- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
klogw
aktív tag
válasz
Gerasz #75672 üzenetére
Én meg úgy látom, rengeteg ember megszívatja magát, nem kis részben (legalább is saját lehetőségeihez képest) irreális elvárásai/igényei és eme vágyainak ugyanakkor minél olcsóbb (hiszen korlátozottak a forrásai) és minél hamarabbi kielégítésének türelmetlenségében. Ez egyébként egy elég infantilis pszichés jellemző: alapvetően a kisgyerekek olyanok, hogy nem tudnak tekintettel lenni saját lehetőségeikre és képtelenek várni, ha akarnak valamit.
Ez a mentalitás sajnos általában is jellemző a magyar társadalomra, és nem kis részben ezért lehet pl. olyan távközlési tarifákkal kifosztani, amilyeneknek nálunk gazdagabb országokban híre-hamva sincs, de ebből ered a rengeteg egyéb fogyasztóvédelmi panasz jelentős része is: a kereskedők kihasználják ezt a fukarsággal párosuló türelmetlen, infantilis mohóságot és jó üzletet hazudva el tudják árasztani a piacot alja minőségű termékkel ill. szolgáltatással.
Nem hiába tartunk ott össztársadalmi szinten ahol és vagyunk kiszolgáltatottjai a kereskedelemi és szolgáltató szektornak más országok lakosságához képest is nagyobb mértékben.
-
klogw
aktív tag
válasz
-Faceless- #75662 üzenetére
"ha egy bő 20 ezerrel olcsóbb is lehet"
Tehát 100 dodót gondolsz spórolni. Ez még ha Kínába költöznél se menne.
A sóherság tényleg elveszi az emberek józan eszét?
-
klogw
aktív tag
válasz
ensolid #75629 üzenetére
Új (tehát hivatalos garanciával rendelkező), független, dual SIMes Nokiát tudsz venni 10 körül pl. az Euronicsban. Igaz nem androidos "okostelefon", de amire ez a kínai képes azt bőven teljesíti.
Itthon sem muszáj megvenni Kína szemetét, pláne ha nem engedhetsz meg magadnak nagy kiadást: a legdrágább hosszú távon a híg levű olcsó hús.
-
klogw
aktív tag
válasz
LantosBerry8 #75567 üzenetére
Ha bele lehet szólni: összminőségében jobb.
-
klogw
aktív tag
válasz
citkar #75479 üzenetére
Olcsóbban akartam megúszni, de ha kihozzák az új Honor 3c-t 240 alatt, valószínű rászánom magam annak megvételére. A hw nagyon ígéretes, a specifikáció alapján évekig jó lesz. Én nem szeretem sűrűn cserélgetni a kütyüimet. Mobilom is volt, amit 8 évig használtam, a sz.gépem is 10 éves. Ha nem játékbuzi az ember, nincs szüksége állandó cserére.
-
klogw
aktív tag
válasz
aytukabozs #75384 üzenetére
Én szeretek, amit csak lehet különösebb kényelmetlenség nélkül, vezetékkel megoldani:
így is épp elég EM sugárzás van körülöttünk.
-
klogw
aktív tag
válasz
Tika79 #75390 üzenetére
Ha nem sürgős, megvárnám
az új Huawei Honor 3C 4G elterjedését, nem csodálkoznék, ha még ebben a hónapban be lehetne szerezni a Coolpad májusi ára körül.
-
klogw
aktív tag
válasz
wincmd32 #75352 üzenetére
A térítés sajtjani említette, azt az észrevételt természetesen neki szántam, de a komment többi rész neked is szólt.
Természetesen szíved joga olyan telefont venni, amilyen neked tetszik, de azt hiszem a nonamek kategóriája felett is bőséges a választék. Én csak annyit akartam javasolni, hogy ne a szemetet vegyük meg Kínából.
-
klogw
aktív tag
válasz
sajtjani #75335 üzenetére
+(#75305) wincmd32
Egyszerűbb lett volna valami márkásabb telefont venned, aminek van itthoni közössége és akkor nem kell térítésbe kezdened - meg van egy normális telefonod.
Én pedig korábban azt mondtam el itt, hogy ne legyünk már igénytelenek, hogy a még Kínából is a noname/klón szemetet vesszük meg. Akinek van 30e ft-ja telefonvásárlásra, annak két hónap múlva van 40-50e ft-ja, amiből már tisztességes telefont vehet. Aki Kínából rendel, annak feltételezem amúgy sem sürgős.
Nem értem, miért kell az igénytelenségig filléres sóhernak lenni.
-
klogw
aktív tag
Huawei Honor 3C 4G with Qualcomm snapdragon 400 Quad-Core Android 4.2 operation system. 2GB RAM and 8GB R0M, support TF card up to 32GB which allows enough space for you to download freely. 5.0 inch screen allows the user to view videos and play games at a comfortable size as well as clearly due to this phone's 1280 x 720 pixels display resolution. With the high end dual cameras, front 5.0 MP, black 8.0 MP with flashlight auto focus
-
klogw
aktív tag
válasz
LantosBerry8 #75251 üzenetére
Majd kiderül. Most rendeltek be egy bő 10es pakkot Coolpadből. Én látatlanban a Coolpadre tennék.
-
klogw
aktív tag
válasz
aytukabozs #75235 üzenetére
Vajon passzolna-e a 5000es akksija a 4400ba? A FHD-nak sok értelme nincs (az, hogy van benne OTG, NFC meg Sony kamera az viszont tetszik).
-
klogw
aktív tag
Jelentgetni wwenigma stílusa, én nem tartom elegánsnak .
Ellenszenv helyett részemről inkább értetlenséget váltottál ki, hiszen - pláne senior tagént, már - feltűnhetett volna, hogy senki nem hirdet a fórumon, és akkor kellő elegancia és empátia birtokában úriemberként magad is igazodsz a közösség szemmel látható szokásához, konkrét írott szabályok ismerete - vagy akár léte - nélkül is, pusztán a közösségben láthatóan működő szokásjoga okán.
És van offtopic kapcsoló is.
-
klogw
aktív tag
8gb kingston micro sdhc 2400ért megéri?
-
klogw
aktív tag
Okostelefonos útkeresés itt:
-
klogw
aktív tag
Új (10 napos) csillagromboló:
5000 mAh
NFC
OTG
FHD -
klogw
aktív tag
Akit esetleg érdekel/érint:
Ha jól értettem egy napközben talált cikket, Huawei kijön a 4g képes Honor 3c-vel HiSilicon sockal 4.4.2 androiddal.
-
klogw
aktív tag
válasz
Dominó85 #74895 üzenetére
Érdekes valóban:
Egy másik kizárólag THL boltban már más infó van és drágább is.
Az előző bolt valaki kamu hely lenne?(#74907) pluhm: Akkor már értem a fentihez képesti alacsonyabb árat.
-
klogw
aktív tag
Egy iteni kollégával találtuk:
5000mAh THL
nfc
otg
és állítólag Sony kamera -
klogw
aktív tag
Még visszatérve erre az 1949-re, különösen az Iocean-re: nem is forgalmat generálhat a telónak még a rendes árán is egy ilyen akció, mert aki meg akarta venni, de nem sikerült olcsón, az könnyebben rászánja most magát.
-
klogw
aktív tag
Valakinek sikerült valóban megrendelni az ioceant?
-
klogw
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #73726 üzenetére
Köszi!
-
klogw
aktív tag
válasz
aytukabozs #73723 üzenetére
Pontosítsd kérlek:
Igen, jó ha regelek vagy igen, ugyanúgy tudok vásárolni? -
klogw
aktív tag
Jó, ha regelek az adott webshopnál, vagy anélkül is ugyanúgy tudok vásárolni?
-
klogw
aktív tag
fórumkeresőből saját fórum
-
klogw
aktív tag
válasz
perszeferenc #73606 üzenetére
Miért a tucatszemetet akarod venni? Miért kell igénytelennek lenni?
Ha eddig ráért csak nézegetni, akkor várj, olvass utána és spórolj még és vegyél valami normális kínai márkát, +10k-val már tudsz. Vagy szállj be egy csoportos rendelésbe. -
klogw
aktív tag
Az 1949-en ez a hét csak az első kör, az oldal alja felé ezt írják:"For the first round, from May 20-May 24,..."
-
klogw
aktív tag
Itt egy áttekintés.
Az a hátlap nagyon tartja az ujjlenyomatot, úgy tűnik.
-
klogw
aktív tag
válasz
margithid #73457 üzenetére
Lenne még olcsóbban is, de a taipei nem hajlandó, csak a spanyol francia olasz osztrák négyszögön belülre küldeni.
-
klogw
aktív tag
Van egy tippem, hogy május 23-án az 1949-en az iocean x7 lesz akciósan. Arra érdemes megtenni a tétet?
-
klogw
aktív tag
Techniaki kérdés, nem találtam passzoló (és pörgő) topikot hozzá:
Az OTG mitől több annál, hogy a telefon látja a bedugott pendriveot és oda-vissza tudok fájlokat mozgatni? Vagy egy telefon OTG nélkül nem is ismer fel egy pendriveot, csak gépre dugva, slave-ként tud működni? -
klogw
aktív tag
hú, köszi mindenkinek a gyors választ
(most elárultam magam, hogy még okostelefonszűz vagyok)
@KukkSteve: igen, gondoltam, hogy a dual simnek ehhez nem sok köze, inkább csak a topik címe ill. szép, kerek mondatért fogalmaztam így
-
klogw
aktív tag
PDF megjeleníthető ezeken a kínai dualokon?
-
klogw
aktív tag
válasz
kocsisdavid5 #73309 üzenetére
Csakis úgy. Másként túl szűk.
-
klogw
aktív tag
Az utóbbi hónapban két angol (kínai) webshop is eltűnt, amiben nézelődte. Ti márjártatok így?
-
klogw
aktív tag
A Philips telefonjairól van itt valakinek tapasztalata?
-
klogw
aktív tag
válasz
uniqm1 #73199 üzenetére
CoolBoy323-nál talán még beférsz a Hongmi 1S rendelésbe.
-
klogw
aktív tag
Itt egy típusszámon (és az áron) kívül mi a különbség? Ráadásul ugyanabban a webshopban.
-
klogw
aktív tag
válasz
Dominó85 #73172 üzenetére
Itt van két kép Coolpaddalt Hungobungotól. Kétségtelenül zajos és talán jobb hdr nélkül.
Itt van három kép s660-nal Hubzsitól. Az elsőn ez a szürke fátyol nagyon furcsa.
-
klogw
aktív tag
válasz
Dominó85 #73159 üzenetére
+ (#73160) Duliee
A mintaképekre abban a cikkben nem alapoznék: nem lehet őket kinagyítani, valós méretben megtekinteni. Azért mégis csak egy sony imx135 kamera van benne, ugyanúgy mint a Honor 3c-ben - persze nem csak a kamerán múlik.
Nekem nem tűnt fel a hasonlóság a Lenovoval, de szívesen meghallgatom, miben veszitek ezt észre.
A Coolpad náluk nagy márka. Ki koppint kit? -
klogw
aktív tag
Visszatérve a topik témájához
:
Coolpad F1 review
Moto E reiew (ígérnek dualt is) -
klogw
aktív tag
válasz
aytukabozs #73146 üzenetére
Az ott a nyakán nem Elephone logo?
szerk.: csak nagyon hasonlít -
klogw
aktív tag
Telefon helyett ezzel kell meglepni a barátnőket, mindenki jobban jár.
-
klogw
aktív tag
válasz
tolvaj! #73109 üzenetére
Az is hülye, aki pl. almás sznobilt vesz. Persez mindenki úgy dobja ki a pénzét, ahogy akarja.
Én arra gondolok, hogy az okostelefon nem létszükséglet, pláne ha csak mobiltelefóniáról beszélünk. Lehet kicsit várni és spórolni és kicsit többért már jó minőséget venni jó ár/érték arányon.
Ne legyünk már a buta/elavult technológiák felvásárlói. -
klogw
aktív tag
válasz
b0bcat #73107 üzenetére
Feltételezem, aki dual simes, gps-képes telót keres, az nem csak telóként akarja használni.
Csak telefonálni amúgy elég egy hagyományos, 4ezer forintos kis műanyag valami is, nekem is olyan van, 2 éve, és tökéletesen működik.
Visszataszító ez a "legyen minden, de minden ingyen" mentalitás: nagyon rokon a "minden jogot, de nulla kötelezettséget" mentalitással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 10 Pro Glacier Blue 6GB RAM 128GB ROM
- Új/Bontatlan/Garis Google Pixel 9 Peony
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- Nagyon szép állapot!!! Samsung Galaxy A13 SM-A137F/DSN - fehér
- Megkímélt állapot!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG - zöld
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest