-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dißnäëß #13380 üzenetére
Szia! Ha nem fontos a nagy pontosság (mondjuk naponta 5-10 perc eltérés nem okoz problémát) akkor nem kell az RTC, nyugodtan támaszkodhatsz a belső órajelre. Ha nem használsz megszakításokat, akár önmagában a millis() is használható időmérésre.
A táp megszűnését úgy értetted, hogy valamelyik pin-jén keresztül figyeli, és érzékeli, ha megszűnik a táp, de egy puffer kondiról még valameddig működik? Ez szerintem járható út, de számíts rá, hogy az EEPROM írás elég hosszú folyamat, és nem árt, ha közben kap végig stabil tápot, tehát egy konvertert én mindenképp tennék a trafó/diódahíd/pufferkondi után (meg egy plusz diódát a kondi és a diódahíd közé, hogy ne tudjon a hídon át visszafelé kisülni a kondi)!
Az EEPROM életét pedig, mivel kevés adatot kell rá gyakran írnod, szépen meg tudod növelni egyfajta szoftveres wear levelinggel: nem mindig ugyanazt a cellát írod felül, hanem minden írásnál a következő szabad cellát használod, egy számlálóval együtt, és ha elfogy az üres hely, akkor kezded újra elölről.
Minderre pedig kár egy Leonardo modult használni, egy Attiny85 is tökéletesen megfelelne a feladatra, van belőle olyan, amelyik 2,5V-tól 6V-ig működik (akár a konvertert is el lehet hagyni).
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest