Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• OldAkita

aktív tag

Ma délelőtt tovább vacakoltam a virtu mvp-vel és lassan képbe jövök. :) Már annyit állítgattam össze-vissza hogy remélem nem keverem, de azt vettem észre hogy ha a virtu control paneljén off-ra állítom az igp-t attól még a 3d mark tesztje hajszálpontosan ugyanazt az eredményt hozza. Viszont miután a bioszban letiltottam az IGP-t, a monitor csatlakozóját visszadugtam az Nvidiába, akkor azonnal megmutatkozott a különbség. 3dmark 20%-al alacsonyabb értéket mutatott GPU score-nál. Feltételezhetően, minden virtu által támogatott játék gyorsulhat, csak hát kismillió játék közül egyelőre nem túl sokat támogat. Azonban aki processzor vásárlás előtt áll, érdemes megfontolnia hogy legyen benne igp, mert 1-2 év múlva ez a helyzet egészem másként festhet és az addigra kissé elfáradó vga kártyánk gpu teljesítményét fel lehet tornázni 20%-al

• OldAkita

aktív tag

válasz ryger #1270 üzenetére

ryger, kösz a fordítást és a hozzászólást, kicsit még kínlódnék vele :) Biztos vagyok benne hogy lesz jövője ennek az ötletnek.

• OldAkita

aktív tag

z77 pro4-es lapban i5 3570k üzemel pár napja. Akár a pro3-at is vehettem volna de azon nincs dvi kimenet engem meg izgat a virtu mvp. Valhol olvastam hogy amíg nincs feltelepítve a win7 alá a service pack1 addig nem működik az igp. Elvileg meg tudom erősíteni mert nekem se ment, viszont miután frissítéssel megvolt a service pack, utána is azt produkálta hogy elég hosszú ideig fekete képernyőt adott. Már kezdtem átkozódni hogy miért nem megy mikor hirtelen beindult. Most aztán nem tudom eldönteni hogy service pack nélkül ha várok elindult volna vagy nem. Letöltöttem a Lucid weblapjáról a legfrissebb verziót és előbb kikapcsolt virtu nélkül majd azzal lefutattam a 3d mark-ot. Minimális eltéréssel ugyanaz lett az eredmény pedig épp itt a fórumon grafikonnal bemutatta valaki hogy a 3d markban milyen szépen növekedett a pont viruval. Ekkor bioszban auto helyett beállítottam 1024-et az igp számára, majd megtettem elsődlegesnek a hd4000 igp-t. Mintha ettől kicsit rövidebb ideg lett volna fekete képernyő induláskor, de lehet hogy csak beképzelem. 3d mark természetesen megint egyforma eredményeket produkált, de az is igaz hogy bármilyen beállítás is volt az igp-nél a vendort nem érzékelte (fogalmam sincs mi az a vendor) :), valamint az 1024-es memóriabeállítást is 0-nak mutatta és ezt a hibaüzenetet adta:"This result is invalid as we were unable to determine your Lucid Virtu MVP settings. Please install the latest version of SystemInfo from our website and re-run the benchmark. Your Virtu MVP software may also be an older version, please check for updates from Lucidlogix." majd az utána kis betűs kérdésre klikkelve ez a link jött:[link]
    Sajnos nem tudok angolul így aztán nem tudom mit tegyek.
    A Lucid Control paneljén se igazodok ki.Az Applications-ben felsorolja a támogatott programok, játékok listáját, de nem tudom mit jelent a fejlécen lévő "D", "I", "H". Talán Dedikált, Integrált? A "H"-ra végképp semmi ötletem. Ha segítenétek, örömmel venném.

Új hozzászólás Aktív témák