Aktív témák
-
kp78
addikt
Az én inteles (M420) asusom, everest szerint 60-61 fokon ''érzi jól magát'', annyin megy legalábbis általában. Pedig csak net megy rajta olyankor, és nem ágyban van, ahol nem kap levegőt, hanem asztalon. Remélem nem sok ez ''alapjárathoz'' képest.
-
kp78
addikt
-
kp78
addikt
Szombaton szabad térben raktuk bele a ramot, és utána picit nyomkodtam a gépet. Kellemes napsütés volt, hááát nem sok mindent láttam a Color shine WXGA-n
Tükröződött, de nagyon. Nem is tudom hogy lehetne ezt használni autóban, utazás közben. -
kp78
addikt
Az enyém A6RP AP002, és TSST van benne, de nem az 532-es, (ha jól emlékszem ez a száma annak, amivel a legtöbb gond van), hanem TS-L632D. Ez állítólag egy fokkal már jobb az imént említettnél. Nekem (kop kop kop) eddig jól működik, írtam már vele dvd-t és cd-t is.
Ja a noti egy hónapos
[Szerkesztve] -
kp78
addikt
Hoppá, a link kimaradt az előbb
: [link]
-
kp78
addikt
Na megvan az 512-es Ram.
Infineon, és benne is van Zanik barátunk által linkelt listában.
Én itt vettem, korrekt volt az üzlet. Bár ez nekem épp helyben volt.(30km nem távolság) Ekkora mákot
Bár úgy tudom egyelőre kifogytak az áruból. -
kp78
addikt
Hát igen, a fórum utolsó pár oldala nem éppen kedvcsináló annak, aki most akar Asust venni.
Pedig amikor én elkezdtem olvasgatni, még nem volt ilyen vészes.
Nem tudom mit csinálnék, ha most kellene noti típust választanom, de függetlenül az NSE-től szerintem belevágnék újra. Design-ra nekem is ezek jönnek be jobban, bármelyik mást típust is nézem.
Szóval én egyelőre örülök ennek, amim van. -
kp78
addikt
Azért nem rossz Asus gép ez sem [link]
-
kp78
addikt
Az enyémban Nanya van.
Ha minden igaz ma estére meglesz az enyémbe a plussz 512 memo, de nem tudom milyen márka. Azt mondták DDR2-es ramok nem olyan kényesek egymásra.
Ami bent van, meg ami lesz az is 533 MHz-es, remélem jó lesz.
Lehet ezeket különben vhogy tesztelni? Állítólag van vmi Ram ellőrző progi. -
kp78
addikt
-
kp78
addikt
Én ezek után eldöntöttem, ha bármi gondom lesz a géppel, inkább kiviszem Ausztriába szervízbe, 30 km-re lakom a határtól, nem távolság.
Csak azt kell megtudnom, hogy hol van legközelebb vmi szervízpont, vagy átvevőhely.
Csak normálisabbak mint itthon.
Persze ez az ország közepén lakóknak nem olyan egyszerű dolog. -
kp78
addikt
Van vkinek tapasztalata hol érdemes ram-ot venni, ahol az árak is jók, és a cucc is megbízható? Meg kellene dupláznom ezt az 512-t.
-
kp78
addikt
A német nyelvű billentyűzettel mit csináltál?
Mert én is nézegettem Ausztriában Asus-t, de az istennek sem találtam sehol sem. Majd mindenhol csak Acer, meg pár Hp volt.
Aztán a német billentyűk miatt lemondtam róla (nem találtam semmi infot, mennyi lenne bele egy magyar bill, felmatricázni meg elég vidéki dolog lenne), meg közben mégis ki tudtam még használni a sulinetet, így azért olcsóbb volt.
De ott a notebooksbilliger.de-n tényleg vannak jó gépek. -
kp78
addikt
Köszi, újratelepítettem a a chkmailt, és így jó lett, kivettem telepítéskor a pipát, hogy induljon a winnel. Most jól működik.
Amúgy az msconfigot hol találom?
Arra senkinek nincs ötlete, hogy készenlétből miért mindig full fényerővel tér vissza a noti, pedig teljesen halvány beállítással használom. Aztán FN+F5-re abból vesz vesz le egy vonást, ami be volt állítva. Nem bírok rájönni. -
kp78
addikt
-
kp78
addikt
Asus A6RP notin a bekapcsoló gomb mellett levő gombsor legelső gombja mi célt szolgál?
Nekem semmit nem csinál ha megnyomom. A többi frankón indítja amit kell.
Egy emberke van felette
[Szerkesztve] -
kp78
addikt
Na van egy kis gondom
Bnőméknél meg akartam próbálni a netet WLAN-on keresztül, de az istennek sem akart összejönni a dolog.
Már a legvégén azt is átállítottam, hogy a windows konfigurálja a vezetéknélküli hálózatokat, és ne az Asus progija, de úgyse jött össze. Megtalálta, beírtam a jelszót, de a hálózati cím lekérdezésekor/ellenőrzésekor mindig elakadt, és csak korlátozott kapcsolat jött létre.
Vkinek tippje?
Amúgy ki melyik programot használja a vezeték nélküli hálózat létrehozásához?
Az asus programjában még a jelszót sem tudtam normálisan beírni, mert nem úgy kérte, mind a windows.
[Szerkesztve] -
kp78
addikt
Jól működik gmail-lel is. Itt az útmutató, hova mit kell írni a fiók létrehozásakor: [link]
A külön progis megoldás, (amit Zanik írt) is biztos jó, de így talán egyszerűbb, fölöslegesen én nem szeretek progikat telepíteni.
Amúgy a CHKMAIL-t egyszer el kell indítani, mert sajnos a Windows betöltődésével nem indul automaticeDe utána, ha jön mail, akkor már jelez.
BUÉK mindenkinek -
kp78
addikt
Nekem A6rp-m van, és nekem jól működik a kék led. Most állítottam be, a vodamail-t outlook express-szel. Ez az Asus chkmail fent van, de semmi egyebet nem állítottam.
Mikor először indítottam el az Outlook Express-t, ugye jön egy automatice levél talán a microsofttól, már azt is kijelezte, pedig egyéb fiók még nem is volt létrehozva.
Nagyon jó kis funkció ez
Be kellene állítanom a gmail-emhez is, de ott nem tudom a kiszolgálókat. -
kp78
addikt
Ez olyankor van, amikor magától megy le készenlétbe, mert 5 percig nem bántom, és utána nyomok egy bekapcsot. Na utána szokott majdnem kiugrani a szemem a nagy fénytől
Előtte épphogy 2-3 vonást teszek a fényerőre.
Erre nyomok egy Fn+F5-öt, és akkor már egy vonást abból vesz, ami előtte be volt állítva.
Azt lehet állítani, hogy ha tápról megy, akkor milyen legyen a fényerő automatice? -
kp78
addikt
Az miért van, hogy ha a noti lemegy készenlétbe, amikor visszajön, mindig fullon van a fényerő, és nem úgy ahogy volt mielőtt készenlétbe ment.
Ezt lehet vhol állítani?
Jó Asus-os screensaver esetleg vkinek nincsen? -
kp78
addikt
Nekem X200 van az A6RP-ben (512 Rammal).
Tegnap próbálgattam én is mit lehet vele kezdeni játék terén.
Feltettem az Asterix XXL2-t, Worms 3D-t, meg a Medal of honor 1-et (Allied Assault).
Ezeket mind vitte frankón, semmi akadás, a proci a MOHAA után (15 perc próbajáték) mikor kiléptem 81 fokos volt, és villámgyorsan visszahűlt 70-re, majd a normál 60-ra.
ASTERIX meg a MOHAA is szerintem elég jól megterheli, szerintem órákig tartóan nem tanácsos játszani.
Én legalábbis ezt vettem le az itt hozzászólók véleményéből. (hacsak nem akarod, megfőzni a géped idő előtt)
Ezeknél erősebb gépigényű játékaim nincsenek, mivel az asztalim sem egy túl combos darab. Azért a Medal of honor 2-t megnézném, hogy fut rajta, mert az már nem ment az asztali gépemen sajnos.
Remélem azért ezzel is segítettem. -
kp78
addikt
Nincs vkinek vmi jó Asus-os screensaver-e?
Már annyit kerestem google-lal, de semmi eredménye. Amit adtak hozzá, nem annyira tetszik. -
kp78
addikt
-
kp78
addikt
Na feltettem egy játékot próbából, hogy mennyire melegszik a cucc.
Kb. 10 perc játék után 78 fokos volt a proci. Kb meddig nem káros a melegedés? -
kp78
addikt
válasz
Herbali #4481 üzenetére
Jó ez az Everest, csak az állandóan felugráló ''Trial version'' buborék idegesít halálra.
Nem tud nekem ezen valaki segíteni?
Amúgy hány fokos CPU hőmérséklet az, ami még nem kritikus?
Eddig az asztali gépemnél ilyen infokat nem nagyon néztem, de a notimra vigyázni akarok.
Milyen adatokat érdemes amúgy a progival még figyelni? -
kp78
addikt
Zanik!
Azt lehet tudni, hogy milyen gyártmányú a ram kártya a gépünkben?
Gondolkodom, hogy beruházok, még egy 512-re, csak nem tudom milyet kellene vennem.
Én csak ennyit tudok róla: ''1x512MB DDR-II (533MHz)''
Elvileg bármilyet vehetek, csak 533MHz-es legyen, ugye?
Vagy akkor már olyan legyen, amilyen benne van? -
kp78
addikt
Olvasgattam a fórumot, használtam a keresőt, de nem bírom eldönteni, hogy ha hálózatról megy a gép, akkor mi jobb az akksinak
Nálam nagyrészt váltóáramról megy, mert két és fél, három óra után úgyis lemerülne, és akkor tölthetném is.
Viszont az sem jó, ha nincs teljesen lemerülve, és mindig rátöltök.
Szóval mik a vélemények akksi ügyben? Nem akarom kinyírni az akkut.
Persze mobiloknál is elvileg bármikor rá lehet tölteni, de akkor is jobb lemeríteni, és úgy tölteni fel. Csak ugye mobiloknál nincs hálózati mód -
kp78
addikt
Ma olyat csinált a gépem, hogy bekapcsolás után nem jelenítette meg a háttérnek beállított képet teljesen, csak pont a képernyő feléig (vízszintesen).
Hiába nyomtan rá frissítést, semmi, majd rámantem a dokukban a képre, és újra beállít háttérnek az asztalon, akkor jó lett.
Ez mitől lehetett? Azóta már volt pár újra indítás, hál'isten mindig bejött rendesen. -
kp78
addikt
Na nagy nehezen elkészült az ''új kötet''.
De ebbe semmilyen mappát nem csinált. Én azt hittem ebben is lesz ''program files'', meg dokuk stb. Azt mind nekem kell ezek szerint létrehozni.
Egyelőre nem nagyon tetszik ez így nekem. Én eddig minden programot a ''program files''-ba raktam, és onnan telepítettem, de így a ''C'' hamar meg fog telni.
Lehet, hogy inkább újra rakom az xp-t, most még talán egy fél nap alatt végeznék az összes progi + driver felrakásával.
Nem lehet vhogy a 2 partíciót egybe olvasztani, hogy ne kelljen újra rakni az egészet? -
kp78
addikt
Elsődleges particíót hozok létre?? Abból lehet 4-et csinálni.
Szerk: Azt csináltam és adtam neki egy betűt.
Remélem jó lesz.
Ha mégis inkább partíció nélkülire szeretném, akkor csak újra kell rakni az xp-t, vagy egyéb meló is van a több partíció megszüntetésével? (lehet, hogy először újra kell formáznom a vinyót, -ilyet sem csináltam még-, de ez biztos nem bonyolult)
Az asztali gépemen ilyeneket nem kellett csinálnom, de örülök, hogy bővítem a számtech tudásom, és ilyen remek emberek segítenek benne. Köszi mindenkinek.
[Szerkesztve] -
kp78
addikt
Sajnos én úgy néz ki eltoltam az xp telepítést
Mikor telepítettem, megkérdezte, hogy hova akarom telepíteni, és akarok-e külön partíciót létrehozni.
Én meg csináltam egy 12gb-os partíciót, ahova felnyomtam az xp-t, és most csak annyi az össz hely a ''C''-n, amit használhatok.
Én azt hittem, hogy oda csak az xp-t rakja, és marad 68 gb helyem az összes többinek.
Ezt eltoltam ugye? Itt csak xp újrarakás segít? -
kp78
addikt
Mivel ''lesz@roztad'' a gépünket (tudom a bratyó volt), én is újra átnéztem, hogy mit lehetett volna esetleg venni ehelyett.( persze szigorúan ASUS-ból
)
De arra jutottam, hogy max ha még 50-60 ezret hozzáraktam volna, tudtam volna egy ''combosabb'' gépet venni, azt meg a zsebem jelen pillanatban nem engedi nekem sem
Ebben az árkategóriában szerintem nem volt ez rossz választás, én nem bánom.
[Szerkesztve] -
kp78
addikt
Köszi, ma is tanultam vmit, már meg is csináltam
. Amúgy ennek a gépnek tényleg elég egyszerű a bios-a, (bár más gépét nem néztem, de ez tényleg egyszerű volt)
Arra van vmi megoldás,hogy az asztalon háttérnek kirakott képet ne nyújtsa el?
Ilyen 15,4-es képernyőn nem lehet normálisan kitenni egy jó képet? -
kp78
addikt
Az miért van, hogy ha rajta marad a gépen a pendrive, akkor nem akar elindulni?(vmit hiányol, gondolom vmi indító fájlt)
Ki lehet ezt kapcsolni vhol? -
kp78
addikt
Gondom van!
Itt a fórumban sehogy sem jönnek elő a ''kedvencek''(leggyakrabban látogatott topicok) amiket korábban elmentettem. Sőt, hiába megyek rá, hogy ''elmentem az aktuális témát'', kiírja, hogy mentve, de nem jeleníti meg.
Egyetlen böngésző esetében sem működik, pedig próbáltam operát, firefoxot, és explorert is.
Vmi ötlet? -
kp78
addikt
Üdv!
Na tegnap haza is hoztam a kicsikét.
Telepítettem mindent ahogy kell, (én is xp nélkül vettem, mert csak az volt).
Te minden hozzá adott drivert felraktál? Valamint az infra-t nem bírom működésre bírni, esetleg neked sikerült?
Lett egy ilyen ikon is ''wireless lan + bluetooth''. De bluetooth tudtommal nincs benne, és hiába is kapcsolom be, nem találja a telefon sem.
Még biztos lesz kérdésem, remélem nem túl sok, de köszi a segítséget neked is, meg mindenkinek aki(k) tegnap is türelemmel oktatott. -
kp78
addikt
Előre a fene se tudja, hogy kihasználnám-e.
Néha szoktam kicsit játszani, de alapból nem azért venném természetesen.
Sajnos első a munka
Ez különbne sokkal gyengébb
''VGA: ATi Radeon X200 integrált. Chipset: ATi Radeon Xpress 200M''
mint ez:
VGA: nVidia GeForce GO7300 64MB VRAM (256MB Hypermemory)
Chipset: SIS 756 -
kp78
addikt
válasz
Herbali #4229 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget. Mára befejezem a keresgélést,majd holnap folytatom. Lehet hogy inkáb ezt veszem. De a turion pl. Sokkal jobb mint a sempron? Gondolom,hogy igen,mert drágább gépekben van,csak proci téren nem túl vastag az ismeretanyagom. Még egy kérdés: ezekben lehet vga kártyát cserélni utólag,vagy mind alaplapba integrált? Na jo éjt és köszi mégegyszer.
-
kp78
addikt
válasz
Herbali #4227 üzenetére
Igen köszi, közben elkezdtem nézni.
A boltban ahol venném, 228.000.- Ft lenne. De ehhez meg nem adnak hordtáskát, ami még plussz 6-8 ezer.
Ezeket a turion procikat nem nagyon ismerem.(már ha mondhatok ilyet) Tutira jók ezek? Inkább intel párti vagyok.
De a vga kártya tényleg sokkal jobb benne.
Szerk: az alatt mit értesz, hogy a kártya fogyasztása is nagyobb? Jobban eszi az akksit?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Apple MacBook
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest