Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• engineur

csendes tag

válasz GoodSpeed #37275 üzenetére

Lehet, hogy itt van a kutya elásva, ugyanis az ATK Package teljesen hiányzott.
    Letöltöttem és feltelepítettem. Még kell rajta ügyködni, mert nem sikerült egyből életre lehelni.

• engineur

csendes tag

Kellene egy kis segítség!
    itt van egy testhezálló feladat, amivel az ASUS Customer Service sem boldogult egyelőre.
    A hibajelenség:
    Az a baj, hogy látszólag minden működik, kivéve az ASUS funkció billentyűket (a bekapcsológomb mellett balra a 3 gomb) Standard/Forced üzemmód, képernyő váltás, a billentyűzet fölötti 2. képernyő kikapcsolása,
    és a billentyűzet világítás sem. Fogalmam sincs mi okozza ezt a jelenséget és hogyan lehetne megjavítani, de változatlanul nagyon szeretném a teljes funkcionalitást visszakapni. Mindent megcsináltam az ASUS-tól kapott instrukciók szerint, az Armory Crate update-et is.
    Kérem kövesse lepésről lépésre az alábbi leírást:
    1. Töröljön minden Asus alkalmazást
    2. Manuálisan ellenőrizze az alkalmazásokat és törölje a megmaradt mappákat is
    3. Futassa a CCleaner alkalmazást és végezzen registry tisztitás.
    4. Indítsa újra a számítógépet
    5. Töltse le és telepítse: Armoury Crate Uninstall Tool Verzió 2.1.18.0 496.22 KB 2023/06/21: LINK
    6. Indítsa újra a gépet
    7. Töltse le és telepítse: Armoury Crate Full Installation Package Verzió 1.2.2.0 2.93 GB 2023/06/07: LINK
    Ha ezután is tapasztalja a jelenséget, kérem jelezze irányunkba.
    A probléma változatlanul fennáll, arra gyanakszom, hogy valamelyik Windows 10 frissítéssel történt valami, ami elrontotta ezeket a funkciókat.
    Találkoztatok-e már ezzel a hibával?
    Az ASUS ZenBook Pro DUO laptop adatai:
    Product Type: Notebook
    Product Model: UX581GV
    Product S/N: L5N0CV06U638208
    Operation System / Firmware or BIOS version: Op.rendszer: Windows10 ProVerzió: 22H2BIOS verzió: 309

• engineur

csendes tag

„Itt van, amire vágytál, a világító ágytál.”
    Megvettem a feleségemnek a legújabb két kijelzős ASUS Zenboook Pro Duo notebookot (ASUS UX581GV-H2001R). Ez egy promo ajánlat volt a https://www.digiprime.hu/ oldalon 899.990,-Ft-ért. ASUS Zenbook Pro Duo UX581LV Touch - i9-10980HK, 15.6ULTRA HD, 1000 GB, 32GB, Geforce RTX 2060 6GB, Win10 Pro Asus érintőceruza + ASUS PROMÓ
    Ma már csak egy kicsit gyorsabb memóriával, 30 ezer Ft-tal drágábban kapható.
    Kaptunk hozzá egy meglepően jó vezetékes egeret, és regisztráció után még egy Rog Strix Go Core headset + Type-C / 3.5mm átalakítót is.
    Ez egy kisebb fajta erőmű, aminek a tudását még csak most próbálgatjuk.
    A géppel egyelőre teljesen meg vagyunk elégedve, a korábbi gép egy ma már 6 éves
    ASUS Zenbook UX305-LA volt, aminek sajnos egyre több gyerekbetegsége volt, pl. a hangrendszer, amit nem lehetett rendesen szabályozni.
    Az ASUS Zenboook Pro Duo fő képernyője varázslatosan szép képet ad, a Harman Kardon hangrendszer is maga a csúcs.
    A két képernyő is igen hasznos pl. egy szerződés és a mellékletei szerkesztésénél.
    Komolyan kell venni a használati utasítás figyelmeztetését, a melegedésről. Ne tartsuk ölben, semmi sem lehet a gép alatt stb. mivel az íróasztalon először erre nem figyeltünk, ki is kapcsolt a gép a túlmelegedéstől és meg kellett várni, míg magától lehűlt. ettől egy kicsit megijedtünk. Most egy vastag üveglapon van, és a képernyő alá is betettem kb. 5mm-es magasítót (parafa/fém poháralátétet). A képernyő kinyitáskor automatikusan megemeli a gépet, de vigyázni kell, hogy alulról semmi ne akadályozza a levegő beáramlást.
    A géphez (2.5kg) egy megfelelően nagy és relatíve nehéz tápegység tartozik, amelyik ugyancsak hajlamos melegedni, de ez normális.
    A gép állapotát az AIDA64 Extreme v.6.20.5300 alkalmazással felügyeljük.
    Ez a progi jól mutatja pl. az egyes részegységek, processzorok állapotát, hőmérsékletét.
    Azt figyeltem meg, hogy amikor a Windows10-et frissíti a Microsoft, akkor melegszik rendesen a gép, a ventilátorok fújják a hőt ki kétoldalt.
    A forszírozott hűtés (Game üzemmód) nem igazán befolyásolja a processzorok hűtését.
    Van egy rejtélyes probléma, amire még nem jöttem rá, időnként p. a Firefox böngésző és a Mozilla Thunderbird levelező rendszer menüsora felül eltűnik, helyette egy széles fehér sáv jelenik meg, ilyenkor is nagyobb a melegedés, de a notebook újraindítása után minden visszaáll a megszokott helyére. Lehet, hogy ez összefügg az MS-Outlook-kal, vagy sem, nem tudom, de előbb-utóbb rájövök.
    A notebook tudásának felfedezése folyamatosan zajlik, öreg kutya is tanulhat néha új kunsztokat. A két képernyős üzemmód és az érintőceruza is még tanulmányozás alatt van.
    Már vettem egy kiegészítő kábelt is, egy microHDMI-HDMI v2.0 kábelt is az iPON-nál, hogy össze tudjuk kötni a notebook-ot a 165cm-es SAMSUNG UHD televíziónkkal.

Új hozzászólás Aktív témák