- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Cavalera #134650 üzenetére
Ez egy eléggé új márka, a teszteken nem szerepelnek roszul, de hosszútávú tapasztalat nem sok van róluk.
Egyébként én is kíváncsian figyelem őket.
Amolyan Mi Mix-koppintás telefonokra vágysz?(#134651) szbalogh
Szerintem a Slo-Mo telefonon vicc-kategória. A minőség mindenképpen megsínyli a magas fps számot.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Cavalera #134646 üzenetére
Hát igen, az UMI mindig nagyon jó volt papíron, csak a valóság nem tükrözi ezt.
Hozok néhány példát:
- a minőségellenőrzés kritikán aluli, rengeteg a hardverhiba, már a dobozból kivéve is. Sárguló kijelzők, tönkremenő hangszórók, púpos akkumulátorok etc.
- a kamera csak papíron jó, egyébként 5-6 éves átlagos telefonok szintjét sem hozza
- szoftverfrissítésekre maximum a telefon első 2-3 hónapjában lehet számítani, utána el lesz felejtveEz egy B brand, semmi több. 90 ezerért nagyon sok a választási lehetőséged, nem szabad UMI-ra még gondolni sem.
Meg azért megnézném, hogy egy Snapdragon 821-es Mi Note 2-nél hol lenne jobb bármelyik UMI is.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
szbalogh #134641 üzenetére
20 ezer Ft környékén játékfényképező szintjét várd el. A duplakamerás készülékektől is. Kínában sincsenek csodák.
Le S3 jó telefon, talán 120 fps Slo-Mo-t tud. Nem rossz a kamerája,de nem szuper.
(#134642) Cavalera
90-ért UMI-t? Ne vicceljünk már.
Azért már telefont veszel!
Sok helyen a Mi Note 2 B20-as változatát már ki lehet fogni nagyon jó áron, de a Xiaomi Mi A1, vagy akár egy LeEco Le Pro 3 is köröket ver bármelyik UMI telefonra. -
tibcsi0407
félisten
A kis Nuts Pro 2 nem szarral pirít: [link]
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Tomi0703 #134574 üzenetére
Fogalmam sincs mit rak rá a bolt.
Mi lefordítottuk az EUI-t annak idején Keeperv fórumtárssal magyarra, utána egy másik fórumtárs, Aureel folytatta a munkát és az általa készített ROM-ok teljesen magyar nyelvűek.
Viszont ezt a boltok biztos nem használják, így fingom sincs sajnos. Valószínűleg egy alap magyar string-készlet van benne, de az nem biztos, hogy jót jelent.
ROM-cserével viszont szuper telefon faragható belőle. -
tibcsi0407
félisten
válasz
ekrisztian #134535 üzenetére
A hardvert nem nagyon kell másnak tervezni.
Nagyon erős volt a 7 is, nem lesz ez másképp a 8-nál sem.
Igen, a BMW tervezte, annyi különbséggel, hogy itt nem kell brutál felárat fizetni, mint a PD logós termékeknél.
Remélem a 8-nál is megtartják ezt a jó szokásukat, mert nekem nagyon bejött a 7 külseje. -
tibcsi0407
félisten
válasz
zsoltzsolt #134533 üzenetére
Korán van.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407 #134530 üzenetére
Jól megmondtam.
-
tibcsi0407
félisten
-
-
tibcsi0407
félisten
Na ez jó hír lehet a belépőszintű telefonok szoftvereivel kapcsolatban: [link]
-
tibcsi0407
félisten
válasz
ekrisztian #134209 üzenetére
Nem. A ZUK mögött ott maradt a Lenovo. A ZUK fejlesztőcsapata is megmaradt, a Motorola telefonokon is ZUI fut Kínában.
Nincs időm sajnos ROM-ot gyártani.Z2 Pro-ra nem is csináltam, csak Z2-re, de ott sem tudnék már csinálni, mert nem tudom kitesztelni.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
paolinho #134199 üzenetére
Nekem nagyon fáj a szívem, hogy ilyeneket kell mondanom a LeEco-ról, de sajnos ez az igazság. Én nem szeretek olyan telefont birtokolni, ahol a gyártó lélegeztető gépen van.
Kicsit hazárdjáték ez.
Sajnos a tora33-féle ROM-ot nem ismerem, de lehet megér egy próbát. Azt tudom, hogy a magyar nyelvi fájlokat nem tőlem kapta, de lehet, hogy Paolo átadta neki. -
tibcsi0407
félisten
válasz
junkpod #134165 üzenetére
Megy, számomra a hardveres utánpótlás inkább a probléma. Én nem biztos, hogy kockáztatnám.
Le 1S-en egyébként a legtöbben a 18S-t használják a fórumon, amit én csináltam. Le 2-re nem csináltam, mert azt eladtam mire megtanultam rendesen ROM-ot készíteni.
Viszont a Le 1S még itthon van a szekrényben tartaléktelefonnak.
A fordítást is mi csináltuk Keeperv fórumtárssal, aztán lefordítottam még az EUI 5.8-at is, utána pedig Aureel átvette a stringeket tőlem azzal az ígérettel, hogy folytatja, amit elkezdtünk. Ha jól tudom a Le Max 2 tulajok és a Snapdragon-os Le 2 tulajok az Ő ROM-jait előszeretettel használják. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Somatom #134162 üzenetére
Nekem az EMUI-n 4.x kernel volt a Honor V9-emen, a Oneplus-omon (OxygenOS) pedig 4.4.21 van.
Az UI-ra visszatérve, nem szeretném megérteni az okát, hogy miért skineznek mindannyian, de a fejlődés megkérdőjelezhetetlen volt minden téren verzióról verzióra. Valószínűleg a kínaiaknak ez kell. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Somatom #134159 üzenetére
Az EUI félelmetesen nagy fejlődésen ment keresztül. 007S-től egészen a 023S-ig követtem az utat, amit megtett.
Nem egy Mediatek OEM ROM volt rajta, mint a legtöbb kínai dzsunkán.
Az egész cég lendülete félelmetesen nagy volt, ha nem erőltették volna az amerikai piacra lépést, akkor még f@szául működnének most is. Nagyot akart a szarka.. -
tibcsi0407
félisten
válasz
junkpod #134148 üzenetére
Te ajánlanál egy olyan céget, ami fél lábbal a sírban van? Nincs valós idén kiadott készülékük.
Ha földbeáll a cég, akkor mi lesz az alkatrészekkel? Szoftveres támogatással.
Itt a topikban mindenki tudja, hogy a legnagyobb LeEco fan én voltam a fórumon, sőt a LeEco.re adminja is vagyok, de már nem tudom lelkiismeretesen ajánlani, mert bizonytalan a jövőjük. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Somatom #134121 üzenetére
Nem igazán tartom jónak, hogy a Oneplus a nagytestvérem.
Le is töröltem azt az analytics szart a telefonról ADB-n keresztül, de majd utánajárok, hogy miket kell blokkolnom a routerben, hogy legalább itthon fékentartsam a szart.
Az adataimat egyébként nem azoktól a cégektől féltem, akiknek a telefon elküldi, hanem azoktól a hackerektől, akik ezekhez a cégekhez betörhetnek. Azért a Oneplus-hoz gondolom egyszerűbb betörtni, mint a Google-höz. -
tibcsi0407
félisten
válasz
RVR400 #134117 üzenetére
Két fotó között nem tudod ugyanazt a körülményt soha 100%-osan megteremteni, (Lásd a Mobilarena totálisan irreleváns fotói a házról a soha le nem kaszált fűvel. Képesek voltak a Mi6-tal olyan képet lőni, mintha a régi Nokia 5800-mat húztam volna elő egy fotó erejéig..) csak olyan körülmények között, ahogy a GSMarena is készíti a képeket.
Ott jön ki, hogy melyik telefon mit tud.
Egyébként pedig az utolsó mondatod az egyik legnagyobb érv az A1 mellett. Nem a Xiaomi készíti rá a szoftvert, ami azt jelenti, hogy kap főverziós frissítéseket. Ez egy olyan világban, ahol blueborne és még fene tudja hány biztonsági rés tátong az outdated szoftvereken, nem egy utolsó szempont. Most jól magam ellen beszélek, mert a Oneplus-om pedig a fene tudja mit pofázott ki a külvilágnak az analytics miatt.. -
tibcsi0407
félisten
válasz
RVR400 #134114 üzenetére
Én mindig ez alapján ítélek, mert tökéletesen egyenlőek a feltételek.
A Note 4 még kisebb ISO-n is zajosabb képet lőtt.
A modulra visszatérve. Hogy akarsz Sony-sat vásárolni? Megkérded az eladót, hogy olyat adjon? Egy nagy zsákbamacska az egész..Ha valóban van érzékelhető különbség. Bár Xiaomi-nál szokott lenni, mivel kamerát optimalizálni sosem tudtak igazán. -
tibcsi0407
félisten
válasz
aytukabozs #134110 üzenetére
Januárban el sem küldöm nekik az ÁFA-bevallást. Csúnya NAV, hülyeségre pocsékolja az adófizetők pénzét.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
RVR400 #134076 üzenetére
Az elkészült kép igenis jobb. A 2x zoom pedig nagyon hasznos dolog. Én sem ismertem be, míg el nem kezdtem használni.
Már hogyne tapasztaltam volna?Volt Mi Note 2-m 4000 mAh akkuval, ZUK Z2 3500-zal, Honor V9-em 4000-rel, volt Note 4X-em is.
Rájöttem, hogy totál felesleges számomra, mert úgy sem használom ki. Az, hogy most 48 óra múlva töltöm, vagy 59 óra múlva, tökmindegy, olyan nincs, hogy a nap végére nincs szufla a telefonban. -
tibcsi0407
félisten
válasz
RVR400 #134072 üzenetére
A rekeszérték és a lencserendszer legalább olyan fontos. A szoftverről pedig nem is beszélve.
A rendkívül kényelmes töltés pedig max akkor hasznos, ha túrázni mész.A SoT méregetése a Xiaomi tulajok körében lassan E-péniszméregetéssé nőtte ki magát.
Akinek több ideje van napi 4-5 óránál telefont nyomkodni, annak valóban javasolt a 4000 mAh Xiaomi telefon, a többieknek bőven elég a 3000 környéke is a mai fogyasztásokat figyelembe véve.
Nekem a Oneplus-t csúcshardverrel is kétnaponta kell tölteni, a Dash töltővel ez pedig alig több, mint egy órát vesz igénybe. Kibírom. -
tibcsi0407
félisten
válasz
b0bcat #134057 üzenetére
Én alapvetően 70 ezer alatt csak Xiaomi-t tudok mindig jó szívvel ajánlani, mióta a LeEco kicsinálta magát.
Ha pedig nem MIUI van rajta, akkor instant get.
Nekem a design is nagyon bejön, a Oneplus-omban is gyakran szoktam gyönyörködni. Apple copy a hátlap, de meg kell hagyni, hogy nagyon szép és kényelmes a fogása. -
tibcsi0407
félisten
válasz
aytukabozs #134051 üzenetére
True. Ezért is vagyok inkább az Android One/ AOSP/ LOS/OOS, stb. mellett.
Remélem Oreo alatt a substratum modul is használható lesz root nélkül, ahogy azt több helyen is megírták. EMUI 6.0 például támogatja, ami nagyon érdekes a Huawei saját téma motorja mellett. -
tibcsi0407
félisten
Nem kevés gonddal jár egy ilyen, a haszon pedig már nagyon pici. Gyakran annyit sem hoz, mint amennyibe kerül fenntartani.
A Redmi Note 3 Pro idején nagyon felfutott sok webshop, de azóta egy olyan bestseller sem jött ki, amit annyian kapkodnának. (sokak szemében a 4 inkább visszalépésnek minősül)
A B20-as Xiaomi-ról pedig nagyon sok lemaradt, vagy későn kapcsolt, ami szintén komoly hátrány. -
tibcsi0407
félisten
válasz
aytukabozs #134014 üzenetére
Kemény. Elég népszerű shop volt, furcsa lépés.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Viktor0610 #134001 üzenetére
Kis naiv!
-
tibcsi0407
félisten
válasz
atee_13 #133944 üzenetére
Szerintem szeretni fogod. Csupasz droid, a Oneplus csak néhány funkciót adott hozzá, de azok nagyon hasznosak. Oreo-val már Substratum modul is mehet rá root nélkül, szóval témázni is lehet majd. Bár fekete téma már most is van a világos mellett, ami az AMOLED miatt nagyon hasznos.
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
Én már a product launch-nál mindenhol olvastam az OV-ről. Szerintem csak simán a tesztkészülékek kaptak IMX-et.
Eddigi tapasztalataim alapján az OV még hasonló specifikációkkal sem tudja hozni az IMX szintjét.
Ez gyakori húzás a gyártóknál, csak nem ebben a formában. IMX helyett Samsung szokott lenni, ott nem érzékelhető ennyire a különbség, bár a színekben ott is van. -
tibcsi0407
félisten
Nem az van benne.
A rekeszérték pedig fényévekkel rosszabb. Semmi köze a Mi6 kamerájához, se a hardvernek, se a lencséknek.
Itt is leírják.
Itt is.
[link]
Igazából mindenhol a pontos érték van, kivéve a GSMArena-t. -
tibcsi0407
félisten
válasz
monti0222w #133886 üzenetére
De a Funtouch durván merített ihletet
VIDEO
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Atomgeszi #133875 üzenetére
Pedig jól látható, hogy a zajszűrés brutálisan elmossa a részleteket.
Ez már nem egy olcsó telefon, ahol ezt megengedheti magának a Xiaomi. Jók voltak pár éve a csúcskategóriában is kamerában.
A gond az, hogy leragadtak azon a szinten, míg a többiek fejlődtek.
Oppo R11 nagyon jó fotós. Pontosan ezért választottam a Oneplus 5-öt, mert ugyanaz a szenzor van benne. (meg ugye az Oppo is mögöttük van) -
tibcsi0407
félisten
Az A1 sajnos a közepes szintet nem éri el. A közepes az a Mi6 környéke inkább. (beltéri fotó azzal is elképzelhetetlen töménytelen képzaj nélkül)
Ilyen erővel azt is mondhatnánk, hogy Te olvasol a gondolatokban, mert ugyanúgy kötöd az ebet a karóhoz, ahogy én.
Az fel sem tűnik Neked, hogy javasoltam egy alternatívát és Te is, kb ennyi a történet. -
tibcsi0407
félisten
Biztosan velem van a baj, hogy nem akarok nagyságrendekkel sz@rabb telefont ajánlani, mint amennyi a keretösszegbe belefér. A Xiaomi-imádatot néha félre kell tenni, szemellenzőt levenni és kicsit határozottabban szétnézni a piacon.
Ha valaki 60k körül keres telefont, én is az A1-et szoktam javasolni, de magasabb áron keresőknek még csak Xiaomi-t sem ajánlok soha, de biztos velem van a baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest