- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- OneOdio Focus A6 – Bluetooth 6-ot olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Megérkezett Magyarországra a legkülönlegesebb kameratelefon
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
Sziasztok!
Most kezdek ismerkedni az ilyen kis Arduino projektekkel, vagy is egyenlőre még csak az ESP8266-os (NodeMCU) boardos dolgokkal.
Arduino IDE progit beállítgattam, hogy fel tudjam programozni ezeket a kis lapokat, feltettem a szükséges library-ket szóval ez a része megvan. Viszont az egyik egyszerűbb kis projektnél elakadtam.
Van ez az ESP82266 Weather Station projekt, ahol hozzá van kapcsolva egy DHT22 hő páramérő. Nem egy bonyolult dolog, összeraktam, működik is, de nem az a kód ami a feljebbi linken van, hanem ami a githubon van. Viszont ebben nincs benne a DHT22 hő és páramérő, tehát az indoor rész.
A probléma, ha a korábbi kódot akarom feltölteni, akkor verify után hibát ír. Az írják, hogy a kijelző driver változott 2.x.x után. Más kódot kellene használni. Erről itt írnak.
Viszont hiába teszem vissza a régebbi drivert, akkor sem jó a kód.
Erre a sorra ír hibát:bool (*frames[])(SSD1306 *display, SSD1306UiState* state, int x, int y) = { drawFrame1, drawFrame2, drawFrame3, drawFrame4, drawFrame5, drawFrame6 };
Valahogy drawFrame részt nem tudja értelmezni.Az újabb kódba nem tudom beletenni, hogy legyen egy új menüpont, mert más a séma mint a korábbinál.
Sajnos nem vagyok programozó és bár nagyjából képben vagyok dolgokkal és az első kódban érthető hogy van a menüpontok logikája, az újabb kódban nem értem.Mit kellene változtatnom a Weather Station projektnél az Arduiono IDE-ben, hogy menjen a régi kód? Vagy esetleg az újabb kódba, hogy tudom betenni a régi logikája alapján az új indoor menüpontot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- ANNO 1800
- Béta iOS-t használók topikja
- Windows 11
- További aktív témák...
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÚJ ASUS ROG Hyperion GR701 E-ATX RGB Gépház
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest