- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMiklos86
csendes tag
Ez lényeges pont. Big picture, környezeti szempontból még mindig óriási ez az Apple-től. Mert tény, hogy mindenki felhördül, hogy nem hozzák ki a legfrissebb funkciókat a régebbi telefonokra, de olyan szintű pusztulás pár év alatt, mint a középkategóriás kínai telefonoknál, nincs. Aztán lehet mondani, hogy vesz az ember 2 évre €€-ért telefont, az hat évre €€€€€€, de ha 6 évre veszel €€€€€€-ért telefont, a világ még mindig jobban járt
-
MMiklos86
csendes tag
válasz
autotaxmo #201 üzenetére
Félreértések elkerülése végett azért emeltem ki az AI-t, mert maga az Apple mondja, hogy az a main feature, nekem nem az.
Szerintem sok felhasználó meglátja a színes-szagos AI-generált emojikat meg Image Playgroundot aztán hű de kell. Játszik vele fél órát, megunja, aztán használja a telefont tovább, mint máskor. Nem ért annyira az AI-hoz, hogy tényleges, gondolkodást helyettesítő munkára tudja fogni.
-
MMiklos86
csendes tag
válasz
autotaxmo #172 üzenetére
Itt a lényeg. Kicsit olyan ez, mintha a Mercedes main feature-ként azzal reklámozna egy autót, hogy 1000 lóerős - megjelenéskor csak 150, de majd egy szoftverfrissítéssel 1000 lesz. Nem tudni mikor. Az árát azért fizesd ki egyben, előre.
Nyilván 150 lóerővel is lehet használni az autót, de ha épp a gyártó jelöli meg main selling point-nak az 1000 lóerőt, akkor az igenis szükségszerű része kell, hogy legyen a terméknek, hogy azt hiánytalannak tekinthessük.
Ráadásul egy telefonnak a használati ideje is rövidebb, mint egy autónak - szoftverfrissítések, akkumulátor, támogatás - vajon hány évet kell a kevesebb feature-rel ellátott, tehát csökkent értékű telefonnal lehúzni a véges használati időből? Felét? Harmadát? Ennek az értékét nem téríti meg senki.
-
MMiklos86
csendes tag
Érdekes lenne egy összehasonlító teszt a tényleg felsőkategóriás és méretben is hasonló Android készülékekkel. Google Pixel 9 Pro, Samsung S24+, Sony Xperia 1 VI... kínaiból is tényleg a legjobbakkal, nem a feleannyiba kerülő modellekkel. Persze nehéz lehet ezt összehozni.
Gondolkodtam rajta, hogy idén iOS-re váltok 13 év Android után. Próbálgattam is iStyle-nál a 15 Pro Max-ot (akkor még nem volt 16). Hát, biztos a bemutató telefon volt cinkes, mert egyáltalán nem éreztem az a wow érzést, döccenésmentességet, fluiditást, amit az iOS előnyeként szokás emlegetni. A saját másfél éves, 16GB ram-mal felszerelt, viszont újonnan is egy Pro iPhone árának felébe kerülő Oneplus 11-em ugyanolyan érzést nyújtott, csak a kijelzője volt látványosan rosszabb (sötétebb). Tény, hogy az Oxygen OS egy elég "tiszta" rendszer, mikor Samsungról váltottam rá, bizony ahhoz képest sokkal gördülékenyebbnek tűnt.
Szóval egyelőre várok, hátha a 17 az új 2nm chippel kevésbé megúszós lesz és valóban előrelépést jelent. Mert kezd elegem lenni a tepsikből, a mostani iPhone 16Pro és Google 9Pro mérete nagyon vonz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest