesleges ha +pénzbe kerül, ha van akkor jó. (LCD paneles házam van, onnan szoktam szabályozni a fordulatszámot, ha neked is akkor így a legegyszerűbb sztem.) -
Qru
MODERÁTOR
Ha inkább 2D-ben használod, akkor nem érdemes extra hűtést vennirá, elég ha leveszed a venti fordulatszámát. (pl ATiTools-ban) Ha játszol sokat - főleg olyan játékokkal amik megterhelik a gpu-t nagyon - akkor érdemes.
Zalmant nem tudom, hogy fel megy de sztem nem (9800pro-mon volt ilyen anno, azóta meg kicsit átervezte már a vga-it az ATi). Az a legbiztosabb, ha megnézed a honlapjukon, hogy mik a támogatott kártyák.
Elvileg a gyári hűtés 42 vagy 49db-t produkál, ha jól emlékszem... -
Qru
MODERÁTOR
Ha idő előtt kifikkan a vga-d, mondjuk 1,5 év múlva (és van még gar rá), valószínűleg ugyanolyan kártya már nem igen lesz forgalomban. Az is nyílvánvaló, hogy ez esetben a felhasználók 99%-a jobb/gyorsabb vga-t vesz helyette. Vesz, hiszen rá kell fizetni a külömbözetet. Tehát a gyárnak bevétel (még ha nem is annyi mintha full áron adná el), viszont a felhasználó nem vált nVidiára.
Ma délutántól x1900XT tulaj leszek!
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest