- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolaMan
tag
válasz
Daffni2 #4767 üzenetére
Nem akarok vitázni. Nálam tutira fix a fordulatszám és több fórumban és tesztben írják, hogy nekik is fix.
Ami hallható terhelés függvényében az valamilyen ?elektromos? zaj, nem jártam még utána, lehet hogy a hangvezérlőt gerjeszti be, de lehet hogy magán a kártyán történik a vibráció. Mindenesetre ha elinitom pl a furmarkot, akkor egy nagyon magas sípiló hangot kezd el kiadni a gép és ez a kártya berakása előtt biztosan nem volt.Az szuper hogy nálad halk a venti, akkor én sem cisnálnék vele semmit. Nekem nagyon süvített, múlik ez lamellák állásán, meg sokmindenen.
A VRM magas hőmérséletének okára nincsen tippem, a gyári ventivel is ilyen magas volt.
Lehet hogy csak a hőérzékleő dióda viccel meg. -
ZolaMan
tag
válasz
ZolaMan #4758 üzenetére
Úgy tűnik nekem van igazam, úgyhogy akik rámugrottak azoknak egy kis olvasni való:
http://www.firingsquad.com/hardware/gigabyte_gv-r489oc-1gd_radeon_4890_review/page5.aspA tesztben igaz azt írja hogy halk a venti még igy fix fordulatszámmal is, de szerintem ez baromira nem halk, hanem inkább hangos, úgyhogy rárakok egy 12cm-eset.
-
ZolaMan
tag
válasz
Daffni2 #4731 üzenetére
Naszóval. Most volt időm lecsekkolni a Gigabyte R489OC-m hűtését.
Nekem sima Catalyst 9.9 van fent, meg ATI tray tools és bármelyikből állítom a ventit, semmi nem történik. És automatikus szabályzás sincsen. Mindig pontosan ugyanolyan fordulatszámon megy és nagyon hangos.
A GPU-Z mutatja hogy alapból csak kb 20% körül megy a venti és aztán ahogy terhelem emelikedik, de szerintem a valóságban ez egy nem szabályzott ventilátor. Tök fixen megy. legalábbis nekem.
A többieknek, akinek ugyanilyen kártyájuk van valóban változik a fordulatszám (és a hang)? Tudjátok állítani maunálisan a ventit?Ha igen akkor itt valami elég érdekes probléma lehet nálam.
Melesleg alapon 44C, 2 perc furmark után pedig 81C (930/1000-en).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest