Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
carr
őstag
válasz Lalikiraly #81 üzenetére
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Zuri
tag
válasz Lalikiraly #74 üzenetére
ezt nem ajánlom, többet árthatsz vele...(olyan olajkörben ahol maga a láncfeszítő patront is az olajnyomás rántja be, illetve az olajrések, olajteknő szűrő, vezérlés az olajban van nem jó ha leold esetleg olyan dolgokat, ami miatt dugulást okoz. Inkább belevaló olcsóbb olajjal gyakrabb pl 5000km olajcsere vagy két alkalommal)
olajfogyásra meg ott a szervízkönyv szerint is 0,5liter/1000km ír, de míg a gyári GM olajat csipegette a Motul nekem nem fogy.[ Szerkesztve ]
-
Zuri
tag
válasz Lalikiraly #72 üzenetére
Nekem GM 1214120 vagy FQR8LEU2 de opeleseknél mindenki a GM-re esküszik. Pontosan amúgy nem tudom, hogy az 1.2-be is ez kell-e, de mivel kb ugyanaz a motor csak picit kisebb...
HA majd vezérlés kell akkor meg: 6606022 GM -
carr
őstag
válasz Lalikiraly #74 üzenetére
Gugli: minőségi japán roncs
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Freiherr
őstag
válasz Lalikiraly #69 üzenetére
ECOTEC szereti, ha forgatod. Meg ugye az 1.2 neked ott muszáj, ha haladni is akarsz.
Back to the future
-
Freiherr
őstag
válasz Lalikiraly #63 üzenetére
Majd ha csörög , ez láncos, itt előjelek vannak, nem úgy mint a szíjasnál. Meg fogod hallani, és még akkor is bőven van idő.
Back to the future
-
válasz Lalikiraly #63 üzenetére
Érdemes kicserélni a vezérlést, azt legalább tudod, hogy jó, vagy ha rossz, akkor miért
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz Lalikiraly #56 üzenetére
Működik is?
Mert ez eddig nem volt alapértelmezett eredménye a beépítésnek.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Zuri
tag
válasz Lalikiraly #17 üzenetére
Szia, én is azt mondom amit bele tettél nem teljesen jó olaj, főleg ha láncos, mivel ugye a láncfeszítőt az olajnyomás rántja be. Mindenképp 5W-30 olaj kell bele, és Dexos2 jóváhagyású. Nem nem rá van írva papíron, hanem rajta kell lennie a logónak is, hogy hivatalosan megkapta! [link]
GM "gyári" olajat elvileg a Mobil gyártja valószínű hasonló tulajdonságú mint a Mobil Super 3000XE....
Én évek óta MOTUL 8100 X-clean EFE 5W-30 -t teszek bele mindkét kocsiba, nem sokkal drágább mint a töbi de szerintem a legjobb. (és megvan a dexos2 plecsnije is) Igaz nekünk 2db Z14XEp van.[ Szerkesztve ]
-
Freiherr
őstag
válasz Lalikiraly #39 üzenetére
👍
Ha viszont a forgatásnál is elkezd akadni, akkor tényleg csere.Back to the future
-
válasz Lalikiraly #39 üzenetére
Csak eltolod a problémát, nem megoldás a fújogatás.
PS:
Sok örömöd legyen az autóban.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Freiherr
őstag
válasz Lalikiraly #37 üzenetére
Akkor az még a jobbik eset, így leírva elég kopott lehet már a szerkezet. Használhatod, de kockázatos a dolog.
Back to the future
-
Freiherr
őstag
válasz Lalikiraly #33 üzenetére
10 perc alatt megtudod csinálni YT videó alapján. Lényeg egy vékony csavarhúzó, hogy a stiftet be tudd nyomni, mert csak úgy jön ki a betét, semmi extra.
[ Szerkesztve ]
Back to the future
-
veterán
válasz Lalikiraly #17 üzenetére
GM olajról sok jót nem hallottam. Lehet ez az 5W-30 már jobb. De aki ismerős mondta, senkinek nem volt vele jó tapasztalata.
Nyilván a GM-nél mindenki hülye, hogy nem tudja a saját motorjába milyen olajat gyártson. Félreértés ne essék, nem meggyőzni akarlak, mert amúgy a következő cserére már én is más márkán gondolkodom. Jó állapotban van az enyém is, két csere között nem eszi az olajat, ami Opelnél szvsz ritkaság, így szerintem valami márkásabbat fogok neki adni.
Motulon és a Mobilon gondolkozom, mindkettő elég jó és 5 literes kannákban is vannak 5W30-as olajaik. Még a Valvoline és a Fuchs is jó és azok is kb. egy árban vannak webshopról (12-13k forint/kanna).
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest