- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nem nyílnak a Foldok?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Korábban írtam egy olyan problémával, hogy UPC-s nettel egy áramszünetet követően nem voltak hajlandóak működni az androidos telefonok Google cuccai, illetve a Dropbox szinkronizáció, plusz időszakosan néhány oldalt gépen sem hozott be, vagy csak nagyon lassan. A probléma elsősorban például a Play szolgáltatások működésképtelenségénél jelentkezett. Megoldódott a dolog, UPC oldali a hiba. Az ügyintéző szerint IPv6-tal nem teljesen okésak a Google alkalmazások, találkozott már elvétve ezzel a problémával.Megoldás: felhívod őket, gyári visszaállítást csinál (nekünk ugyanez nem működött valamiért), 10 perc múlva jó megint. Gondoltam, megosztom, hátha valaki más is belefutna.
-
mrgergoke
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #25969 üzenetére
Köszönöm a tippeket! Arra jutottunk, hogy kicseréltetjük a UPC-s routert, mert sehogyan sem akar működni. Ráadásul még a wi-free hülyeségükkel is szívatják az embert.
-
mrgergoke
aktív tag
válasz
tordaitibi #25974 üzenetére
Nekem pont fordítva vannak a problémáim, a szolgáltatóval jó. A UPC-s router lesz a sz@r valószínűleg. Ki gondolta volna.
-
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Múlt pénteken volt egy áramszünet a házban pár órán át, és amikor visszajött az áram, onnantól kezdve 3 kínai Android 5.1 és 6.0 alapú telefonom megszűnt normálisan működni wifin. A negyedik ugyanúgy teszi a dolgát, mint eddig.
A probléma az, hogy nem működik már a Dropbox automatikus szinkronizáció (folyton csak vár a hálózatra), illetve a Google Play nem hajlandó működni. Vagy be sem tölt az egész app, merthogy szerinte timeout error, vagy 927-es hibát ír ki, vagy kiírja, hogy nem tudok letölteni, mert be kell jelentkeznem a Google fiókomba (de hát az app el sem indul anélkül, hogy bejelentkeznék, nem mellesleg kettővel is be vagyok), vagy ha eljutok odáig, hogy egy appnál elfogadom a hozzáféréseit, akkor tölt egy kicsit, majd kiírja, hogy nem válaszol az Áruház. Mindezt azóta, hogy áramszünet volt, és mondom, egy másik, ugyanúgy kínai telefon tökéletesen működik ugyanazokon az itteni wifi hálókon, amiken a többi nem.
Ami még érdekes, hogy 3G/4G mobilneten rögtön megjavul minden. Dropboxot nyilván nem próbáltam, de egy-két Play letöltés erejéig kíváncsi voltam, és ugyanolyan jól működik mobilnettel minden, mintha nem is lenne hiba. Kipróbáltam azt is az egyik telefonnal, hogy mi van, ha egy táblagéppel csinálok neki megosztott mobilnetes wifi hálózatot, hátha wifihez köthető a dolog. Nem az, tökéletesen működik minden.
Van itthon egy UPC modem-router egy 2.4-es hálóval, amit bátyám használ (neki továbbra is minden oké egy Sony M2 Aqua-val), meg nekem van egy Xiaomi router 2.4 és 5GHz-cel is, ezt csak én használom. Amelyik telefon szórakozik, az mindháromnál szórakozik, kivéve a táblagép által osztott wifinél.Amit próbáltam:
- UPC-s router reset
- Xiaomi router reset
- Telefonban Play-szolgáltatások clear cache, clear all data
- Telefon factory restoreVan bármi tippetek, hogy ez mi a tosz?
-
mrgergoke
aktív tag
válasz
#18193920 #22962 üzenetére
Nem, kivételesen nem mókolós megoldás érdekelt, mert az illető 60+, és mivel lövésem sincs róla, hogy Androidnál létezik-e ilyesmi, jobb híján itt kérdeztem meg
Természetesen a szolgáltatós verzió jöhet csak szóba. A kérdés már csak az, hogy mennyi pénzt ér egy ilyen, és bármelyik szolgáltatói üzletben megcsinálják-e? -
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Android-os készülék függetlenítése érdekelne. Szoktak-e ilyesmit csinálni manapság, nem szoktak, miben kerül, stb. Egy Padfone 2-ről lenne szó, asszem T-mobile függő.
-
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Az a gondom, hogy nem tudok ékezetes névjegyeket menteni az új telefonomba. Illetve részben igen, és ezért furcsa, nem konkrét a probléma.
A korábbi ékezetes névjegyeket megjeleníti rendesen, semmi baj velük, viszont ahogy beírnám mondjuk, hogy Kovács János +36 vagy 06xx ... Kiírja, hogy ,,sim contacts name error - a névjegyek módosításait nem sikerült elmenteni". Ha viszont annyit írok csak be, hogy Áron +36xx ..., akkor elmenti. Azt is elfogadta, hogy Gürté - és egy rendes telszám, tehát a többékezetes szavak is kilőve. Kétszavas neveket is elfogad, de csak ékezet nélkül. Miután elfogadta, kitöröltem a szóközt és egyben volt a név, plusz beírtam egy ékezetet és nem fogadta el. Összevissza van az egész, nincs egy konkrét probléma. Találkoztatok már ilyennel? Van valami javaslatotok?
Köszi a válaszokat!Üdv,
mrgergoke
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- TV antenna és jelerősítés
- Dell notebook topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Egy óra, két rendszer
- Hardcore café
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Apple iPad 10 10th 2022 12 hónap garanciával
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Motorola Razr 50 256GB 12 hónap garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest