- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
schwartz #14654 üzenetére
Mondtam, hogy nem arra alapozok. És nagy felbontásban használom (nekem is 512MB RAM-om van, GDDR4, és magasabb órajelen). Semmi nem akasztja meg, legföljebb Oblivion graf mod néha városban, de az is csak HDR + 8XAA 24XEdgeDetect, 16XAF, és multisampling mellett (C meg rég nem játszik), és az ugyanúgy megakasztja a 4850-et is. Ha most ennél valamivel gyorsabb kártyára váltok, bukok egy rakás lóvét, és gyakorlatilag ugyanazt tudja a gépem. Lemennek majd szépen a 4870 árak, lesz egy rakás spéci kiadás, és válogathatok, már ha egyáltalán kijön valami normális játék. De azért kíváncsi vagyok egy 3D06 eredményre 1680-ban default beállításokkal, és 16XAF 8XAA és High precision beállításokkal, 3D pontokkal 4850-nel. Nem erre alapozni, csak összehasonlítás végett. Tesztekben sajna az 1600-as felbontást nyomják.
-
janos666
nagyúr
válasz
schwartz #10029 üzenetére
Hát még nem alkotnék végleges véleményt. Egyenlőre nem tartom okos döntésnek 20k-val többet adni 20% teljesítményért. 2x annyi a felár mint a teljesítménynövekedés (és ez optimális esetben kerekítve).
Viszont mégse rohantam eladni a kártyát, lehet több tuningpotenciál rejlik benne, meg talán a driverek és új játékok is csikarnak még ki valamit abból a GDDR5 sávszélből. Hihetetlen hogy semmire se legyen jó, mikor már HD2900-nál megjátszották az 512-bitet, az nv is rég 256-bit felett jár, még az 512-es crossbart is bevállalták a GDDR3 mellé. Ez csak nem lehet mind sorozatos képzavar és félreszámolás mindkét cégnél.
Az UT3 pl. szépen gyorsul a GDDR5 miatt.A ph-s tesztet is nagyon várom már, hátha ők tudnak valamit amit mi még nem, és jobb tanácsot tudnak adni nekünk hogy megéri-e a felárat a 70-es.
Amúgy ahol deferrend shadow miatt nem is támogatott az MSAA, így a driverből javasol inkább éldetektáló AA-t erőltetni sima MSAA helyett, amihez ugye min 4x MSAA kell, ott már szorul a hurok a kártya körül UT3-ban 1920x1200-ban. Épp az élvezetes játszhatóság határán van ebben a módban az UT3 és az AC is (utóbbi patchelve DX 10.0-ban), jobb driverrel és egy kis tuningal épp tökéletes lesz ez is. És azért elég nagy szó hogy 56k-s VGA-val 1920x1200, 12x CFAA, 16x AF és minden új játék megy maxon. /crysis nem/
Azért vagyok csak kicsit csalódott mert úgy tűnik ezen a kártyán is hűtést kell cserélnem, de ha ugyanolyan tuninghűtőt raksz mindkét kártyára lehet ugyanott fog megállni a GPU mindkét kártyán, a RAM sávszélből meg alig lesz profit, és 4870 + hűtőcserével már elértük a GTX-260 árát. (jó, ez dx10.1, de ma még semmi se használja)
-
-
janos666
nagyúr
válasz
schwartz #2324 üzenetére
Én nézegettem erről egyszer screenhotokat oda-vissza kattintva a képeken és van pár. Ha jól rémlik talán a sziklák geomtiája kevésbé részletes, meg talán ránézésre is kicsit más a színvilága, az XP-s tisztább, a vistás olyan komorabb (gondolom valami post-process cucc másként fut le ami a szinkkel mahinál).
-
janos666
nagyúr
válasz
schwartz #2319 üzenetére
Az csak félmegoldás, igazából van némi SM4.0 abban a Very highben ami XP alól nem elérhető, így ne lesz olyan szép mint Vista alól very high, de jobb mint a high és gyorsabb mint a Vista high.
Én se fogom bánniha ezt a topicot lezárják júni 20.-án. (ne 16.én mikor megjelenik, mert akkor még ide lehet járni pár napig a: Na ugye hogy én megmondtam... hsz-ekkel is)
-
janos666
nagyúr
válasz
schwartz #2242 üzenetére
Ja, de carcmarkék meg ott baszták el hogy OpenGL 1.0 és semmi több, ha az kell SM 1.0-ba leprogramozzák az élethű virtuális valóságot, pedig akor is volt más SM 2.0-nak is OpenGL megfelelője, ha nem több.
Viszont nemrég olyanokról beszélt ez a Carmark hoyg még az se lenne csoda ha DX 10.1-et meg tesszelátort és használnának a következő motorban néhol sugárkövetéssel fűszerezve hogy hab is legyen a tortán. És a következő játéknak meg ez okozza majd a vesztét, a másik oldalon esnek le a lóról...
Na persze az most csak az én pillanatnyi agyszüleményem.
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest