- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
Aktív témák
-
Grafman
aktív tag
Van egy korábbi hozzászólásom is a Topic-ban, ott részleteztem a dolgot. A MIP váltás szembetűnősége lehet hogy erősebb mint Aniso-val, de lehet hogy csak azért mert egyidejüleg csak a ''közelebb'' lévő textúrákon van itt erős szűrés, maga a szűrési metódus (ahol van) szerintem hatásosabb. De ha ''közepes'' (ez relatív de érzsd jól) távolságból nézel szemből mondjuk egy hosszabb-szélesebb felületet, mondjuk egy téglafalat amin valami falfirka van, akkor élesebbnek látod a kontúrvonalait, kevésbé elmosott, jobban kivehető.
Ha közelről bámulok egy textúrát, jól látom, hogy az Aniso szűri (vagy inkább tompítja) ezerrel, ezért ott jobb a helyzet.
De ha jól emlékszem, ez egy ráadásul Nvidia egyféle duma volt annó: ''az Anisotropic filtering Trilinear közeli minőséget ad, kevesebb teljesítmény veszteséggel.''
FX5200 volt a teszalany 52.16 WHQL Forceware-el.
A PS2.0 és az 8xAniso kapcsán pedig borzalmas már-már horrorisztikus tapasztalataim vannak olyan játékokban mint pl a Halo. -
Grafman
aktív tag
Akkor én most gyökér szinten: aki nem hiszi el, hogy az Aniso randább mint a Trilinear akkor annak csinálok szkrínshátot oszt elkűdöm neki mail-ben, jú lessz?
:DDD -
Grafman
aktív tag
És akkor ki fog hozzászólni az Anisotropic filtering kapcsán:)?
-
Grafman
aktív tag
Lenne egy észrevételem az Aniso vs Trilinear filtering kapcsán (ha még nem volt ilyen akkor most majd lessz:) ).
A Conrol.Pa. Application beállításával és Trilinar-al élesseb a képen látható felületek egésze a texturák kevésbé torzítottak, közelröl nézve viszont pixelesebbek, és éppen ezért mivel a pixeleggyüttesek képe a grafikusok álltal eredetileg tervezetthez közelebb marad, így a távolabbról nézett nagyobb összeüggőségű textúrák tisztábbak, jobban kivehetőbbek maradnak.
Ezt a Max Payne 2-vel is tesztelheti mindenki.
A Max 8x Aniso viszont jelentősen belekutyúl pl a pixelek közti színátmenetekbe, és van egy falyta ''grain'' vagy ''homokszemcsésedés'' utóhatása is, amivel a szűrő mintájába foglalt maszk alatt valamiféle hiba, vagy optimalizálatlanság miatt néhol (amennyire tudom csak azoknál a texturáknál ahol pl a játék programozói meghagyták a szűrés felülbírálásának lehetőségét, mert ez nem mindíg működhet a kép egészén) alig észrevehetően vagy pl. a Halo Cartographer (asszem ez a neve:U) pályályának talaján is elég zavaróan a pixelek a minta bizonyos pontjain lévő részét a sötét tónus felé tolja el, olyannyira, hogy a végén már csak egy nagy kását látunk a textúrák helyett. És úgy nagy álltalánosságban is némileg fakóbb lessz a kép emiatt, látszólag veszítenének a színek az élességügből.
Mindez persze az FX-kártyákkal és a PS 2.0-val ill a legujjabb driverekkel történő dolgokra értve, és tapasztalva..
Upsz, nem akartam ilyen hosszúra... Na mindeggy, szal én ezt vettem észre...
Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest