- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Galaxy S26 Ultra
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
quailstorm #1625 üzenetére
Most megnéztem egy ubifs system-et egy gubot gt72 flesselhető változatból hex editorral, ez úgy kezdődik, hogy #UBI
Ez lehet egy támpont, mivel akkor vélhetően a data is az lesz. -
válasz
quailstorm #1625 üzenetére
A scatter-t elnézve az nem extX.
vagy ubifs, vagy yaffs.
A data-nak a scatter-ben csak a kezdőcíme van megadva, a hosszát adb-n keresztül lehetne lekérni... csak az meg nincs, ha jól értettemSzerintem ilyen mentést ti se szoktatok csinálni.
Én szoktam. De a régi fajta scatter a data hosszát nem tartalmazza, ezért a /proc/dumchar_info szokott segíteni, méginkább a /proc/partitions, ami viszont a valós méretet adja meg.
Sőt, már szedtem szét 2GB-os egybefüggő img-t is, scatter nélkül (ext fájlrendszer volt, az jól érthető, ez segített). Viszont a data-t ott sem mentették.
Ha a data hossza nem ismert, nincs ebr, nincs pmt, akkor érdemes lehet egy olyan hosszt választani, ami mondjuk úgy, logikus: a specifikációban meghatározott "ROM"-méretre hagyatkozni, és kivonni a meglévő mentés méretéből. Persze ez sem korrekt, mert pl. a 4GB sem 4GB, hanem telefononként eltérő 3,76; 3,87; 3,59 stb...
Ha még mentenéd is egy adott mérettel, akkor is fontos, hogy hogyan csatolod a mentett raw img-t. ubifs, vagy yaffs?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Realme 14 Pro Plus 512/12GB Gray
- Új Doogee Note 59 Pro Plus 512/12GB Black 2év garancia!
- IPHONE 17 PRO NARANCS 256GB, 3 év garanciával, bontott,aktiválatlan, űzletből, beszámitás lehetséges
- iPhone 15 256GB Black eladó
- Karcmentes Független Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium 96% ! 3Hó Jótállás
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- 10magos! Fémvázas! HP EliteBook 860 G9 i7-1255U 16GB 512GB 16" FHD+
- DeepCool CC560 Black V2 garis+ ajándék hozzá Deepcool Mystique 240 vihütő
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB SHARKOON RGB Slider ADATA 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest