Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cyborg X

tag

válasz Janos250 #3675 üzenetére

Köszönöm a linkeket! :R De ezeken is túl vagyok és sajna nem sokat mond. :(
    Be kell látom, hogy ez már túl mély víz nekem! Alapvető programozási és angol tudás nélkül, felejtős a projekt. Gyakorlatilag hozzá sem tudok szagolni. Azon kívűl, hogy inicializák két bemenetetet, amin érzékeli az enkóder elmozdulását, többet nem tudok kihámozni.
    Kész programot és szájbarágós magyarázatot meg nem várhatok el senkitől!
    ebay-en nézem ilyen encoderes, LCD-és, IR távvezérelhető, csatorna váltós ketyerét pár ezresért. Fölösleges nyűglődnöm a programozással...

• cyborg X

tag

válasz FireKeeper #3673 üzenetére

Iserem ezeknek a szögjel, inkreentális jeladó, tachograf, tachometer, rotary encoder...stb működését. Néileg értem is a progit, egyfajta léptetős üzemeltetés, mint egy BCD számláló, csak itt nem szám értéket léptet.
    A ADC/DAC konvertálást esetleg elvégezhetné aga az arduinó is, netán házon belül (egy panelen), ha nagyon muszály van mega is, ami el udná végezni az ADC/DAC és az enkóder működtetését egy panelen, vagy esetleg mini panel, ha külön eszközt akarok. Vagy analóg jellé viszaalakítást nem tudja elvégezni? Ahhoz ár speciáliabb eszköz kell?

Gugliztam én már nem keveset, de ha érteném és nem lenne szükségem segítségre, akkor nem írtam volna. :F

• cyborg X

tag

Sziasztok!

Nem nagyon vagyok jártas a témában, de nagy az érdeklődésem. Az arduino email lecke sorozaton túl vagyok, az addigi "komolyabb" -komolytalan- programozásom a HELLO WOLRD válfajai, ill. egy távirányító hex kód sorosporton való kiíírása. Némi ledes bohóckodás, és ennyi. Mint ítram, ambícióm viszont túlmutat képességeimen. Ezért is kerültem az alábbi helyzetbe:
    Nemrég hozzám jutott egy klasz kis készülék doboz, (valami mini hifi rádiója volt) és az előlap kezelő szervei hiánytalanúl megvannak. Ez listázva a következő, 4, vagy 5 db membránkapcsolós nyomógomb, két rotary encoder, és egy vfd (alfa?)numerikus kijelző. Első körben a rotary encoderre koncentrálódnék!
    Találtam egy progit, de ez sorosporton keresztül szabályozza valamilyen digitélis eszköz hangerejét. [link]https://learn.adafruit.com/pro-trinket-rotary-encoder/example-rotary-encoder-volume-control[/link]. Viszont nekem olyan megoodás kellene, ami analóg jelet fogad, dolgoz fel és ad ki.
    Gondoltam, hogy ez a program jó kiindulási alap lehetne, de sajna nincs kellő ismeretem, hogyan lehetne átalakítani. Ebben kérném a segítségeteket!
    A programot futtató panel, nano. Sajnos alapkönyvtáram sincs, ami kezelné a szögjeladót, ezért a linkelt oldalon lévő programot sem tudtam feltölteni. Így ebben is segítségre szorulok.

Előre is köszönök minden szegítséget!

Új hozzászólás Aktív témák