Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Urna

tag

válasz Janos250 #21251 üzenetére

Szia!
    Az oldal amit küldtél tényleg elég kezdőbarát volt, kb másfél óra alatt össze is dobtam amit akartam, három dolog van még mielőtt megrendelem:
    Az egyik hogy van-e bármi amit esetleg elronthattam a design közben? Igazából fogtam a 30 pines csatlakozót és az első 3 pint leszámítva (ezeket nem használja a kábel) rákötöttem az I/O pinekre. Kapott pár felitatot, csavar lyukakat, meg kivezettem a maradék 5 pin-t egy-egy lyukra hogyha mégis el szeretném érni.
    [link] Ezen a linken meg tudja nézni aki esetleg jobban ért hozzá, ha mindent jól csináltam.
    A másik hogy ez a csatlakozó még nem végleges, de ahogy néztem (főleg a user-made tartalmakat) elég könnyen meglehet majd a csatlakozóhoz illő is. Nekem nehéz pontosan belőni hogy milyen lehet ami épp kéne, mivel eredetileg ez egy internal connector egy 20 éves laptopból. 30mm a kábel széltől szélig, egy csatlakozó pedig kb 0.8 mm szóval ez tűnt kb jónak, de majd meglátjuk. Ez alapján választottam a pcb-hez egy csatlakozó-alapot: [link] nagyjából stimmelt.
    A harmadik hogy nem hiszem hogy feltétlen külföldről rendelném mivel egy becslésre kb 2$ volt a pcb, de idehozni 20 lett volna, lehet előbb itthon körbenézek még, ahogy néztem van több opció is.
    Bármilyen kritikát amúgy szívesen fogadok mert az első ilyen projektem.
    Offra tettem, mivel nem annyira arduino mint a pcb-készítés, de ha maradhat itt a téma akkor mondjatok, vagy esetleg átvihetem a hobby elektronika topikra. :R

Új hozzászólás Aktív témák