- Yettel topik
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- iOS alkalmazások
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilam
őstag
Az OMEGA-val mennie kell! Esetleg próbáld meg ezt: Bővebben: link
-
attilam
őstag
válasz
operator10 #1631 üzenetére
Szvsz a memória nagyon nem húzható. Bár egy jó hűtéssel....
A tuning lehetőségek sajnos minden kártyánál mások. Javaslom az Atitool nevű ingyenes programot amivel meghatározhatod a kártyád maximumát. -
attilam
őstag
válasz
D.Orion #1578 üzenetére
Köszönöm az infókat. Hát úgy látom a sulinetes 9600-ok nagy sz@rok. Egyik haverom is olyat vett, csak nem Gigabyte a gyártója, de az övé is csak 64 bites. Amúgy annyira nem a pontok számítanak nálam egy ilyen 3DMark-nál. Úgy értem, hogy ha valaki 100-200 ponttal többet ér el nálam hát a lelke rajta, csak 2500-3000 vs. 1600 az elég szignifikáns különbség. Én igazából ennek kerestem az okát, és sajnos meg is találtam. Mondjuk lehet, hogy az eladó sem tudta, meg aztán a kártya dobozán ott van nagy betűkkel, hogy 128 bit memory. Ez az érdekes.
-
attilam
őstag
válasz
Balinov #1574 üzenetére
Na az NFSU2 nekem csak 800x600-ba, és úgy sem full grafikán. Sőt ott érdekes, hogy a kocsin tükrözödő dolgok szaggatnak. Amúgy így is durván 18-20 fps lehet. A kanyarokban sajnos nagyon látszik. De ezen még a grafikus kártya tuningja sem segít semmit. Hiába az a kb. +180 MHz a GPU-nak.
-
attilam
őstag
válasz
Balinov #1570 üzenetére
Gondolom én is, hogy szúrópróba-szerűen mennek ezek a dolgok. De mindegy a kártya végülis így ingyen volt, tehát ha úgy vesszük nem buktam vele semmit, bár lehet, hogy jobb választás lett volna egy GF4Ti4200-es, de a boltban lebeszéltek róla. Amúgy nem vagyok egy nagy gamer, de eddig végülis minden játékkal tudtam játszani, csak sajnos egyre lejjebb kell adni az igényeket (felbontás, részletesség, meg ilyenek). Pl.: Doom3 már csak 800x600-ban megy (1024x768-ban már szaggatgat), és egy 19 colos monitoron, hááát ez ugye nem a legszebb.
-
attilam
őstag
válasz
Balinov #1568 üzenetére
A vásárlástól számított 2 évig nem lehet eladni SEX-es termékeket. Nekem van egy-pár sulinetes cuccom, de eddig még nem ellenőriztek. Viszont van egy ismerősöm akit már igen, úgyhogy nem éri meg kockáztatni.
Amúgy lehet jó dolgokat venni sulinetre: pl.: nemrég vettem egy Audigy 2 ZS hangkarit 20 ezerért, ebből 10-et visszakapok április-május környékén.
Amikor meg a videókártyát vettem (2003. október), akkor még az egészet visszaadták, úgyhogy ha úgy nézem tök ingyen volt. -
attilam
őstag
válasz
Balinov #1566 üzenetére
Igen a gond csak az, hogy sajnos sulinetes. Azaz még kb. 1 évig nem adhatom el. Cserére meg talán azért sincs lehetőségem, mert a Gigabyte honlapján 64 bites ez a fajta kártya, és van külön 9600SE is. Tehát elvileg azt adták amit kértem, de valahol mégse. A Gigabytos sima 9600-osok sajna mind 64 bitesek (a honlapjuk szerint). Nem tudom akkor mi különbség lehet náluk az SE meg a sima között. Talán az, hogy nem adnak hozzá játékot??? Na mindegy. Talán 1 év múlva eladom majd úgy 5 ezerért, ha addig még ér annyit.
Kösz a segítséget. -
attilam
őstag
válasz
Balinov #1563 üzenetére
Hát ez tényleg kár lenne. A kártyám már közel 1 éves, sulinetre vettem, és nem tudom hogy ha visszavinném kicserélnék-e. Meg lehett erről valamilyen programmal győződni, hogy valóban 64 bites-e a memóriakezelése?
Ja amúgy 3DMark 2001 SE: kb. 6500 pötty
3DMark 2005: 900-1000 körül
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
válasz
brownus #1560 üzenetére
Igen, nekem teljesen alapon van minden. A GPU 324, a memória 189. Egy régebbi driverrel, és az AtiTool nevű programmal bemértem a tuningolás határait. A GPU húzva 460-on megy, a memóriát max 195 (ez nyilván DDR. tehát 2x195 értendő). Ezzel 1900 pontot közelítettem meg a 3DMark 2003-ba. A processzor alapon van: AMD Athlon XP 2700+, ezt 2800+-ig lehet húzni, felette a sötétség (VCore-t még nem állítottam, nem akarom, hogy leégjen a pici
)..
A játékok mennek, de nem mindegy, hogy milyen felbontásban és milyen grafikai részletességgel tudom őket futtatni. Pl.: Prince of Persia: Sands of Time 800x600-ban még okés, de 1024x768-ban már nem. Van aki 9200-es kártyávan is futtatta 1024x768-ban szaggatásmentesen.
Amúgy a kártyám Gigabyte típusú, passzív hűtéssel a GPU-n, a memórián (Infineon 5.0 RAM-ok 128 Mbyte) semmi.
Ha befektetek egy komolyabb hűtésbe, érhetek-e el a tuninggal érezhető javulást, vagy hagyjam az egészet a fenébe?
Előre is köszönöm a választ.
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy hogyan tudtok ennyire magas pontokat elérni a 3DMark-ba. Én most raktam fel a legújabb OMEGA drivert, de így is default run-ba 3DMark2003: 1600 körül
. Pedig nem egy sz@r gépem van. Mi lehet a gond? Ja a konfig látható az adataim között.
Ja, mielőtt valaki szidná az OMEGA drivereket, a simával is durván ennyit kaptam.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- Yettel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Gyúrósok ide!
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Medence topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest