Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
SMartin-HU
tag
válasz
rumack
üzenetére
Szia.
Én a felhasznált anyagok minőségét mondanám különbségnek.
Az X átlagos felhasználásra van és műanyag. Néhol fémhatású bevonatot kap.
A K már sok elemében fémből készült, de még mindég nem tartozik az N sorozathoz és ami a legfontosabb, hogy nem az N árkategóriájában van. A K inkább egy aranyközép útnak van belőve, az X és az N közé.Az X szériában van optikai meghajtó, 3db USB van rajta és ott van még mindég benne a VGA port.
A K széria 4db USB-t kapott és elhagyták a VGA-t. A VGA hiányát egy kis adapterrel oldották meg, ami benne van a csomagban tartozékként. (HDMI-VGA) Szükséges rossz, de elvétve tényleg szükség van rá.Személy szerint meg sem tudom mondani, hogy mikor kellett utoljára optikai meghajtót használnom... nálam a 4db USB hasznosabb. A 3db nálam nem elég.
A K501LX mellett, nekem van egy X555LN laposom. A K501 laptopon, ami fémnek néz ki, az abból is van. Ez nem teljesen igaz, mert a zsanér burkolata műanyag, de legalább passzol az alumínium vázhoz.
Ami még különbség lehet és a K felé billentené a mérleget, azaz M.2 foglalat. Így SSD és HDD is lehet egyszerre a gépben. Ha jól tudom az X550JX-DM202D alaplapján nincs M.2. Már, ha ebben van.... mert a leírások elég hiányosak.
Hűtés szempontjából van még különbség és a meleg levegő kivezetésén. Oldalra kivezetve kevésbé fogod hallani a hűtőt (X). A K szériánál a zsanérra fújja rá a levegőt a ventilátor, így talán hangosabbnak hat az egész. Ez szubjektív.... mindenkinek más tetszik.
Az X550JX-DM202D egy i5-4200H (4.gen Haswell) processzort kapott, ami erősebb és ennek fejében jobban eszi az akkumulátort.
A K501LX-DM046D egy i5-5200U (5.gen Broadwell) processzort kapott, ami elhanyagolhatóan gyengébb, de már 14nm csíkszélességgel készült és jobb a fogyasztása. -
NTonee
veterán
válasz
rumack
üzenetére
többnyire az x sorozat gyenge burkolatai miatt mondják, hogy nem ajánlott. Nálam is volt pár x gép és ezt én is láttam, hogy a tejfölös doboz is gyakran jobb minőségű. Olcsósított gépek, amikre nagyon kell vigyázni. A K501 tartósabb lesz. Optikai meghajtó 2015-ben? Minek? Ha nagyon kell, akkor usb-s külső. Nekem az eddigi összes notimban az optikai meghajtó ment tönkre először. Többnyire a gari időt sem húzták ki úgy, hogy nem is használtam. Csak mikor épp kellett volna, akkor nem már nem működött.
mongi123: ebből szabályos vallási háború szokott lenni. A legtöbb mai gépnél már ki sem vehető az akku a gép megbontása nélkül. Használd hálózaton, hetente/2hetente merítsd le 15%-ig, töltsd fel és használd tovább. A mostani notimból soha nem volt kivéve az akku, lényegében merítve sem volt soha, folyamatosan tápról ment és most 4évesen 8%-os elhasználódást ír.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- OLED monitor topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell G3 gamer laptop i5-9300H 16GB DDR4 NVIDIA GTX1650 Windows 11 Excellent akkumulátor gamer laptop
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Thinkpad T14s FHD, Érintőkijelző, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV G
- HP Elitebook 850 G8 FHD, i7-1165G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HP Elitebook 850 G7 FHD, i7-10610U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 100% Akkumulátor
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Pyttawrx