- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Eldobták az S25 Ultrát, mint egy követ
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Head88 #111230 üzenetére
Az Apple-t annyira nem érdklik a magyar törvények, hogy a hivatalos weboldalukon írják le, hogy betartják őket és fogyasztónak (értsd: magánszemély) 1 és 3 év közötti jótállást adnak a vételártól függően.
Az EU-ban kétféle jótállás létezik:
1.) Kötelező jótállás (ez az amit a törvény előír és a kereskedőnek kell vállalnia)
2.) Önkéntes jótállás (jellemzően ez a "gyártói garancia" a köznyelvben, de a fizetős extra garancia kiterjesztések is ide tartoznak)Ez két külön dolog és az Apple Care többlet szolgáltatás (pl: elsőbbségi ügyintézés, stb).
-
Sidorovich
senior tag
válasz
Head88 #111230 üzenetére
Ne érts félre, tisztában vagyok vele, hogy ilyen elméletileg előfordulhat és elő is fordul. Azzal is, hogy milyenek a hazai fogyasztói viszonyok, és sokan nincsenek tisztában a jogaikkal.
Értem, hogy te csak a szomorú magyar valóságot akarod bemutatni, és szerintem ne vedd úgy, hogy neked ugrottunk, de ha ilyen esetekben csak minden 3. vásárló borítaná csak az asztalt az ügyfélszolgálatra ahelyett, hogy ebbe így beletörődnénk, talán nem itt tartanánk.
Az amit leírsz, az alapján az Apple magyar ügyfélszolgálata A-t mond, és a szlovákiai szerviz (amihez nekem vásárlóként semmi közöm) B-t. Rendezze le az Apple saját ügyfélszolgálata az Apple saját szervizével cégen belül. Ennyi erővel a MediaMarkt is leszarhatna mindent, és mindenkit elhajthatna.
Ha nekem a jótállás alatt lévő terméken elromlik, és az eladó nem hajlandó helytállni, akkor közjegyzőnél fizetési meghagyást lehet hagyni, amit vagy kifizet, vagy vitat, akkor meg békéltető testülethez vagy bíróságra megyünk. Az se érdekel ha 2 évig tart, a végén a vesztes fél fizet minden költséget az üggyel kapcsolatban. Nekem csak egy ügyvédet kell megbízni a 100%-ban nyerhető ügy intézésével. Nyilván egy lávalámpánál nem fáradnék ezzel, de egy 1 milliós laptopnál azért nemár.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook Pro 14" 16GB 512GB Apple M1 Pro processzor
- Üzletből, garanciával, Macbook Air Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD Space gray
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/1TB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- MacBook Air M1 Újszerű 8GB/256ssd/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4021
- MacBook Air M2 Megkímélt 8GB/256ssd/1-3 hónap gar./Akku 85%/Magyar Bill./p4011/
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest