Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

Blogolásom folytatom ide, nem offolom vele a kezdő témát. Most megint nem jó a NetworkManager. Hetekig jó volt, tegnap előtt frissített a 4.16.6-os kernelre, és elkezdett megint szórakozni. Tegnap a 4.16.7-re frissült, és ez sem segített. Lehal random pontokon a Wi-Fi, persze nem szakad meg a kapcsolat, csak elkezdenek nem betöltődni az oldalak. Ahogy beszögelem a /etc/resolv.conf-ba a 8.8.8.8-as Google-féle DNS-t, egy rövid időre megjavult, majd újra lehal, és semmi nem segít rajta. Ráadásul beállítási módozat sincs, amin változtathatnék.

Úgyhogy megint az van, hogy NetworkManagert letiltottam, és wpa_supplicant-os profilt betöltve netctl-lel használom a netet, így jó, bár ennek a módszernek van egy olyan hátránya, hogy bootkor beakad néhány másodpercre, míg a wpa_supplicant kapcsolódik, ami kicsit kellemetlen.

Kezdek közelebb lenni a probléma gyökeréhez, eddig azt hittem, hogy a 238-as systemd-vel van gond, közben meg a kernel lesz a ludas. Abból is tesztelni fogom más disztrókkal, mert lehet csak a csomagkészítő hányja el a dolgokat Arch alatt, kihagy a fordítás során valamit, ami kéne a kernelbe.

Abban is biztos vagyok, hogy nem a Wi-Fi kártya, meg a tré Wi-Fi jelerősség az oka, mert bizonyos szoftveres megoldásokkal jó, Win10 alatt megint jó. Archon majdnem egy évig jó volt. Ha a kártya haldokolni, mindenféle környezetben lenne vele problémám.

Új hozzászólás Aktív témák