Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
Ugye nem használsz a routeren VPN klienst? Tehát nem csatlakozol a routerrel, akár ingyenes, akár valami fizetős VPN szolgáltatásra?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
Hát az valóban elég karcsú!
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most néztem rá távolról, 0 a feltöltés. Eddig ma 2 Gb az upload. Már annyi mindent kipróbáltam, hogy egy kicsit tényleg unom.
Azért az 58 torrentből valóban van kb. 10, ami kicsit "halott", de a többi mehetne. Na mindegy, várok. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
NVRAM magyarázatot köszi, akkor maradok a JFFS-nél ha fstab-ról van szó!
Ezek szerint tévedek? - Igen, mert én is néztem a videót de a v115-ben és v116-ban sem kellett kézzel változtatni semmin! Kb. a videón is csak a szemléltetés miatt csinálja a váltásokat.
Csak simán bejelölted a webes felületen az NTFS-t, és a paragont használja? - Pontosan, ami meglepett kicsit, de egyben örültem is egyszerűbb így a használat elkezdése!ntfs-3g kézi mountolást végül nem tudtam már kipróbálni, mert a mentés után sikeresen elszúrtam a partíciót RAW lett belőle

Ami érdekes volt és már nem emlékszem mitől, de a HDD elején és végén 1-1% üresen partícionálatlanul maradt, így volt használva egész januárban! Azért kicsit sajnáltam ezt a 2x 27,5GB-ot és inkább csináltam egy teljes partíció törlést majd létrehoztam egy új full NTFS partíciót. Eredmény nagyobb tárhely, elején 1MB szabad hely, végén pedig 500kb azért ez már mindjárt más!
Fstab fájlt módosítottam az új UUID azonosítóval, FStype maradt ufsd, Options rw,nodev,noatime,nls=utf8,force lett, Dump maradt 0 és Pass is maradt a régi azaz 0!
Router reboot után egyből fstab alapján sikeresen mountolódott a HDD a /nas mappába!
Eddig sikeres a 2. neki futás, remélem most már nem lesznek leszakadások, ha mégis akkor pedig gyári FW-t fogom kipróbálni! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
Kíváncsi leszek reggelre mi jön össze a tegnapi 600MB után!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Razermazer
üzenetére
Jaj, ne fényezzünk már engem, csak ezt ne, mert mindjárt kitörlöm magam ph-ról! Ezt nem szeretem, nem vagyok én olyan nagy szám! Aktívan követtem a fórumot az elmúlt években, és ennyi! De Te is ugyanígy tettél, meg keresgéltél a neten, és milyen jól kiokosítottad magad a témában! Az RT-N56U topikban sokaknak segítesz a mai napig is, és már ezt is egyre jobban átlátod!
-
Razermazer
őstag
válasz
the radish
üzenetére
Hát én azért nem zargattam annyit Intrudert én rögtön, rákerestem a neten minden fellelhető információt, ami érdekelt és kellett. Csak ha nagyon megakadtam akkor fordultam a mesterhez.
Persze így könnyebb
de amint magam kerestem meg azt meg is tanultam, megjegyeztem és ez a lényeg.
Olyanokat tudtam meg amit nem is gondoltam volna, valójában informatikus vagyok de nem igazán űzöm, tehát az érdeklődés is megvan.
Viszont ugye nem mindenki az, és nem is érdekli a dolog, ami érthető mert mást preferál, más az érdeklődési köre.
De azért tessék intenzívebben használni azt az internetet ha már van. Amikor én kezdtem 2000-ben a netscape böngészővel semmit sem lehetett megtalálni. Borzalmasan szegényes volt az internet kínálata, manapság
Szóval jó hogy van nekünk egy Intruderünk. -
the radish
senior tag
-
SAMYka
senior tag
válasz
the radish
üzenetére
Érdekelne a sávszél és fontosabb lenne a pillanatnyi helyzet
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
Az eleje sokszor nekem is!

-
-
SAMYka
senior tag
Hogyan lehet azt megoldani hogy lássam az ftp klienseket és forgalmukat?
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ne hidd. Feltételezésed első és utolsó fele komoly nehézségekbe ütközne.

-
buca84
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen. Már fel is raktam.
Köszi! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
Kicsit többet gondolkodnátok, meg keresnétek, és megoldanátok nélkülem!

-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bakker, mi lenne velem(-ünk) ha Te nem lennél!
Köszi.

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
Én a php.ini-be beírtam egy ilyet...
[Date]
date.timezone = Europe/Budapest -
the radish
senior tag
Nem mintha nem működne, de van az autoindexben egy apró szépséghiba:
Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /opt/share/www/webserver/classes/Item.php on line 118
118-as sor:
return date(DATE_FORMAT, $timestamp);
?
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen a Krusader biztos tudja az ftp t .
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szerintem krusader is tudja ugyanúgy, de nem megyek messzire, mc is tudja!
Left vagy Right -> FTP link
-
buca84
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
TC kizárva, mert linuxot használok.
A firefoxos plugint megnézem. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Vagy használsz Total Commander-t, ami sokkal célravezetőbb lenne, mert natív böngészőből nem fog menni a feltöltés sem, illetőleg nehezebb a többszöri login, eltérő adatokkal! Próbáld így...
ftp://username:password@ftp.xyz.com
Firefox-ra vannak ftp-s pluginek, pl. FireFTP!
-
buca84
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Aham. De az ftp://IP címre csak a publikus mappát hozza be.
Tudom, hogy rosszul csinálok vmit, de mit?
-
buca84
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez megvan. De hogy érem ezt el böngészőből?
-
buca84
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi! Frankón működik.
Ha egy private mappát is létrehozok, amit csak én szeretnék használni, azt hogyan érhetem el? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
OK! Hát akkor bizony ez van, hogy minden bizonnyal priorizálják a forgalmat, és a p2p nyilván alacsony állásban van! De reméljük így már stabilan jó marad!
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
És mennyire stabil, mennyire egyenletes?
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Végre valami, amit nem csesztem el.
Köszi.+ 1000 köszi az alábbiért:

-
buca84
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hogy érem el kívülről?
Az IP kell megadni, igaz? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
Mert szerintem az ntorrent nem kezeli ezt a unix socket izét, csak portot tudna, de entware alatt meg ugye socket-el megy!
-
buca84
őstag
válasz
the radish
üzenetére
Köszi!
Akkor mindegy milyen mappát hozok létre. -
buca84
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Itt hol adom meg, hogy melyik mappát akarom megosztani?
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Betettem, restart megvolt és türelmesen várok.
Más:
Az rtorrentet miért nem ssh-n keresztül érem el az ntorrent-el?
-
buca84
őstag
Azt hogy tudom megoldani, hogy egy mappát egy ismerős elérjen távolól a routerra kötött hdd-n? De csakis azt és az abban található dolgokat tudja leszedni.
Mit és hogyan kellene beállítani? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
Nem nagy dolog!
http://wiki.rtorrent.org/RtorrentConfigAdvanced#Enabling_protocol_encryption
encryption = require,require_RC4,allow_incoming,enable_retry
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jó lenne kipróbálni, de aztán ez megint nem menne a segítséged nélkül. Ha lesz egy kis időd, szánsz rám belőle?

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
Lehet meg kellene próbálni titkosított átvitellel, hátha a szolgáltató priorizál!
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sikerült Beállítani az FTP-t és minden működik.
Köszönöm a segítséget. -
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jaj, a nagy sebességet persze, hogy nem a router teljesítőképességére értettem, hanem hogy "nálam" nagy (2Mbps).

A router már bizonyított, hiszen az optware-s rendszerrel - ahogy azt a múltkor is írtam, - semmi gondom nem volt.
Az entware nem akar összejönni és nem jövök rá az okára.A 2. pontban kifejtett álláspontod tényleg logikus és akkor ezek szerint ez is csak egy tévhit volt részemről, aminek tulajdonképpen örülök.
A konfigot és a segítséget is köszi.
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azért mert a T-Home-os routerhez én nem piszkálok, mert azon jön be az internet, TY, telefon.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Úgy értem, hogy mindkét eszköz NAT-ol, mindkét eszköz mögött külön alhálózat van, külön tűzfal, külön DHCP szerver, külön IP tartomány, külön minden, és akkor itt van ez a szívás, hogy innen nem éred el azt, onnan nem látszik ez, stb...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
Ezzel nem feltétlenül értek egyet, két okból sem!
1. A képen látható legnagyobb, 195KB/sec körüli tempó nem nevezhető nagy sebességnek, ettől az én netem is 3-4x többet tud (6Mbps) és nem okoz gondot a routernek, de tovább megyek, ismerős 25Mbps DIGI-s nete sem okoz gondot, ergo ez nem ok! Megjegyzem ezt a tempót egy WL-500gP is lazán veri, azt is láttam már 1MB/sec felett seed-elniÍ!
2. Láthatóan az emelkedés üteme is lényegesen meredekebb mint a visszaesésé, ez pedig megint csak nem arra utal, hogy erőforrás fogyna el! Ha ez így lenne, akkor különben is fűrészfogszerű, hirtelen visszaesés, lassabb emelkedés, és ettől lényegesen kisebb eltéréseket mutató ingadozások lennének a képen, az nem váltana ki 200 és 50KBps közti ugrálást!
Nálam ez a jelenlegi konfig, és ezzel kellő le/fel töltő jelenléte esetén simán kihasználom a router, és a net teljesítőképességét! Lefelé a router a gyengébb láncszem, felfelé a net (60M/6M)!
min_peers = 1
max_peers = 20
max_uploads = 5
download_rate = 2048
upload_rate = 500
directory = /nas/rtorrent/work/
schedule = watch_directory,5,5,load_start=/nas/rtorrent/watch/*.torrent
schedule = untied_directory,5,5,remove_untied=
session = /nas/rtorrent/session
port_range = 6890-6890
check_hash = no
use_udp_trackers = yes
encryption = allow_incoming, try_outgoing, enable_retry
dht = auto
dht_port = 6890
bind = 0.0.0.0
peer_exchange = yes
max_downloads_global = 100
max_uploads_global = 25
encoding_list = UTF-8
max_memory_usage = 256M
scgi_local = /tmp/var/rpc.socket -
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen a D-Link egyben Modem is, és hogy érted hogy dupla NAT ?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
khorvat
üzenetére
A leírt parancsok semmi különöset nem csinálnak, csupán az fstab file-t tárolják el az NVRAM-ban, erre én inkább a JFFS-t javaslom, és ezt is használom! Ennek egyik fő oka, hogy régebben csak 32K volt az NVRAM mérete, illetőleg a régebbi modelleken (RT-N16, RT-N15U, és ezek előtt) még mindig annyi, ami elég szűkös, a JFFS-ben meg ott van több MB, de legalábbis sok KB mindenképpen! Ezzel tehát semmi sem változna a dologban!
A másik dologban most kicsit megfogtál, mert ugye nekem nincs már fent az AC fw, és amikor fent volt, akkor sem használtam NTFS-t, de én úgy gondoltam, hogy jelenleg még abban is az ntfs-3g az alap, és ezt manuálisan tudod paragon-ra cserélni, a Shibby féle videó alapján betöltve az ufsd-t! Ezek szerint tévedek? Csak simán bejelölted a webes felületen az NTFS-t, és a paragont használja?
A manuális ntfs-3g mountra van két lehetőséged is!
mount -t ntfs3-g /dev/sda3 /nas
ntfs-3g /dev/sda3 /nas -
the radish
senior tag
Az alábbi kép 10 perces seed-et mutat.

Kérdésem a következő:
A látható ingadozás folyamatosan megvan kb. 20-25 perces ciklusokban ismétlődik. Olyan mintha nagy sebességénél "valami" elfogyna majd lecsökken.
Jelenleg a beállítások (megint entware):max_uploads = 8
session = /nas/xxxx/ession
schedule = watch_directory,5,5,load_start=/nas/xxxx/*.torrent
schedule = untied_directory,5,5,stop_untied=
schedule = low_diskspace,5,60,close_low_diskspace=100M
bind = 0.0.0.0
port_range = 6890-6890
check_hash = yes
use_udp_trackers = yes
encryption = allow_incoming,enable_retry,prefer_plaintext
dht = auto
dht_port = 6881
peer_exchange = yes
scgi_local = /opt/var/rpc.socket
encoding_list = UTF-8
max_uploads_global = 100
download_rate = 0
upload_rate = 0
directory = /nas/ftp_root/_public/downloads
encoding_list = UTF-8
max_memory_usage = 256MElőre is köszi.
-
Razermazer
őstag
válasz
khorvat
üzenetére
Hát pont most vasárnap akartam egy firmware telepítést eszközölni, de csak az entware-t és a benne foglalt dolgokat raktam át egy 4 gigás pendrivera. A frissítés mégis kihagytam( én is az paragon verziót akartam AC de akkor nem erőltetem megy majd fel az RT-N-es)
Viszont azt látom, hogy a transmission akkor nálad jól tette a dolgát, ahogy leírtad a beállításokat. Belső router felületről. Akkor nálam valami user error van
bár isten bizony mindent megpróbáltam.
Lehet a 116-os firmwarerel majd megpróbálkozom, egy belső felületű vezérléssel bíró transmission-el. -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Valóban hasznos lenne a nagy sebesség, de a stabilitás és adatbiztonság mindenek felett szóval, ha kell egy időre hanyagolom a paragont és az AC verziót!
NVRAM-ban esetleg nem lehetne vmit matatni?
Ez pl. nem tudom pontosan mire jó, de ebben a témában találtam külföldi fórumon:
1.) nvram setfile2nvram /etc/fstab
2.) nvram commit
3.) rebootParagon helyett, hogy tudnám az ntfs-3g-re kényszeríteni az NTFS kezelést AC FW alatt?
Esetleg az AC verzió nem is tartalmazza az ntfs-3g-t és a sima N66U FW-re cseréléssel kellene kezdeni, ahol nincs paragon? -
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi.
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezzel az AC firmware-el küzdök már egy ideje, transmission-el kb. 3-4 hete egész jól dolgozott már egy NTFS partíciós HDD-re, de a napokban sajnos már nem tudom mountolni a HDD-t!
Pontosabban első körben az tűnt fel, hogy a /nas mappában nincs semmi egy reboot után.
Ekkor az automount a /tmp/mnt/sda1 mappába rakta itt elértem minden tartalmat, de sem fstab sem a kézi mountolással nem lehetett a /nas alá berakni! Ekkor a dmesg parancs legvége tele volt dirty flag bejegyzésekkel, oké mondom fájlrendszerben vmi nem kerek, bedobtam a HDD-t egy Win 8.1 64bit géphez mivel NTFS a fájlrendszer és itt futtattam egy chkdsk /F /X /R parancsot röpke 6 óra alatt végzett is, mondjuk az igaz hogy 3TB-t kellett neki ellenőrizni!
Talált hibás bejegyzéseket azt javította is elvileg, HD Sentinel 100/100-asnak mutatja fizikailag semmi gondra utaló jel nincs.
Ezután vissza a HDD a router alá, eredmény pedig, hogy mostmár az automounttal se sikerül a csatolás, a router látja és felismeri pontosan a HDD-t de elérni nem tudom!
Még egy esélyt szeretnék adni ennek az NTFS-el működésnek, csinálok egy mentést és neki futok egy újra partícionálásnak és formázásnak, szerintetek mivel lenne még érdemes kísérletezni , mivel lehetne a fájl rendszert rendbe rakni?Másik dolog, hogy a belsőkártya mountolása se felhőtlen a dmesg azt írja róla, hogy:
EXT3-fs warning: mounting fs with errors, running e2fsck is recommended, ezzel kell foglalkozni?
Ha igen milyen paraméterekkel kellene használni az e2fsck parancsot?
Itt 3db EXT3 partíció van a kártyán, természetesen mentek előtte itt is és mind3at leellenőrízném! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
StSanya
üzenetére
Szia!
Én használom első perctől kezdve, először - akárcsak a korábbi verziónál - az AC volt fent, de ismét leszedtem, mert mindig akad valami amivel bajom van, így visszatértem a bevált RT-N verzióhoz! Shibby inkább az AC buildet ajánlja tudtommal, én egyelőre nem osztom a véleményét! Vsz K26 RT-N a jobb, ezzel semmi baj nincs, most sem!
De ha ilyen jellegű problémáid vannak, akkor próbálkozhatsz esetleg az AC builddel, abban más BroadCom driverek vannak, hátha a Te gondod megoldják!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
Bár kétlem, hogy ez csodákat tenne, de alul a " max_uploads_global =" értékét feljebb veheted, mondjuk 50-re, 100-ra, mert így nem sok értelme van a torrentenkénti 20 slotnak!
-
Razermazer
őstag
válasz
StSanya
üzenetére
A win 8 a hülye rt-n56 topikban is simán összeakadt a gyári firmwarerel(rémlik hogy custommal nem csinálta ezt. Itt meg pont fordítva). Inkább úgy mondanám, hogy voltak anomáliák, bármilyen böngészőből elérhetetlen lett a kezelőfelület, nem csatlakozott megfelelően. Win 7 alatt minden tökéletesen ment.
Win 8.1 ha jól emlékszem már más tészta volt, ott működött a dolog.
Ezt a problémát 70 %-ra mondanám az operációs rendszer számlájára. -
StSanya
senior tag
Üdv!
Tapasztalatok 116-os buildről? Stabil, meg minden?
RT-N66U-ra akkor most melyiket érdemes felrakni, a K26RT-N vagy a K26RT-AC verziót? Jelenleg még a 112-es build van fenn, atom stabil, viszont egy Win8-as géppel gondom van, néha csatlakozik, néha nem, de nem tudom, hogy ki a hülye: a win8, az intel centrino 2200-es wifi kártya, vagy a router...

-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A többi (pl. 21, 8080) rendben van. Itt nem tudom mi lehet. Most per pillanat a 6890 is jó. Mit mondhatnék a szolgáltatónak?
Egyébként - tudom, visszatérő probléma - az természetes, hogy egy-egy torrentnél látszólag sokan sorba állnak,"hozzám" mégis nagyon kevesen csatlakoznak? (57 torrentből az éjszaka "sikerült" 600MB-ot seedelni.)
# This is an exam1ple resource file for rTorrent. Copy to
# ~/.rtorrent.rc and enable/modify the options as needed. Remember to
# uncomment the options you wish to enable.
# Minumum amount of peers to connect per torrent, if available.
min_peers = 1
# Minumum amount of peers to connect per torrent.
max_peers = 50
# Same as above but for seeding completed torrents (-1 = same as downloading)
min_peers_seed = 1
# max_peers_seed = 10
# Maximum number of simultanious uploads per torrent.
max_uploads = 20
# Global download rate in KiB. .0. for unlimited.
download_rate = 0
# Global upload rate in KiB. .0. for unlimited.
upload_rate = 0
# Default directory to save downloaded files. Note it doesn.t support
# space yet.
directory = /nas/xxxx
# Watch a directory for new torrents, and stop those that have been deleted.
# schedule = watch_directory,5,5,load_start=/opt/share/torrent/dl/*.torrent
# schedule = untied_directory,5,5,stop_untied=
# Close torrents when diskspace is low.
# schedule = low_diskspace,5,60,close_low_diskspace=100M
# Default session directory. Make sure you don.t run multiple instance
# of rtorrent using the same session directory. Perhaps using a
# relative path?
session = /opt/rtorrent/session
# The ip address reported to the tracker.
# ip = rakshasa
# The ip address the listening socket and outgoing connections is
# bound to.
# Port range to use for listening.
port_range = 6890-6890
# Start opening ports at a random position within the port range.
# port_random = no
# Check hash for finished torrents. Might be usefull until the bug is
# fixed that causes lack of diskspace not to be properly reported.
check_hash = no
# Set whetever the client should try to connect to UDP trackers.
# use_udp_trackers = yes
# Alternative calls to bind and ip that should handle dynamic ip.s.
# schedule = ip_tick,0,1800,ip=rakshasa
# schedule = bind_tick,0,1800,bind=rakshasa
#
# Do not modify the following parameters unless you know what you.re doing.
#
# Hash read-ahead controls how many MB to request the kernel to read
# ahead. If the value is too low the disk may not be fully utilized,
# while if too high the kernel might not be able to keep the read
# pages in memory thus end up trashing.
hash_read_ahead = 5
# Interval between attempts to check the hash, in milliseconds.
hash_interval = 100
# Number of attempts to check the hash while using the mincore status,
# before forcing. Overworked systems might need lower values to get a
# decent hash checking rate.
hash_max_tries = 2
# Max number of files to keep open simultaniously.
max_open_files = 32
# Number of sockets to simultaneously keep open.
max_open_http = 32
max_open_sockets = 32
# Example of scheduling commands: Switch between two ip.s every 5
# seconds.
# schedule = .ip_tick1,5,10,ip=torretta.
# schedule = .ip_tick2,10,10,ip=lampedusa.
# Remove a scheduled event.
# schedule_remove = .ip_tick1.
# Stop torrents when reaching upload ratio in percent,
# when also reaching total upload in bytes, or when
# reaching final upload ratio in percent.
# example: stop at ratio 2.0 with at least 200 MB uploaded, or else ratio 20.0
# schedule = ratio,60,60,.stop_on_ratio=200,200M,2000.
# schedule = ratio,30,60,stop_on_ratio=200
# Encryption options, set to none (default) or any combination of the following:
# allow_incoming, try_outgoing, require, require_RC4, enable_retry, prefer_plaintext
#
# The example value allows incoming encrypted connections, starts unencrypted
# outgoing connections but retries with encryption if they fail, preferring
# plaintext to RC4 encryption after the encrypted handshake
#
encryption = allow_incoming, try_outgoing, enable_retry
# Enable DHT support for trackerless torrents or when all trackers are down.
# May be set to .disable. (completely disable DHT), .off. (do not start DHT),
# .auto. (start and stop DHT as needed), or .on. (start DHT immediately).
# The default is .off.. For DHT to work, a session directory must be defined.
#
# dht = auto
# UDP port to use for DHT.
#
# dht_port = 6880
# Enable peer exchange (for torrents not marked private)
#
# peer_exchange = yes
max_uploads_global = 10
send_buffer_size = 128K
receive_buffer_size = 128K
timeout_sync = 500
safe_sync = yes
timeout_safe_sync = 1000
encoding_list = UTF-8
max_memory_usage = 256M
scgi_port = 127.0.0.1:5000 -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
Passz! Nem ezzel a network restart problémával függ ez össze?
A többi port egyébként nyitott marad? Távoli elérés?
-
the radish
senior tag
EZ mitől lehet és hogy tudnám elhárítani? Ma reggel ismét ez fogadott.
Előre is köszi.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
OK, akkor rendben!

-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát azt nem tudom, hogy miért kell ott lennie, mindenesetre semmiről (2 médialejátszó, 3 pc, 3 telefon) sem lehet elérni az írásvédett mappákat, csak akkor, ha ez a bejegyzés ott van.
Azt nem tudom, hogy régebben ott volt-e, de a 116-os fw előtt soha nem volt ilyen gondom.
A lényeg, hogy most jó.
A bibi itt lehet:
A múltkor szűz fw + kézi konfig után ment, de ma rátoltam egy 112-es konfigot és megint nem ment. Célszerűbb lett volna ezek szerint a manuális beállítás, gondolom. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
A read only megosztásnál nincs, ott csak path és comment van, de minek is lenne ott force root?
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehetséges, hogy ez egy bug? Régebben semmi gond nem volt vele, Én sem úgy írogattam be. Azonban ha most hozzáadok egy mappát read only módban, akkor csak ezt teszi bele.
Megnéznéd a 116-os fw alatt?
(Ha nem bug, akkor nálam miért nem úgy működik, ahogy kéne? Csak a 116-os óta.)
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
the radish
üzenetére
Ez nekem alapból is benne van, minden megosztás alatt ott vannak ezek a sorok!
writable = yes
delete readonly = yes
force user = rootÉs nem én tettem oda, hanem ott volt!
-
the radish
senior tag
A múltkori samba probléma megoldódott:
Írásvédett módban a config tartalma :
[pictures]
path = /nas/ftp_root/_private/backup/pictures
comment =Azonban ezzel sehonnan nem lehet elérni, ki kell egészíteni az alábbival:
force user = rootazaz:
[pictures]
path = /nas/ftp_root/_private/backup/pictures
force user = root
comment = -
J75
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kösz szépen, ennek akkor jobban utána nézek.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
OK, ahogy gondolod, nem erőszak! De a teljesség kedvéért azért elmondom, hogy nem túl bonyolult ám lecserélni az fw-t, csupán annyit kell tenned, hogy a gépeden erre az időre beállítasz fix ip címet, a routert recovery módban indítod, és böngészőből teheted rá a másik firmware-t, simán egérrel kattintgatva! Segítséget találsz hozzá itt!
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=7.0
RT-N66U esetén ebből az 1, 2, 3/2 és 4-es pontokat kell megcsinálnod, tehát nem kell semmilyen külső alkalmazást használni, csak böngészőt! Ha nem tetszene, a vissza csere pedig még egyszerűbben, a Tomato fw upgrade menüjéből megy! Kockázata nincs, mivel a recovery mód firmware-től független, így azt elérheted bármikor, és tetszőleges számban tehetsz rá újabb fw-t, vagy próbálkozhatsz ugyanazzal, ezzel elrontani nem tudod! Ezért is nevezik recovery módnak!
Ha pedig fent van a Tomato, akkor minden webes felületen konfigolható, nem kell semmit sem pluszban telepítened, hogy használni tudd a transmission-t!
-
J75
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia! Én igazából valami gyári FW-re gondoltam esetleg valahogy rátölteni valami másik torrent klienst a DM helyett, de ez valszeg ez így nem lehetséges. Én igazából nem vagyok benne ezekben a nem gyári FW cserékben, és ez nekem nem tűnik túl egyszerűnek. Nem szeretném kidobni azért a routert. A gyári FW cserénél csak rá kell kattintani az FW frissítésre és kész. Valami ilyen egyszerűbb megoldás kellene, ezért gondoltam, hogy maradna az eredeti FW, csak másik torrent kliens. Azért kösz a segítséget!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Természetesen fel lehet tenni rá beta fw-t is, nyilván ezért tették elérhetővé! Ettől többet viszont érdemben nem tudok hozzászólni, mert én sosem használtam gyári fw-t, így aztán DM-t se! Ellenben a lehetőség adott a Tomato fw használatára, ahol is van egyrészt integrált transmission, amit nem mindenki szeret, de vsz a DM-től csak jobb lehet, és entware rendszerrel telepíthető rá rtorrent is! Én is ez utóbbit használom, nem 3-4 torrenttel, hanem sokkal többel! Jelenleg éppen 87 van benne, de volt már 287 is, és terabyte-okat tölt fel gond és megállás nélkül, miközben igény szerint leállítom, és indítom el a torrenteket, ha szükséges!
-
J75
csendes tag
Sziasztok? Új vagyok itt, és egy kis segítségre lenne szükségem. Nekem is van egy ilyen rt-n66u routerem, és a download master részével még mindig nem vagyok megelégedve. Az eredeti 3.0.0.4.276 Firmware verziónál feltelepített 3.1.0.59 download masterrel az volt a baj, hogy nem akart elindulni a letöltés, vagy ha elindult és ráindítottam még vagy 3-4 torrentet,akkor lefagyott, és újra kellett indítani a routert, hogy életre keljen. Az újabb firmvare-nél feltelepített ( azt hiszem ez volt 3.1.0.84 ) download master meg nem seedelt miután befejezte a letöltést. Most feltelepítettem a 3.0.0.4.374.2050 firmware-t, és nálam is ugyanaz a hiba, mint amit Zol77 írt ( Na,csak nem minden oké.
Előjött a legújabb download masternél egy olyan,ami már másnál is régebben,hogy a pause gomb az nem működik a torrentnél. Se a gyári felületen,se a guin keresztül nem lehet szünetelteni a torrentet.
Hozzáadni,törölni lehet,de a szünet nem megy. Amúgy seedel,gui csatlakozik ehez is,a szünetet leszámítva minden más megy. )
Ezentúl még az is probléma, hogy ezek után, hogy a pause gombra nem reagál a DM ( lefagy ? ), lecsatlakoztatom a kezelőfelületen a külső winchestert. Mindezek után eltűnik a download master, lehet újra telepíteni. Nem értem, hogy egy 50000-es routerhez nem tudnak kiadni egy normális FW-t, ami normálisan működik is! Direkt azért vettem ilyen routert, hogy a gép kikapcsolásával is lehessen letölteni. Ennyi erővel vehettem volna 10000-ért is, és nem szenvednék ennyit vele ( köszönet érte ASUS )!!! Az ASUS honlapján fentvan egy új Béta-verzió 3.0.0.4.374.2239 FW. Nem értek hozzá, de ezt is fel lehet rá tenni attól amiért béta verzió? Valaki esetleg kipróbálta már? Nekem amúgy semmi gondom nem lenne a routerrel, csak pont ami miatt megvettem ilyen drágán, az a része nem működik normálisan. Van valaki, akinek normálisan működik a DM? Vagy esetleg valamelyik FW egy másik verziószámú DM-el ( egyáltalán egy FW-hez csak a meghatározott verz.számú DM-t lehet telepíteni )? Bocs, kicsit hosszú lett, de már teljesen kiakaszt ez a ....., már 2x újra kellet telepítenem a DM-et természetesen a torrentek átmásolásával. Előre is köszönet a válaszokért! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Szerintem ez megint csak ftp-n fog menni, hiszen samba megosztást az internet felé megnyitni igen nagy felelőtlenség lenne!
De neked az a D-LINK modem is egyben? Vagy mi a túróért küzdesz ezzel a dupla NAT-al?
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Már csak egy dolog van , nem látja a D-Linkbe kötött PC az ASUS-ba kötött HDD-t .Próbáltam sokféle módon csatolni, de ha nem látja akkor sok értelem nincsen.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Na tessék! Mondtam én, hogy nem ismerem a gyári fw-t!
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sikerült! Bekapcsoltam a DM-be a WAN elérést

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Atlantisz48
üzenetére
A kettő nem ugyanaz!
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez nem jó hír, de hogy hogy, hisz a menübe be tudok lépni, és a DM -be nem ?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Szinte biztos vagyok benne, hogy ez nem fog menni gyári fw-vel távolról!
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kikapcsoltam az AVG-t de akkor sem engedi, kikapcsoltam a windows tűzfalat is, de akkor sem, mi van még ami blokolhatja ?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Igen, bár nem használok gyári fw-t, de feltehetően ott kintről nem érhető el a DM!
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm .Most már arról a gépről is elérem a routert, viszont a DownloadMaster nem értem el, lehet hogy a tűzfal miatt ?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Administration - System - Enable Web Access from WAN
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben, de ezt nem találom hogy hol kéne. [link]
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Ehhez be kell kapcsold az ASUS-on a távoli elérést, mert neki ez már WAN port felől van, így annak minősül! Aztán menni fog a 0.254 címen!
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen
PC------D-Link-------ASUS--------PC( erről megy)
|
|
Erről nem -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Másik gép nem az ASUS-ra csatlakozik, ha jól gondolom...
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
DHCP-t visszakapcsoltam, a gépen az IP címet visszaírtam automatikusra, van internet. De a másik gépről nem értem el az ASUS-t próbáltam 192.168.1.1 el, és 192.168.0.254 el.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Igen ennek így mennie kell! Viszont ahhoz, hogy a gépen legyen neted, vagy vissza kell kapcsold a dhcp-t a routerben és a gépen is, vagy pedig meg kell adj még a gépen is átjárót, és dns szervert! Azt mondjuk nem is értem, hogy ebben a felállásban mi értelme van kikapcsolni a dhcp-t a routerben???
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem, átállítottam, és elértem a routerem. Hogyha a WAN beállításoknál, beállítottam a statikus ip-t a 192.168.0.254 a maszk 255.255.255.0 és az alapértelmezett átjáró a 192.168.0.1 és a DNS ami kellet neki a Tomatonál az 8.8.8.8 8.8.4.4 re állítottam akkor elvileg mennie kell , vagy kell még valamilyen beállítás . ? Kipróbáltam ezzel így és nem volt netem.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Na ez a baj! Mivel a routered IP címe 192.168.1.1, így a gép lehet bármi más 192.168.1.2 és 192.168.1.254 közt, de 192.168.1.1 pont nem, mivel az az egyetlen cím, ami már foglalt a tartományból, a router által! Állíts be tehát bármi más címet a fentebb megadott tartományból, és próbáld úgy! Maszk legyen 255.255.255.0, és a router eléréséhez másra nincs is szükség!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Samsung kuponkunyeráló
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- VR topik
- BMW topik
- További aktív témák...
- iPad Pro 12.9" M1 256GB 2021 - touchpad keyboard, pencil 2 - full, garancia (116)
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- PS5 Slim 1 TB - Garanciás 2027.04.15
- Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- 27% - Intel xeon E5 2630 / RX550 / 16GB / 512GB / 500W Konfiguráció
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de amint magam kerestem meg azt meg is tanultam, megjegyeztem és ez a lényeg.

bár isten bizony mindent megpróbáltam.