- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 8 és 8T
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctibor
senior tag
válasz
bigrock #57671 üzenetére
"Ha fontos a GPS, akkor nem javasoltak a MTK SOC-os telefonok"
Ez általában igaz, de vannak kivételek, pl. az Alcatel újabb típusai:
Nejemnek már több mint egy éve OT-997D telefonja van, nekem előbb Scribe HD (8008D), most pedig Idol X (6040D) van. Nos, mindhárom készülék egy percen belül fogott - adatkapcsolat segítség nélkül - GPS jelet és tartotta, tartja ma is stabilan, megbízhatóan. Mindhárom típus MTK-s (sorrendben: MT6577, MT6589, MT6589T).
Lehet persze véletlen, de három készülékből én már le merem vonni azt a következtetést, hogy az Alcatel közép-felső kategóriás okostelefonjai ezen a téren általában jók.
-
ctibor
senior tag
válasz
egykettő #57089 üzenetére
Szerintem nem gyenge.
Az én telefonomnak (Alcael Idol X) is ugyanilyen, MTK6589T 1.5 Ghz-s processzora van, és FHD képernyője (nagyon szép!), de eddig semmi nem tudta kiakasztani. Igaz, én ritkán játszom, de Asphalt 7-tel néha végigfutom párszor a pályát
-- olyankor sem tapasztalok lassulást, akadást.
Az viszont tény, hogy az Idol X-nek 2GB RAM-ja van...
-
ctibor
senior tag
válasz
CoolBoy323 #56114 üzenetére
2G-3G ügyben:
1. A két kártyás, androidos telefonok egy jó része (kb. fele?) csak az egyik SIM helyen tud 3G-t, és ezt jelzi is a kártya foglalatánál.
2. A másik, növekvő része mindkét kártyahelyen képes 3G-vel kommunikálni, a Beállítások menüben ki kell választani, hogy melyiket szánod 3G-re (az újabb típusok általában ilyenek, de ez sincs kőbe vésve, van köztük is az előző kategóriába tartozó teló).
3. MTK chipset-es telefont én egyet sem tudok, amelyik EGYSZERRE mindkét nyílásban tudná a 3G-t. Lehet, hogy más processzorral szerelt típusok képesek rá, de erről nincs infóm...
-
ctibor
senior tag
Sziasztok,
sürgősen szükségem lenne egy Jiayu G5-re (ajándéknak), de azt hiszem, lehetetlent akarok:
1. az év végéig ide kellene érnie (nem baj, ha karácsony után, de újév előtt),
2. FEHÉR (ezüst) színű kellene, és
3. a 2G RAM, 32G ROM verzió.Elég sok helyen néztem, de valamelyik feltételnek nem felelt meg... Az a baj, hogy kevés EURÓPAI webáruházat ismerek, márpedig az idő-korlát miatt asszem olyat kellene találnom.
Ugye szerintetek is lehetetlen? Ha valaki mégis látott ilyet, kérem szépen, jelezze!
Köszi
-
ctibor
senior tag
válasz
drpeet #54976 üzenetére
"Meg tudnátok mondani, hogy melyik jelenleg a lehető legjobb dupa SIM-es készülék a piacon, amit csak pénzért venni lehet?"
Erre nehéz válaszolni, de talán:
1. Samsung i9502 32G Galaxy S4 Dual Sim Full Active DSFA Octa Core 1.6GHz Android 4.2 5.0 inch FHD
Etotalk.com-on kapható (kb. 800 USD) és magyar nyelv is van benne (vagy kérésre beleteszik).
2. HTC One M7 802w Dual Sim Full Active UltraPixel Android 4.2 Quad Core 1.7GHz 4.7 HD DSFA NFC
Etotalk-on szintén van, 650 USD.
Mindkét fenti telefont az eBay-en is árulják, legalábbis korábban láttam őket ott.
3. Ha gyorsan, itthon akarod beszerezni: Alcatel One Touch Idol X (OT-6040D) MTK 6589T procival, 2GB RAM-mal, 16GB ROM-mal. (Nekem most ez van és teljesen elégedett vagyok vele.)
Én még Ft-ra átszámítva kb. 98 ezerért kaptam meg a francia Alcatel webáruházból, de már itthon is van: Pl. itt. 76 850 Ft.
-
ctibor
senior tag
Sziasztok,
az alábbi hozzászólást az 'Android alkalmazások' topikba küldtem, de azért bemásolnám ide is, mert itt vagyok inkább otthon és hátha valamelyik itteni fórum-társ tudna segíteni:
------------------------
Az új telefonomat (Alcatel OT-6040D Idol X - 4.2.2 gyári ROM) is párosítottam az autóm Bluetooth rendszerével. Működik is, de ha létrejön a telefonkapcsolat, akkor a zsebemben lévő telefon is feléled, a képernyőzár kioldódik és - mivel érzékeny a képernyő - gyakran mindenféle hülyeségeket csinál: bontja a hívást, bemegy valamelyik alkalmazásba, vagy a beállításokba és átállít valamit, stb.Az előző telefonom is Alcatel volt, szintén 4.2-es ROM-mal (One Touch Scribe HD) de az nem csinálta ezt. Ha bluetooth-on keresztül épült fel a telefonkapcsolat, akkor nem oldotta fel a képernyőzárat.
Hogyan tudnám megváltoztatni az Idol X viselkedését? A beállításokban alapos kutatás után sem találtam erre módot.
Előre is kösz az ötleteket!
-
ctibor
senior tag
válasz
han_lev #53471 üzenetére
A TCL 950 / Alcatel Idol X (ugyanaz a telefon) kamerája nagyon-nagyon jó!
A minap Prágában voltunk egy pár napot és elfelejtettünk digitális kamerát vinni. Akkor volt egészen új az Idol X-em, megpróbáltam ott fotózásra használni és kiderült, hogy teljesen jó, színhelyes és éles képeket gyárt! Egyébként 13 Mp-s (bár, mint tudjuk, ez önmagában nem sokat jelent).
Találomra megpróbálok egy képet mellékelni.
(csak a linket tudom, maga a kép túl nagy a beillesztéshez)
-
ctibor
senior tag
válasz
junkhead #52967 üzenetére
Mindegyik Alcatelnek jó a GPS vétele. A nejemé csak két magos OT-997D, de az is teljesen rendben van. Az én két készülékem frissen inditva 10-15 mp alatt fog jelet és stabilan tartja.
Mindhárom telefonon gond nélkül használjuk az "énMEGYEK" progit.
Úgyhogy az Alcatelek valahogy rácáfolnak az "MTK chip = sz@r GPS" általános tapasztalatra.
-
ctibor
senior tag
válasz
tomcsa44 #52962 üzenetére
Az Acatelről tudok véleményt mondani, most éppen kettő is van belőle.
Ha a márkán belül felső kategóriás típust veszel, akkor nagyon meg leszel elégedve a kijelzőjével!
A Scribe HD (mint a neve is jelzi) HD, az Idol X pedig Full HD képernyős. Mindkettő szép, részletgazdag, látható pixelektől mentes képet mutat és természetes színeket ad vissza. Emiatt tehát ne aggódj.
-
ctibor
senior tag
válasz
Brill61 #52262 üzenetére
Azt hiszem, rosszul tudod. (Immár negyedik éve használok két SIM-kártyás telefonokat, a mostani már kb. a hatodik, tehát van némi tapasztalatom).
Nagyon leegyszerűsítve:
Dual Standby = mindkét kártya egyidejűleg készen áll arra, hogy hívást fogadjon, vagy hívást indíts róla. De amíg az egyiken hívást fogadsz, addig a másik "nem elérhető" jelzést fog adni, ha éppen ugyanakkor hívják.
Dual Active = mindkét kártya készen áll arra, hogy hívást fogadjon és indítson. Ha az egyiken éppen beszélgetést bonyolítasz és hívnak a másikon, akkor megszakíthatod (vagy várakozásba teheted) a beszélgetésedet és felveheted az új hívást, vagy el is utasíthatod. Ez esetben foglaltat jelez az új hívónak, de azt elkerülöd, hogy "nem elérhető" jelzést adjon a második hívónak.
röviden ennyi.
-
ctibor
senior tag
válasz
h2onorbi #52136 üzenetére
"Abban kérném a segítségeteket, hogy szeretnék magyar nyelvet varázsolni a telómra.
Alcatel Idol X OT6040D"Hát itt valamit nagyon nem értek! Nekem is ez a telefonom van és 13 másik nyelv között ott a magyar is. ( Éppen ezért nem vettem Tcl Idol X-et, hanem megvártam az Alcatel verziót, mert európai ROM-ot szerettem volna a telefonra.)
-
ctibor
senior tag
Sziasztok,
egy ideje nem tudtam szorosan követni a fórumot és a kínai webshopok böngészésére sem nagyon volt időm. Ezért Tőletek kérdezném:
Tudnátok-e javasolni 4.5 inch kijelzős, négy magos és persze 2 SIM-es telefont, olyat, aminek viszonylag kicsik a méretei?
A nejemnek kellene, neki most egy Alcatel 997D-je van, de már betegeskedik.Viszont semmiképp sem szeretne nagyobb telefont, mint a mostani (a 997D méretei: 130 x 68 x 11 mm). Noha az 4.3 inches, bízom abban, hogy az újabb 4.5 képernyősök között talán már van amit keskenyebb szegélyekkel hasonló méretben ki tudtak hozni.
És persze, ha már cserélünk, jó lenne egy teljesítményben is a mai szintnek megfelelőt beszerezni... (MTK6589T, esetleg 2GB RAM, stb.) Ezúttal kevésbé vagyok ár-érzékeny, ha kell, 300$-ig is el tudok menni vagy akörül.
Előre is kösz. a tippeket!
-
ctibor
senior tag
Sziasztok,
a telefonomon (Alcatel Scribe HD OT-8008D) a Beállítások >> Fejlesztői beállítások menüpontnál van két opció, ami egy, valahol az XDA fórumban olvasott bejegyzés szerint hatással van/lehet a rendszer fürgébb működésére:
"HW átfedések letiltása - GPU használata minden esetben a képernyő megrajzolásához" és "GPU-megjelenítés - GPU használat kényszerítése 2D rajzoláshoz".
Alapban ezek nincsenek bepipálva. Valaki, aki ért is az Androidhoz, megpróbálná elmagyarázni, hogy mit is jelentenek ezek valójában? Tényleg érdemes ezeket bekapcsolni? Nem mintha laggolna a telefon, hál' istennek minden OK vele, inkább csak kíváncsiság...
(Bocs., tudom hogy ez off, de az itteni fórumtársak tudásában bízom leginkább, és végül is kétkártyás kínai telefonról van szó...)
-
ctibor
senior tag
Sziasztok,
korábban volt szó itt a két SIM-hez különböző csengőhangokat hozzárendelni képes app-ról, valaki talán linkelt is egyet, amit rootolt készülékeken működik, és rendszeralkalmazásként kell telepíteni.
Most viszont találtam egy új programot Play-en, ami tökéletesen megoldja a feladatot, ROOT NÉLKÜL is, és INGYENESEN letölthető. Nekem bevált. Csak azért jelzem, mert sokan keresnek ilyet a DUAL-SIM-es telójukhoz.
-
ctibor
senior tag
válasz
megint én #43661 üzenetére
megint én @
Szia, jó a beszámolód a P780-ról, köszi! Egy kérdésem lenne: milyen anyagból van a telefon? A netes ismertetések nem egyértelműek, van, ahol alumíniumot említenek, máshol meg éppen azt írják, hogy a K900-al ellentétben ez sajnos plasztik.
Ez mintha a Te tesztedből sem derülne ki. Ha mégis, csak én voltam figyelmetlen, akkor bocsi.
-
ctibor
senior tag
Topikban NEM hirdetünk, csak az apróban!
Alapelvek elolvasása javasolt.[ Módosította: wwhy ]
-
ctibor
senior tag
Van a Jiayu G3-on kívül más kínai, két kártyás, fémházas telefon (HTC one-szerű alumínium házas)?
-
ctibor
senior tag
Sziasztok,
A telefonom (Alcatel OT-8008D) auto kikapcs-bekapcs funkciója nem tökéletes, mert mindig kikapcsol ugyan a beállított időben, de reggel gyakran elfelejt feléledni... Arra gondoltam, csinálok egy adattörlést annál az app-nál, ami ezt a felélesztés funkciót menedzseli, hátha az segít, csak nem tudom, melyik lehet az.
