Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Shyciii #7394 üzenetére

Arra tudok még gondolni, hogy a memóriafoglalást nem nézed jól. Vagy valami olyan lib fut a háttérben, amihez képest az udisks2 nem foglal már sokat, míg nálam nincs betöltve alapból ilyen, és ha felteszem, akkor sokkal jobban dobja meg a memóriafogyasztást. Mondom, az írásod alapján adtam neki új esélyt, lebőgött újfent. Én erre is emlékeztem, hogy ilyen, csak elbizonytalanítottál, így frissen újra kipróbálva bebizonyosodott, hogy jól emlékeztem. Nálam mindig is sokat evett, ezért a jövőben sem fogom használni.

#7388 sati: gyors keresőzés azt hoztam, hogy azok a systemd-szolgáltatások, amiknek a neve kukac karakterre végződik, azokból több is futhat egyszerre. Ezt jelzi benne a speciális karakter.

A spi-ket illetően valószínűleg igazad van, nem lehet tőlük megszabadulni. Még nekem sem, mert a Firefox, Steam, Wine használ nálam is Gtk3-at, sőt, úgy emlékszek, hogy a redshift-nek is kell D-bus, annak meg függősége ez az spi-nyomorékság is.

Közben meg lehet mégis megtartom az Artix-ot. A mirrorok lassúsága még mindig zavar, de annyira flottul belaktam a rendszert, hogy nincs szívem dobni, főleg, mert amúgy a lassabb csomagletöltésen kívül bajom nincs vele, minden megfelelően működik rajta, semmi nem bugos. Talán az OpenRC lehetne gyorsabb, meg a consolefont betöltődése lehetne következetesebb, csak a tty1-en működik, de majd megoldom. Nem akarom túl korán dobni az Artixot, a Void is kapott anno egy 6+ hónapnyi esélyt.

Azért sem húzom vissza az X220-ról az Archot, mert közben szép fokozatosan csepegnek nálam a rendszerszintű változások, nem csak a pavucontrol-t cseréltem le ncurses-t használó pulsemixerre, de már scripttel csatolok fel, meg a játékindító scriptem is átírtam, illetve vim-ről állok át neovim-re, és elkezdem tesztelni újra a bspwm-et, változott a picom és a polybar konfigja. Én ezért sem mentem el a rendszerem soha, mert kb. pár havonta összejön annyi változás, módosulás, hogy egy régi rendszer visszahúzásával amúgy sem sokra mennék. Mindig találok a rendszeren olyan pontokat, amiket lehet optimalizálni, meg hatékonyabbá lehet tenni. Ezért is szoktam írni, hogy ez egy fejlődési folyamat, nem lehet erőltetni, meg gyorsítani sem, és nem pillanatnyi, hanem fokozatos, lassú folyamat. Senki nem úgy születik, hogy minimalista, hanem szép fokozatosan érik meg rá a szemlélete, ahogy fedezi fel az apróságokat, meg a megoldási módozatokat, és rájön, hogy azok jobbak, hatékonyabbak, mint a hagyományos megoldások.

A qbittorrent-nox-szal nem lenne baj, mert az nem annyira bloat, nem kell neki Qt, meg hasonlók. Én azért dobtam, mert a qBittorrent-fejlesztők rendszeresen nem tudják lekövetni a libtorrent library változásait, amire a kliensük épül. Ez az rtorrent-ps tud torrenteket sorakoztatni, hogy csak x darab tölthet le, és y darab tölthet fel, addig a többi sorakozik? Nekem csak ez az egy funkció hiányzott, de csak sima rtorrentet próbáltam eddig. Jelenleg transmission-cli-t használok, hogy webes interface-szel böngészőből, hol terminálból tremc klienssel. Mikor milyen kedven van.

Új hozzászólás Aktív témák