- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
steelsec
aktív tag
válasz
mcwizard #28480 üzenetére
Pont ez a baj, mivel regi, igy van ra esely hogy barmelyik pillanatban megadja magat.
SSD mindenkeppen tobbet er mint barmi mas ha gyorsitani akarjunk. Win 10 szepen fut vele es sokat javit. Valoszinuleg olcsobban es biztosabban tudod ujjitani ezekkel mint a procival. -
steelsec
aktív tag
válasz
mcwizard #28478 üzenetére
Szerintem ezzel már nem érsz el sok fejlődést, a k52 es széria elég öreg már. Nekem is volt i3 mal, és néztem az upgradeket de maximum i5 volt, nem véletlenül nem lehetett i7tel venni gyárilag, Abban a gépházba egy i7 = lenne a sütővel, továbbá arra is figyelni kell hogy a fogyasztása azonos legyen.
Valószínűleg a hűtésed, ha csak nem volt cserélve az egész rendszer már rég nem hatékony amúgy sem.
Nem akarlak elkeseríteni, de azt a laptopot már ideje lesz cserélni csoda hogy 7 évet kibírt.
-
steelsec
aktív tag
Ahogy nézem a teszteket, a 1050 es verzióról, az éppen megtartja a proci erejét, gyorsan nem találtam pont erről tesztet, de ez a 960m es verziót akarja jelenteni igaz?
I5 tel még talán jó lehet de i7 az már lehet hogy sok lenne a 15 ös méretnek a 950m mellett, persze az is kérdés hogy mire kell, meg lehet hogy értelmes pasztával kevésbé melegszik, de ezek az 1 ventis megoldások ebben a kategóriában kicsit nevetségesek
-
steelsec
aktív tag
válasz
Ezekiel Ston #28471 üzenetére
Eddig a g751-en grizzly volt, jól bírta 1 évig, most Noctua van rajta ezzel most 75 fok fölé ritkán megy. Sokat jelent a rendes paszta.
-
steelsec
aktív tag
válasz
Ezekiel Ston #28463 üzenetére
Win 10 ben van par hatter folyamat pl xbox tamohatas ami folyamatosan terheli a gepet ha megy valamilyen jatek.
A megoldas annak kikapcsolasa es egy jominosegu hovezetopaszta.
-
steelsec
aktív tag
válasz
sapkakarcsi #28372 üzenetére
Igen, azt mar nagyon ideje takaritani. A minosegi pasztakat erdemes evente cserelni, a nem minosegieket (gyari fogpaszta) erdemes felevente.
Sajnos nevet nem irhatok itt le mert ellenkezik a forum szabalyzattal, de ha irsz egy privit akkor tudok ajanlani hogy kit erdemes megkerdezned, en a medimarktal nem foglakoznek, nekem akarmivel volt gondom odaig jutottak hogy csere, es nem hiszem hogy ujrapasztaznak neked, de ne legyen igazam, masik pedig hogy akkor neked mar medimarktos garid van nem asus pick up and return?
-
steelsec
aktív tag
válasz
szaboi6512 #28333 üzenetére
Hát az az i5u nem egy erős valami, elvileg lowon ajánlott a fifa17 mert a proci a bottleneck.
-
-
steelsec
aktív tag
válasz
Zoli-bácsi #28275 üzenetére
Az Asustól nem is szednék le drivert, de ha veszel valamilyen kártyát ahhoz van win 10/8.1 driver abban biztos lehetsz az hogy az asuson nincs fenn az azért van mert nem azzal gyártják az adott notit.
-
steelsec
aktív tag
válasz
Zoli-bácsi #28273 üzenetére
Elmeletileg minden wifi kartyat lehet cserleni, legalabbis nem talalkoztam mostanaban olyannal amit nem lehetett volna. Igazabol gyanitom barmi amit talalsz es tud 5g-t az jo lehet nekem intel van a ROG G751-ben teljesen jo es stabil, de ha cserelnem akkor vennek egy killer AC-t.
De vannak nalam tapasztaltabbak is, talan tobbet tudnak.
-
steelsec
aktív tag
válasz
Deion Branch #28172 üzenetére
Van sok wifi jel a kornyeken? Mert az is lehet, hogy az interferencia miatt van gond.
Elozo kecoban ahol laktam 40/10 netet (UK fos netek nem is erdemes beszelni rola), ahol volt az asztalom jo ha 10/1 nek fogta, rengeteg wifi jel es semmit nem tudtam tenni ellene, 5G-re mentem ott jobb volt de itt az osszes szolgaltato olyan routereket ad.Szoval mielott barmit is vennek elobb esetleg megprobalnam megnezni hogy ott ahol hasznalod a gepet mennyi jel van, adott csatornan, lehet hogy csak kis router beallitas es oke lesz
De amugy valakitol nem tudsz koclsonkerni egyet, csak egy napra, hogy meglesni? -
steelsec
aktív tag
Asus gepeken a gari matrica altalaban a proci huto csavaron van, szoval igen gari problema lehet belelole ezert kell szervizzel csinaltatni.
Bar nehany bolt az extra garieveket az ujrapasztasazhoz is koti, altalaban evente erdemes, de ha nagyteljesitmenyu a gep akkor erdemes lehet felevente, de ez paszta fuggo is. Sok valtozos egyenlet, de ha jolbansz egy geppel akkor ezzel sokaig boldogga tehet.
Ugye rendszeres takaritas amugyis szokas (legritkabb hanvonta szedem le a burkolatot csak kifujni a port az N550-rol) addira mar rendszeresen 10 fokkal tobbeket mutat minden terhelesnel, es nem akarom hogy csokkenjen az orajel amikor kell a teljesitmeny. -
steelsec
aktív tag
válasz
Lionela #28167 üzenetére
Surun van szo forumokban a tulmelegedesrol, es sok tesztben irjak, hogy bizony van gond a 15.6 os meretben a i7esekkel.
De egy rendes paszta es torodes azert sokat tud segiteni a helyzeten, vannak szeriak amik jolsikerulnek hutesileg, de azert nem lehet azt gondolni, hogy 1 venti eleg egy i7nek es egy 960m vagy valami erosebb kombiacionak.
Arra hogy milyen surun en nem tudok valaszolni, de altalaban ha valami uj hardver jon ki akkor szokas ha jol tudom, kozben csak kisebb rancfelvarrasok. -
steelsec
aktív tag
válasz
Deion Branch #28164 üzenetére
Lehet kicsit overkill de nem igazan mondtad mire hasznalod a gepet de mindenre jo az Asus usb-ac68, ennek talan van ertelme. Olcsot ilyenbol nem vennek semmikeppen mert semmi ertelmuk a mini cuccoknak.
-
steelsec
aktív tag
válasz
Sazsóti #28145 üzenetére
Radiummal azt hallottam hogy nem is a vasarlas a gond hanem ha valami gond van a geppel, mert tobbnyire szurke import es a gari az nem biztos hogy ervenyes itt is. Maganembertol ujat is lehet de az is tobbnyire ugyanez a helyzet kivebe ha dellt veszel ott eleg jol megy a regio valtas (par probalkozas utan)
Igazabol ebben az arkategoriaban jobbat nem nagyon lehet talalni... -
steelsec
aktív tag
válasz
Sazsóti #28131 üzenetére
Mire kellene a gep? Atlagos netezesre eleg, eleg atlagos gep, ennyiert talan megeri, anyukamnak vennek ilyet, de plusz ramot pakolnek bele, esetleg ssdvel furge lehetne.
Egyebkent a ROG Strix GL502VM legalabb letudja huteni a procit meg a gput terheles alatt, tobbet nem varnek el egy 15 os gamer notitol, az hogy a burkolat melegszik igen kellemetlen, de ugyis jobb pasztaval talan kevesbe melegedne az egesz.
-
steelsec
aktív tag
-
steelsec
aktív tag
válasz
CptAdamica #28068 üzenetére
Igen nekem i5 van az n550-ben mert az i7 nem erte volna meg. De igy is Thermal Grizzly lett ratolva, mert ami rajta volt az borzalom.
Szal azzal azert erdemes probalkozni par fokot tud jelenteni mert kitudja hogy a pasztazo munkas epp mennyire unta a munkajat, haver Alienware 13 R3-on is total szaraz fogpaszta volt pedig egyenest a gyarbol jott. -
steelsec
aktív tag
válasz
Gergosz2 #28018 üzenetére
Nekem az N550JK kicsit tobb mint 1 eve hasznalom jatekra is boven, ugy mint fejlesztesre, nincs kulon bill vagy monitorom hozza, de a gombok nekem kicsit sem koptak meg, es az ipst nem cserelnem le tnre beepitett kijelzoben. Na meg ha valaki N utan val K ra ott bizony egy kis minoseg erzet elveszik.
-
steelsec
aktív tag
válasz
danieltailor #26262 üzenetére
Van valami különösebb oka hogy frissíteni akarod? Az újabban javítottak egy hibát ami nálad előfordul?
Mert ha nincs hiba, de csak frissíteni akarod, nem éri meg folyamat, főleg hogy még sosem csináltad. -
steelsec
aktív tag
válasz
Nemoka1987 #26017 üzenetére
Ugyan ilyen gépem van sata 3, a hdd helyére, a hdd meg caddyben 9.5 mm-es az meg a dvd helyére
-
steelsec
aktív tag
válasz
csibusz0314 #25732 üzenetére
a 950m et és még a 960m-et is kihajtja egy i5, nekem i5-4200h van egy 950m mellett egy n550jk-ban, játszom vele, jó nem 60 fps az tuti, de eddig nem volt olyan játék ami ne lett volna játszható high beállatások és 1080p mellett, de azért az is melegszik, viszem is takaríttatni meg pasztáztatni mert assassins creed már 90 fok fölé küldi a procit, pedig ez két ventis nem pedig 1. Hűtőpad semmit sem ér, nekem nem egy rossz van, de 1 fokot sem számít.
De igen akkor felmerül a kérdés, hogy szükséged van a hordozható játékgépre vagy csak otthon játszol, mert akkor még mindig asztalit raknék össze ps4 helyett
-
steelsec
aktív tag
válasz
motifator #25514 üzenetére
Nekem is ilyen van. SSD kell bele, nekem 12gb ram van már benne 4 volt gyárilag az kevés, ezek után teljesen jó. Fallout 4, Witcher 3 simán játszható vele, ha nem 60 fpssel szeretnél játszani.
Nekem nagyon bejött. Eddig több óra witcherezés hight beállításokkal akkor kúszott 80 fok fölé csak a gép, de akkor még nem volt teljesítmény vesztés, szóval jó volt. Páran panaszkodnak itt a gépre, de nekem egyik hiba sem jött elő amit itt írtak.A tapipad nem a legjobb, de én egérrel használom. A billje nekem nagyon bejött. WIN 10 -zel nekem eddig tökéletes.
-
steelsec
aktív tag
válasz
TeebyKay #25433 üzenetére
Meg tudod csinálni, de mivel elég kényesen van összerakva, lehet érdemesebb rájuk bízni. Bár kollegám magának csinálta az n550-en.
Kb ez a folyamat, csak mikor leszeded a hátulját a gépnek akkor kell óvatosnak lenni, meg mikor leveszed az odd elejéről a fedőt, hogy ne törd le a kis műanyagot, de azt a laptopszalonosok is kb véletlen letörik ha ők csinálják annyira kényes. Gari matrica csak a proci hűtőn van, de azt is le lehet szedni anélkül hogy elszakítanád.9,5 mm es optibayt keresel itt hardveraprón jellemzően olcsó. Ha kell az odd is akkor annak is keresel valami külső házat, de én már évek óta nem használok lemezt szóval.
-
steelsec
aktív tag
válasz
Peterson_ #25430 üzenetére
Nem vészes tényleg, nekem ram bővítéskor megcsinálták a ram árában
Mindent én vittem. Optibaybe került a hdd, így nem kell külső
Így is most gondolkozom hogy nagyon kicsi már a 120as, kéne egy 500-as ssd... És amúgymeg fujj hulladék hdd-k olyan lassúak amiket ezekbe tettek...
-
steelsec
aktív tag
válasz
ultrabeets #25306 üzenetére
Nekem az n550 addig csinált ilyet amíg hddn volt a rendszer. Azóta hogy ssd nem fordult még elő.
-
steelsec
aktív tag
válasz
fakeseries #25186 üzenetére
Samu 840 evo-ját érdemes kerülni, de ezen kívül csak anny ihogy inkább az újabb chipeseket érdemes keresni. De a samu 850 már pl jó.
-
steelsec
aktív tag
-
steelsec
aktív tag
válasz
fakeseries #25134 üzenetére
Nekem is fura hangja van néha n550-ben, egyszerűen nem értem miért nem lehet normális hdd-t belepakolni.
-
-
steelsec
aktív tag
válasz
Sordoran #25010 üzenetére
Igen látom, kicsit több mint egy hónapja ugyanennyiért vettem meg mint most az edigin
Hát az hogy túlzás egy dolog, de eladható. De teljesen igazad van, hogy az ár értéket kell nézni, de azért 240k ért elég jó ez a gép, bár kell neki még 8gb ram, nem érdemes csak 4 el bővíteni, szerintem jobb előre gondolkozni, hogy akkor 2db 8gb-s kell később nem csak 1
-
steelsec
aktív tag
Igen bővíthető, nincs beforrasztva semmi rendes slotok vannak, csak ugye ddr3l kell bele. De én inkább szervízben csináltattam meg mivel a hdd-t kapásból küldtem a dvd helyére és ssd került bele. Nem ismerem a digiprime-ot. Én edigiben vettem, notebook.hu-n lesz akció pénteken arról tudok, de a bizalom programmal vigyázz mert nem minden boltban vásárolt gépre érvényes, ezért érdemesebb a jobb boltokat nézni ahol általában ki is van írva hogy bizalom progis.
-
steelsec
aktív tag
-
steelsec
aktív tag
Nekem is ez az i5-4200h meg 950m van a gépemben, és nem hinném, hogy 1 venti képes lenne lehűteni normálisan. N550JX-ben 2 venti van és játék közben azért átlag 70 fok főlé megy minden.
Ha nem valami nagy számítást igénylő dologra kell akkor nem fogsz érezni semmit az i5 ök közt. Hisz mindkettő 2 magos. Játékok sem pörgetik ki 100%-ra.
-
steelsec
aktív tag
válasz
Devily #24945 üzenetére
Szia,
Nekem egy ilyen gépem van 950m el és i5-tel. Nincs benne msata sem m.2 foglalat. Hát nézd úgy hogy az n széria azért a k fölött van. Anyag használatban nekem nagyon bejön a dolog. Játékokkal elbír, High beállítások mellett fallout 4 és witcher 3 is 30 fps körül van 1080p-ben. A kijelző nagyon jó, bár van itt egy fórumtárs akinek van gond vele. Sdd bővítést én betoltam a hdd helyére a hdd meg a dvd helyére, az úgyse kell. Nekem jó vétel volt.Remélem elég volt a válasz de korábban linkeltem egy tesztet is. Azt is megnézheted. itt
-
steelsec
aktív tag
válasz
ITjunior #24873 üzenetére
Nem tudom nálad mi számít játék élménynek, de nálam n550- 950m + i5-4200h+ ssd +12gb ram és a Fallout 4 high beállításokkal 1080p-ben min 30 fps. Igaz én nekem nem kell a 60 fps. A játszhatóság is relatív, én munkára + játékra vettem egy kompromisszumos megoldás, de azért nem csak régebbi címekkel boldogul el
-
steelsec
aktív tag
válasz
Peterson_ #24783 üzenetére
Érdekes nekem n550jx van és a wifit sokkal erősebben fogja mint bármi. a routertől legmesszebb levő szobában ahol a teló már mobilnetre kapcsol a noti ott is 2-3 mason látja és teljesen jó sebességgel működik.
Igaz nekem win 10 van fenn. Ennyi lenne a különbség a jk és a jx között? -
steelsec
aktív tag
válasz
csabyka666 #24709 üzenetére
Milyen vga van a gépben? Mert nekem a régi notimmal volt az, hogy az ati kártya újabb drivereivel, pl lekapcsolt a kijelző egy bizonyos fényerő alatt.
-
steelsec
aktív tag
válasz
Phantom017 #24669 üzenetére
Az n550jx-hez ez kell a billhez, win10-en,
Mindig az atk-t keresd a support oldalon
-
steelsec
aktív tag
-
steelsec
aktív tag
válasz
Phantom017 #24622 üzenetére
Mint irtam win10 es tenyleg csak 1-2 kell. Igen ami mukodik win 8 hoz az 10hez is jo
-
steelsec
aktív tag
válasz
Phantom017 #24620 üzenetére
Hat mikor elinditod elsore akkor kezdi hatterben felpakolgatni. Es alapbol van wifi azon netezek. Es driver oldalrol szeftem le ami kellett meg. De erdemes hagyni kicsit hagy pakolgassa a drivereket. Kozben en mar a szukseges progikat raktam fel. A bill az feltuno hisz nem vilagit ha nincs fenn a driver. Amugy igen sokmindent feldob a progik koze. Jah meg az asus splendidet tettem fel de eddig nem hasznaltam.
-
steelsec
aktív tag
válasz
Phantom017 #24617 üzenetére
Az n550 hez az ice sound cuccat raktam fel ezzel mar mukodik a subwoofer es a billenyuzetet ezen kivul mindent lehuzott nekem a win10.
-
steelsec
aktív tag
válasz
Phantom017 #24587 üzenetére
nem vagyok hc játékos, eddig lowon játszottam mindent, és most élvezem hogy bírja amit, csak akarok, egyenlőre, igaz nem 60 fps
-
steelsec
aktív tag
válasz
Phantom017 #24584 üzenetére
csak a gput msi afterburnerrel, a hűtés bírja
-
steelsec
aktív tag
válasz
Phantom017 #24582 üzenetére
A k501-ről én nem tudok nyilatkozni de 2 hete van meg az ugyanilyen n550jx-em.
Ediginél vettem, de a hdd-t ssd-re meg a dvdt ki, helyére a hdd-t azt a laptopszalonban csináltattam meg. Nem mertem volna bevállalni. Főleg hogy a dvd-ről könnyen letörhetsz egy darabot amikor leszeded az előlapját. Igen 6 ágú torx csavarral van a hátoldala rögzítve.A rambővítés után már nagyon jó gép lett.
A gépház jól össze van rakva, nem recseg sehol sem, kényelmes, terhelés alatt nekem húzva sem kellemetlen,de egyes részei azért melegek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Anime filmek és sorozatok
- DUNE médialejátszók topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest