- Apple iPhone 17 - alap
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Igazán stílusos lett a Realme 15 Pro GoT Limited Edition
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nagyon apró félokos a HMD új mobilja
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Unatkoztam, remélem nem haragszol meg érte ha esetleg ez volna a megoldás!
Nem igazán emlékszem a kapcsolási rajzodra, de a bemenetek alapból Vcc-re vannak húzva és GND-re kapcsolsz, ugye? Meg hardveres prell mentesítést használsz, ugye? Mielőtt interrupt özön keletkezik egy gombnyomásra.
Hosszú idő után ez az első programom, így lehetnek benne hibák. Pár dolgot ki kellett keresnem, mert nem emlékeztem rá.
Arra figyelj, hogy szünet után azonnal nyissz lesz, ha lejárt a ciklusidő!#define vido 19890 // EZ A LENYEG! Ez a vágási idő ciklus. kb 51 az 1 mm-t jelent. millisecundum egyébként.
unsigned long currentMillis, previousMillis;
bool piros;
void nyissz() {
piros = true;
}
void setup() {
pinMode(3, INPUT); //piros
pinMode(2, INPUT); //mikro
pinMode(13, OUTPUT); //led
pinMode(6, OUTPUT); //relé
Serial.begin(9600);
attachInterrupt(digitalPinToInterrupt(2), nyissz, LOW);
}
void loop() {
currentMillis = millis();
if (currentMillis - previousMillis >= vido || piros) {
digitalWrite(6, HIGH);
delay(100);
digitalWrite(6, LOW);
Serial.println("Vágtam, kövi.");
previousMillis = currentMillis;
piros = false;
}
if (digitalRead(2) == LOW) {
while (digitalRead(2) == LOW);
}
} -
Tankblock
aktív tag
Hello,
Szerintem koncepcionálisan van elbökve a kód.
interruptba nem illik/ szabad kiíratást rakni.
Az interrupt kódjának illik minimálisnak lennie ha lehetne késedelm delay nélkül.....Ha az időt (previousMillis ha jól látom )kiteszed volatile unsigned longba, akkor millis fv segítségével aktualizálhatod.
Én a logikát a loopba raknám és a Interruptokba csak flageket állítanék és állapotgépeket pörgetnék a loopba, megfelelő feltételek melett, és a delay-t helyett for időkülönbséget néznék az állapogépben.....
De ez én vagyok, remélem más ad jobb tanácsokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BestBuy topik
- Arc Raiders
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 17 - alap
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ Érintőkijelző 100% sRGB - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest