- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
modern5
tag
sziasztok,
sapphire hd2600xt 512 gddr3 AGP-m van. Az utóbbi időben kezdte el azt csinálni hogy folyamatosan (értsd: most is) túráztatja a ventilátorát a kártya (hallom hogy hol bekapcsol hol leáll kb 2 másodperces időközönként).Számos játéknál pedig lefagy a gép és újra indul (érezhetően a komolyabb grafikai megjelenítéseknél).
Van valami ötletetek hogy mi lehet erre a megoldás?
-
modern5
tag
csak hogy mi mit fog vissza:
Én azt vettem észre hogy egy régi egymagos processzor is maximálisan kihasználja ezt a kártyát
akik nem olvastak vissza pár oldalt azoknak:A konfigom:
amd athlon 3000+
1,5 Giga kingston DDR400
Nf7-S2 alaplap
geforce 7300 DDR2 256
ősrégi gép. eddig még a doom low beállításokkal is 25 fps alatt volt.most cseréltem egy Agp-s Sapphire Ati HD2600XT 512 GDDR3-ra
jelenleg a Gears of War minden-HIGH beállításon 1024-768-on 25 és 30 FPS között fut folyamatosan.
Számomra szinte hihetetlen. Ez egy nagyon nagyon erős és jól összerakott kártya ha egy 5 éves gépen next-gen játékokat visz next-gen beállításokkal.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
-
modern5
tag
Na azért leírom mi volt a baj:
A CatalystCC-nek és az AVivo-nak kell a net 2.0 és visual c környezet. Ez a kártyához adott cd-n fent is van. Ellenben ha az InstallAll-t válsztod akkor elkezdi sorban telepíteni. Felrakja a két programkörnyezetet majd újraindítást kér. Ezek után nem folytatja a telepítést hanem közli hogy kész, minden feltelepült. Szal én azért szoptam ennyire mert nem került fel a saját driver-e rendesen. Csak az új hotfix amit utána az Sapphire oldaláról szedtem le.
szal a cd-ről először a környezeteket kell felrakni aztán újra kezdeni a telepítést restart után és minden mást is fel rakni. Így végre fel került az Avivo ami a hardveres hd lejátszásért felel.
a kártya amúgy meglepően jól teljesít. Bioshock közép/magas beállításokon AA nélkül emberi FPS értékeket produkál ahogyan a kane and lynch is.
VaniliásRönk: Egyébként van ps3-am.. de azért már régen fájt a fogam egy olyan konfigra pc-n ami a régi mame cuccokat jól emulálja illetve ami az olyan 2005-6ig megjelent játékokat gyönyörűen elviszi.
-
modern5
tag
na jól van. Most el kezdtem fsb-ket állítani a Biosban. E miatt kiakadt a gép és nem volt hajlandó elindulni. Szal csináltam egy bios reset-et. Azóta hiba nélkül megy a 720p-s video és a gamék stabil 30-40 fps-t produkálnak. Nem tudom mi történt mert tegnap még semmi nem volt állítgatva a Biosban.
Azt hiszem mégis megtartom ezt a kártyát
és köszi hogy ennyire higgadtan reagáltatok a hisztérikusan előadott láma kérdéseimre ;)
-
modern5
tag
válasz
VaniliásRönk #11308 üzenetére
CPU tulajdonságai:
CPU típusa Unknown, 2000 MHz (12 x 167) 3000+
CPU alias Barton
CPU stepping A2
Utasításkészlet x86, MMX, 3DNow!, SSE
L1 kód gyorsítótár 64 KB
L1 adat gyorsítótár 64 KB
L2 gyorsítótár 512 KB (On-Die, Full-Speed)Everest szerint.
EDIT: igazából azért vettem ezt a kártyát hogy fusson normálisan a SWAT4 mert régi nagy kedvencem. De sajna nagyobb tömegnél (multiplayerben) 25 alá esett az fps low beállításokkal. Nos ez az új ATI-val sem változott.
-
modern5
tag
válasz
CPT.Pirk #11306 üzenetére
az egészet úgy kezdtem pénteken hogy újra húztam az egész rendszert. Cserélgettem már elég kártyát anno ebben a gépben (ati 9250-et 9600-ra) és azért még az összekavarodott registry-k ellenében is érezhető volt a változás.
Az utolsó ötletem hogy mivel csk egy 370 Wattos táp van benne az visszaveszi a teljesítményt. Bár ez gyanús lenne. A régi Geforce-omnál ki is írta amikor ilyen probléma volt ( mármint hogy visszavette a teljesítmény mert nem elég az energiaforrás..).
-
modern5
tag
válasz
VaniliásRönk #11302 üzenetére
amd 3000-nek 2Ghz-s órajele van. Na most kipróbáltam az Infernal c. game demójával. Fraps-szel néztem az fpst.
Az új ati-val (AGP-s XT 512 GDDR3) 14-30 FPS közt mozgott 1024x768 very-high AA nélkül.
akció közben visszaesett néha 15-re is de alapból játszható maradt (mondjuk éppen hogy)ezután drivert lepucoltam beraktam a Inno3d Geforce 7300 256 DDR2-met feltelepítettem a hozzávaló legújabb drivert és szinte teljesen azonos értékeket kapam. 2-3 fps különbség volt a nagyobb lövöldözéseknél azonos beállításánál.
Tudom én hogy a konfigom (amd3000+ 1,5 Giga DDR400 ram nf7-s2 alaplap) elég régi. Nem is azt kifogásolom hogy így sem fut a mass effekt meg a gears of war. De az fura hogy egy most wanted sem megy játszható fps-sel (értsd: bővel 25 alatt van) . Ugyanazokat az értékeket kapom. A 720p-s videók ugyanúgy futnak.
Informatikusként dolgozom így nem lehet valami nagyon hülye hiba a háttérben. Persze nyilván nincs nagy tapasztalatom játék ügyben de engem azért meglep hogy szinte semmi változást nem tapasztalak az új kártya óta.
eddig valami hd-s hibára gyanakodtam. De az általatok ajánlot megoldások sem segítettek. A játékoknál (főleg hogy most wanted és egyéb régebbi játékok sem szuperálnak) már tényleg kezd gyanús lenni a dolog.
Ezért jutottam arra hogy a kártyával nem stimmel valami. Tudom kicsit fárasztó hogy ennyit szerencsétlenkedek itt csak azért tényleg rohadt idegesítő a dolog :S
Persze simán lehet az is hogy egy ilyen konfigra nem érdemes fejleszteni már, csak az eladó srác pont azt mondta hogy neki is hasonló gépe van és ő jelentős javulást ért el
amúgy tényleg kösz az eddigi segítséget is és a türelmet ;)
-
modern5
tag
na fasza. A 3dmark 06 meg lefagy. A játékok pont ugyanolyan lassúak mint 7300GT-nél. Szerintem hétfőn visszaviszem. Sajna csak kevesebbért veszik majd vissza. Azért remélem 3000-40000nél többet nem vesztek.
-
modern5
tag
válasz
VaniliásRönk #11297 üzenetére
bocs. Sapphire a kártya. játékoknál majdnem ugyanazok az fps értékek is mint az előző kártyánál. Futtatok egy 3d markot.
-
modern5
tag
olyan programot ismertek amivel le tudom tesztelni hogy a karim nem gyári hibás e. pl a HD-s utasításkészlet hibádzik vagy valami hasonló?
-
modern5
tag
válasz
VaniliásRönk #11279 üzenetére
ANUS????
aqua computers-nél vettem a moszkva téren.NF7-S2 az alaplapom amd athlon 3000+ a proci
-
modern5
tag
válasz
VaniliásRönk #11277 üzenetére
igazából hétfőig ki kéne találnom hogy simán csak egy 720p-nek kevés a 3000+-os AMD proci 1,5 Giga ram vagy a kártya típushibás. Hétfőig tudom cserélni. esetleg egy HD3650-re gondoltam... mivel ugyanazok a specifikációi. tényleg gyanus hogy pontosan ugyanolyan mint az előző kártyám (már a hd lejátszás---picit csúszik a kép hang néha akad) miközben játékok terén még a Bioshock is gyönyörűen fut (míg a geforce 7300 256 ddr2-vel meg sem moccant). Ráadásul olvastam a HD tipushibáról is (ezeknél a kártyáknál néha a hd lejátszás beszarik) . pl 720p-s wmv "zölden" jön be és persze az is akad mint a szemét
-
modern5
tag
válasz
stevve #11273 üzenetére
a baj csak az hogy az előző kártyámmal mentek a 720p-s filmek. Azonos codec, azonos lejátszó (media player classic, k-lite, quicktime alternate) A kártya egy nagyon gyenge geforce 7300 256 DDR volt
... ez idegesít nagyon... de megnézem amit likeltél hátha úgy csoda történik és köszi.
-
modern5
tag
azon gondolkodom még hogy az előfordulhat e hogy hibás a kártya. Gyanús hogy nem viszi a 720p-s filmeket. Valahol olvastam hogy voltak ennek a kártyának tipus hibái. Hd illetve 3d-s tartalmat nem tudott kezelni. Erről tud valaki valamit?
-
modern5
tag
válasz
barnam_ #11267 üzenetére
Ez egy Trust táp.
EDIT: felraktam ffd-t vlc. most elkezdi játszani a filmet (wanted 720p trailer) de 3 másodperc után felmegy 100%-ra a cpu és nem megy tovább a kép.. csak a hang. megőrülök.Végre jó áron vehettem ebbe a régi konfigurációba egy viszonylag jó AGP-.s karit és azóta csak a baj van. Amúgy a kártya berakása előtt még a Windows-t is újra húztam.
-
modern5
tag
válasz
VaniliásRönk #11263 üzenetére
Sziasztok.
Most vettem egy AGP-s XT-t 512 GDDR3-asat. A problémám a következő: eddig kis hangelcsúszással de jól játszotta le a hd tartalmakat (egész pontosan az apple trailerszről letöltött hdmov-okat) viszont mióta ez a kártya van a gépben sokkal durvábban csúszik a kép meg a hang.konfigom: amd athlon 3000+ 1,5 giga 400-as ram, a gégi kártyám egy nagyon gagyi 7300 GT volt.
szóval nem igazán értem mi lehet a probléma, illetve a teljesítmény sem ugrott meg látványosan (jó, nyilván nem azt várom hogy fusson a gears of war). Elképzelhető hogy a táppal van baj (csak 370-es)?? Illetve bekötésénél arra kell figyelni hogy a sárga oldal a sárga oldallal csatlakozzon ugye? (a tápkábelekre gondolok)
K-lite codec pack van fent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- Háztartási gépek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okos Otthon / Smart Home
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- ASUS routerek
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Napirajz könyv
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest