- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pirostank
csendes tag
Köszi szepen, akkor varok a garidö vegeig, de meg nem tudom mi az a Nearby Agent, vagy service, mindegy. Ezt tudod esetleg, mi , es mennyire karos, ugyertem spy vagy nem az. Fura, hogy nem lehet eltüntetni. meg a mobilkövetest sem. Ha elhagyom a telot es nem erdekel, miert akar ennyire "segiteni" a google? Üdv
-
cadeyrn
aktív tag
Netsecurity ,free web rulez :P Google sux de facebook meg twitter az igen? :C
Ej, ej.
Először is: apró lépésekben.A fent említettek közül egyik sem indult annak, ami ma. Ami nekem személy szerint leginkább assza a csőröm, az a Google: szépen, lassan, mosolyogva, "don't be evil" szívnak be egyre több adatot.
Kinek tűnt fel, hogy, hogy pl. a Play Store frissítésenként követel egyre több jogot? Milyen alapon akarja a Hangouts az SMS-eimet kezelni? Ésatöbbi.
A Google egy zseniális kereső volt, amit ma már bőven megkérdőjelezek, legfőképpen azután, hogy a keresőtalálatok is személyre szabottak.A Facebook app régen nincs fent a telefonomon, de tény, ennek ellenére használom, mégpedig arra, amire eredetileg tervezték: barátokkal való kapcsolattartásra. Szar, személy, szar alaknak tartom őket, amiért a timeline-nal végeznek kísérleteket, de nem tudom kikerülni, akárhogy is próbálom.
Ha szeretnék bármilyen üzenetet az ismerőseimnek eljuttatni, akkor muszáj igénybe vennem, mert készíthetek én bármilyen csatornát a saját oldalamra, adhatok bármilyen feedet, egyszerűen vagy lusták, vagy nem tudják használni. Főleg pl. mióta nincs RSS gomb a Firefoxban sem.A Twitter viszont egy másik téma. Tény, ott is lopnának adatot, csak nem nagyon van mit, mivel nincs like, nincs való életbeli kapcsolati háló, sőt, a Twitter a fentiek közül az egyetlen, ami nem követel valós személyazonosságot. De ők pl. nem akarják konstans hallgatni a mikrofonod, mit az arckönyv, hogy majd halljuk melyik TV műsort nézed, és akkor ajánlunk neked megfelelő dolgokat.
A Google a telefonom minden szintjét akarja birtokba venni, a telepítésektől kezdve a helyzetem önkéntelen trackeléséig ( 4.4 vs akkor is trackelünk, ha kikapcsoltál mindent ugye megvan? ) és egy jobban zavar, mint egy wannabe sub-internet vagy egy szépre öltözetett 4chan.
-
törölt tag
-
Apollyon
Korrektor
Bezony, útlevélnél leveszik a jobb és balkéz mutatóujját is (vagy hüvelykujj? passz). USA-ba pl már csak ilyen útlevéllel lehet menni.
Más: volt a napokban az indexen, hogy a
kormányNAV betiltatja az internetszolgáltatók által a külföldi szerencsejátékos oldalak elérését: [link] Még az index is úgy fogalmaz mint "illegális tevékenység", tehát ezt a cikket tessék úgy kezelni hogy minden bizonnyal fizetett cikk.A sok egyéb gondolatom mellett a következő ugrott be erről a lépésről: [link]
-
jozso1989
őstag
-
-
Penge_4
veterán
"Gyengebb minoseg. Nekem nincs szuksegem felhoben levo dokumentum kezelesre."
Gmail, Maps, Android, stb. Nem csak a Drive-ról van szó.
"Ezert nekem megeri szervert uzemeltetni. Egyreszt hobbi masreszt paranoia."
Harmadrészt szakbarbarizmus IT-s jövedelemmel vegyítve. Konkrétan arra céloztam, hogy a titkosítva tárolt levelezés (vagy bármilyen internetes tevékenység) soha nem lesz mainstream, mert nem fogod tudni megmagyarázni az átlagembernek, hogy miért is jó neki.
És mivel nem lesz mainstream, ezért
1. Mindig meg fogják kérni az árát (illetve olcsó szerverekkel szívni fogsz).
2. Mindig körülményesebb lesz next-next-finish-nél és nem utolsó sorban utánajárást is igényel."A sajat mailszerveren azt es ugy allitok be amit akarok akkora a tarhelyem amekkorara nekem szuksegem van. Olyan nevet valasztok a @ ele amit akarok. Tarolhatom titkositva a leveleimet."
A mai több gigás postafiókok korában nincs igazán létjogosultsága a dolognak. A @ előtti névre meg van egy csomó szolgáltató, pl. anonymail.
"Meg ha PGP-vel nem is tudok veluk levelezni akkor sem megy at a guglin."
Nagyot néznél, ha megtudnád, hogy hány KKV-nak vannak Gmail vagy valamilyen más hasonló e-mail címei vagy használ Google Apps-t. Illetve céges hálónál is van, hogy nem proxy mögött van, olyat is láttam már, hogy Google DNS-ei voltak beállítva az ISP helyett.
(#29) radi8tor1: "Ha a másik fél Google-os, az persze nem ideális, de még mindig jobb, mintha mindketten azok lennénk."
Mivel? Hogy innentől csak a levelezése 90%-ával fognak tudni adandó alkalommal valamilyen formában visszaélni/felhasználni ellene, a maradék 10% (amit ha nem terrorszervezetekkel, akkor paranoid geekekkel folytat) rejtve marad?
Ez olyan, mint mikor jönnek azzal, hogy "Én, a tudatos felhasználó letitkosítom a Facebookomat." aztán elég csak a leggyengébb láncszeme(ke)t megtalálni az ismerősi hálóban, aki(ke)n keresztül majd leinfózzuk az illetőt. És ez még egyelőre csak a felhasználói szint. Képzeljük el mi mindenhez férhetnek hozzá emelt jogosultsági szinten, ahol mindenhez hozzáférnek. Még a "papíron" törölt (archív) anyagokhoz is.
-
Cheesy
őstag
Ha és amennyiben pl. PGP titkosító kulcsot használsz.
Én itt arra gondoltam, hogy egy Mailoo esetében a szerveren tárolt emailekhez nem fér hozzá senki a tulajdonoson kívül jóesetben... Illetve ennél a példánál maradva Mailoo user és Openmailbox user közti levelezést megint nem látja senki. Gondolom azért is, mert az itt résztvevő userek létszáma annyira elhanyagolható, hogy nem éri meg erőforrást ráállítani, hogy "lehallgassák". De időszakos megfigyelést meg végezhetnek az ISP-nél bizonyos fekete dobozzal, ami meg a ki-be menő adatforgalmat naplózza.
Bár ha titkosítva mennek ki a levelek, akkor nem sokat ér.
De pl. én még nem is használtam titkosító kulcsot... sajnos nem is levelezek olyannal, aki tudná, hogy ez mi fán terem, pedig munkafájlokat is szoktunk emailen keresztül cserélni. -
Cheesy
őstag
Igazad van, de ha nem (az általad említett tulajdonsággal bíró email szervert használó) vállalati címre küldjük -bárhonnan- a levelet, akkor az a fogadó félnél már "nyílt titokká" válik.
A biztonságos út csak két megfelelően titkosított út és szerver(ek) esetén működik, ami eset valljuk be manapság nem jellemző az ingyenes mail hostok esetében...
Az emberek hozzászoktak, hogy ingyen van az e-mail szolgáltatás. De soha semmi sincs ingyensztikac
Valóban, rosszul fogalmaztam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Gitáros topic
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged