Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz Aryes #12976 üzenetére

Nálunk még kazán sincs, csak előre gondolkodok :)

@Imaresz : Én csak a saját webkamerás megoldásomról nyilatkoznék : ez a belső wifin érhető el, külső hálón meg van egy webszerverem, azon egy külön jelszavas felületen lehet nézni a képét, ha megy, de itt nincs direkt kapcsolat a kamerás eszköz és a webszerveres között, a webszerver csak áthúzza a képet, mert ő belső hálón eléri :D . Jellemzően akkor menne (nincs összerakva) amikor nem vagyunk otthon.

@Dißnäëß : Pontosan ez a bajom nekem is. Tök jó lenne, hogy meg tudom nézni, égve hagytam-e a gázt, vagy ha tudom, hogy megyek haza, befűteni, de ezt biztonságosan, ha kitről el kellérnem, akkor a saját gateway-emen át, amit csak én érek el. Pl. a távszervizhez is mi kell? Kéne egy gomb, amivel kifele küld üzenetet, vagy mondjuk megnyomástól 1 órát kapcsolódik kifelé. Ehelyett agyatlanul vagy kimegy vagy nem.

A többivel egyetértek, az ilyesminek maximálisan átláthatónak és fenntarthatónak kéne lennie, ami csak OS eszközökkel biztosítható. Fenntartható, értsd, ne kelljen kidobni valamit azért, mert a hálózati modul már nem tud hova csatlakozni, mert mindent cseréltek körülötte.

Új hozzászólás Aktív témák