Új hozzászólás Aktív témák
-
xGregAx
csendes tag
Azt elfelejtettem odaírni, hogy a ventillátoros pöri már az új driverrel volt, amit a 2600-as topicból vettem (ez végre felment), de nem a driver miatt ment egy percig, mert előtte még kipróbáltam venti nélkül is és 1mp volt.
A filmekkel kapcsolatban pedig csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz. Nekem sincs az ég egy adta világon semmi bajom vele. Minden filmet meg tudok nézni, még a HD-t is, pedig elvileg ugyan olyan kártyám van.
-
xGregAx
csendes tag
Mégegy teszt, ami elég jelentős előrelépést jelent:
Már jópárszor írtam a CnC3-ról, többek közt azt, hogy ha mindent maxra veszek, akkor a megjelenítés után 1 mp-cel újraindul a gép.
Na most kipróbáltam, hogy a nagy, szobai állóventillátort közvetlen beleirányítottam a gépházba és így már bírta egy percig is a játék.
Már csak az a kérdés számomra, hogy tényleg a kártya melegszik vagy esetleg a procinak jelent ez akkora terhelést, hogy az nem bírja szuflával és az melegedik túl?
-
xGregAx
csendes tag
válasz
belaazallat #417 üzenetére
Mindjárt megnézem ezt a drivert, de az a durva, hogy leszedtem a gyártó (Sapphire) saját oldaláról az agp-s drivert a kártyához és azt sem tudtam felrakni a már jópárszor emlegetett probléma miatt.
Új eredményem pedig az, hogy kipróbáltam az Oblivion-t majdnem maxon, csak az antialiasing-ot nem kapcsoltam be és a screen effecteknél a Bloom-ot állítottam be és a börtönös szakaszt gond nélkül gyönyörűen végigvittem, viszont ahogy kiléptem a szabadba és egyszer körbefordultam, megintcsak újraindult a gép...Ja és tényleg jobb a 3650 a 8600GT-nél? Ez nekem gyanús egy kicsit.
-
xGregAx
csendes tag
Kijavítanám magamat. Felraktam az Everestet és az adatok a következők:
Alaplap: 37 fok
CPU: 52 fokEz alaphelyzetben. (Mármint játék nélkül, de azért fut 1-2 dolog.)
-
xGregAx
csendes tag
válasz
belaazallat #412 üzenetére
Azt tényleg elfelejtettem leírni, hogy milyen procim van... AMD Athlon XP 2600+. (Tudom, nem mai darab.) Amúgy nincs húzva és egyelőre annyit tudok, hogy alap állapotban 43 fokos és most a hétvégén pasztáztam a procit, de mást még sosem pasztáztam a gépben mióta megvan. Erre őszintén szólva nem is gondoltam, hogy a procin kívül mást is kéne.
-
xGregAx
csendes tag
Már lehet, hogy sok lesz belőlem, sorry, de engem most nagyon érdekel a kártyám sorsa.
Szóval, új tesztelések történtek, elkezdtem az alapoktól CnC3-ban:
1. Minden teljesen minimumon, 1024x768-as felbontás:
Kifolyt tőle a szemem, de nem indult újra a gép, sőt, végig tudtam játszani minden gond nélkül az egész csatát.2.Mindent eggyel feljebb állítottam az alaphoz képest, szintén 1024x768:
Lényegesen szebb volt a játék és megint végig tudtam játszani a csatát.3.Mindent még eggyel feljebb (tehát minden a 3. szinten van, de hozzáteszem valamiből ez már a max, valamiből meg még csak közepes beállítás) és még mindig 1024x768:
Na itt jöttek a gondok. Itt az átállítás után nem játszottam egyből, hanem kiléptem. Legközelebb mikor elindítottam a játékot már az EA logónál jelentkezett képhiba, ezután elindítottam a csatát és az első épület építésénél újraindult a gép.Nem tudom, hogy ezek a dolgok mondanak-e valakinek valamit. Azt se tudom, hogy egy ilyen kártyánál milyen beállításokat lehet használni (tehát, hogy mekkora élsímítást bír meg ilyenek), de a játék rendszerkövetelményében Geforce 4-es kártya van írva... Úgy gondolom, hogy ennek a kártyának bírnia kéne a maximumot mindenből.
Szóval... Ötlet???
-
xGregAx
csendes tag
Új tapasztalat!
Kipróbáltam megint a CandC 3-at. Előtte kikapcsoltam a VPU Recovery-t, de nem tudom, hogy mennyi köze van hozzá. Nos, megint elindult a játék, de most nem indult újra a gép egérmozdításra... hanem megvárta még 4 épületet megépítek és utána csinálta.
Viszont ez nekem is azt sugallja, hogy nagyon melegszik a kártya és az a baja, bár én nem értek hozzá.Akkor viszont lassan új kérdés merül föl. Milyen hűtést rakhatok erre a kártyára, ami kellőképpen végezni fogja a dolgát?
-
xGregAx
csendes tag
A VPU Recovery-t megtaláltam a Control Centerben, tehát már tudom, hogy mi az, már csak arra volnék kíváncsi, hogy nagyon veszélyes-e ha nem engedélyezem????
Másik. Gondoltam kipróbálom a legújjabb driverrel a kártyát, hátha majd ez segíteni fog a problémáimon, de [ezt] írta ki és igazából nem értem.
Ha valaki tudná rá a válszt, az nagyon jó lenne. -
xGregAx
csendes tag
Az mondjuk vígasztal egy kicsit, hogy ezzel a géppel azért nem kell már olyan sokáig húznom, mint ameddig az eddigi alappal húztam. A tervek szerint néhány hónap múlva elköltözöm, ez a gép itt marad és legkésőbb jövő év eleje felé veszek egy teljesen új erőművet legalább egy 4850-es kártyával.
(Bocs az offért.)
-
xGregAx
csendes tag
A gép szellőzését nem tudom jobban szemléltetni, mint, hogy megmutatom:
[link]
Az a sok kábel biztos, hogy nem tesz jót a szellőzésnek, de nem nagyon tudok vele mit csinálni.Abban teljesen igazad van, hogy jobban jártam volna egy új PCI Expresses géppel, de annyi pénzünk most nem volt, tulajdonképpen csak a régi Radeon 9200-esemet akartam lecserélni valami használhatóbbra és többen ezt javasolták.
A hűtésen gondolkodni fogok, a drivernek utánanézek, az XP az vadi új és már SP3-as.
A kártya amúgy 19k volt.Köszönöm, hogy ennyire utánanéztél.
-
xGregAx
csendes tag
Szevasztok!
Én a múlt héten újítottam be egy AGP-s Sapphire HD3650-et 512 mega GDDR3-mal a következő konfigba:
Abit NF7 alaplap
Chieftec 550W táp
2x 512MB Kingmax 400MHz DDR (amik valamiért most csak 333-on futnak)
Samsung 160 GB IDE
Seagate 320 GB IDENos a problémám az lenne, hogy eddig egy tesztprogrammal és 3 játékkal próbáltam a kártyát és a tapasztalatok a következők:
3Dmark 03: A második GT inulásánál azonnal újraindul a gép.
Lineage 2: 1024x768-ban tökéletes és gyönyörű, de 1280x1024-ben egy idő után csúnya képhibák jelennek meg.
Battlefield 2: Szépen megy a játék elég magas felbontásokkal, bár nagyon ritkán egy pillanatra megakad és néha megjelennek itt-ott a textúrákat körülrajzoló fehér pontocskák.
CandC3:Még csak egyszer indítottam el, eleve kicsit följebb húztam a beállításokat és betöltött a játék, de abban a pillanatban ahogy megmozdítottam az egeremet újraindult a gép.A kártyához a hozzá kapott drivert használom, a melegedéséről annyit, hogy alapon 55-56 fokos, játék közben kb. 64-67, a GPU Caps Viewer Fur renderingje alatt pedig 73-74 fokos, ezek nem tudom, hogy milyen értékeknek számítanak, de nagyon szeretném ha nem indulna újra a gépem és viszonylag szépek lennének a játékok ehhez pedig Tőletek szeretnék segítséget kérni.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- 3DMark05 eredmények
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo 3DS és DS topic
- Hardcore café
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest