Új hozzászólás Aktív témák
-
Low Noise
senior tag
Asus B560E-F em van, de más alaplapk is felpörgetik bootolás előtt a ventillátorokat a maximumra, ki lehet ezt kapcsolni vaglagogy?
-
Garfield.37
tag
Sziasztok!
Mi a helyzet a B840 és a B850 lapkakészlettel ?
-
szasanyi
félisten
Kézenfekvő tipp, hogy régi BIOS van rajta ami még nem támogtaja a Ryzen 9000-es CPU-kat. Megoldása: semmi se legyen a lapban, csak a tápot csatlakoztasd és BIOS FlashBack-kel a legújabb BIOS-t tedd rá (pendrive FAT32, BIOS Remane, és a kijeölt USB-n).
Ha biztosan nem, akkor valami hiba lesz aminek diagnosztizálásához segítség a QLED Core állapotjelző. -
Drizzt01
őstag
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem.
Összeraktunk egy teljesen új gépet.
16GB/6000 DDR5 Kingston FURY Beast KF560C40BB-16 KF560C40BB-16
Asus PRIME B650M-A WIFI II alaplap PRIME B650M-A WIFI II
AMD Ryzen 5 9600X Box AM5 (5
4GHz) 100-100001405WOF ohne Kühler 100-100001405WOF
Gigabyte RTX 3060 12GD6 Windforce OC 12G 2.0 GV-N3060WF2OC-12GD 2.0
cooler Master 850W full moduláris táp
A gond az, hogy összeraktuk és nincs kép. Megpróbáltuk vga nélkül, memória modulokat egyesével minden slotba. Újra össze raktam, de ugyan az. Sem Gpu-n sem alaplapin nincs kép.
Mi lehet a gond? Már mindent végig próbáltam, ami eszembe jutott. Esetleg valami ötlet?
Előre is köszi -
szasanyi
félisten
válasz
Algoritmus22 #23 üzenetére
Kaptál már választ, vagy megoldottad magadtól?
-
Algoritmus22
csendes tag
Sziasztok ,nagyon rég írtak már ide ahogy látom de hátha lesz valaki aki válaszol.Nem rég vettem egy Asus rog strix b650 e-f lapot összeraktam feltelepítettem és ezt írja az oprendszer elindulása előtt.
New CPU installed, fTPM/PSP NV corrupted or fTPM/PSP NV structure changed.
Press Y to reset fTPM, if you have BitLocker or encryption enabled,
the system will not boot without a recovery key
Press N to keep previous fTPM record and continue system boot, fTPM will NOT enable in new CPU, you can swap back to the old cpu to recover TPM related Keys and data.Remélem valaki tud ebben segíteni.
-
ikdvd
csendes tag
Na ez komoly cucc!
-
-
Astroboy
őstag
válasz
antikomcsi #15 üzenetére
-
Astroboy
őstag
válasz
antikomcsi #12 üzenetére
Előre is botsáska, tudom nuub kérdés, ég is a pofám miatta, de már rég meg akartam kérdezni: ha egy relatív jó minőségű külső USB-s hangkártyát használok, akkor is az alaplapi ALC kodek dolgozza fel a hangot, vagy ilyenkor inaktív és a külső dolgozik helyette?
-
Wilks
aktív tag
Véleményem szerint ezt a PCI.E. 5-öt kár ennyire "reklámozni".
Még a 4.gen sincs ","kihasználva ".
Talán a 6-7 generáció szükségszerű lesz..... talán.
Mellesleg nem hinném,h a Pc társadalom nagy részének kell-hianyzik az 5.gen.
Kenjük a hajunkra azt,h érdemben nem tudjuk kihasználni a 8-16GB/sec-t??
Időtálló meg majd pár év múlva lesz.Talàn...... -
antikomcsi
veterán
Ez az ALC897 soha nem fogy el?
-
Predatorr
őstag
Hát nekem itt van az aut. induló szolgáltatásoknálaz asusupdatecheck.exe, és, ha deaktiválom/kitörlöm (fájlt is), legközelebb megint oda kerül és ON. Szóval vírus. A böngészőn kívül nekem semmi ne mászkáljon netre.
Nubreed: pontosan ez történik. Mire a win feltelepül, ott van system32-ben. Ezt az exe-t tiltom le, driverupdate-et nem. Laptop is rögtön AC telepítésre ugrott. de csináltam egy szövegfált exe-re átnevezve, azóta nem teszi vissza.
Ettől függetlenül nem bízom olyan cégben, amely akaratomon és tudtomon kívül mókolna az én gépemben. (Igen, win „szolgáltatások” is tiltva.)
-
nubreed
veterán
Rég nem volt Asus alaplapom de a jelenség amit leírtál az az asztali alaplapoknál is megvan? Nem csak laptopoknál? Mert ha eleve nem raksz fel semmit egy új asztali gép alaplapjához és offlineban telepíted a Windows-t és az első dolgod utána az, hogy tiltod a windows update -ben a driverek telepítését, és csak azokat azt alapvető drivereket rakod fel amiket nem ismert fel a windows meg a chipsetet, akkor mégis hogy mászhat rá a bloatware a gépre?
-
Predatorr
őstag
Semmit sem rakok fel, csak a windowst, már ott van, rögtön tiltom tűzfalból, mielőtt kimenne a netre, rendszerből irthatatlan. Ez számomra vírus. haver laptopján elengedtük win telepítéssel online, teleszarta az egész rendszert, folyamatosan kékhalálozott vsz. a(z ennek) szűk ram miatt. Hulladék. Saját lapomon szerencsére elfut az AI Suite és a régi lightning. Az meg a másik, hogy lehet menőzni a B-s lapokkal marketingileg, de szintén asus feature, hogy a nem csúcs lapokkal egy rakás szolgáltatás nem, v hiányosan működikAC alatt. Pl. a TUF X570-emben egy rakás rgb effekt nincs meg, ami rogban megvan, az AI Suitetöbb funkciója is hiányzik, és ez még nem is B-s chipset.
Menjenek anyjukba, sztem 15 év után legközelebb AsRock lesz, ha veszek egyáltalán bármit.
Timer: Ha lenne ilyen, gondolom.
-
Predatorr
őstag
A baj az Armoury Crate nevű bloatware és a kiirthatatlan asusupdate, ami miatt már lemondtam az ASUS laptopokról és alaplapokról is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest