- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hali!
Nos, nem hiába vadásztam és vártam a Club 3D HD4670-re.
Már említettem, a club3D mindig is a szívem csücske volt és megint bizonyították, hogy minőségi termékeket adnak ki a kezükből.A doboz nem túl nagy, benne a kiegészítk sem hemzsegnek. egy DVI átalakító és némi kábel, cd, gyors leírás található. A lényeg maga a kártya.
A kártya maga pontosan úgy néz ki, mint a 2600XT. Egyedi, +1 slot-ot elfoglaló hűtését is onnan örökölte, hiszen már azokon is nagyon bevált (link nagyobb képhez lejjeb, a gyártó honlapján). alapon 37%-on pörög a treff jeles venti és így tartja 36 fokon a kártyát (32 fokos alaplap mellett). szabályzása automatikus, Far Cry 2 alatt a max. 56 fok volt. Mondhatom, szinte tökéletes. A Sapphire 3850 54-ről indult és sokszor a 80-at is átlépte.
A GPU órajelét 750-ről 500-ra, míg a memóriát 2000-ről 1494-re veszi vissza a PowerPlay. ez is rendben van. A 3850 csak a GPU-t vette vissza.
Hangja is alig van a hűtésnek amellett, hogy hűvösen tartja a kártyát. A 3850 50%-on hangosabb volt jóval.
A Far Cry 2-ben mértem össze a 3D teljesítményüket és elfogultság nélkül állíthatom, hogy a 4670 győzött itt is. Ugyan a max. fps-ek nem mentek sokkal feljebb, de a min. fps nem nagyon esett 20 alá, míg a 3850 1-1 nagyobb robbanásnál vagy hasonlóknál eléggé tudott drop-polni és laggolni. A 4670 esetében ilyennel nem találkoztam.
HD filmek lejátszásakor is tapasztaltam különbséget, bár ez az UVD 2 és nem a Club3D előnye. 720p lejátszásnál a GPU kihasználtsága 7% volt, míg a CPU magjai 17 és 8% között mozogtak. 3850-nél a GPU szintén 7% körül mozgott, de a CPU magok 20% környékén ugráltak. (1080p cucc most nincs nálam
)
Összefoglalva: a Club3D 4670 (abból is a CGAX-4672DDM) minőségi, erős, hűvös és halk kártya. Minden szempontból ideális számomra.
Remélem, elég infót adtam a kártyáról.Honlap (és nagyobb kép):
Club3D -
Mindig is tetszett ez a márka. Még nagyo régen volt szerencsém egy Club3D 9800 Pro-hoz. Kiváló kártya volt. Azóta persze volt nV is, meg több ATI, de azok Sapphire-ok voltak. Most úgy látom, elérkezett a visszatérés ideje.
Amint meglesz, jól le is tesztelem és megírom a tapasztalataimat.
-
válasz
tutinet #2720 üzenetére
Annyit mindenesetre érdemes lenne kiderítened, hogy a CCC miért nem megy, hátha... Ha a filmek csak időnként szaggatnak, akkor pufferelési gond is lehet. A feliratot alapból (vobsub) nem nagyon viseli el a DXVA, de MPC-HC-ben erre is van saját megoldás.
Itt van egy jó magyar leírás: [link]
Remélem, segít. -
Azt az iponos Club3D-t NEM ajánlom!
Amennyiben az van nekik, ami a képen is van, akkor az csökkentett memória órajellel érkezik.(eff) 2000 MHz helyett mindössze 1746 MHz. Én is Club3D-re pályázok, ezért tudom. A hűtő is különbözik és a termékkód is. Aki Club3D-t akar, ezeket nézze meg alaposan.
A két változat:
A jó:
ordercode: CGAX-4672DDMa rossz:
ordercode: CGAX-4672DDcsúf nincs!
Pénteken átveszem a jobb Club3D 4670-et, akkor majd írok véleményt is róla a 3850-hez viszonyítva.
tutinet:
"DarkNight (ez valami új Batman film) sampléit nézem."
Ezen jót röhögtem. LOLFelesleges a Cyberlynk codec, az MPC bőven jó. Haali splitter van fent? Nem használok most XP-t, de a rendernél az MPC-ben kell babrálni kicsit, azt hiszem DXVA filmeknél. Hogy mit, abban gugli segít
-
válasz
Konfigos #2654 üzenetére
Nem értem, miért kell egy ilyen kártyát moddolni? Hűtése jó, sebessége jó és eléggé kevés tuningot enged, ahogy hallom, tehát totál felesleges. Gondolom ez már megszokás, hogy a nép nem bír magával. Na mindegy.
Ha garisan vetted, vidd vissza, hátha. Ha nem, akkor nem tudom. Ha fel se ismeri, akkor elég gáz...
-
válasz
tutinet #2612 üzenetére
Nos a Catalistban nem tudom ezeket állitgatni , de melyik szoftverrel lehet bekapcsoni a hardveres gyorsítást mert szerintem alapból nincs benne. Amugy is 40-50 %-osra terheli a core2duo-mat ami 2Ghz-en ketyeg.
Benne van az, nem a kártya hibája, ha nem megy. Egyrészt a dekódolónak kell tudnia (MPC-HC), másrészt vanna olyan release-ek, ahol nem figyeltek erre, azokkal meg nem nagyon lehet mit kezdeni. Lehet matyizni bennük, de legtöbb esetben fabatkát sem ér. Ezért
kell mindenből sample-t nézni! -
Hali!
Látom, az1. hsz-ből nagyvonalúan kihagytátok a Club3D HD 4670 512MB GDDR3 karit, de remélem, csak véletlen volt.
(az 1GB-os felejtős, azt meg sem említem inkább
)
Esetleg valakinek van ilyen otthon? megírhatná a véleményét, mert olyan ritka, mint a fehér holló. Szeretnék beszerezni egyet és érdekelne minden vélemény.
Köszi -
-
Csakhogy a 3870 csak UVD+-t tartalmaz, míg a 4670 UVD 2-t és a fogyasztása is ~feleannyi. Persze kinek-kinek, de nekem ez a lényeg. Ha csak annyira lesz hűvös, mint most a 3850-em, akkor már jó és a 29 dB-től se megyek falnak... egy 4850/70 sokkal hangosabb, max veszek passzívat.
-
válasz
Red_Bull #147 üzenetére
A 4670 egy 3850 teljesítményével lesz egy vonalban, csak fele akkora memória sávszéllel. A régebbi játékok azért a 3000 sorozatnak nem jelentenek kihívást, ez biztos, de a 2600 XT-mmel is toltam én Doom3-t, FEAR-t, FarCry HDR-t és társait elég magas beállításaokkal gond nélkül. Én nem leszólni akartalak, csak nekem a 2600 XT és a 8600 GT közötti párhuzamról más tapasztalataim vannak.
-
-
Azért jócskán van különbség...
Látszik, hogy a 3850 előnye a 256 bites memória, viszont a 4670 javára írható a 32 textúrázó egysége (még ha a ROP fele is lett), a kissé megváltoztatott shader processzorok ([link]), valamint áldásos az a kis plusz órajel emelés is.
-
Nem értem, mi történt a Club3D és a Powercolor háza táján....
PowerColor PCS HD4670 1GB DDR3
Mindkét kártya 873 MHz-es memóriával érkezik... 1000 helyett.
Ráadásul 1 GB?De legalább a Powercolor ad ki ref 1000 MHz-es karit is 512 MB memóriával:
PowerColor PCS HD4670 512MB GDDR3De a club3D... most nagyot csalódtam bennük.
-
Én egy kicsit húztam a procin (szintén 4000+) és így használom egy 3850-nel. Nekem megfelel, de kérdés, mennyire hajtasz a játékokban a max. beállításokra és nagy felbontásra... Az UT3 motoros játékokat maxon 1440-ben tudom tolni, a Grid-ben még élményjavítókat is lehet alkalmazni, úgyhogy nem aggódok. A 4670 teljesítménye közel áll a 3850-hez, így hasonló eredményekre számítok, ha cserélek valamikor.
-
-
Nagyon remélem, hogy támogatja majd a hardveres enkódolást, amit már demóztak 4800 sorozattal. ha igen, akkor váltok majd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest