- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6540 üzenetére
A Riva-ban én sem tudtam, de hamar feladtam és rátettem a VF900-at.
Nekem alapon, 700MHz 2D-ben legtöbbször áll, 0%. 42°C- nál elindul visszamegy 36°C-ra megáll és így tovább.... Emelt órajellel állandóan forog, de nem hallani csak kézzel érezni.Kíváncsi voltam, hogy az állandóan, a játékokban használt órajelekkel hogyan teljesít a kártya.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6538 üzenetére
Örülök, hogy a panel venticsatijához tetted, mert így érvényesűl a hőmérséklettől függő szabályozás, ami ennek a VGA-nak az egyik előnye, nálam. Több már nincs.
3DM05-ben a Te GPU frekidet használtam / lista / a memóriát nem emeltem meg.
Idáig együttfutnak a kártyák, ez látszik az eredményen, de egy vmoddolt XT-vel szemben nem tudok tenni semmit! -
fagy53
nagyúr
Üdv!
Ha valakit érdekel, a 904/960-on használt PRO teljesítménye.
3DM2001 - 34698
3DM03 ----- 16583
3DM05 ----- 12240
3DM06 ----- 5610
Crysis 1024x768, minden medium - 45.07
Crysis 1024x768, shader és sound high - 34.09
Crysis 1024x768, az előző és AA= 2x - 19.6 FPS
CPU/RAM - 3245/900MHz -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6467 üzenetére
Igen, úgy kezdtem, hogy kipipáltam, mert tudtam, hogy innen nem lehet húzni.
Közben kiderült, hogy a nyavalyás az órajeleimet sem ismeri!
Megnéztem a leírást is, de ettől sem lettem okosabb.
Kár, mert ez jobban tetszik így holtában is mint a CCC!VaniliásRönk: valószínű ezt csinálom én is, feladom a harcot és visszateszem a CCC-t.
Megpróbálom még a legújabb ATi Tray Tools-t leszedni, bár lehet, hogy ez az! -
fagy53
nagyúr
válasz
belaazallat #6460 üzenetére
Lehet, hogy CCC a bűnös? Kipróbálom.
-
fagy53
nagyúr
válasz
belaazallat #6458 üzenetére
A 7.12-nél jelentkezett először az XP-ken, hogy a win ÜDVÖZÖLJÜK felirata kapott egy piros betűárnyékot, de más feliratok más színű kontúrral is megjelennek.
Az új 8.1-es ezt a hibát nem javítja ki, bennemaradt. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6447 üzenetére
Igen biztos ez lesz az oka, mert sokunknak változatlan maradt ez a hiba és igazad lehet, hogy mi szerencsétlenek XP-t használunk és az ATI-nál büntetve vagyunk.
levill: lehetőleg csak a legjobb eredményedet tedd fel a listára, mert ha mindennap felraksz egyet Rover623 nem fogja díjazni.
-
fagy53
nagyúr
Leírjam részletesen egy féloldalban, hogy ez pontosan mit jelent, vagy elhiszed azt, hogy a 700MHz valós frekvencia egyenlő az 1400MHz effektívvel. A karid pontosan a GDDR3 szabvány szerint működik és ha Qimonda memchip van rajta akkor 1000MHz-ig, azaz 2000MHz effektívig elmehetsz vele, ha tuningolod.
-
fagy53
nagyúr
Egy ideje már elég halványan írtok, alig látni.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6342 üzenetére
Nem egyforma az alapfeszünk sem, az enyém 1.18V.
Az egyik legjobb VGA melengető a Lost Planet, itt lehet a leggyorsabban megnézni a max hőmérsékletet, az a rohadt hóesés megdolgoztatja a VGA-t.
Ha leírod az alapfeszt és az órajeled akkor holnap megnézem, de ma az én beállításaimmal, 1.55V, 904/970MHz az 58°Cot nem lépte túl. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6336 üzenetére
Tegnap ugyanazon a szobahőmérsékleten a max 74°C volt, ma 58°C volt a max ugyanazokban a tesztekben. Ez 16°C, de általában a 15°C a reális különbség.
A GPU-t 1.8V-on sem tudom 945MHz fölé vinni, itt a vége. Ez a különbség, kb. 100MHz az XT meg az enyém között, mégiscsak ki kellett volna adnom azt a +2k-t!
Nemhivatalosan, 3DM06 - 5947 ! pont, de nem a max órajeleken!
Folyt. köv. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6329 üzenetére
Üdv!
Igazatok volt, Neked és VaniliásRönk-nek!
Feltettem a VF900-at és nem 5°C, hanem 15°C! a különbség 3D-ben.
Az eredeti 2 tűs VGA csatira applikáltam, mert nagyon tetszett, hogy a hőmérséklet függvényében szabályoz és így remekül össze tudtam hasonlítani az eredeti Sapphire 2600 PRO hűtőjével.
2D-ben csak néha forog, 42°C-nál bekapcsol és 36°C-nál kikap. Kicsit ijesztő volt, hogy legtöbbször áll!
Csodálatos szerkezet, 3D-ben sem hallani a hangját zárt házban, a környezete zajosabb nála.
Tudom nem olcsó, és csak annak éri meg a 2600-ra megvenni aki keményen tuningol mint én, de a csendre vágyóknak és a kánikulában is órákat játszóknak melegen ajánlom a figyelmébe a Zalman VF900Cu-t. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6264 üzenetére
Nem értem miért kell a BIOS-t átbuherálni, amikor ugyanoda jutunk, csak sokkal keservesebben, mint az AGCT. exe-be beírni a kívánatos, előzetesen kipróbált órajelet és máris nem kell többet foglalkozni vele. Bármikor át lehet írni, ha nagy gáz van csökkentetben is.
A BIOS-ban sokkal nehezebb bármiféle változtatást eszközölni.
A fesz-t szerintem nem lehet BIOS-ból állítani, mert most a BIOS-ban nekem 1.25V van, de a valóságban 1.18V volt a gyári alapfesz. Most 1.36V van. -
fagy53
nagyúr
válasz
Csokibácsi #6198 üzenetére
Üdv! Tanulmányozd át az #1hsz-t!
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6187 üzenetére
Üdv!
"Ez XP SP2-vel készült teszt.
AA=off, shader= high, többi medium: 33.14 FPS
Milyen órajelen ment a vga? Nekem 880/1000 MHz-en volt ennyi, ugyanezzel a beállítással."
900/900, most mindig ezzel megyek, mert ezt írtam be az AGCT-be.
Az NFSPS néha nekem is elszáll, de soha nem a játék alatt, és a 76GS-szel is megcsinálja! Az NFSPS-nél nemcsak a játék gyenge.
Viszont nagyon jól lehet látni, érzékelni a különbséget az egyes beállítások között.
Az élsimítás hatását, részletességeket, különböző látványjavítókat remekül lehet tesztelni és nem az FPS-ek érdekesek elsősorban, hanem a megjelenítésre gyakorolt hatásuk, a grafikai élmény miatt érdemes eljátszani vele egy kicsit. -
fagy53
nagyúr
válasz
Aranygyerek #6151 üzenetére
Azért kérdeztem mert én a procira raktam fel a hűtőt, és véletlenül memóriahibás VGA lett belőle.
De a proci azóta is jól érzi magát.
Akkor csak azt tudom mondani, hogy szedd ki nézd át alaposan, majd tedd vissza.
Valami kontakthiba lehet.Aggregátor: egy picit bosszant az, hogy bár egy kattintás az AGCT ikonjára és az órajelek 900/900-ra állnak be, de vissza az alapórajelekre, 700/700 nem lehet menni.
Muszáj így hagyni a kikapcsolásig. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6148 üzenetére
Hát persze, hogy nem optimális!
Én csak azt akartam ezzel megmutatni, hogy ha nem is maximális igénnyel, de a szebb grafikára való törekvés jegyében a 2600, 900/900-on ennyit tud és ez bizony nem elég.
Nekem éppen a duplája, azaz a 100%-kal több FPS-t produkáló VGA felelne meg pl a Crysis-hez.
A 7.12 van fenn, és érdekesek a minden high RAM, vmem értékei is, melyek mutatják a 256MB-nél nagyobb memóriák létjogosultságát és a RAM méretének szűkösségét.
Ez XP SP2-vel készült teszt.
AA=off, shader= high, többi medium: 33.14 FPS
Semmilyen patch nincs feltéve, ez demó. -
fagy53
nagyúr
Crysis bench: 1024x768, AA=4x, shader=high a többi medium
FPS: 18.7
2600 DDR3 256MB OC 900/900MHz
Ha AA=off, többi high
FPS: 16.8 és a RAM:1.67GB, a vmem:286MB! -
fagy53
nagyúr
válasz
Aranygyerek #6130 üzenetére
Egy kiszedéstől nem romlik el, és miért szedted ki, csináltál vele valamit, hűtőt cseréltél?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Aranygyerek #6126 üzenetére
Tilsd le az integráltat a BIOS-ban!
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6094 üzenetére
Üdv!
A RaBiT 2.2.0 nagy nehezen felismeri a BIOS-t, de hogyan tudnám szerkeszthetően megnyitni?
A TechPower fórumról letöltött ATiTool 0.27b3 végre lehetővé teszi, hogy állítsam az órajelet / a Guru3D-től származó ugyanezen verzíó nem engedte/, de csak a Riva-tól már ismert értékekig. A 900-ból 33 lesz ! Viszont a hőm momitorozás mellett a GPU használtságot is kiírja, mint a CCC.
-
fagy53
nagyúr
Valószínű memóriahiba, mert amikor tönkrevágtam a memóriát, véletlen, már a BIOS-ban ezt a képet kaptam, azzal a különbséggel, hogy még betűt sem láttam.
A szállítás során lehűlt a kari és a kibontás során a szobában kicsapódott a pára a panelen és tápot kapva elszállt valamelyik memchip.
Ez nem igaz akkor, ha kibontva volt ideje átvenni a környezeti hőmérsékletet, kb. 2 óra. -
fagy53
nagyúr
Ne a maximumra törekedj egyből, állítsd 850/850-re.
Nálam néha nem viseli el az AGCT, hogy a GPU-t és a vmem-át egyszerre állítom be.
Ezért először a GPU-t Set Clock-olom, majd a vmem-et.
Ha Qimonda memchip-ek vannak a lapodon 900MHz-et biztosan elvisznek, de a GPU nem biztos, hogy 880MHz-et kibír, ezért 850/850, és a GPU-t emeld inkább. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #5968 üzenetére
Üdv!
Nálad az 1.36V környékén 900 fölé is felkapaszkodik a GPU, ugye?
Nálam 890 a végállomás ezen a feszen, a PRO-t a gyengébb chip-ekkel szerelik ezek szerint.levill: nem fér ki a két konfig, a 76GS meg a szemem fénye, nem válnék meg tőle semmi pénzért, használom most is.
-
fagy53
nagyúr
Érdekes módon a vmem-nek elég kis szerepe van a VGA teljesítményében.
860/860-on 5302 pontot kaptam 3DM06-ban.
Ma 885/963-on 5336 pontot. 100MHz-el több a vmem órajele és az eredményen tulajdonképpen csak a GPU 15MHz-es emelése érződik.
Tehát Aggregátor jót mondott, inkább a GPU-t húzd ha kell a vmem rovására. -
-
fagy53
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #5882 üzenetére
850/850 - 10224 pont, CPU - 9987
HD 2600 PRO DDR3
3DM05
E2160 - 1.8@3.2GHz -
fagy53
nagyúr
Sajnos nekem is csinálja, hogy AGCT húzás után ha 880-ról visszaállítom 700-ra a PRO-t, akkor elszáll az egész.
Legnagyobb baj, hogy ez a 2600-as széria nem tudja a 2D/3D felállást, és csak a gyári órajeleken működik megfelelően. 2D-ben hangtalan a venti és 43°C a GPU, 3D-ben megjön a hangja, de 65°C fölé nem megy.
Ezt a kártyát, ill a BIOS-t úgy csinálták meg, hogy lehetőleg menjen el a tulaj kedve a tuningtól és használja alapon, és ott jó is.
Mélyen együttérzek az AGP-s 2600-os kollégákkal, ha nekem is AGP-s lenne már rég a kertben vastagon állna rajta a hó. -
-
fagy53
nagyúr
Az én Sapphire 2600 PRO OC-m ilyen szerencsétlen, hogy a Riva-ban húzva 850/850-nél 2D-ben 10°C-kal nő meg a hőmérséklete az alap 700/700-hoz képest?
Ilyenkor a venti is jól hallhatóan forog, tehát feltehetően tényleg jobban melegszik, de miért? A 10°C nagyon sok, ahhoz képest, hogy a GPU jóformán terheletlen. -
fagy53
nagyúr
Nesze semmi, fogd meg jól. Kb ezt lehet kiolvasni a hibaüzenetből és a megoldására tett két tanácsból.
Nálad szinte biztos, hogy az alaplapi chipset driver a hunyó, ha frissíteni nem tudod, akkor próbálj egy reinstall-t az alaplap telepítő CD-ről.
Az AGP APERTURA SIZE mérete a problémádba nem szól bele, de előnyös lesz, ha működik a VGA rendesen, minél kisebbre választani, hogy feleslegesen ne forduljon a rendszermemóriához a gép, amikor a vmem még szabad. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #5840 üzenetére
Ugyanazt, mint amikor alulfeszeled a GPU-t vagy a memóriát.
Valószínű lefagyna, és ha visszaveszel az órajelből újraindítás után menne rendesen. A kérdés csak az, hogy a GPU vagy a memória lesz az amelyik először kevésnek találja a felvehető áramot, mert a jelenség is annak megfelelően fog bekövetkezni. -
fagy53
nagyúr
Az a DDR2 1000MHz valószínű effektívben értendő, de a DDR2-nek az már egy OC változata.
Szerintem is DDR3-at vegyél, és a Sapphire-nál nagy esélyed van a tuningmemóriára.
Aggregátor-nak XT-je van, nekem PRO-m és tökegyforma memóriák amelyek 1000MHz-g biztosan elmennek, neki alapon, én meg egy kicsit meglökdöstem őket. -
fagy53
nagyúr
Levegő, szél nélkül egyik megoldás sem ér semmit.
Én először egy 8cm ventit tennék be, hogy mozgassa meg a levegőt a panel hátoldalán.
Ha a ragasztásokat nem tudod nyomtalanul eltüntetni a garinak is annyi.Még egy tanács, ha ujjal éppen hozzá tudsz érni az kb 65°C vagy felette.
50°C kb., ha a rányomott ujjad 15-20 másodperc után válik kényelmetlenné. -
fagy53
nagyúr
válasz
Create. #5328 üzenetére
Igen, hallottam, hogy nem azonos módon viselkedik van akinél elszáll van akinél nem.
Ebből is látszik mennyire esetlegesek ezek az alkalmazások a 2600-asokhoz, állítolag a 3850-nél nincsenek ilyenek, vagy legalábbis ennyi szoftverprobléma.
Lehet, hogy tényleg a 2600-as BIOS ilyen rossz? -
fagy53
nagyúr
válasz
Aranygyerek #5320 üzenetére
Érdemes, de elsősorban a GPU-t.
Húzni meg a Riva 2.06-tal lehet, de csak 870/870-et enged meg max, ha többet is tudnál húzni mert a kari engedné, akkor az AGCT-vel lehet, de a GPU-t és a memóriát ne egyszerre állítsd be, mert akkor elszáll. -
fagy53
nagyúr
válasz
Aranygyerek #5316 üzenetére
Nekünk a Sapphire PRO-n Qimoda memóriák vannak, ezek meg tuningbajnokok, mint láthattad az előbb.
-
fagy53
nagyúr
válasz
killer1203 #5315 üzenetére
Remek, most próbáld meg azt húzni ami a tényleges hasznot hajtja!
Kíváncsi vagyok, hogy alapfeszen a GPU meddig bírja nálad, mert nálam csak 820-g bírta. -
fagy53
nagyúr
válasz
kommunism #5267 üzenetére
A korábbi, 2006 előtti játékokban ne várj sokat a 2600 szériától, ezek a VGA-k a 2007-es játékokban érzik jól magukat.
A 76GS 750/1640-en ugyanazt a teljesítményt nyújtja az NFSMW-ben mint a 2600.
Az NFSCarbon-ban már valamivel jobb a 2600, és a Crysis-ben már jó 40%-kal elhúz az Nvidia logo-val induló játékban.
A 3DM03-ban a 76GS 35%-kal több pontot kapott. -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5173 üzenetére
Sok mindenben egyetértünk, mint korábban is, de a fogyasztásban jobb az E2160 mint az X2 3800+, mert nekem ez a kettő van azonos hűtővel, és láthatóan azonos kategoria a két proci is.
A 2600-os VGA-nak egyetértünk, édesmindegy melyik hajtja! ;
A tuningolást, hogy ki miért csinálja az ízlés dolga, de hidd el, hogy egy VGA váltásnál a 2600-nál feljebb lépve egy 8800GT-t nyugodtabban tennék a 3.4GHz-et is bíró Intel konfigba.]
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5170 üzenetére
Fogyasztás, teljesítmény, tuning....tovább is van , mondjam még?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Monitor hiba topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpársportok
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest