Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisbalazs83
aktív tag
Update on 2021/1/29
ASUSWRT 386 RC2-11 public beta
RT-AC68U_9.0.0.4_386_41994-g769f84f.trxThis version changed the DNSmasq version to 2.84 to fix CVE-2020-25681, CVE-2020-25682, CVE-2020-25683, CVE-2020-25687, CVE-2020-25684, CVE-2020-25685, CVE-2020-25686 aka DNSpooq
-
Andika20
csendes tag
Próbálgatom a vendég wifit és ha jól látom, úgy nem lehet beállítani, hogy csak a vendég wifin belül legyen intranet? Ha engedélyezem az intranetet, akkor a rendes wifi intranetjébe is bekerüknek
-
Krinyo
senior tag
-
kisbalazs83
aktív tag
Már van:
Verzió 3.0.0.4.386.41634 2021/01/18 40.41 MBytes
ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.386.41634
1. Fixed Let’s Encrypt not working properly.
2. Added IPTV supports for specific region.
3. Fixed parental control issues.This firmware add more security protection for configuration.
If you want to manually downgrade to previously version, please reset the router to default after downgraded. -
Hyena
senior tag
válasz
kisbalazs83
üzenetére
Ami erdekes, hogy nincs changelog...
-
kisbalazs83
aktív tag
Az igen. Megelőzte a hivatalos a (386 rc2-10 9.0.0.4.386.41535) public betát

-
Digger
senior tag
Úgy tudom, hogy ha a router admin felületén levő wan IP címem egyezik egy IP cím ellenőrző által adott címmel, akkor nem vagyok natolva.
Akkor miért nem érem el kívülről az Asus által adott dyndns azonosítóval a routert?
Az admin felületen levő ikon is azt mutatja, hogy jó a kapcsolat.
A helyi hálón levő nassal is ugyanez a problémám. -
markymango
tag
válasz
markymango
üzenetére
A fórumtársak kedvéért is: továbbra is eldobálja az USB3 porton levő külső HDD-t.
Megnéztem, ez is az "A" hardver, szóval a típushiba tipikus esete.. :/Mókolok még vele, van egy adapterrel tápolható külső HDD házam, valamikor átszerelem és tesztelem.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
markymango
üzenetére
A két routernek nem megegyező a belseje.
Régebben itt is volt panasz sebességtől kezdve nem felismerésig minden az USB portra, pláne hogy az USB3-as port nincs árnyékolva (állítólag újabb típusoknál már van árnyékolás) ami a sebesség beeséseket és kapcsolat szakadásokat okozhatott.
Első körben én bekapcsolnám a hibernálást, mert akkor elméletben a router felébreszti az eszközt ha az alvó módba kerül, kérdés hogy az eszköz alszik e, vagy csak leszakad a kapcsolat routerről. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
markymango
üzenetére
Adminisztráció > Rendszer > USB-beállítás > HDD-hibernálás engedélyezése itt mi van beállítva?
-
Gausz
aktív tag
válasz
markymango
üzenetére
Mennyire régi a meghajtó? Lehet, hogy nem bír neki elég tápot adni...
Nálam 3TB-s vinyó van, windowson NFTS-re formázva és semmi baj nincs vele, évek óta nem problémamentes. -
markymango
tag
Sziasztok!
Új 68U tulaj vagyok, és lenne egy apró kérdésem. Kerestem először itt a topicban, de nem találtam konkrét megoldást..384.19 Merlinnel használva kb. naponta elveszti az USB 3-as portról a 750 GB-os HDD-t, nincs valahol esetleg egy beállítás, ami meg-megpingelné üresjárat alatt is? Vagy megoldás, hogy újra megtalálná újraindítás nélkül?
Megoldásként láttam, hogy érdemes lenne a lemezt formázni, de eleve rajta van kb 500 GB cucc, ha egyszerűbben el lehetne intézni, nem ezzel kezdeném

-
zsolt501
Topikgazda
Mikor volt volt utoljára gyári visszaállítás és inicializálás a routeren?
Az utolsó szoftver esetén nagyon sok minden változott, ezek okozhatnak kisebb nagyobb hibát, nálam is voltak hibák a 86U-n is, illetve ismerősnél a 66U-n, én megcsináltam a visszaállítást és ismerős is azóta megy.
Apróbb hibákat azóta is tapasztalok, de ez mostanában a használatot nem befolyásolja. -
ntomka
nagyúr
Van valakinek tippje mitől lehet wifin (5GHz) 20-40% packet lossom? Megnéztem 2.4GHz-en most, ott is rossz.
-
-
modflow
veterán
Az androidos Sony XH90 TV-n egy Asus AC68U-ról kapja direktben a WiFi-t.
A Netflix 2,5 hónapja szarakodik, most azt szeretném kipróbálni, hogy ha VPN-el más országot látna, mit mutatna a Netflix.Ezt meglehet valahogy oldani, hogy a routerből VPN-es WiFi menjen a TV-re?
(Fizetősbe nekem most AVG VPN-em van.) -
tsilver
senior tag
válasz
Richvargas
üzenetére
én eddig merlint használtam, de mivel augusztusi kipróbáltam a Tomato-t nem jött be és felraktam a legújabb gyárit, de ezzel mintha lassab lenne a net pl a másolás a NAS-ra akadozik, szóval megy vissza a Merlin
-
Richvargas
tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy erre a routerre mostanában milyen fw-t érdemes felrakni, és miért?
- gyári (legújabb, régebbi, hányas)
- Merlin
- ddwrt
Az összefoglaló óta eltelt egy év, azóta mik a tapasztalatok a 3rd fw kapcsán?
Köszönöm, -
Krinyo
senior tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Gigabit optika van ithon, amit tökéletesen kiszolgál a 2x800 MHz, ahol a valós sebesség a szolgáltató felé általában 2-600 le és 6-900 fel. Nem érzem szükségét a 2 gigabitnek, Xbox is csak 100-300 között tölt jellemzően, ennél gyorsabban meg nem kell jönnie semminek. 2 gigabithez már hw is kell...
-
zsolt501
Topikgazda
Ha pl. több AX-es vagy AC-s klienst is ki akarsz szolgálni akkor nem árt ha mondjuk a szerver és a net irányába is tudsz sávszélességet is biztosítani, de úgy érzem nálad ez még nem fordult elő.
Nem mondom, hogy sokaknak erre szüksége van, több ismerősnek még egy 2,4Ghz-s 65megabites hálózat is bőven elég 100-as LAN kapcsolattal. -
zsolt501
Topikgazda
Természetesen a vevőnek kell eldönteni, hogy neki mi kell, és mire illetve hogyan használja a routert.
Annyi biztos, hogy vannak a routeren olyan szolgáltatások amiknek kell az erő, ha pl. bekapcsolod az AiProtection illetve fut még a QoS és a Forgalomelemző akkor bizony gyorsan el tud fogyni a szufla még a RT-AC86U-ból is, pedig abban is 1.8Ghz-s 2 magos CPU-van, szóval felhasználás függő a dolog, de ami még a AX86U mellett szólhat, az idézem: "True 2 Gbps wired and wireless speeds - Aggregated 2 Gbps WAN connections, wired 2.5 Gbps port" -
Krinyo
senior tag
Ez lesz az utódja...

-
zsolt501
Topikgazda
válasz
BodyGekko
üzenetére
Tudom javasolni ezt a lehetőséget.
ASUS recovery mód
Amennyiben a fentebbi módszer nem nyújt megoldást a problémára, vagy pedig a router bekapcsolása után a Power LED automatikusan villogni kezd, úgy vagy rossz firmware került a routerre, vagy pedig valami okból nem ment végbe a flashelés. Ezt szintén korrigálhatjuk, ám mivel ilyenkor a DHCP szerver sem működik a routerben, a kliens PC-n állítsunk be fix IP címet a helyi kapcsolatnak.
IP....: 192.168.1.10
Maszk.: 255.255.255.0
Itt tudsz tökéletes NVRAM törlést csinálni. -
BodyGekko
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A WPS-POWER gomb kombot ertem alatta. Van mas tipp?
-
Gausz
aktív tag
válasz
BodyGekko
üzenetére
A legújabb merlin a 384.19_0 számot viseli, nálam is csak pár napja van fenn és nincs semmi ilyen gond vele, tehát nem a firmware-al van baj.
Lehet, hogy az előző, amiről frissítettél volt túl régi, csak tipp, nem is lényeg. Ilyen esetben szerintem csinálj NVRAM-Resetet. Ha nem segít, akkor gyári visszaállítás, megint NVRAM reset, aztán kézi beállítás. -
BodyGekko
tag
Nem tudjatok miert van, hogy az uj Merlin felrakasa ota jobb felul villog a sarga felkialto jel? Reset megvolt, de nem segitett

-
Loup.dante
újonc
Nekem is van egy 3 éves AC68U routerem, digivel az utóbbi 2 hónap halálos volt.
Napi legalább kétszer van a log alapján Modem hangup, ami után két módon tudom visszaállítani a kapcsolatot:
- vagy router újraindítás
- vagy windowsban rabökök a hibaelhárításra, az varázsol valamit és utána magától megjavul 20 másodpercen belülDe magától nem kapcsolódik újra a szakadás után. Láttatok már hasonlót?
-
Andika20
csendes tag
Azt hogyan lehet elérni, hogy a DHCP táblában megjelenjenek az eszköznevek is a *-ok helyett? Hálózati térkép/aimesh részen megadtam a neveket, de ide nem veszi át a rendszer.
Obyboy: Nincs mit
Köszi, hogy te is megnézted! Nálam aimesh node üzemmódban van, nem tudom közvetlenül elérni, de gondolom, ha 2 a 3-ból ugyanaz, akkor az enyémben is ez a hw van
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Parokesz G
üzenetére
Nem tudom, de csak szólok, nem Tp-Link, hanem DLINK DNS 320.
Ha jók a sejtéseim akkor ez a készülék. [link] -
zsolt501
Topikgazda
válasz
Parokesz G
üzenetére
Ennek nem sok köze van a letöltéshez, de a routerhez sem.
Ezen az látszik, hogy van egy belső hálózat. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
Parokesz G
üzenetére
Ha csak és kizárólag a NAS nem tölt le akkor a NAS felé keresném a gondot.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Parokesz G
üzenetére
Azért Digizik, mert az Invitelt megvette a Digi.
A ZTE-ben is ugyan ez az IP cím látszik, azt ne kérdezd hol látszik, meg kell keresni, nekem nincs ilyen eszközöm. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
Parokesz G
üzenetére
Amúgy milyen WAN IP-t kapsz a ZTE-ben? és milyen IP címert és mondjuk a speedtest.net?
Csak mert lehet hogy NAT-olt hálózatban vagy. -
Parokesz G
csendes tag
válasz
Parokesz G
üzenetére
Asus menü megtalálva másik ip címre rakta
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Parokesz G
üzenetére
Azért nem találod, mert változott az IP címe, most a ZTE oszt neki IP címet.
Az asus oldaláról le tudod tölteni a Device Discovery nevű programot, ezzel könnyedén megtalálod a hálózatban, vagy megnézed a ZTE-ben milyen IP-t kap. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
Parokesz G
üzenetére
Adminisztráció > Üzemmód > Hozzáférési pont AP módba tedd, és a LAN portra dugd a kábelt, ne a WAN portra, így mennie kellene.
-
MPeti2
csendes tag
válasz
zsolt501
üzenetére
úgy tűnik 1000-es processzor van benne.
néhány parancs kimenete amit mondtatok hogy nézzem meg vagy találtam:cat /proc/cpuinfo:
admin@RT-AC68U:/tmp/home/root# cat /proc/cpuinfo
Processor : ARMv7 Processor rev 0 (v7l)
processor : 0
BogoMIPS : 1998.84
processor : 1
BogoMIPS : 1998.84
Features : swp half thumb fastmult edsp
CPU implementer : 0x41
CPU architecture: 7
CPU variant : 0x3
CPU part : 0xc09
CPU revision : 0
Hardware : Northstar Prototype
Revision : 0000
Serial : 0000000000000000
nvram get clkfreq:
1000,666dmesg | grep CPU
:CPU: ARMv7 Processor [413fc090] revision 0 (ARMv7), cr=10c53c7f
CPU: VIPT nonaliasing data cache, VIPT nonaliasing instruction cache
PERCPU: Embedded 7 pages/cpu @c8215000 s4672 r8192 d15808 u65536
SLUB: Genslabs=11, HWalign=32, Order=0-3, MinObjects=0, CPUs=2, Nodes=1
RCU-based detection of stalled CPUs is disabled.
Verbose stalled-CPUs detection is disabled.
CPU: Testing write buffer coherency: ok
MPCORE Private timer setup CPU0
CPU1: Booted secondary processor
MPCORE Private timer setup CPU1
Brought up 2 CPUs -
zsolt501
Topikgazda
válasz
Parokesz G
üzenetére
Ez így kissé nehézkes lesz így.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Parokesz G
üzenetére
És ugye a ZTE hozza létre a PPPoE kapcsolatot?
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Parokesz G
üzenetére
Vagyis a ZTE egy router és a ZTE hozza létre az internet kapcsolatot ha jól gondolom, és nem az Asus igaz?
Mert ha így van akkor mások a beállítások. -
Parokesz G
csendes tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Az inviteles modem egy ZTE zxhn h168N és bocsi de VDSL van ráírva nem ADSL . 4 Lan van rajta és ebből 123 lan-on csak a tv adás jön a boxba, a 4. pedig megy át a másik szobába az új Asus router-be a kék wan csatlakozóba, a pc-m és a Nas pedig az Asus 2 és 4 lan csatijában van bedugva.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Parokesz G
üzenetére
1 kérdésem, hogy milyen ADSL modemed van, és az hogy van beállítva?
2 kérdés hogy kapcsoltad össze a modemet és a routert? -
Parokesz G
csendes tag
"Üdv mindenkinek vettem egy Asus RT-AC68U router-t."
Nem vagyok zseni sajnos éppen ezért szájbarágósan valaki tudna-e segíteni?
Vezeték nélküli router mód / AiMesh router mód (alapértelmezett) ezen dolgozik az Asus-om ADSL inviteles modememből jön a lan az Asus wan-ba , Netem és wifim van, de a hálózaton van egy TP link NAS-om DNS320 és nem tölt semmit le, illetve a TV-m sem látja sem a nas-t sem az Asus-ba dugott usb-t. -
Gausz
aktív tag
válasz
Parokesz G
üzenetére
Pl itt

-
Parokesz G
csendes tag
Üdv mindenkinek vettem egy Asus RT-AC68U router-t.
Melyik topikban tunék kérdezni a beállításokkal kapcsolatban? -
Vasy09
őstag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy szerintetek egy AC88U-nak mi lehet most az alternatívája? Melyik új/újabb Asus router-re érné meg a csere? Elgondolkodtam, hogy esetleg azt is lecserélném, és beraknám ezt is aimesh-be!
-
MPeti2
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Ubuntu Linux
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Crimson Desert
- Projektor topic
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- VoLTE/VoWiFi
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ki vállalja be a tesztet? ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)