Keresés

Aktív témák

• blackthorn

csendes tag

válasz radírfej #4537 üzenetére

Köszi a választ!

Megnéztük a konfigomat egy Philips LCD monitorral. DVI-VGA adapterrel a szokásos elmosott képet produkálta, de DVI-DVI átvitellel jó lett a kép. Szerintetek ez lehet kártya probléma? Érdemes garival próbálkozni, vagy inkább gyűjtögessek DVI-os LCD monitorra? Csak addig nézegethetek elmosódott képet :W

• blackthorn

csendes tag

válasz radírfej #4532 üzenetére

Megkérdezhetem milyen csatlakozást használsz a monitorhoz? DVI-t? Szerintem az én problémám megoldása egy DVI-os monitor beszerzése lesz. Ma vagy holnap próbáljuk a kártyát egy ilyen moncsival.

Közben látom konfigodban, hogy a monitorod tudja, akkor biztos azzal használod...

[Szerkesztve]

• blackthorn

csendes tag

Sziasztok!

Az elmosódott kép téma Sapphire 2600xt alatt nálam azóta létezik, mióta mevettem az új konfigot. Xp installal kezdtem, még nem volt fenn semmilyen driver, már akkor látszott, hogy nem ok valami a képpel. Most catalyst+monitordriverrel is rossz. Állítgattam gammát, színeket CCC-ben, monitoron, átraktam plug&play-re a monitort, reseteltem a beállításokat, de semmi változás. Illetve annyi volt, hogy kicsit sikerült az elmosottságon javítani a színek piszkálásával, de korántsem tökéletes. Ma kipróbáltam MSI DVI-VGA átalakítóval, a kép teljesen ugyanolyan, mint Sapphire által mellékelt átalakítóval. :( Mondjuk ez várható volt.

A régi konfiggal szép kép van továbbra is, de az újjal egyszerűen képtelenség úgy belőni, hogy ne legyenek homályosak a betűk, meg egyszerűen ránézek a monitorra és bandzsítani kezdek akármilyen kép van rajta. Ja, a régi kártyán van VGA kimenet. Egyébként a Sapphire 2600-on két DVI van, meg egy S-video. Persze próbáltam mind a két DVI-t, de ugyanolyan sz*r a kép mind a kettővel.

Jövő héten próbálom rendes DVI-VGA kábellel (bár valahol abban is van átalakító, úgyhogy sokat ettől sem várok), meg DVI csatis monitorral is. Hátha azzal is rossz a kép :(( Mondjuk az szép lenne...

Persze ettől még nem kizárt, hogy valamit elbénázok a beállításokkal, de nagyon úgy tűnik, hogy ez nem szoftveres gond lesz.

Köszönet az eddigi javaslataitokért! :R

• blackthorn

csendes tag

válasz Cody78 #4442 üzenetére

Sajna ugyanez a problémám (elmosott, homályos kép) nekem is. Sapphire HD2600XT Samsung Syncmaster 710V TFT-vel, amin sajna csak VGA bemenet van. Tuti, hogy a DVI-VGA átalakítás okozza a problémát. Holnap próbálkozom egy másik (MSI) átalakítóval, de sok reményt nem fűzök hozzá. Aztán jövő hétre kapok kölcsön egy DVI-VGA kábelt. Majd írok hogy alakult a dolog, de ha valaki tud valami okosat én is nagyon megköszönném.

Aktív témák

Hirdetés