Segítenétek?
(tudom, kicsit off, de itt szerintem többet értenek az MTK-s telefonok működéséhez, mint a szoftver topikban, és ez a funkció tudtommal csak a kínai telóknál létezik.)
-
ctibor
senior tag
válasz
RVR400 #39767 üzenetére
Adalék a ZOPO minőségi hozzászólásokhoz:
Én nem a C2-t, hanem a jóval drágább 980-ast vettem, de visszaküldtem Kínába, mert eldobálja a hálózatot. Ráadásul közben az állapotsáv szerint jó térerőm van...
Ez az egyik legalatomosabb bug, mert azt hiszed, elérhető vagy, közben mégsem.
Persze, ez lehet egyedi készülék hiba, de gyanús, hogy a ZOPO fórumokban sokan panaszkodnak a 3G elvesztésére...
-
ctibor
senior tag
A GPS beállítások (EPO, A-GPS) fellelhetőségével kapcsolatos előző hozzászólásokhoz egy adalék:
A jelenleg használt telefonom kb. a nyolcadik két kártyás és androidos, tehát némi praxisom már van... Nos, ez egy Alcatel One Touch SCRIBE HD (OT-8008D) és minden korábbi készülékemnél gyorsabban, biztosabban fog GPS jelet és tartja meg azt. Ez egy igazi pozitív meglepetés volt a telótól!
DE: noha a Beállítások menü "Helyzet elérése" pontjában ott van a szokásos három lehetőség (Saját helyzet elérése - GPS műholdak - A Google helyszolgáltatása), a GPS műholdak menüpontot CSAK ki- és bekapcsolni lehet, hiába nyomkodom a szöveget, mint az eddigi telefonjaimban, itt nem történik semmi.
Csakhogy ez engem nem zavar, mert, mint írtam, a műholdvétel amúgy tökéletes. (Most ellenőriztem: a három betűs progi 19 mp alatt talált 'kiváló' pontosságú jelet - 7 műholdat - úgy, hogy legutóbb kb. 2 hete kapcsoltam be.)
Ja és az op.rendszer 4.2.1 -
ctibor
senior tag
válasz
beneboy #36759 üzenetére
Nekem is kérdésem lenne:
XDA-ról letöltöttem a Dual-SIM Ringer progit, de NEM a .zip formátumú fájlt (ami asszem itt is be volt linkelve korábban), hanem egy sima .apk kiterjesztésűt, azt remélve, hogy telepítem és már használhatom is. A telefon még nincs root-olva, ezért a zip flash-elése nálam egyelőre nem megoldás.
Simán települt is, de a programok között nem jelent meg és sem a Beállítások menüben, sem máshol (pl. a Telefon alkalmazás beállításainál) nem találok plusz opciót, ahol beállíthatnám a más-más csörgést.
Tanács? Javaslat?
Előre is köszi!
(Tudom, van külön szoftveres topic, de mivel ez spéci két SIM-es probléma, abban bízom, hogy itt gyorsabban kapok segítséget.)
-
ctibor
senior tag
"...Ami lényeges: max 4.5 inch, de 4 az optimális, dual core proci, 1 GB RAM és hogy fehérben elérhető legyen magyar vagy európai piacon..."
A nejemnek Alcatel OT-997D telója van, 4,3 inches, dual-sim, MTK6577 dual core proc., 1GB RAM. Nagyon meg van vele elégedve, most már kb. fél éve használja! Az Alcatel is kínai, de európai piacra szánt, igényesen összerakott telefonokat csinálnak. A 997D-nek van itt külön topic-ja, nézd meg. Mi Pesten vettük, a mobilexpressz.com-tól. Asszem van fehérben is, de ebben nem vagyok biztos.
-
ctibor
senior tag
Megígértem, hogy mutatok pár képet, ami a ZOPO ZP980-as telefonommal készült. Íme:
Az alapbeállításokkal csináltam, minden módosítás nélkül. Ha kicsit beleássa magát az ember és próbálgatja a beállításokat, biztos lehet javítani az eredményen. Nekem egyelőre erre nem volt időm...
-
ctibor
senior tag
válasz
szabof1 #28595 üzenetére
A ZP980 ledjét két készülékkel tudtam összehasonlítani: a Thl W5 telefonommal és a nejem Alcatel OT-997D készülékével.
Az előbbinél fényévekkel jobb -- a Thl sajnos alig világít, mint a kínaiak többsége. Az Alcateléhez viszont hasonló a fényerőssége, de nem azonosan világítanak: a 997-es jobban koncentrálja a fénycsóvát, a ZOPO kevésbé, de nagyobb területet képes bevilágítani.
Egyszóval: egyértelműen alkalmas a zseblámpa funkcióra.
Még egy dolog (bár ezt nem kérdezted): van esemény-jelző ledje és működik is (töltés idején piros, feltöltve zöld, elmulasztott hívás, SMS, e-mail, naptárbejegyzés, stb. esetén zölden villog).
-
ctibor
senior tag
válasz
bigrock #28586 üzenetére
Igyekszem, becsszó, de legelőbb holnap, mert most úton vagyok.
(Ami a 100 $ különbséget illeti: NEM, szerintem sem indokolja! Hogy miért vettem meg mégis? Ez egy jó kérdés. Talán mert végre egyszer akartam egy olyan két kártyás telefont, amivel a lehető legkevesebb kompromisszumot kell kötni a használat során. Majd meglátjuk, bejön-e a számításom...)
-
ctibor
senior tag
Megérkezett a ZOPO ZP980 telefonom. Még nem olvastam róla itt tapasztalatot, lehet, hogy én vagyok az első tulaj a fórumban?
Most csak egy pár szót róla, sajna nincs időm hosszabb beszámolóra:
Egy Aliexpress-es boltból rendeltem, 350 $ volt, ingyenes szállítással, SP Post hozta, 10 nap alatt. A szokásos cuccok és két akku volt a dobozban.
A kinézete, formája, vékonysága, a körbe futó fém keret (tényleg fém) nagyon elegáns, visszafogott, ugyanakkor egyáltalán nem olcsó kinézetű készülékké teszi. A teljesítményéről nem tudok sok mindent mondani, mert nekem már az eddigi telóm, a két magos Thl W5 is teljesen kielégítő volt, nem tapasztaltam lassulást, akadást. Ez természetesen a Zopo-ra még inkább igaz, de az eddigi egy nap ismerkedésbe még nem fért bele, hogy pl. letöltsek valami komoly grafikájú játékot és azzal próbáljam ki. Talán, amikor jobban ráérek majd, megteszem. Amúgy ritkán szoktam telefonon játszani...
Antutu: 12125. (Tudom, ennél nagyobb pontszámok is láthatók más MTK6598-as készülékek Youtube videóiban, de ez ennyi és nem is tulajdonítok neki különösebb fontosságot... És - gondolom - a full HD képenyő meghajtása is erőforrás-igényes.)
Ami a képernyőt illeti, az valóban tökéletes! Fényerőt, betekintési szöget, szín-telítettséget, részlet-gazdagságot (és persze a pixelek láthatatlanságát) tekintve egyaránt. Egyebek: GPS a szokásos trükkök (ld. 1. hsz.) nélkül is, de EPO letöltésével 30 mp-en belül bejött. Wifi kb. olyan erős mint a Galaxy Tab 7.7 tabletemé, tehát jó. Csak egy-két fotót csináltam eddig vele, kb. olyan szintűnek látom ezeket, mint a THL telefonom képeit -- ami nem rossz, hiszen tudjuk, hogy a kínai cuccok között a THL jó fényképezőgép szintet képvisel.
Akku: egyelőre nem tűnik úgy, hogy a 2000 mAh kevés lenne. Éjszaka töltöttem, most, du. fél hatkor 66%-on van, és azért még ma is elég sokat nyomkodtam... Tehát valószínűleg erős használattal is kibír egy teljes napot, mérsékelt használattal pedig másfél-kettőt. Ha így lesz, nekem OK.
Az eddigi, igen rövid használat alapján, valahogy az az érzésem, hogy ebbe a készülékbe a viszonylag magas árért tényleg jobbára minőségi alkatrészeket tettek és a külső anyagok + összeszerelés is a "nagy márkákkal" igyekszik lépést tartani. Egyetlen rossz pontot tudtam eddig adni neki: a képernyő alatti három szokásos virtuális gomb háttérvilágítása nagyon gyenge, sötétben is alig látszik, inkább megszokásból kell "odatalálni" a gombokhoz. De ha hosszabb használat után is csak ez lesz vele a legnagyobb gond, akkor elégedett leszek...
-
ctibor
senior tag
válasz
hungobungo #22938 üzenetére
"... lehet, hogy a LeWa-t is feltolom, bár az még nem 100%-os. Lenne rá igény?"
Igen! Legalábbis én megköszöném. Van egy Lewa ROM a Thl W8-hoz, amit szívesen kipróbálnék, jókat írnak róla, de akkor már jó lenne előtte magyarítani.
-
ctibor
senior tag
Szia imis,
mondd, nem tűnik/érződik a kézben túl vastagnak a telefon?
A többi mérete nekem biztosan rendben lenne, mert már volt 5.3 "-es kijelzőjű telóm és azzal se volt gondom. De több helyen az olvasható, hogy a W8 12.1 mm vastag és az viszont egy kicsit soknak tűnik...
-
ctibor
senior tag
"igazán nem tudom, mennyire használható ez a szétnyitható tok"
Ha az, amire én gondolok, és a linken lévő lépek szerint az lehet, akkor NAGGGYON JÓ!
A feleségemnek rendeltünk ilyet az Alcatel OT-997D telefonjához és nagyon bevált. Lényegében kapsz egy új hátlapot, amihez hozzá van erősítve a ráhajtható előlap (fedlap). Praktikus, tényleg védi a kijelzőt és még jól is néz ki.
Én is szerettem volna ilyet a Thl W5-höz, de sajnos ahhoz nem gyártanak. Azért örülök, hogy a W8-hoz létezik, mert ha végül ő lesz a következő szerzeményem, akkor feltétlenül ilyen tokkal együtt rendelem majd meg! Aliexpess-en már láttam egy-két boltot, ahol lehet hozzá kérni.
-
ctibor
senior tag
Nyugi!
Az én telefonom (Thl W5) is ugyanezt mutatja, ha a Mobileuncle Tools progi 'Engineer Mode (MTK)' menüjében a 'Band Mode' menüpontot kiválasztod. Valamelyik fórumon olvastam (de már ne kérdezd, hol), hogy a 'WCDMA-IMT-2000' felel meg a 3G adatkapcsolat 2100 Mhz értékének.
Mindenesetre a telefonom gond nélkül forgalmaz 3G-n, HSPDA sebességgel, egyszóval az általad belinkelt kép éppen azt mutatja, hogy e szempontból minden OK a telefonnal!
-
ctibor
senior tag
"Még mindg él a kupon és mostmár van feketében is! THL W8"
OK, köszi, de most már tényleg jó lenne valami beszámolót olvasni a W8-ról, immár többeknek van, de
b@sznakegyelőre lusták visszajelezni az első tapasztalatokról!Szerintem nemcsak én várom nagyon, egyszóval: lécci!
-
ctibor
senior tag
Sziasztok,
honnan tudnám letölteni a legutóbbi/legfrissebb "repo" mappát 4.1-es ROM-hoz?
Már van egy, Sanyesz jóvoltából, amit korábban belinkelt ide, és azzal tudtam is magyarítani a Thl W5 telefonom 4.1-es ROM-ját. De elég sok helyen hagyott angol szöveget, így megpróbálnám üres óráimban még egyszer, ha lenne egy továbbfejlesztett repo...
Köszi előre is!
-
ctibor
senior tag
válasz
zero977 #21507 üzenetére
Egy dolog feltétlenül a Thl W8 mellett szól: alapból van a ROM-jában magyar nyelv.
Nem ijedek meg egy-egy ROM-cserétől, megtettem többször a telefonjaimon és a tabletjeimen is, de picit már unom... Nagy csábítás, hogy (ha nem bugokkal teli a gyári ROM, akkor) minden buzerálás nélkül tudnám használni...
-
ctibor
senior tag
válasz
instantwater #21250 üzenetére
(tetszik, de már megrendeltem a ZP810 et.. )
Nem egyértelműek a kínai web shopok leírásai, de ugye jól gondolom, hogy a ZP810-ben alapból nincs magyar nyelv?
-
ctibor
senior tag
válasz
nagash #20481 üzenetére
Nekem is volt bootloop egy másik kínai telefonnal.
Full wipe, factory reset segített. De szerencsére volt CWM recovery rajta. Bár lehet, hogy a gyári recovery-ből is megtehető. Azt gondolom tudod, hogyan jutsz oda: kikapcs, majd on/off gombot és hangerő LE gombot együtt nyomni sokáig...
-
ctibor
senior tag
Hosszas hezitálás után - mivel a korábbi, 4.0-ás, magyarított ROM is jól működött - ma mégis lecseréltem a Thl W5 op.rendszerét 4.1.2-re (részletek a képen). Nem tudtam ellenállni a kíváncsiságnak, soha nem volt még Jelly Bean-nel futó telefonom (bár az egyik tabletemen az van).
Az operáció jól ment, a needrom.com-ról szedtem le a 'Thl_W5_JB.zip' márc. 4-i dátumú custom ROM-ot, és átzavartam a jBART-on, s így, immár magyarítva tettem fel CWM recovery-vel.
Az első tapasztalatok: A ROM tényleg nagyon simán, akadály nélkül működik, görgetés, animációk, program-váltás, stb. -- látszik a 'butter project' hatása. De tény, hogy nem volt panaszom a 4.0 gördülékenységére sem... Antutu alig száz ponttal mutat többet, mint az előző ROM-nál: 5785 helyett 5915. Tehát túl nagy teljesítmény-emelkedést nem hozott a 4.1-es, de valamit azért igen.
Ugyanakkor volt-van pár gondom is az új rendszerrel:
- A Google Talk hang és video chat része nem volt hajlandó működni (csak a szöveges üzengetés). Leszedtem a 4.1-es Androidhoz való Google Apps csomagot a netről, kivettem belőle a 3 szükséges fájlt -- Talk.akp és 2 lib-fájl -- feltettem Root Explorer-rel a \System megfelelő almappáiba és azóta teljesen jól megy a videocsevegés is.
- A magyarítás kisebb százalékban sikerült, mint a 4.0-ás ROM esetében, több helyen érzékelek angolul maradt szöveg-részeket (kb. 85% lehet az arány az előző 95%-hoz képest). Úgy látszik, a 4.1-es repo mappát, amit innen szedtem le -- ez úton is köszönet érte! -- még lehet tovább finomítani. De ez nem zavar, alapvetően magyar a rendszer, ami meg nem, azt értem angolul is...
- A kimondhatatlan nevű navi-program elindul szépen, működik is, de az elején kétszer kiírja: "A(z) Google szövegfelolvasó alkalmazás sajnos leállt". Leokézom, a progi megy tovább, de hang nincs -- egyelőre. Ezt még nem oldottam meg, talán a sys.txt-ben kell valamit módosítani... Ha van ötlet, köszönettel veszem!
- Egy-két olyan progi, amit a 4.0-s ROM-on simán használtam, itt nem megy. Ilyen pl. a ButtonLed, ami nagyon jól megoldotta a nem fogadott hívások, sms-ek, stb. gyári ROM-ból alapból hiányzó jelzését (erről korábban írtam is ebben a fórumban), de az új ROM-ra települni sem hajlandó... Még nem tudom, mivel pótlom majd.
A fényképezőgép viszont, amiről az orosz fórumok azt írták, hogy bizonyos sorozatszámú készülékeken nem működik, nálam -- hál' istennek -- gond nélkül megy, első-hátsó egyaránt. De azt valahol írták is, hogy ezen a mod-romon már nincs baj a kamera app-al, ezért is vágtam neki a cserének.
Ja, ami még fontos: az új ROM eleve root-olt, SuperSU-val és cwm recorery-vel települ!
Hát, egyelőre ennyi.
-
ctibor
senior tag
válasz
petymeg #19346 üzenetére
"Az etotalk-on böngészve megtaláltam a nekem való telefont: [link]" (HTC X720D)
Máskor böngéssz kicsit figyelmesebben! (hacsak nem élsz Európán kívül...)
Ez a telefon ugyanis NEM TUDJA A MI 3G NORMÁNKAT, így Mo.-on max. Edge sebességgel tudod használni. Idézet az Etotalk leírásából:
3G:CDMA2000 1X EVDO 800/1900MHz
Az EVDO, mint tudjuk, nem WCDMA. Nemek is tetszett ez a telefon, de aztán elolvastam a leírást...
-
ctibor
senior tag
1. Privátba megpróbálom majd elküldeni neked egy már magyarított rom linkjét - én is azt használom. Azt csak fel kell tenni, rootolt telefonra ez nem lehet gond.
2. A ButtonLED progit használom villogtatásra. Minden eseményénél (hívás, SMS, email, viber, skype, stb.) jelez, 100 %-os biztonsággal! Minden 4 mp-ben 1 mp-re felvillantja a piros ledet. XDA-n keress rá, és a topic-jában olvasd el a használati utasítást is hozzá.
3. Néha nekem sem hozza ki a neveket keresésre a címtár, de sokat javult a helyzet, miután átállítottam a menüben és most a magyar szabályok szerint a vezetéknevet teszi előre, keresésnél és megjelenítésnél is.
És tényleg jó a telefon. Én elég igényes vagyok, 2001 óta használok ún. okostelefonokat (nem tévedés, még a régi windows mobilokkal kezdtem), és ezzel meg vagyok elégedve.
-
ctibor
senior tag
válasz
csabili74 #18866 üzenetére
"A THL ek nem tezsenek formára."
Ízlések és pofonok... Nekem Thl W5 van és biztosíthatlak róla: NAGYON KOMOLY kinézetű készülék. Hál' istennek, a működése alapján is az. Mindenesetre, többen kérdezték már, milyen csúcstelefonom van -- általában HTC-nek nézik (a One X-re tényleg hasonlít is).
Egyébként érdekes, a W5-ről kevés szó esik a fórumban. Talán azért, mert mióta a magyarítása is meg van oldva, nincs miről írni. Teszi a dolgát, normálisan, bugok nélkül, fürgén...
-
ctibor
senior tag
Szasztok, egy általános, Androidos kérdés hozzáértőkhöz:
Tudja-e esetleg valaki, hogy ha a Galériából (tehát nem a gyári háttérképek közül) választok háttérképet, pl. egy saját fotót, akkor azt melyik könyvtárba, milyen néven és formátumban menti le a rendszer?
Köszönöm!
-
ctibor
senior tag
A Youtube-on van egy részletesebb videó a telefonról, abban nincs alsó gomb-sáv a képernyőn, amilyet a web-áruházak fotói mutatnak. A videón végig van képernyő és az alatta lévő középső hard, illetve két oldali szoft gombokkal kezelik a telefont -- ahogyan normálisan kell.
-
-
ctibor
senior tag
válasz
hunaqua #17941 üzenetére
A ThL W5 is megoldva!
Elárulnád, hogy ez mit jelent?
Feltetted a 4.1 ROM-ot? Ha igen, hogyan rootoltad és magyarítottad utána?
Én most vacillálok, hogy próbálkozzam-e. Egyrészt nagy a csábítás, másrészt viszont van egy jól működő, magyarul is tudó 4.0 rendszerem, félek, hogy elb..-om...
-
ctibor
senior tag
Sziasztok, csak egy jó tapasztalatomat akarom megosztani, hátha más is profitálhat belőle:
Egy dolog a kezdetektől zavart a Thl W5-ön: az, hogy noha van egy képernyő fölötti, pirosan világító led-je, de az akkutöltésen kívül semmi mást nem hajlandó jelezni...
Több progit próbáltam, de valami baj mindegyikkel volt. Most úgy néz ki, megtaláltam a megfelelőt! ButtonLed a neve és XDA-ról ITT tölthető le, illetve el kell olvasni hozzá a szerző használati utasítását is, mert fontos.
Ráadásul én olyan progit kerestem, ami a szoft gombok háttérvilágítását villogtatja elmulasztott hívás, sms, stb. esetén, mert pár próbálkozás után úgy láttam, hogy az én led-emet semmilyen szoftver nem tudja életre kelteni. Eredetileg a ButtonLED is a szoft gombokra készült, de be tudtam úgy állítani, hogy nekem a piros ledet villogtatja szépen!
Azoknak tehát, akiknek szintén Thl W5-je van, vagy más, külön LED-del nem rendelkező telója (mintha pl. a G3 is ilyen lenne), azoknak bátran ajánlok egy próbát ezzel a progival. Root kell hozzá.
-
ctibor
senior tag
Csak az a baj, hogy ezek a most kihozni készült kínai négymagos "csúcs-kategóriás" készülékek legtöbbje -- ha jól láttam a híradásokból -- nem DUAL-SIM-es. Én is vágynék majd egy ilyen, valóban szupergyors mobilra, csakhogy nekem alap a két SIM (külföldön dolgozom, de az otthoni kártyát is bekapcsolva tartom), ezért is fordult az érdeklődésem a kínaiak felé, hiszen a nagy gyártók dual-sim telefonjai furcsamód gyengébbek, mint azok, amiket itt a fórumban tárgyalunk és jópáran már használunk.
Ti tudtok olyan, most kijövő készülékről, ami már új, négymagos chipset-es és biztosan dual-sim?
-
ctibor
senior tag
Na, ma sikerült megcsinálnom a Thl W5 magyarítását.
Az eredmény nagyon jó: minden lehetséges gyári alkalmazást végignéztem és összesen talán 3 helyen láttam megmaradt angol feliratot, illetve egy helyen (Telefon) az egyik menüpont felirata egyszerűen üres. De ez szerintem kb. 95%-os arány.
Három dolgot használtam hozzá: Hungobongo magyar fordításokat tartalmazó 'repo' mappájának Sanyesz-féle tuningolt változatát, a jBart progit és az Android Commandert. Lementettem a telefonból a \system\app, a \sysrem\framework könyvtárakat, a build-prop fájlt és ezeket zippeltem be, erre engedtem rá a jBart-ot. Egy gond volt: az elkészült, fleselhető zip fájlt CWM-mel sehogyan sem tudtam rátenni a telefonra. Úgy tűnik, nem jó CWM-et tettem fel, pedig az orosz oldalon (china-iphone.ru) ajánlották ezt hozzá. De akárhányszor próbáltam, elkezdte a flash folyamatot, majd néhány másodperc múlva 'failed' hibaüzenettel leállt. Egyébként a "CWM-based Recovery v6.0.1.2 (compiled by Bruno Martins)" feliratot viseli ez a változat, azért írom ide, hogy vigyázzatok vele... Végül az Android Commanderrel másoltam vissza a telefonba a kicsomagolt zip-ből a módosított könyvtárakat-fájlokat. (Nem kell egyenként, pl. egyszerre küldtem át a teljes app könyvtárat.)
A fentiekhez kapcsolódik a kérdésem: segítsetek, vissza akarom tenni az eredeti gyári CWM-et (megvan az is a PC-n), de az egyszerű megoldással nem megy. Valamilyen érthetetlen okból ugyanaz a Mobiluncle Tools, amivel egy pillanat alatt feltettem a custom recoveryt (de ezek szerint rosszat), most nem enged a telefonból vagy az SD Card-ról recovery.img-t telepíteni, csak a netről leszedhető, de más telókhoz készült verziókat ajánlgatja a 'Recovery update' menüpontban... (Talán érzékeli, hogy a telefonon lévő magasabb verziószámú, mint amit vissza akarnék tenni, vagy a fene tudja...)
Egyszóval: hogyan flash-eljem vissza a gyári Recovery.img-t?! Köszi előre is a tanácsot!
-
ctibor
senior tag
válasz
hunaqua #15704 üzenetére
Na várjál, ez nem fog stimmelni...
Egy zip. formában fleselhető ROM csak a boot.img-t tartalmazza image formátumban, a system fájlokat szépen mappákba rendezve (\data, \meta-inf, \system) foglalja magában. Amit pedig az orosz oldalról beidézel, az egy bezippelt CWM backup, ami egy könyvtárban tartalmazza az összes .img (és pár egyéb) fájlt. De ezek ún. lemezképek, nem normál fájlok! Ezt a csomagot szintén a CWM recoveryvel lehet flash-elni, de nem a 'zip installálása' hanem a 'recovery' menüpontból. Vagy pedig Flash Tool-lal.
Szerintem nem lehet összekeverni a kettőt! Nálad azért végezhetett olyan gyorsan a "magyarítással" a Bart, mert valójában nem csinált semmit, hiszen egyetlen .apk-t sem találhatott a csomagban...
Nem vagyok szakember, lehet, hogy hülyén fejeztem ki magam, de talán érthető, hogy mit akartam dadogni... Tudtommal a Thl W5-höz továbbra sincs zip formájú firmware. Ez nem jelenti azt. hogy nem lehetne magyarítani, csak nekünk kell hozzá megcsinálni a a zip csomagot a telefon system fájljairól, amire ráeresztjük a Bart-ot (ezt korábban Hungobungo nagyon jól leírta).
-
ctibor
senior tag
-
ctibor
senior tag
Thl W5-ről itt olvasható angolul egy friss teszt, ami a szerző szerint már pár hetes tapasztalatokon alapul. Jórészt egyetértek a leírtakkal.
(Két negatívumot említ: a kamerát és a nehézkes GPS vételt -- de ez utóbbit én nem tapasztaltam, az elejétől jól működik rajta az énMegyek.)
-
ctibor
senior tag
Szia, a válaszaim:
1. Nekem egyáltalán nem nagy a mérete, mert az előző telefonom 5.3" volt. Ahhoz képest nekem ez túl kicsi!
2. Jók a képei, azt minden fórum írja, hogy a Thl -- a kínai gyártók legtöbbjétől eltérően -- normális kamerát szerel a gépeibe. Elájulni persze ettől sem kell, én egyébként ritkán fényképezek telefonnal...
3. Hiába 2000 mAh-s az akku, a gép fogyaszt rendesen, gondolom, a nagy képernyő-felbontás miatt. Ha nemigen nyomkodom, csak telefonálok párat és az érkező emaileket nézem meg, akkor két nap. Kicsit intenzívebb használattal egy-másfél nap.
üdv.
-
ctibor
senior tag
válasz
hunaqua #15621 üzenetére
Igen, nekem van Thl W5, pár napja röviden írtam is itt a kezdeti tapasztalatokról, -- visszakereshető. (Adatlapot nem töltöttem ki, mert a családomtól kaptam ajándékba -- tudták, hogy valami ilyet szeretnék -- de így a megrendeléssel, szállítással, árral, stb. kapcsolatos infóknak nem vagyok a birtokában.)
A telefon jó, örülök, hogy ezt kaptam; az Antutu benchmark-ja 5785, nem tudom, ez sok-e vagy kevés, de eddig minden alkalmazás fürgén, akadás-mentesen futott. A képernyője pedig tényleg szuper -- ilyen nagy felbontású telefonom még nem volt.
De, ha jól láttam a táblázatban, már más fórum-társnak is van: 'pagonyinhu' kollégának, aki az etotalk-tól rendelte. Kivácsni lennék az ő tapasztalataira is, különösen, ha Etotalk MOD ROM-mal rendelte és kapta (ez a táblázatból nem derül ki). Az enyémen magyar nyelv nélküli eredeti ROM van, és ezért is érdekelne, hogy milyen az Etolalk-é.
-
ctibor
senior tag
válasz
feca81 #15207 üzenetére
"...az általam régebben említett zopo 200 led reminder program tökéletes megoldást nyújt."
Sajnos a Thl W5 esetében nem tökéletes. Azt vettem észre, hogy csak az egyik (nálam a 2.) SIM-re érkező és nem fogadott hívások esetén villogtatja az alsó gombsor háttér-fényét, a másik SIM-et figyelmen kívül hagyja. Az sms-nél nincs ilyen gond.
Úgyhogy, ha valaki tud hasonló elven, de jobban működő progit, kérem, tegye közkinccsé! Sokunknak segíthet, mert úgy látom a fórumból, hogy az összes Thl telefonból hiányzik a led, illetve csak a töltést jelzi, mást nem, valamint több Zopo telefonnak is megvan ugyanez a problémája.
(A Light Manager és a többi egyébként a Thl W5-ön sz@rt sem ér... -- ezek a progik egyszerűen nem észlelik, hogy a készülékben mégiscsak lakik egy led...)
-
ctibor
senior tag
válasz
carbapenem #14963 üzenetére
Megnéztem a Fastcardtech oldalán: nekem már OUT OF STOCK volt...
-
-
ctibor
senior tag
válasz
szabof1 #14653 üzenetére
Led reminder:
Nekem"élesben" is jól működik Thl W5 telefonon, csak nem szabad elfelejteni, hogy a menüjében a csavarkulcsra bökj és aktiváld a root kérelmet (amit persze a Super SU / Super User kérdésére meg kell adni).
Szerk.:
Bocs., most látom, hogy orkester ugyanezt már megírta pár poszttal feljebb...
-
ctibor
senior tag
válasz
feca81 #14574 üzenetére
köszi, asszem én is feladom. A cél végül is az, hogy valami figyelmeztessen az elmulasztott hívás/SMS/Email-re. Ezt pedig az említett Led Reminder is megteszi... (Érdekes, hogy LED Reminder-nek nevezte el a készítője, amikor pedig éppen a LED-hez nem nyúl... Helyette használja a gomb-háttérvilágítást.)
-
ctibor
senior tag
Tényleg senki nem tudja, van e valami univerzális JB rendszer amit felrakhatnék e a telómra?
Attól tartok, senki sem fogja tudni, ugyanis ilyen nincs!
Nem vagyok szakember, de annyit azért már tudok, hogy az Android rendszer éppen ebben különbözik alapvetően pl. a Windows-tól. Utóbbit megveszed egy DVD-n a boltban, és bizonyos hardver feltétetlek megléte esetén BÁRMELYIK gépre felrakhatod. Android firmware azonban annyi féle van, ahány fajta gép: csak arra a hardverre jó az op. rendszer, amire kifejlesztették... Elég baj -- de így van.
-
-
ctibor
senior tag
válasz
feca81 #14560 üzenetére
Sziasztok,
lassan két hete használom a Thl W5 telefont, szinte teljes megelégedésemre. Két dolog miatt írtam, hogy "szinte":
Az egyik, hogy a led-je semmi mást nem hajlandó mutatni a töltésen kívül. A #14560-as hozzászólásban említett 'Led reminder' progit én is letöltöttem, és ez sokat segít, mert legalább az alsó soft-gombok háttérvilágításának villogtatásával jelzi, ha elmulasztott hívásom volt, vagy sms-t kaptam. De jobb lenne, ha a piros led villogna, a képernyő fölött. Ha erre tud valaki egy jó progit, megköszönném.
A másik a magyar nyelv, amit egyelőre nem sikerült rá varázsolni. Írtam az Etotalk-nak, hogy megvenném tőlük a mod-ROM-ot (abban magyar nyelv is van), tegyék rá egy SDHC kártyára és küldjék el, de elutasítottak. Ezért kérem szépen: ha valaki itt a fórumban az Etotalk-tól vett-vesz Thl W5-öt, és tud egy mentést csinálni a ROM-ról, tegye meg és töltse fel valamelyik felhő-webhelyre, ahonnan leszedhetném.
Előre is köszönöm!
-
ctibor
senior tag
válasz
hevizms #14393 üzenetére
Sziasztok,
nem vagyok nagy számítógép guru, de szeretném magyarítani a Thl W5 telefonomat.
jBart letöltve, Hungobongo-féle repo.zip letöltve, telefon root-olva. Na de most mi a teendő?
Elindítottam a jBart progit, de nem lettem okosabb tőle... Hol kaphatnék egy kis segítséget a használatához (lehetőleg lépésenként)?
Előre is köszi!
-
ctibor
senior tag
Van itt valakinek THL W5 készüléke? Kíváncsi lennék mit mond róla
Igen, nekem van. Két napja kaptam meg. (Adatlapot nem tudok kitölteni, mert a családomtól kaptam ajándékba -- tudták, kb. milyen telefont keresek -- és amikor a részletekről érdeklődtem, a válasz ez volt: ajándék [te]lónak ne nézd a fogát...
)
Szóval: eddig elégedett vagyok vele. Igen jó, részletgazdag a képernyő, nagy felbontású fotókat is gyönyörűen mutat, és jól lejátszotta azt a pár videót, amit kipróbáltam rajta. Az 1280x720-as felbontás már olyan finom, hogy csak a legnagyobb betűméretre állítva olvashatók rajta könnyen a szövegek, de így viszont gond nélkül. (egyébként gyárilag - vagy boltilag? - arra volt állítva). A betekintési szög zseniális, egészen oldalról nézve is jól látható.
Az op. rendszer teljesen mezítlábas ICS 4.0, de minden akadás nélkül, igen fürgén dolgozik. Ezzel a hardverrel persze illik is. Van egy tucatnyi nyelv rajta, de MAGYAR NINCS. Ha valakinek van ötlete magyarításra, kérem jelezze! (akár privátba is). És persze szeretném majd rootolni is, ha lesz hozzá bejáratott megoldás.
Ami negatívumot eddig észrevettem, csak annyi, hogy egy napnál tovább nem bírja az akku, igaz, az ismerkedés elején vagyunk és elég sokat nyomkodom. Elég vékony műanyag a hátlapja, de ez eddig nem okozott problémát és a készülék jól össze van rakva. Általában: mind a kinézetén, mind a működési színvonalán látszik, hogy ezek már nem azok a régebbi kínai telefonok... Ezzel bárhol "meg is lehet jelenni". Ja, és a dobozban volt egy félig átlátszó hátlap-védő műanyag tok és egy képernyővédő fólia is.
Zenehallgatásról (közepes hangerő, nem kiemelkedő, de nem is halk) és fotózásról még nincs tapasztalatom, egyszerűen nem jutottam hozzá...
ÖSSZESSÉGÉBEN: örülök az új telónak és 2 kártyásban -- azt hiszem -- mindenképpen a felső kategóriába tartozik.
Megpróbálom felölteni az Antutu-eredményét.
-
ctibor
senior tag
-
ctibor
senior tag
Sziasztok,
a linken látható Smasung S3 klónról, valamint a web-áruházról van bárkinek bármilyen tapasztalata és/vagy infója?
Igen erős hardverrel kecsegtet a telefon, ezért figyeltem fel rá. Ha tudnám, hogy még jól össze is van rakva, akkor a magas ára ellenére is kellene...
-
ctibor
senior tag
Akkor ez lehet a baj az én iGO Primo-mal! Több verziót próbáltam feltenni az Alcatel 997D-re, egyik sem indul el, és a legutóbbi azt írta ki hibaüzenetként: "User interface resolution [480x735] is not supported or compatible skin can not be found. Exiting application."
Ezek szerint tényleg 480x735 a képernyő-méret. Csak azt nem tudom, hogyan győzhetném meg az igo-t, hogy 480x800-nak fogadja el és hajlandó legyen működni...
-
ctibor
senior tag
Sziasztok, vettem itthon egy Mo.-ra frissen érkezett Alcatel OT-997D kétkártyás, Android 4.0-ás, 1GB RAM-os, 1Ghz dual-core MTK csippel szerelt telefont. (Forrás: mobilexpressz.com) Jó tesztet olvastam róla, és egyelőre -- két nap után -- tényleg meg vagyok elégedve vele, gyors, minden átlag-alkalmazás gond nélkül fut rajta. (Azért írom, hogy átlag-alkalmazás, mert játékokból csak egy pár egyszerűbbet -- pl. Pasziánsz,stb. -- használok, erőforrás-zabálókat nem.)
Tehát minden műkszik, egy progi kivételével: iGO Primo 2-t próbáltam rá feltenni, ugyanazt, ami gond nélkül fut a sokkal gyengébb BLU Studio 5.3 telefonomon (650 Mhz MTK proci, 512MB RAM, stb.). De az új Alcatelen nem indul meg. Feltelepül, de első futtatáskor ezt a hibaüzenetet adja: "Error. User inteface resolution [0x0] is not supported or compatible skin cannot be found. Exiting application."
Nem tudom, mit tegyek, hiszen mindkét készülék 480x800 felbontású. Más fórumon kaptam mindenféle tanácsokat, mit változtassak a sys.txt-ben, meg a data.zip-ben, párat próbáltam is, de nincs eredmény. Meg különben is, akkor a BLU-n miért megy gond nélkül, ha rossz valamelyik érték ....
Nektek van valami ötletetek?
Üdv.,
Tibor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest