- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMiklos86
csendes tag
Ez lényeges pont. Big picture, környezeti szempontból még mindig óriási ez az Apple-től. Mert tény, hogy mindenki felhördül, hogy nem hozzák ki a legfrissebb funkciókat a régebbi telefonokra, de olyan szintű pusztulás pár év alatt, mint a középkategóriás kínai telefonoknál, nincs. Aztán lehet mondani, hogy vesz az ember 2 évre €€-ért telefont, az hat évre €€€€€€, de ha 6 évre veszel €€€€€€-ért telefont, a világ még mindig jobban járt
-
MMiklos86
csendes tag
válasz
autotaxmo #201 üzenetére
Félreértések elkerülése végett azért emeltem ki az AI-t, mert maga az Apple mondja, hogy az a main feature, nekem nem az.
Szerintem sok felhasználó meglátja a színes-szagos AI-generált emojikat meg Image Playgroundot aztán hű de kell. Játszik vele fél órát, megunja, aztán használja a telefont tovább, mint máskor. Nem ért annyira az AI-hoz, hogy tényleges, gondolkodást helyettesítő munkára tudja fogni.
-
MMiklos86
csendes tag
válasz
autotaxmo #172 üzenetére
Itt a lényeg. Kicsit olyan ez, mintha a Mercedes main feature-ként azzal reklámozna egy autót, hogy 1000 lóerős - megjelenéskor csak 150, de majd egy szoftverfrissítéssel 1000 lesz. Nem tudni mikor. Az árát azért fizesd ki egyben, előre.
Nyilván 150 lóerővel is lehet használni az autót, de ha épp a gyártó jelöli meg main selling point-nak az 1000 lóerőt, akkor az igenis szükségszerű része kell, hogy legyen a terméknek, hogy azt hiánytalannak tekinthessük.
Ráadásul egy telefonnak a használati ideje is rövidebb, mint egy autónak - szoftverfrissítések, akkumulátor, támogatás - vajon hány évet kell a kevesebb feature-rel ellátott, tehát csökkent értékű telefonnal lehúzni a véges használati időből? Felét? Harmadát? Ennek az értékét nem téríti meg senki.
-
MMiklos86
csendes tag
Érdekes lenne egy összehasonlító teszt a tényleg felsőkategóriás és méretben is hasonló Android készülékekkel. Google Pixel 9 Pro, Samsung S24+, Sony Xperia 1 VI... kínaiból is tényleg a legjobbakkal, nem a feleannyiba kerülő modellekkel. Persze nehéz lehet ezt összehozni.
Gondolkodtam rajta, hogy idén iOS-re váltok 13 év Android után. Próbálgattam is iStyle-nál a 15 Pro Max-ot (akkor még nem volt 16). Hát, biztos a bemutató telefon volt cinkes, mert egyáltalán nem éreztem az a wow érzést, döccenésmentességet, fluiditást, amit az iOS előnyeként szokás emlegetni. A saját másfél éves, 16GB ram-mal felszerelt, viszont újonnan is egy Pro iPhone árának felébe kerülő Oneplus 11-em ugyanolyan érzést nyújtott, csak a kijelzője volt látványosan rosszabb (sötétebb). Tény, hogy az Oxygen OS egy elég "tiszta" rendszer, mikor Samsungról váltottam rá, bizony ahhoz képest sokkal gördülékenyebbnek tűnt.
Szóval egyelőre várok, hátha a 17 az új 2nm chippel kevésbé megúszós lesz és valóban előrelépést jelent. Mert kezd elegem lenni a tepsikből, a mostani iPhone 16Pro és Google 9Pro mérete nagyon vonz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- Autós topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xbox Series X|S
- Milyen program, ami...?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Gombászkönyvek egyben
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest