Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Orion
veterán
Várom az eredményeket
A GPU biztos bírni fogja minimum 400-ig. Szedd le a 4.12beta-t(omegadrivert). 3DMark-ok alatt nagyon hasít. Nekem eddig a 4.10-ssel 8967 pont volt a max. Ezzel meg 9200 lett minden alapon. Wow. 3DMark03ban is ez a helyzet majdnem 200 pontot dobott rajta..
[Szerkesztve] -
D.Orion
veterán
válasz
liquidmoon #1365 üzenetére
gyári alanatur alubordaval nekem 367Mhz-volt a vége a GPU-nak Aktív hűtéssel meg 430Mhz a vége nekem.
-
D.Orion
veterán
válasz
MIFtIli #1356 üzenetére
1. VGA tuningra az ATI tool-t ajánlom, mert megkeresi neked a legmagasabb órajelet amit a kártya üzemel... Nah ez órajelből leveszel, úgy 5-10Mhz.
2. A kivánt érteket tán az Omega driverrrel tudod majd elmenteni a legkönyebben..
Ezt innen szedheted le:Bővebben: link Nah kb. e vga-árol ennyit. Jah a boisban az az AGP frek vagy mi az 66 legyen stabilan, az a jó beállítás(én így tom, majd szól valaki ha nem).
3. A prociról, majd később -
D.Orion
veterán
Vazeg 300-on megy a memoria a VGA-n ??? Milyen karid is van? ramok hány ns-ek is? Én hülye csak most jutott eszembe, hogy rá lehet dugni a VGA coolert az alaplapra is(nah most system fan conncetorba van bédugva és így legalább a sebességét is tudom.. 4740-en pörög ami tök fasza, mert elvileg 4500-gyárilag bár úgye +/- 10%. Nézd meg lécci ,hogy a te 5000-resed mennyin forog.. Meg a kérdéseimre a választ gyorsan...
-
D.Orion
veterán
Csak írok valamit, mert winfos format volt és hát..nem vol meg a link..
-
D.Orion
veterán
Ezeket a kártyákat nagy tételben kapta két Budapesti nagyker. Volt is itt róla egy fórum, de a linkje már sajna nincs meg... Made in Taiwan...
-
D.Orion
veterán
Üdv.
Asszem egy cípőben járunk.. Csak nem ez a hűtés az:Bővebben: link Ha igen és 4,1ns Samsung ramjaid vannak akkor sztem olyan 420/220-ig bírni fogja. Nekem 430/230 volt a max amin még stabilan ment..
-
D.Orion
veterán
válasz
Flashget #1220 üzenetére
1. A Connect3D nekem semmi bajom...
2. A 9600 non-pro-nak az órajele 325/200!
3. A 2. pontból következik, hogy a club3Dnél valami nem stimmel, ennek néz utána, kötve hiszem, hogy gyárilag 400Mhz-en hajtanák. Nekem az az érzesém, hogy az egy 9600Pro Encore, ami úgye 400/200Mhz-en jár gyárilag...
4. Abban igaza van az előtted szóló roszomaknak, hogy a tuningpotenciált csökkentheti a 256MB-os kiszerelés, de vannak ellénpéldák is=> My konfig...
5. Mindenképp 128bit-est vegyél, csak előtte ennek a 400/200-as dolognak nézz utána...
[Szerkesztve] -
D.Orion
veterán
Volna egy igena pr, de fontos kérdésem. Amikor ráraktatok új hüttőt a karitokra akkor mennyi és milyen hőveszető pasztát nyomtatok rá. Meg persze az is érdekelne, hogy hova, pl.: csak a GPU vagy annak a környékére, netán az egész magra stb. stb. .Jah én ezüstpasztát raktam rá és csak a magra(a szép szürke GPU chipre), ez így elég, vagy nyomjak még köréje is ??
Tom kicsit amatőr kérdés, de erről valahogy sehol nem esik szó(vagy csak én vagyok vak)
-
D.Orion
veterán
válasz
tjhooker464 #1204 üzenetére
Miylen hűtőt rakrál rá, ha szabad tudnom??
-
D.Orion
veterán
válasz
tjhooker464 #1200 üzenetére
WoW ez igen
-
D.Orion
veterán
hüttésről: Bővebben: link
-
D.Orion
veterán
válasz
tjhooker464 #1194 üzenetére
küld el mailon(adataimnál) Nekem a gyári hüttés az egy alu borda volt
C3D
Most egy 1800Ft-os Titan van rajta(réz aktív a GPU-n, alu a romon< ez is lehetne réz)
Így: 430Mhz/225Mhz a vége ezzel a hüttéssel. Elvileg ez a karinak a vége(a C3D fajtából) a 4,1 ns ramok miatt... Kérek képet plíz... -
D.Orion
veterán
válasz
tjhooker464 #1189 üzenetére
Az miaz ????? 500/300????? Milyen márkájú a cucc? Milyen rmok vannak rajta(ns)?? Küld róla képet... pl.:Ati tool
-
D.Orion
veterán
jah és
rmélem mindegyik sor végére jut egy-egy
-
D.Orion
veterán
válasz
brownus #1183 üzenetére
Mert neked Sapphire nekem meg Connect3D...
Nekem 4,1 ns ramok vannak rajta neked meg nem(kisebb)...
Én nem játzsok 1024*768ban, mert a 60Hz-es monitortól kisűl a szemem...
Most néztem meg nekem is megy full anti val csak kibebaszott ''lassan''(nem tom, hány fps nem tom hol mérjem meg mivel)...
Amióta megvan a karira az új hüttés azóta csak tesztelem(2napja, szintetik) Nem nyomtam azóta különösebben még U2vel, de most fogok... -
D.Orion
veterán
Hol lehet most venni 9500Pro-t?
-
D.Orion
veterán
Jah új eredményem van 3DMark03 ban 330-as pachel: 2975pont
2500+Barton +512/400PQI 512/333Samsung +9600non-pro 420/220<<egész jó egy 1800FT-s TITAN hűtőtől..
-
D.Orion
veterán
Szerintem a 9600non-pro ideje leáldózóban van, sajna. Az Underground2 még kíválóan fut full grafikán 800*600ban, csak az élsímítást kel kikapcsolni. Nekem is ilyen konfigom van. A kedvedért kivettem az 512/400 PQI és csak az 512/333-mas Samsung maradt benne. A 2500+os Bartonttal és 512/333 rammal kíválóan fog futni. A DOOM3 is nagyon megy, a HL2 vel se lesznek gondok... De manapság már miimum egy 9600XT kell, de a legjobb egy 9800Pro vagy netán XT, úgyhogy ha van pínzed akkor inkább azt vegyél, vagy pedig egy 6600-ot AGP-set. Most volt róla cikk..
-
D.Orion
veterán
válasz
tjhooker464 #1174 üzenetére
Nem tom. hogy mit értet félre de én ASUS-t javasoltam neki és odaírtam, hogy nézen utána a 6600-nak, de hát ez van énis inkább 6600GT-t vennék ha lenn pénzem így marad a 9600non-pro 430/225-tel
-
D.Orion
veterán
''Lécci a kártyák után órajelet is írjatok,mert azt veszem elsőként figyelembe''<<< Ezt sztem nagyon gyorsan felejsd el, mert a futószallagok száma sokkal többet számít, mint az órajelek(sztem). A memoryt meg a GPU-t azt lehet húzni, de pipeline-t(fútószallagot) azt nem tudsz többet csináli.
A 9600XT között különbség szinte semmi:
GPU:500Mhz Memory:300Mhz(ami úgy duplán számít:600Mhz)
Én mindenkép 256Mb-osat vennék, bár nem tudja teljesen kihasználni(mert hát úyge 128Bit-es csak), de az akkkor is egy 256Mb-os kártya és a játékoknak ez számít.
Jah és nem vegyél Sapphire-t, nekem eddig igencsak szar tapasztalataim vannak velük kapcsolatban. Én az alábbi 9600XT-k közül az ASUS-t(én nem szeretem, de tény, hogy kifejezett jó és bírják a tuningot is, jah és csak azért nem szeretem ,mert drága) ajánlom, de csak 256Mb-ban!!! Sapphire-t neh!!!
Sapphire R9800SE 128MB DDR AGP VGA/TVO/DVI/I 46 000
Hú basz ez ,húzós. Előszőr is az SE az úgye a bútított verziókat jelőli...
Órajelet sajna így fejből nem tok mondani,de úgyanúgy 4 pipeline.ja van mint a 9600XT-nek. Ha jól emlékszem akkor a 9600XT jobb mint egy 9800SE. Most jön a turpisság:Néhány 9800SE-ből lehet 9800non-pro-t vagy 9800Pro-t csinálni, ehez rengeteg utánajárás kell, meg persze egy olyan kártya ami tudja ezt(pl. ez: XpertVision Radeon 9800SE 128MB SVHS only,ATI Radeon 9800SE chipset, !!256 bit!! 128Mb DDR ram, jah meg persze az se árt, ha a futószallagok sincsenek elvágva benne, ebbe is csak 4 van)
Nem tudom, hogy a Sapphire 9800SE-je képes-e a non-pro vagy pro-ra ''váltásra''. Itt a fórumon rengetegen vannak akik ezt meg tudják mondani neked(én sajnos nem tartozom közéjük)
VGA GBT ATI RADEON 9600XT 256DDR AGP8X 48 900<<<gondolom a GBT a GigaByte márkát rövidíti
Hát ez is egy 9600Xt sajna pontos leírást nem találtam róla, de sztem 99,9% ban ugyanazt adja, mint a többi 9600Xt 256Mb-os kártya...
GeforceFX 6600 PCI-Express 256MB 256bit Chaintech 46 900
Húha ez zúzós lesz...
GPU:300Mhz Memory:500Mhz !!!8pipeline!!! Sharder támogatás: 3.0+ <<< míg a 9600XT 2.0-át tud ''csak''. Jah 128Bit-es kiadású ez is... Sajna erről a kariról nem tok sokat, olvasd el a cikket a prohardveren... -
D.Orion
veterán
430Mhz/254Mhz atomstabil, de már az ablakban....
-
D.Orion
veterán
y
-
D.Orion
veterán
Tippeljetek mennyin áll a GPU: 430,50MHz csak léghütéssel(kinyitott ablaknál, de nincs az ablakban csak tőle úgy 2 méterre lent..) A memory-t most fogom húzni csak előtte lenyomok rajta egy 3DMark01-et. Azt utána külön meghúzom a memorit, és utána együtt a kettőt szinkronban..
-
D.Orion
veterán
válasz
Vilmoskorte #1162 üzenetére
Sztem ehez a konfighoz nem érdemes jobb kártyát venni, ki kiszolgáná a 2000-s Athlon, csak hát nem úgy ahogy kéne...
-
D.Orion
veterán
Tudom, hogy kell írni, de csak azért se!!!
-
D.Orion
veterán
válasz
rozsomak #1157 üzenetére
hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő hűttő
Nah így jó lesz. -
D.Orion
veterán
Piros nyák aranyszínű hüttő a GPU-n meg gyönyörű kék borda a ramon
-
D.Orion
veterán
Helloka.. Megjött a hüttésem a kártyára. Ő volna az :Bővebben: link Sajna van egy kis gondom vele...
A GPU hüttésen nagyon über, hála a réznek, de a ramok hüttésénél akadt egy kis gond... A ramokra való bordák négyzet alakuak ez egyém meg téglalap. Sajna ha rárakom a ram közepére akkor 1-1 mm kilóg alóla, a kérdés az lene, hogy ez mennyiben fogja befolyásolni a hatékony hüttést.. Sajna ezek a borkák már aluk.
Jah ha valaki azt gondolná, hogy nagyon rábasztam: 1800Ft volt az egész csomag -
D.Orion
veterán
válasz
D.Orion #1079 üzenetére
Helloka, nah senki nem tud nekem választ adni??? Nah mindegy, én kinéztem magamnak egyet:Bővebben: linkSzerintetek ez milyen??? Sajna csak egy aluminium hüttőborda van gyárilag a kártyámon(term. a GPU-n). A ramokat nem hűtti semmi. A Core alapon:324Mhz, húzva:367Mhz(367.56Mhz kifagy..) <<csak alu
hüttőbordával(sztem aktív hűttéssel simán megvan a 400Mhz) A Memory alapon:202.5Mhz Húzni viszonylag elég jól tudom...218.08Mhz volt a max, 218.28Mhz-en egy szép ságra folt villant be kb.: 2másodpercig a kocka közepére...
Jah az adatokat ATItool-lal mértem és azzal is húztam a kártyát
Nah egy két plusz infó: A karim Connect3D 9600 Series. A ramok nem négyzet hanem téglalap alakúak.. A ramokhoz sajna nem értek ez van rájuk írva:
Samsung 401
K4D551638F-TC50
AQK824CC KOREA(gondoltam)
Jah az értékeket egy levett oldallapú gépházban mértem. Szobahőmésséklet:24fok. -
D.Orion
veterán
jah így bordával 367-ig ment a core
-
D.Orion
veterán
Üdv most húzom a vga-t, sajna csak egy alu borda van a Connect3D 9600-on, milyen hüttést javasoltok??? A ramokat nem húztam, mert nincs rajtuk hüttés, és szetm nem is bírnák(Samsung 401 van rájuk írva)
-
D.Orion
veterán
válasz
littlerock #984 üzenetére
GECUBE 9550 speedy edition e(XTRE)me <<< nah ez egy qurva jó kis kártya, ha elveszed a zárójele és elolvasod mi van odaírva rögtön rájösz, hogy miért is annyira jó... Jah és mégvalami Abit 9600-ot nem nehéz letőlni, mert hát ugye az csak egy Abit.
Lapkában qurvajól nyomja, meg az újgenerációs videókártyákban is, de ez egy''régi'' 9600... Ha nagyon tesztelni akarod a kártyát nézd meg egy rendes gyártó 9600-os kártyáját(a legjobb a Gecube lenne, mivel a tied is az vagy pl.:ASUS vagy C3D<<ebből viszont, csak a második generáció, mert az elsőn nem volt venti, csak borda)
-
D.Orion
veterán
válasz
alicenorbie #985 üzenetére
Hú basz PCI-E ben nem mozgok otthon, de valami olyasmi rémlik, hogy a 9600XT jobb mint az X600Xt. Ezáltal gondolom, hogy a 9600Pro is jobb mint az X600Pro. Tudom az X600 újabb techológia meg minden, de szegény úgy meg van nyírbálva futószalagok tekintetén, hogy nem tudja kihasználni ezt kihasználni.. e kérdez meg mást is, mert én ezt csak elmékezekből írom...
-
D.Orion
veterán
válasz
alicenorbie #981 üzenetére
3-4 ezer forintos hüttés jelenti a kis ügyeskedést
-
D.Orion
veterán
válasz
littlerock #969 üzenetére
WoW abit 9600<<de nekem nem az van
C3D 9600
Nem ugyanaz..
-
D.Orion
veterán
NFSU2: minden maxon grafika 800*600. Full Anti-Analissing ki, mert különben sötét a kép
Counter-Strike Source: nah ez durván hasít rajta 100fps-sel
Half-Life2: közepes grafika 800*600 semmi akadás, max grafika(máramit enged) kisebb-nagyon akadások. Jah configon adataimnál.. -
D.Orion
veterán
válasz
gaborfuge #811 üzenetére
Fú ez fasza, az a gáz, hogy jelen körülmények között még a Szaharában se szabadna neki lefagynia. Itt valami komoly hardver probléma van, mait a szerzivben nem vettek észre vagy nem is akarták észre venni.
Az a gáz, hogy a videókártyád már lecserélték egyszer(ha jól olvastam valahol) így az elvileg nem lehet. Azt akarom kérdezni, hogy a videókártya a gyári hütéssel is enyyire fagyott? Mert hát a Zalman rajta az nem éppen gyári? Jah és még egy apróság, hogy a picsába nem dobtam még ki a gépet az ablakon?? Elvileg nem szabadna fagyni, volt alaplai BIOS törlése, nunnálása frissítése minden anyám tyúkja, innentől kezdve a faxom se tudja, hogy mi a baja! Bocsi, de ez nekem magas!
-
D.Orion
veterán
válasz
gaborfuge #809 üzenetére
Bazdmeg!
Jobban örültem volna ha azt mondod, hogy 3DMark alatt már lefagy, nah mindegy. A lényeg az, hogy valószínüleg se a kártyáddal se az alaplapoddal nincs semmi gond. Hacsak nem valamelyik venti ment tönkre az alaplapon(pl.:északi híd bár ezt kétlem). Le kéne írnod, hogy hoygan van beventilátorozva a gépházad, valószínüleg a videókártya egyszerűen csak felmelegszik és ezért fagy meg. A megoldás egyszeű: 3000HUF(max) vegyél egy jó ventit és rakd a gépház elejébe szívóra(beszívja a gépházba a levegőt) vagy a VGA fölé(ez ugyabár már a gép hátulja) fuvóra(kifjja a csúny rossz meleg levegőt a gépházból. De ha szabad a gépház teteje akkor oda is rakhatsz egy szívó ventit, mert úgyebár a meleg levegő felfele szál alapon, de a legjobb a VGA fölötti vagy az előlapi venti lenne. Ha még ezután is fagy akkor vidd be a szervizbe és mond meg nekik, hogy ne úgy teszteljék a gépet, hogy lerakják a sarokba és álni hagyják. Meghogy ha elindítják ne vegyék le a gépház oldalát(mert ez szokták csinálni), és mindenkép játszanak rajta DOOM 3mat!!!!
-
D.Orion
veterán
válasz
gaborfuge #800 üzenetére
Hali gaborfuge! Pontosan milyen kártyád van, bocsi gondolom már leírtad valahol, de túl lusta vagyok keresgélni. Nah aszongya a próbléma ismerős nekem a gigabyte 9500 csinált iylanek annak az aktív VGA hüttése ment tönkre és ídő után lefagyogatot. Mivel neked passzív hüttés van ezzel már nem lehet gond. Első teendő:
Futtasd le a 3DMark valamely verzióját úgy 5ször. Jólenne ha nem a 2001-et, hanem valami újabbal, hogy minél jobban megizzassza a kártyát.Ha netántán a 2005öt futtatnád akkor nincs gond ha legelősször lefagy, de a maradék négy tesztben nem szabad neki. Nah minden okés akkor jön a következő fázis. Kezdj el játzsani, még mindig felrakot gépházoldallal(a 3DMark alatt is legyen fenn a gépház oldal). Mérd az ídőd, hogy mennyi ídő után fagy le(játsz valami ütősebb játékonpl.:Generals,Need for Speed underground vagy netán DOOM3). Ha lefagyott a kari és megvan az ídő ami ídő alatt megfagyott akkor hagy lehülni(kapcsold ki, fél óra elég lesz neki, de leveheted a gépházoldalt, úgy gyorsabban hül). Ha kész (rakd vissza a gépház oldalt ha levetted, amíg hült a gép) és játsz úgyan azzal a játékkal,úgyaazon a beállításokon,FPS-nél az se rosz ha úgyanazon a pályán tezsed az árnyékolás meg iylenek miatt. Ha eljön a következő fagyás jegyezd fel ezt az ídőpontot is. Kapscold ki a gépet, várj míg lehül, vedd le a gépház oldalát és kezdj el megint játszani(uyganazzal). Azt, majd írd meg a tapasztalatokat. Egyelőre ennyi -
D.Orion
veterán
válasz
MR_Smith #798 üzenetére
Nekem Connect3D radeon 9600256MB/128bites kártyám van 325core/203Memoryn megy. Én 1083pontot értem el 3DMark05ben, és a konfigom többi része jóval gyengébb, mint a tied. Nem tom, hogy függ-e a gép többi alkatrészétől, de sztem a procitól biztosan(hisz ez számol a graf kártyánal jó sok mindent) szerintem futtasd le még párszor, mert nekem ez kevésnek tűnik.
-
D.Orion
veterán
A konfigom:
ABIT AN7(nForce 2 ultra 400)
AMB 2500+Barton(még notuning)
Connect3D 9600 Series 256MB/128bit
3DMark 2001SE alapbeállítás
pont:8967
3DMark2005:1083 szintén alap
Ha komolyon tuningolni akarod a kártyát vegyél rá aktív hűtést(TITAN)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- BestBuy topik
- Környezetvédelem
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest