- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem őserejétől lesz hangos az Exynos 2500
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung topic
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Balu02 #77644 üzenetére
Használhatatlan vacak, akkor tényleg inkább egy használt minőségi cucc a vateráról, ha ennyi a kereted rá.
Annó figyelmeztettelek rá, hogy a Haipai kerülős... LINK és LINK
A "röhej" az, hogy gyakorlatilag Te is átmentél azokon a fázisokon a Haipai-jal, mint én...
1, örülünk Vincent?
2, ej, ez azért lehetne jobb...
3, mi ez a sz@r?
4, OKÉ emberek, mindenki kerülje ezt a sz@rt.Viszont az Amoi-t nem bántam meg azóta sem! Kicsivel több mint egy éve írtam, hogy ki tudja, meddig lesz a "partnerem" a kis N828? (Azért írom a kicsi-t, mert a többség 5" és felette gondolkozik, én a 4,7"-es Haipai után direkt a kisebb kijelzős Amoi-t vettem.)
Erre most vagy két hete nem kirakták hozzá a gyári frissítésű 4.4-es Kit-Kat-et? No mivel a vassal nem volt eddig bajom, erre most szoftveresen is uptodate-s lett... Minek cserélném le? (Asszem van végre egy olyan droid-os telóm, ami 2 évet is kihúz nálam.)
(#77689) Laza...: Ámen!
-
válasz
szobipeti199 #77307 üzenetére
Igaz kicsit megkésve: MortPlayer... Már WP-on is ezt használtam, ezért is örültem meg annó, amikor láttam, hogy droid-ra is van. Pöpec kis progi! (Van hozzá telepíthető widget is, szóval nem kell "nyitva hagyni" sem.)
-
Mai nappal az Amoi N828-ra is kikerült a 4.4! Felpattintottam, eddig szuper. (Root és Play! nincs rajta, ezeket rá kellene varázsolni.)
Viszont ami kérdésem volna: hol tudom leellenőrizni, hogy "valódi" 4.4? Értitek: a Telefonról rész mindent elbír... Annó amikor jöttek az első mókolt 4.4-ek a MT6589-es szériára, akkor egy angol nyelvű oldalon írták, hogy a droid API level számából lehet kiszúrni, hogy mi újság. (Ha jól rémlik, akkor a 4.4-eshez API Level 19-et írtak.) Ezt hol tudom lecsekkolni?
-
Kíváncsi lettem már erre a "fel-boot-olos" dologra: az Amoi N828-am kb. 50 sec alatt tölti be a 4.2.2-öt használatra készen. (Mondjuk ebben benne van pár widget is, igazából azokra kellett várnom.)
szerk: fastboot-tal ua. az eredmény...
-
Nem tudom, volt-e már? LINK
Ami minket droidosokat érint:
az új verzió az iOS mellett a Google Play Store-ban is elérhető lesz.Tehát lesz végre hivatalos iGo nekünk is. Mondjuk ez is szimpi, csodálkoztam is, hogy miért nincs ilyesmi:
Korábban az NNG felületét egyenként kellett a különféle kijelzőkhöz szabni, az iGO primo nextgen új megjelenítő motorja automatikusan alkalmazkodik a kijelzők paramétereihez, ... Az új megjelenítőmotor 120 és 480 dpi között automatikusan skálázódik. -
válasz
Ed3r_X_ #75709 üzenetére
Igaz, 2 napja írtad, de ezen jót mosolyogtam: Hosszabb távra tervezek.
(#75730) klogw
Egyébként mennyi az élettartama egy kínai telónak?
Meddig bírja, ha nem történik vele baleset? Képesek 2-3 évet megbízhatóan működni?
Van valakinek hosszú távú tapasztalata?Ezzel az a baj, hogy szerintem 1, max 1,5 év után eddig még mindenki lecserélte a kínai telóját... (Én most tartok az Amoi-mal 1 év 2 hónapnál. (Hozzáteszem, hogy már én is "hesszölöm" az újabb ketyeréket, sőt ez a Dogee 800-as szimpi is nekem. Mondjuk az Amoi-val csak annyi a bajom, hogy nem látom a mozgolódást Kit Kat fronton. Még főzött verzióban sem.)
-
válasz
virkir #75247 üzenetére
Nálunk a nővérem, meg az unokahúgom ilyen: ész nélkül berombolnak a Telenor-hoz, hogy mutassanak okostelókat... Aztán megveszik, ami belefér a büdzsébe, + tetszik is nekik. Aztán 2 nappal később csörög a telefonom, hogy sz@r az új teló, nem lehet rá, csak 2-3 játékot telepíteni és különben is f@s.
Aztán elkérem a telefon pontos típusát, rákeresek és mit ad a Jehova? Pl. itt a Mobilarénán is volt teszt erről az legutolsó Huawei telefonról: drágán-f@s. Illetve egész pontosan egy zsákf@s.
Meg is dicsértem őket. (Köszönjük Emese?
)
-
-
-
válasz
Mercutio_ #70771 üzenetére
4 magos telók energia gazdálkodás szempontjából is jobbak,
Ezt tanúsítom én is! Egy 6577-es Haipai-ról nyergeltem a mostani Amoi N828-ra (MT6589) : "smoothabb" és energiatakarékosabb is lett a teló... Az megint más kérdés, hogy játszani max. az Angry Birds-szel szoktam, de mostanság már azt sem.
De mondok mást: kb. 1 hónapja cseréltem le a HTPC-ben használt AMD Brazos (2 mag) konfigomat egy AMD Kabini-re (4 mag): ott is érezhetően gyorsabb lett a masina és pár W-tal még kevesebbet is eszik.
-
válasz
CoolBoy323 #70318 üzenetére
Akkor én egész jó vagyok a pont ma 1 éves Amoi N828-mal...
-
válasz
svgyula #69915 üzenetére
Ja és azok akik nem tudnak fingani sem anélkül, hogy legalább három üzenőfalon meg 5 leveleező rendszeren lennének on-line mert "fontos" emberek
(hiszen a disznóvágást is meg kell beszélni valahol, meg a láb gomáról is kell vitatkozni
)
Pedig pont az ilyen típusú felhasználóknak kell a multitasking és az 1, illetve inkább 2GB ram... Ők nem akarják "elveszteni" az éppen lefuttatott Google keresésük eredményét, miközben 2 levelet félig megfogalmaztak és éppen a Facebook-ok postolnak 4-5db fényképet a hétvégi bulizásról... Ennyi...
A röhej: én pontosan úgy vagyok ezzel, ahogy Te is. Nálam is futni csak az fut, amit használok is, a többit kegyetlenül kilövöm. Az megint más kérdés, hogy én nem vagyok "poweruser", a telefon az esetek 90%-ban telefonra és sms-re van használva. Net is csak wifi-n van rajta és leginkább a leveleimet szoktam lekérni... (Odahaza és melóban is gép előtt ülök, így minden mást meg tudok oldani így is, nem szükséges a telefont "buzerálni".)
-
válasz
maj-viktor #68904 üzenetére
4,5"-on esetleg kukkold meg az Amoi N828-at is. Nálam már 1 éve "darál" a teló, amiket írtál korábban, mind müxik.
A telefon topicjába beírt az egyik tulaj, hogy annyira bejött náluk a családban, hogy már a 3-ikat rendelte... Huh, mondom ez azért kemény.
-
EZT néztétek?
-
CSAK A SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
Ugyan közben már Upo kolléga eléggé bő magyarázattal reagált erre a dologra, annyit azért hozzátennék, hogy ezek a kütyők szabvány USB-s csatoló felületen csatlakoznak (töltésnél is), hisz PC-re mindegyiket rá kell tudni dugni. Namost az USB szabány(ok) keresztül-kasul le vannak szabályozva, kötve hiszem, hogy ha cserélgetjük is ezeket az USB töltőfejeket, akkor sem lehet semmi baja... Olyan küttyenőt meg biztosan nem is vennék, aminek ilyen "saját" megoldású a csatlakozója-töltője... (Amikor a tablet-et kerestem, ott is szempont volt ez. Ezért is lepődtem az Aionol Fire tableten, mert az ilyen "hibrid": USB-n is és ilyen saját töltős csatis megoldása is)
-
-
válasz
katt777 #66700 üzenetére
Hát lehet nem ártott volna másik topicba feldobni. Most már mindegy...
- root-olt készülékre tudsz tenni olyan app-ot, ami olyan mint a tűzfal... Be tudod állítani, hogy melyik program kapcsolódhat wifi-n, 3g-n, vagy esetleg sehogy...
- billentyűzet passz...
- Akkumulátor: az aksit NEM kell formázni, nyugodtan csatlakoztasd a PC-hez
- Office eltávolítása: az attól függ... Ha system app-ként van felrakva, akkor csak root-olás és a /system/app mappából való kitörléssel. Ha nem system app, akkor a BEÁLLÍTÁSOK/ALKALMAZÁSOK menüpontból az ELTÁVOLÍTÁSSAL
- Google Search: valóban luncher csere lesz belőle... (Ajánlom a KitKat launcher-t... Úgy néz ki tőle a teló, mintha 4.4 lenne rajta.) -
-
válasz
ctibor #65862 üzenetére
A magyarul tudást leszámítva, ajánlanám az Amoi N828-at. Tavaly áprilisban vettem, szikra hiba nem jött elő.
(A magyarosítást megcsináltam hungobongo leírása alapján. Nem tört bele az agyam.)
- 4,5"
- jó minőségű (szerintem)
- magyarul tudó (rárakható!)
- méret (a 130 az inkább 132, a 68mm meg inkább 65... A 10 mm vastagság stimmel.)
- dual sim -
-
-
válasz
Graphics #65659 üzenetére
Van egy csomó alkalmazás, amivel lehet profilozni a telefont, érdemes használni. pl éjjel repülő üzemmódba teszi, reggel visszakapcsol és szinkronizál,
Ilyenre ott a Timeriffic, de embörök! Ezeknél a MediaTek-es telóknál ott az időzített ki-be kapcsolás... Ráadásul kikapcsolt állapotban is tud ébreszteni... Használjuk, amit ad a technika.
(Nekem ugyan nincs egész nap bekapcsolva a wifi, a 3G meg egyáltalán nincs /szinte egész nap a PC ülök, csak nem odahaza, hanem a melóban, így megkapom a leveleket/, és ad hoc nyomkodással, telefonálással, 1-2 sms és 2-3 naponta töltöm az Amoi N828-at... Viszont éjszakára kegyetlenül kikapcsoltatom a droid-dal.)
-
Azóta már van más is...
Ami a nagyobb baj:
Currently, a decent amount is functional, including the device’s primary SIM, audio, sensors, WiFi, and application support. However, it’s not quite daily driver capable for most, as the camera, second SIM, hardware video decoding, GPS, GPU acceleration, and a few other items are still broken.
-
válasz
fotosjani #63346 üzenetére
Hát ilyen szinten nem fogok belemászni a dologba, de a kolléga korábban pont ezt sérelmezte, hogy a VGA részt nem emeltem ki, így nem hiszem, hogy korrekt lenne külön kezelni a dolgot. A SOC része a videókártya is, akkor együtt kell nézni. Én a videó elejét néztem, és ott biza látványos volt a különbség.
A magam részéről még most sem érzek ingerenciát a 6589 cseréjére. Mondjuk már korábban is megírtam itt a PH-n, hogy ha tényleg nem lesz 4.3-4.4 a 6589-re, na talán azzal rá tudnak "kényszeríteni" a cserére... Addig azonban a 8 mag szerintem epenis-nek jó. Erre viszont sem pénzem, sem kedvem nincs. Peace.
-
válasz
Baritone #63317 üzenetére
Pedig többen is leírták. A lényeg: jelenleg a 8 maggal nem sokat érsz. Lehet, hogy később (ki tudja mennyivel később) lesznek olyan programok (jellemzően játékok) amik ki fogják tudni használni.
Az 1GB vs 2GB ram témában viszont egyértelmű, hogy a 2GB a nyerő. Több programot hagyhatsz a háttérben (multitasking), amik tovább futnak. Azt azért muszáj vagyok leírni, hogy nekem "csak" 1GB ram van a telóban, de eddig ilyen "lassú" multitaskingba nem futottam bele. Ilyenkor mindig azt tudom mondani, hogy az Android-nak erőszakos a memória kezelése. Ami nem kell, vagy legalábbis úgy ítéli meg, hogy nem kell a user-nek, azt kegyetlenül bezárja.
-
válasz
svgyula #63292 üzenetére
Az bajom a gondolatmeneteddel, hogy megint egy X évvel ezelőtti architektúrájú számítógép processzort hasonlítasz Te is, egy mostani, jóval modernebb architektúrájúhoz! Emberek! Ezen a "paicon" szinte naponta találnak ki valami újat, jelen esetben a proci gyártásánál a csíkszélességet csökkentgetik. Persze hogy egy 10 éves P4-es procogó "zabált" X Wattot, egy mostani két magos (!) gép meg X/3 Wattot...
Ezeknél a telefonok SOC-oknál nem történt (külső szemlélő számára látható) fejlesztés, ezért is írtam, hogy több a 8 magosnak a fogyasztása. Azt nyilván nem gondoltam én sem, hogy 2x akkora! Itt közbe szól az energiatakarékos funkciója ezeknek a küttyenőknek.
Viszont a fotosjani által linkelt multiméteres összehasonlítás alapján (itt jegyzem meg én is, hogy azért illett volna ugyanolyan típust használni, már csak a korrektség miatt) szerintem inkább 20-25% a különbség köztük. (A 6589 olyan 0,3-0,33A között ugrált, a 6592 meg 0,37-0,4A között, namost ez majdnem 1/3-dal hosszabb ám!)
-
-
válasz
mong08 #63287 üzenetére
Egy hsz-sal olvassál már vissza légyszi!
A VGA modult valóban nem írtam oda, de azt gondolom Te sem hiszed el, hogy akkora szórás lehet a fogyasztásukban... (Mármint a PowerVR-nek és a Mali-nak.) Itt ugyebár eléggé meg van kötve a fejlesztők keze, nem úgy mint egy asztali PC-nél, hogy vegyen a paraszt 400W-os táp helyett 500W-osat...
A leadott teljesítményről nem tudok nyilatkozni.
-
-
válasz
benceman00 #63283 üzenetére
Hát az a csokis videó ugyan jópofa volt, meg hogy papírforma szerint kevesebbet is fogyaszt, de... Volt már itt cikk a Logout-on és a való élet már más volt...
Idézem:
Akkumulátor. Mit írjak? Itt is az a baj, hogy a Huawei simán ment két napot, persze azt nem nyomkodtam ennyit, és 2900-at csinál AnTuTun. Szóval az akku 1 nap és nem több. Ezzel valaki vagy megbarátkozik vagy vesz valami nagyobbat, amibe belefér egy 4000 mAh-s.Sajnos az nem derült ki, hogy milyen Huawei telefont cserélt le... Mindenesetre nekem a 6589 simán elketyeg 2-3 napot, bár nem is lógok a 3g-n egész nap.
(#63284) mong08: újabb ácsi... Azért a Pentium-ot és a C2D / Quadcore-t összehasonlítani pedig igencsak hibás elképzelés... Nem ugyanaz a generáció, arhitektúra, stb. Nézz már rá a Wiki-n ezekre a MediaTek-es SOC-okra!!!
MT6589 Cortex-A7 (ARMv7) 28 nm 1.2 GHz quad-core
MT6582 Cortex-A7 (ARMv7) 28 nm 1.3 GHz quad-core
MT6592 Cortex-A7 (ARMv7) 28 nm HPM 1.7/2 GHz octa-coreSzerintem ezek belül (szinte) nem térnek el egymástól...
-
-
válasz
body007 #63268 üzenetére
Hát ha üzemidő a lényeg, akkor nem forszíroznám a cserét... Ugyan ezekkel a 8 magosakkal nekem nincs (még) tapasztalatom, de egyszerű logika...
- Ugye ezek a 6592-esek gyakorlatilag 6589 x 2, tehát ugyanolyan soc, csak 2x annyi mag van benne. Tehát hiába olyan energiatakarékosak ezek, attól még többet eszik...
- 4,5" helyett 5,5", tehát a kijelző nagyobb
- 250mAH-val nagyobb akksi...Rakd össze a részleteket...
-
válasz
gipsztigris #62984 üzenetére
Az a baj, hogy sok választó meg megérteni nem akar megtanulni... Tudniilik faterom is egy ilyen aktivista (pártot direkt nem írok, ez nem az az oldal). Tegnap pont kint voltak aláírást gyűjteni és meséli este, hogy odament hozzájuk egy hölgy és elkezdte szajkózni a maga igazát. Hiába próbáltak neki érvelni, az Istenek nem akarta fogni, hogy nem úgy van ahogy hiszi. /Megj.: 3-an próbálták neki elmagyarázni, hogy mi újság, de nem vette a lapot./)
A Te esetedre: eléggé sokan vannak, akik leginkább pénzért csinálják ezt a műsort, így persze hogy lövésük sincs, mit is hadoválnak Neked... Na az ilyeneket tényleg ki kell kerülni.
-
-
válasz
jarlax #62431 üzenetére
Kicsit olvass már vissza! Nem az a lényeg, hogy ki mit csinál! Ez egy szabad ország, azt csinálsz amit akarsz. Addig a pontig, amíg nem kattan a bilincs a csuklódon.
Itt a lényeg az az, hogy nem ide a PH! lapcsaládra való ez a téma! Szerintem az ÁSZF tiltja is, így lehet egy kis ban-t szerezni...
-
válasz
CoolBoy323 #62415 üzenetére
hisz ha egy ellenőrzésre kerül a sor, és keresik a telefont, meg lehet mutatni, h itt és itt van...
Gondolom ezért kell "előre" leigazolni, hogy cégre veszed. Namost ha ilyen "ügyeskedéssel" csinálod, akkor (szvsz) ez csalás, és mint ilyen, bűncselekmény. Persze csak ha elkapnak... Viszont ha így nézem, akkor a "sima" sikkasztás is rendben van: akkor van baj, ha rajtakapnak...
ui: figyi, nem vagyok ügyvéd, de gondolom ismered a törvény ide vonatkozó örök érvényű passzusát: A törvény nem ismerete, nem mentesít a felelősség alól! Szóval örülünk, hogy leírsz ilyen módszereket, de szerintem is priviben kellene, mielőtt kapsz valamelyik admintól egy jókora ban-t.
-
-
-
-
válasz
cappa72 #61549 üzenetére
Vagy lehettek fekete kalapos hacker-ek is... (Igazából nem értem, hogy a fekete kalapos hacker és a cracker között mi a különbség? Nem látom.)
Wiki szerint:
craker
A cracker (magyar zsargonban: krekker) olyan, a számítástechnikához magas színvonalon értő személy, aki tudását elsősorban a saját céljaira használja fel, visszaél vele, és másokat károsít meg. Számítógépekre hatol be jogtalanul, adatokat szerez meg és használ fel elsősorban anyagi javakért, esetleg társai elismerésének reményében.fekete kalapos hacker
„Black-hat hacker”-nek (feketekalapos hackernek) nevezzük azokat a hackereket, akik tudásukkal visszaélve, jogosulatlanul számítógépbe illetve számítógép-hálózatokba törnek be haszonszerzés vagy károkozás céljából. -
-
A Samsung-gal az volt a bajom, hogy "előre" kifizetetett egy sor olyan szolgáltatást, amit 1, nem vettem végül igénybe, 2, nem tartottak be. (Pl. 1,5-2 évig kellett volna biztosítani az új droid-okat... Ezt letudták azzal, hogy az aktuális droidhoz kidobtak pár frissítést...
)
A 3 készülékkel úgy baj nem volt, tehát nem voltak rosszak, csak a használat közbeni teljesítményükkel volt bajom. (Egy Omnia, egy Galaxy Ace, végül Galaxy W. Ez utóbbi ha még két magos is lett volna, akkor lehet nem cseréltem volna, csak max. mostanában.)
-
válasz
Viktor0610 #61307 üzenetére
a gariztatást intézi -még, ha pénzért is.
?? Tehát ha a tőlük vett telefonnal valami gyík van, akkor még külön felárért visszaküldik Kínába? A postára én is el tudom vinni...
Egyre jobbak ezek az új üzleti modellek. Mondjuk nekem már a Samsung-gal is ilyen bajaim voltak, hogy a garanciafutár elviszi a telefont, sőt cserekészüléket is adnak. Namost nekem egyszer nem volt bajom a Samukkal annó. (Megjegyzem a kínai telóimmal sem.)
-
válasz
Sanyesz. #61255 üzenetére
Szerintem a Titanium valami mást is letörölhetett az app-on kívül, mert én rendszeresen leírtom azt a sok sz@rt, amit az alap rom tartalmaz és sosem volt ilyen problémám! (bootlop)
Felrakom az ES File Explorer-t, root jogot adok neki és a system/app mappából egyszerűen kitörlöm őket. (Vagy kényelmesebbeknek ott a CWM-es kínai szoft eltávolító.)
-
válasz
emiki6 #61240 üzenetére
Ha kellene rá a vaku is, akkor a cappa72 által említett A820 "testvérét" tudom javasolni: Amoi N828... Gyakorlatilag ua. csak vakuval. Nálam is 3/4 éve szolgál és nincs vele probléma. Van topicja is, bár nincs valami nagy élet. (Legutolsó stabil rom: 4.2.2-es. Ennél újabbat ezekre a MediaTek-es SOC-os telókra nem is fogsz találni.)
-
válasz
terrorbarany #60430 üzenetére
Az Odin az "igazi" Samsung készülékekhez való rom frissítő progi, ezeket (a jellemzően MediaTek-es SOC-kal szerelt klónokat és kevésbé klónokat) sosem fogja látni.
Ezekhez SPFlasftools kell.
szerk: lassú voltam...
Illetve nem lassú, csak volt egy telefonom...
-
-
Ugyan nem dual-sim, de mint érdekesség... Címlapról hír
Már az Amik is "kínai telefont" gyártanak. Hová süllyed még a színvonal!
-
Én már az 512MB-nál is írtam, hogy vastagon el lehet azzal lenni. Igaz, nem szoktam televerni a telefont mindenféle programmal (főleg nem játékokkal), és nincs 4-5-6 "asztal" a launcher-en (2 elegendő számomra) és nincs 30-40 widget sem kirakva. Mégsem vettem észre az állandó újratöltögetést...
A mostani Amoi már eleve 1GB-s és a free ram widget szerint most is van valami 530MB üresen. Persze ha elindítom a Böngészőt, akkor lejeb esik a szabad ram, de amikor már nincs rá szükségem, akkor kilövöm... A PC-n sem szoktam nyitva hagyni a Firefox-ot, ha tudom, hogy nem kell a továbbiakban (pedig 8GB ram van a masinában, szóval elférne!
)
-
A kérdésem az lenne, hogy van-e ezzel a márkával valakinek tapasztalata, megbízható-e?
Hát ha senki meg sem említette a topicban, akkor hiába kérdezel itt a hozzáértőktől, mert nem fognak tudni mondani semmit erre... Ezért is írta CineDog1 kolléga a keresőt. (Általánosságban szoktak az idejárók legalább egy futó kommentet írni, ha van valami új telefon náluk: kis élménybeszámoló, néhány észrevétel, ilyesmi. Aki komolyabban "tolja" nem átall a Logout-ra még cikket is összedobni.
)
Általánosságban viszont: szerintem a 4 mag a mai napig elegendő mindenre, sőt az 1GB ram is. Ha a kamera meg nem szempont, akkor nagyon nem tudsz befürödni.
szerk: a GPS-t nem írtad... Még az lehet problémás.
-
-
válasz
Depression #59455 üzenetére
Mármint a telefon SOC-ja a GPS használat közben túlmelegszik és kilövi a telefont?
-
-
-
-
válasz
CoolBoy323 #58614 üzenetére
Pedig szerintem nem lehet rossz kis telefon ez Motorola G... Itt a topicban max. a singlesim miatt lehet gáz...
Nincs supportja? A második linken: A Motorola elsők között tette elérhetővé a 4.4.2-es frissítést... Aztán majd a munkás jóemberek tovább főzik. Chinaphone-oknál már a 4.3-as droid is "állom" kategória, illetve nem, de ahhoz venni kellene egy 8 magosat, miközben én személy szerint meg vagyok elégedve a "csak" 4 magos Amoi N828-mal... Csakhát ugye kifújtunk a 4.2.2-vel...
szerk: off-ba raktam.
-
-
Nem fogunk összeveszni, gondolhatod! A MIUI elterjedtségét nem is vitatom, nagyon sok készülékre portolták is már (többek között az én Amoi N828-amra is meg van).
Nekem továbbra is az a bajom, hogy (szerintem) a Miui egy jól összerakott "launcher", ami az egész rendszert átszövi. Pont. Sajnos azonban a rendszer alapjait ők sem fogják javítani, az általad említett és linkelt changelog-ot megnéztem, és gyakorlatilag a saját felületük dolgait javítgatják. (Miui Zenelejátszó, Galéria, stb.) Persze hetente.
A LEWA-nál nem arról volt szó, hogy nem akarják a forráskódot közzétenni és közben meg gyanús, hogy mindenféle személyes adatot továbbít nekik a rendszer? Valami ilyesmi rémlik.
-
-
Samsung romnak van heti frissítése?
Nincs. Nem is írtam ilyesmit. Viszont azt gondolom Te is érzed, hogy az sem normális, ha egy szoftvert hetente kell frissíteni.
Nekem azzal van bajom, hogy a komplett alap droidból nem csinálják meg az új verziót. Azt a hajamra kenhetem, hogy a Miui-t hetente frissítik. Az alapja, amin fut, az ugyanolyan sz@r marad. Ha van benne biztonsági lyuk (és hidd el, hogy van), azt nem fogják a Miui-sok sem betömni.
Ja bocs az úgy van megcsinálva, hogy nem kell
, hogy a következő telefont vedd meg inkább.
Miért, ez a kínai telóknál nem így van?
Olvass vissza: azt hiszem Thrawn kolléga írta, hogy azért nem lesz 4.3, 4.4 az MT6589-es SOC-os telóinkra, mert a MT nem írta meg a drivereket hozzá... Az új nyolcmagos 6592-höz meg igen. Neszeneked fogd meg jól! Tehát ha kell a 4.3, vagy méginkább a Kit-Kat, akkor vegyél új telefont. Ugyanott vagyok ezzel is...
-
-
-
válasz
konigjanos #58010 üzenetére
Nem fogod tudni. Ha halovány, akkor az halovány is marad.
Amúgy a Gravitybox tényleg nagy találmány (program). Ez az egy, amiért nem vonyítok a CyanogenMod Mediatek-es hiánya végett.
-
válasz
Ropapa #57807 üzenetére
Nem tudom, hogy jelenleg érdemes-e "csak" a 8 mag miatt ilyet venni. Nálam lassan egy éve van a MT6589 és nem izzadt meg különösebben. (Hozzáteszem, nem játszom a telefonon Need for Speed-et, meg hasonlókat. Alap dolgok, filmek, net, zene, Angry Birds...) Namost az esetek 90%-ban a 3-ik, 4-ik mag be sincs kapcsolva. Pedig még Avast Free-t is használok, nehogymár a csúnya vírusok bejöjjenek!)
Én biztosan nem cserélem még egy darabig. Persze ha valaki most akar venni új telót, annak már lehet érdemes ilyesmiben gondolkodnia. De! Ha szimpi ez a Lenovo p780 és erre "indultál" be, akkor nyugodtan vedd meg! Nem tudom, hogy mire akarod használni konkrétan a telefont, de nem hiszem, hogy a 4 mag nem lesz rá elég.
-
válasz
gipsztigris #57784 üzenetére
+1
Én is azt használom videjóhoz.
-
válasz
Saccco #57369 üzenetére
Hoppá-hoppá... Ácsi van!
Úgy néz ki lassan jönnek a 4.3-as androiddal ellátott kínai telefonok...
Nos erre azért még várnunk kell, ahogy nézem. Hivatalos TIMMY (besz@rok ezen) oldalon az OS a szokásos 4.2.2!!!
Amit linkeltél oldalon felül is ezt írja: has a powerful quad core MTK6582 processor and supports Android 4.3 operating system
Tehát hogy a SOC támogatja a 4.3-at. Namost a MT6589 gyári oldalán írták ám annó, hogy támogatja a 4.4-et is. Csakhát azóta sem jött ilyesmi egyikre sem.
(Az megint más kérdés, hogy az általad linkelt oldalon alul már "tényként" írja OS-nek a 4.3-at. Én a magam részéről inkább a gyártó adatait hiszem el.)
-
válasz
Ed3r_X_ #57341 üzenetére
Pedig így itt a kockázat, hogy tégla lesz a telefonból...
Legutóljára én is beleszaladtam egy ilyenbe, hogy csak a PRELOADER-rel együtt akarta besütni. Szerencsémre találtam áthidaló megoldást: ua.-t a rom-ot, csak továbbfőzve és immár CMW Recovery update-es változatban.
(#57369) Saccco: Huh, ez aranyos. Mondjuk én is arra a "Timmy"-re asszociáltam.
-
-
-
-
válasz
Viktor0610 #56177 üzenetére
Igen, csakhogy a 6577 (gondolom a 2 mag 512MB ram-mal ez akar lenni) még Cortex-A9, míg a 6589 Cortex-A7, aminek kisebb az energia éhsége. Lehet takarékosabb lenne. Persze így hogy nem tudjuk mire akarják használni...
Természetesen a legjobb a 6589 lenne 1GB rammal...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
CoolBoy323 #55329 üzenetére
Egyetértek ezzel az 1GB ram-os nézeteddel: bőven elég az 1GB manapság és szerintem 1-2 év múlva dettó.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a 4.4-es Kit-Kat-nek pont az az egyik újítása, hogy még kevesebb ram-mal tud dolgozni, mint a mostani 4.1-4.2-4.3 széria...
A rom-on meg qrva sok múlik! Annó a Galaxy Ace-men is ami volt gyári Samsung-Touchwiz páros... Hát egy kalap k@ki volt. Aztán valaki portolta rá a CM-et (asszem a CM7-et). Whhááooo! Dobtam egy hátast! Utána meg az XDA-n az egyik gyerek még ebből csinált egy "slim" rom-ot. Na az totális kéjmámor volt! Igaz, ki is volt minden (még rendszer app-ok is) csontozva belőle, de érdekes módon nem is hiányoztak. Szóval a jól megírt és az aktuális telefonra optimalizált rom igenis fontos!
-
válasz
petya0426 #55223 üzenetére
Ezek biztosan jók lesznek? Csak azért kérdem, mert ezek a "márkák" itt eddig fel sem merültek (legalábbis nem rémlik). Namost ha ennyire noname-t veszel, akkor a root-on és esetleg a CWM Recovery-n kívűl (Cappa72 nagymester segítségével) másfajta support-ra nem számítanék. (Pl. javított, vagy netán főzött rom, ilyesmi.)
szerk: rákerestem mindkettőre... A HTM-re valami 6 hsz volt, a Blackview-ra meg 4... Hát nemtom!
A Blackview kapcsán esetleg Ed3r_X_ kollégát kérdezd.
-
-
válasz
tihibaby #53135 üzenetére
+1
Annó amíg modelleztem, párszor használtam pillanatragasztót és pl. a pilótakabin tetejénél eléggé gáz volt, ahogy végig bemattolta a "plexit". Ráadásul ott volt az ujjlenyomatom is: szóval amit a filmekben mutatnak trükk (pl. Beverly Hills-i zsaru) tényleg működik! (Később rájöttem, hogy szigszalaggal lemaszkolva megkímélhetem magamat az idegeskedéstől...)
Mielőtt valaki letámadna, hogy hogyan merészeltem pillragasztót használni: alapvetően a szett-ben kapott ragasztót használtam, de volt pár pont, ahol muszály voltam valami "masszívabbat" használni: pl. futóművek (ugye-ugye azok tartják a gép súlyát és nemcsak a valódi vadászgépnél) és az örök kedvencem: a pilótakabin üvege... Ugye a "jobb belátásért" nyitott állapotban ragasztottam oda: így viszont iszonyat kis felületen kellett hogy megtartsa... Amúgy a hozzáadott ragasztó tényleg jól szuperál: amiket megtartottam modellek, a mai napig nem estek szét.
)
-
-
-
válasz
tolvaj! #53122 üzenetére
Ezért csodálkoztam rajta... Meg kell mondjam, eddig 4.3-as droid-dal szerelt kínai telefont sem láttam (most itt ugye a MediaTek SOC-os vonalra gondolok)
Illetve webáruházban már láttam, hogy azt írták, 4.3 van rajt, de nem tudom, hogy ezt valaki meg tudja-e erősíteni?
-
Hmm. Ez a 4.4 egyre érdekesebbnek tűnik... Először jött ez a memória optimalizálási dolog, hogy már 512MB RAM is bőven jó neki, erre most még EZ is.
Ha tényleg csak annyi kell neki, hogy több helyet fognak az app-ok, akkor nosza. (Végülis a háttértár duplázása nem hiszem, hogy több áramot fogyasztana, mint a SOC teljesítményének a duplázása, vagy súlyban a nagyobb akku...)
Hiába no, mindig mondtam, hogy optimalizálni kellene! A Win alatti dolgok is eléggé röhejesek: aki most tesz össze gamer gépet, 8 GB alatt ne is tervezzen ram-ot venni. Ugye-ugye, annó Bill Boy bátyánk tette a kijelentéseit a PC memóriája kapcsán... Kissé benézte az esetet.
(Pl. nézzen meg bárki egy Firefox-ot Win alatt, vagy Linux alatt. Én dobtam egy hátast!)
-
-
válasz
salaipet #52783 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a Te készülékeden hogy van, de annó amikor "megöltem" a Haipai i9377-met, akkor szét kellett szednem, akksi ki és úgy kellett az USB-re rádugni (előzetesen beállított SPFT-sal), hogy két "teszt pontot" kell rövidre zárni. Elméletileg ezzel a totál halott (mármint szoftveresen) telót is fel lehet támasztani. (Csak ki kellene nyomozni, hogy nálad melyik kettő ez a pont.)
(Mondjuk egyedül csináltam és eléggé cucu volt egy ilyen 3-4 kezes mutatványt összeütni.)
-
-
válasz
citkar #52559 üzenetére
+1
(#52561) tolvaj!: hát nem bánnám! Nem mintha bajom lenne a 4.2.1-gyel, de nem véletlenül adogatják ki az újabb-újabb verziókat. Ugye-ugye, most már nem tennék fel XP a 7-es után.
(#52563) Al3xT: ja... Ilyesmivel nem találkoztam az Amoi-n. Ez is szilikon tokban van hordva, így a kutyaszőrön kívül nem nagyon éri el a telefont más behatás. A kijelzővel sincs gondom (+fólia is van rajta).
A szoftveres problémákra nem hozott gyógyírt a droid cseréje? (Azt megfigyeltem, hogy általában érdemes kipróbálni az elején 2-3 verziót, akár a főzöttek közül is és leragadni az egyiknél. Én is így tettem és a mai napig egy, a gyáriból főzött idén májusi rom-ot használok rajt.)
-
rendes garanciaval.
?
Miért, valami gond van/volt a Jiayu G3-mal?
A magam részéről tuti nem fogok a mostani Amoi N828 után sem márkás telót venni (idén tavasszal vettem és még most is azt mondom, hogy jó vétel volt. Az egyetlen bánatom, hogy nem lesz rá "nagyobb" frissítés sosem... Értsd: 4.3, 4.4 /huh. ez az utolsó azért durva volt!
Attól függetlenül nem sértődnék meg./)
-
válasz
KurtCobain #52410 üzenetére
Dual-sim-es kínai telóval is letesztelhetnék! Azt biztosan nem lőné át!
Mindenesetre baromira tetszenek az ilyen lassított videók: pl. a keresztüllövésnél az ahogy az üvegszilánkok kirepülnek... Egyszerűen gyönyörű!
-
válasz
CoolBoy323 #52393 üzenetére
Szerintem az órába rejtett kamera is rejtett kamerának minősül
Most nem azért, de hogyan lesznek akkor idehaza forgalmazva ezek az okosórák? Pl. Samsung Galaxy Gear? Ennek is van kamera a szíj részében... Ráadásul itt a PH!-n is volt már ilyen tesztelve...
Szerintem az itt a nagy probléma, hogy a törvényalkotók egyszerűen nem képesek a technika fejlődésével lépést tartani.
szerk: ha elkezdenek terjedni a Goggle féle szemüvegek, arra mit fognak lépni? Főleg ha már nem látszódik rajtuk egyáltalán, hogy ezek "nem normális" szemüvegek...
dj_lac: akkor pedig az 5.6 van rajt. Hmmm. Az megint más kérdés, hogy amit a telefon beépített frissítési menüje ír, annak sose higgy! Ez nem Samsung teló, ahol a gyártó cégnek van kapacitása erre külön szervert fenntartani, hogy így is tudjanak a vásárlók frissíteni.
Így viszont marad a Groovebaby által említett utolsó app-ok "gyanúsítgatása", esetleg a Recovery-ből egy cache ürítés...
-
válasz
Outlander #52391 üzenetére
Vásárláskor érdemes személyesen átvenni, postázás esetén pedig kizárólag belföldön feladott küldeményként vásárolni.
A magyar jogszabályok szerint ennek importja haditechnikai eszköznek behozatalának minősül mivel kettős felhasználású eszköz és a vám hivatalból feljelentést tesz a címzett ellen. Kis szerencsével persze átjut a vámon, de nem hiszem hogy bárkinek kockáztatni érdemes egy ilyet. Unión belül ilyen probléma nincsen hiszen ott már nincsen külön vám ellenőrzés. (Más uniós országokban nincs ilyen szabályozás így lehet legálisan behozni az országba)MEGALOL!
Ha EU-n kívülről hozom, akkor bűnöző vagyok, ha meg az EU-ból, akkor már nem probléma... A haditechnikai eszközön meg majdnem lefordultam a székről a röhögéstől! Még ha egy Stinger rakéta lenne, vagy C4-es robbanóanyag...
(#52392) Groovebaby: ja igen, még esetleg lehet valami felrakott app is... Esetleg egy cache ürítés is mehetne a kollégának.
-
válasz
dj_lac #52388 üzenetére
Akkor frissíteni semmit sem frissítettél rajta? Szerintem tedd fel a legutolsó gyári rom-ot (user5.6), illetve annak valamelyik főzetét! (Többen használjuk a Death-King által euróizált főzetet. Igaz, magyarul nem tud, de azt sem olyan bonyi megcsinálni. Főleg ha már van egy kis tapasztalatod Android téren.)
(#52389) Outlander: de ki jelentette fel?
(#52391) Outlander: ez mekkora marhaság! Akkor ha veszek egy új kés szettet, akkor én leszek az új hasfelmetsző Jack? Így előre "elítélni" valakit, miközben még nem csinált effektív semmi rosszat! Kérdés: azóta lezárult a dolog? Kapott valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest