Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
T4ch1k0ma #8288 üzenetére
"...Ide be kell szúrnunk még egy fontos információt. A szükséges fordulatszámot jelen esetben nem RPM, vagyis fordulat/perc alapon mérjük, hiszen a ventilátorok különböznek egymástól, más a minimum, és más a maximum fordulatszámuk, más az indító feszültség nagysága, és még sorolhatnánk a különbségeket. Pont ezért a szabályzás százalékos alapon történik, vagyis az adott ventilátor 0 és 100 százalék közötti értékein mozoghat. Ezek azok a százalékos értékek, melyekbe a BIOS-on keresztül mi is beavatkozhatunk, különböző határértékeket meghatározva...."
Ez egy a PWM vezérlés működését leíró cikkből egy rész.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
T4ch1k0ma #8046 üzenetére
A memóriákon tényleg nem szokott minden esetben hűtés lenni, de az említett hűtőhöz adnak süniket szóval ebből a szempontból nem lesz baj a tuningal. A VRM-ekre mint ahogy az a videón/képeken is látszik rálóg a hűtő borda és az Arctic is ad rá bordát és rá is teszik (ezt is látni a videón). Itt egy kép amin látod, hogy hol helyezkednek el a VRM-ek és ha megnézed a videót akkor láthatod, hogy oda raknak bordát. Az hogy mitől megy ez 100°C főlé, rejtély, de szerintem valami ott a hőmérséklet kijelzéssel nem stimmel, mert én nem tudom elképzelni, hogy azok kibírnak ekkora meleget és még működnek is közben. (Bár lehet, ha rosszul tudom javítsatok ki.)
(#8047) szasanyi: Amikor ilyen vadul teker a venti akkor már vissza vette az órajeleket és a feszt a kártya vagy azok is load értékeken mennek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- 8 GB GeForce RTX 3050 - garanciával
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest