-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyborg X
tag
válasz
Janos250 #3675 üzenetére
Köszönöm a linkeket!
De ezeken is túl vagyok és sajna nem sokat mond.
Be kell látom, hogy ez már túl mély víz nekem! Alapvető programozási és angol tudás nélkül, felejtős a projekt. Gyakorlatilag hozzá sem tudok szagolni. Azon kívűl, hogy inicializák két bemenetetet, amin érzékeli az enkóder elmozdulását, többet nem tudok kihámozni.
Kész programot és szájbarágós magyarázatot meg nem várhatok el senkitől!
ebay-en nézem ilyen encoderes, LCD-és, IR távvezérelhető, csatorna váltós ketyerét pár ezresért. Fölösleges nyűglődnöm a programozással... -
cyborg X
tag
válasz
FireKeeper #3673 üzenetére
Iserem ezeknek a szögjel, inkreentális jeladó, tachograf, tachometer, rotary encoder...stb működését. Néileg értem is a progit, egyfajta léptetős üzemeltetés, mint egy BCD számláló, csak itt nem szám értéket léptet.
A ADC/DAC konvertálást esetleg elvégezhetné aga az arduinó is, netán házon belül (egy panelen), ha nagyon muszály van mega is, ami el udná végezni az ADC/DAC és az enkóder működtetését egy panelen, vagy esetleg mini panel, ha külön eszközt akarok. Vagy analóg jellé viszaalakítást nem tudja elvégezni? Ahhoz ár speciáliabb eszköz kell?Gugliztam én már nem keveset, de ha érteném és nem lenne szükségem segítségre, akkor nem írtam volna.
-
cyborg X
tag
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok jártas a témában, de nagy az érdeklődésem. Az arduino email lecke sorozaton túl vagyok, az addigi "komolyabb" -komolytalan- programozásom a HELLO WOLRD válfajai, ill. egy távirányító hex kód sorosporton való kiíírása. Némi ledes bohóckodás, és ennyi. Mint ítram, ambícióm viszont túlmutat képességeimen. Ezért is kerültem az alábbi helyzetbe:
Nemrég hozzám jutott egy klasz kis készülék doboz, (valami mini hifi rádiója volt) és az előlap kezelő szervei hiánytalanúl megvannak. Ez listázva a következő, 4, vagy 5 db membránkapcsolós nyomógomb, két rotary encoder, és egy vfd (alfa?)numerikus kijelző. Első körben a rotary encoderre koncentrálódnék!
Találtam egy progit, de ez sorosporton keresztül szabályozza valamilyen digitélis eszköz hangerejét. [link]https://learn.adafruit.com/pro-trinket-rotary-encoder/example-rotary-encoder-volume-control[/link]. Viszont nekem olyan megoodás kellene, ami analóg jelet fogad, dolgoz fel és ad ki.
Gondoltam, hogy ez a program jó kiindulási alap lehetne, de sajna nincs kellő ismeretem, hogyan lehetne átalakítani. Ebben kérném a segítségeteket!
A programot futtató panel, nano. Sajnos alapkönyvtáram sincs, ami kezelné a szögjeladót, ezért a linkelt oldalon lévő programot sem tudtam feltölteni. Így ebben is segítségre szorulok.Előre is köszönök minden szegítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Pixel topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- E-roller topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Kuponkunyeráló
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged