Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 3psilon

aktív tag

válasz Aku-Aku #195 üzenetére

"Már megint nem figyeltélt! Nem azt mondtam, hogy ez a legjobb gyógymód, hanem a legjobb gyógyító torna. Nagy különbség..."
    De. Szerinte ha valaki meghúzta a hátát, és ezt csinálja, akkor az energiák áramoltatása ezt segít helyrehozni.

A keleti kultúrát nem a testmozgás viszi előre, hanem a szellemi értékek.
    Csak annak a világnézetnek fontos eleme a világgal való egység, és harmónia. Ez filozófia is, de emellett egy tudatállapot is (egyetemes szeretetnek is hívják). Ennek elérésében segít a meditáció, ami történhet ülve, de mozgás közben is. A taichi ha jól tudom ilyen meditáció.

És igen, nézd csak végig. Szerintük a világban minden kétpólusú, yin, yang, egyensúly, az egyetlen állandó dolog ez a dinamikus változás. Ugyanígy vannak mindenféle jó-rossz energiák meg hasonlók.
    És ezekből párat meg lehet bélyegezni placebo hatással, erre utaltam csupán. Meg arra, hogy arrafelé a filozófia, az életmód, a harc- és mozgásművészetek és a gyógyító dolgok szoros összefüggésben állnak.

Emellett megkérlek arra, hogy kevésbé személyeskedő stílusban írj, mert az érvelésed értékét semmiképpen nem növeli, csak elveszi a másik kedvét a beszélgetéstől. Persze, ha ez a célod, azt sokkal közvetlenebb módokon is jelezheted.

Új hozzászólás Aktív témák