-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm!
Egyelőre főleg a kérdőjelek sorakoznak a fejemben.
A LuCit nem ismerem, vélhetően még nem találkoztam ilyen rendszerrel.
Két Merlint futtató Asus routert szeretnék úgy összevépéenezni, hogy mindkét végen lássák a túloldali hálózatot, illetve szükség esetén a túloldal IP-címével csatlakozzanak a nethez.
Ez jelenleg úgy van megoldva, hogy mindkét routeren megy egy-egy OVPN kliens és szerver, belekapaszkodva az ellenoldali párjába.
Nincs is ezzel semmi gond, csak lassú.
Köszönettel: MaCS
-
Tamarel
senior tag
Meg tudnál nézni valamit?
A korábbi subnet vs hwnat felvetésem a synology 1900as tapasztalatán alapul (broadcom a lelke), ott a 10.x.x.x vpn subnet a teljes hwnat-ot kivégezte (a maszk nem számított).
Wiki alapján ez mediatek 2x 880Mhz, így fogalmam sincs mi lesz az eredmény.Ezt leellenőriznéd és tesztelnél újra egy vpn-t? Akár openvpn akár lt2p/ipsec.
Pl. vpn legyen 172.16.x.x, belső háló 192.168.x.xIlletve bármilyen tesztelés közben számít az egyéb forgalom, vagyis egy top kimenet is hasznos lenne.
Köszi. -
Köszönöm, ez nagyon hasznos hír!
Jelenleg OpenVPN-t használok az N18-ason, és 2-2,5 MBps sebességre képes, amin jó lenne javítani.
A SoftEthert nagyon régóta nézegetem, de még nem találtam hozzá számomra is elég jól használható tutorialt.
Ha jól értelmezem, ez is Server-Client felállású kapcsolatot hoz létre.
Ha azt szeretném, hogy a drót mindkét végén működő hálózat gépei tudjanak tallózni a túloldani hálózaton, akkor egy S-C/C-S párost kell telepítenem?
A szerveroldal WAN IP-címének használata a klienshálózaton működik, illetve könnyen kapcsolható?Köszönettel: MaCS
UI: A WireGuardot is nézegetem, de még mindig azt látom, hogy éles használatra nem ajánlott. Ezt ráadásul éppen ma este erősítette meg az IT-biztonságtanárom.
-
Dragon3000
nagyúr
Hiába a hwnat a wifi terheli a socot, ha média megosztás is használatban van, az is terheli. Amúgy az első válaszomban írtam, akinek elég ennyi az használja, de legtöbb esetben 500-1000res net mellett kérdezik és arra igaz, hogy kihasználni nem lehet vele, persze ettől használható megoldás, csak senki ne várjon csodát.
-
vargalex
félisten
Persze.
ASUS RT-AC65P
Alap image (adblock, ddns, LuCI, sqm, wifischedule, vnstat):
- factory image
- sysupgrade imageA korábbi tartalommal:
-
vargalex
félisten
Én néhány napja build-eltem újat, ugyan ezt tapasztaltam. Ráadásul a 100-as csatornától ugyan látszott a wifi, de nem tudott rá kapcsolódni a kliens. A kapcsolódási kísérlet nem is látszott a logban. Találtam is egy ilyen hibát az mt76-al kapcsolatban, hogy csak a management frame-okkal foglalkozik az 5 GHz-es csatorna esetén (természetesen nem csak ennél a típusnál).
Nálam a megoldás az lett egyelőre, hogy a 19.07-be is forgatott mt76 kernel driver (január elejei) fordítottam én is a firmware-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest