- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz
zsizsef #3427 üzenetére
Hát látok én a képen ilyen wines húzós progikat, talán azok kevernek be...
Szerintem állítsd be Biosban azt a feszt, amit akarsz, és csak CPU-Z-vel nézd az eredményt. Ott elvileg a droppolt feszültséggel csökkentett értéket kell látnod, tehát a Biosban beállítottnál alacsonyabbat. -
Pancsermeste
őstag
válasz
geckowize #3217 üzenetére
Szerintem nem tudsz olyan laza időzítést beállítani, ami a 2000MHz-hez jó lenne.
Nálam 10-10-10-... a legmagasabb, amin még elindul (persze 1600MHz-en). Ha 11-11-11, vagy 12-12-12-választok, akkor már nem indul. Pedig legalább 11-es kellene a 2000-hez.Azt próbáltad már, hogy a memóriánál "Auto"-t választod? Nálam akkor 1200MHz-en elindult, tehát automatán 4x szorzóval.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
andras888 #3210 üzenetére
Nekem szerencsére nem szorzózáras a procim, így nem kell variálnom a ref. órajellel, az fix 200MHz, aminél nincs is gond. Aki viszont csak órajel növeléssel tud tuningolni, annak nem túl szerencsés választás a 970 extreme4 -persze lehet a többi sem sokkal user barátabb.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
geckowize #3208 üzenetére
Én ezt vágom, de te magad írtad, hogy újraindítás után már nem tartja a "szorzót" (5,33x -ból 6x lesz)
És amúgy tényleg, most én is kipróbáltam. Ha a legkisebb "szorzót" választom, akkor is már 2000Mhz-en akarna indulni a RAM.
Mondjuk sikerült elindítani 300MHz ref. órajellel, de úgy, hogy a RAM "szorzót" (maradjunk ennél a kifejezésnél) azt AUTO-ra állítom. Így 1200MHz-en megy a RAM... de hát az egy vicc, hogy manuálisan nem tudom állítani. (nem mintha szükségem lenne rá) -
Pancsermeste
őstag
válasz
geckowize #3206 üzenetére
Miért, te talán tudod állítani manuálisan a RAM szorzót? Mert ilyen lehetőség nálam nincs, hanem csak a RAM típust tudom megadni (1066, 1333, 1600... stb...)
Ha viszont 200-ról átállítom az órajelet 300-ra, akkor ezek az értékek is emelkednek arányosan.
Kellene lenni itt egy RAM szorzó/osztó lehetőségnek, de nincs. -
Pancsermeste
őstag
Ilyennel már én is találkoztam!
Pedig nem is tettem a procira friss pasztát, és le se volt szorítva, csak próbaként volt rajta, de amikor le akartam szedni, a felületi feszültség olyan erővel tapasztotta rá, hogy nem mertem lefeszíteni róla, nehogy kitépjem vele a procit. Azért nagy nehezen összejött. -
Pancsermeste
őstag
Szerintem nem a magas proci hőmérséklet miatt throttlingol, hanem az alaplapon lévő fesz.szabályozó áramkör túlmelegedése miatt, tehát annak a hűtését kellett volna valahogy javítani.
A TX3 ventije talán több levegőt szállított a FET-ekre, ezért lehetett azzal jobb.... de én még új vagyok itt, nemrég vettem a lapom, és csak phenom-om van, tehát semmi tapasztalatom vele, de majd úgyis megmondják itt a szakik mi a helyzet! -
Pancsermeste
őstag
válasz
Matyó83 #3133 üzenetére
Pl. itt le van írva, mit kell tenned!
-
Pancsermeste
őstag
Időzítéseken nem nagyon tudok javítani. Alacsonyabb frekin persze megy szigorúbb időzítésekkel is, de akkor meg ugyan ott vagyok.
Úgy hiszem, a NB adatátvitel lehet a szűk keresztmetszet. NB és HT 2400 MHz esetén már van javulás, de ehhez plusz feszt kell adni (NB-nek 1.2V), de mivel én csak alapfeszen tuningolok, így marad a 2000MHz. -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a memória írást hogy tudnám gyorsítani?
Jelenleg ennyit tud, a képen is látható beállításokkal.
Tudom, hogy sok jelentősége nincs, de ez akkor is nagyon karcsúnak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Assassin's Creed Odyssey
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Autós topik
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest