-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa311
veterán
válasz
Tothgera30 #41299 üzenetére
Vót'má.
De örök kedvenc
Már várom az új telefonjukat, az majd még atomtámadás ellen is véd!
-
sasa311
veterán
válasz
Tothgera30 #41261 üzenetére
Azt nem tudom honnan veszed, hogy "könnyen letörik", mert egy gumi szalag tartja, nem műanyag.
Az, hogy nem tetszik persze más tészta
-
sasa311
veterán
válasz
Tothgera30 #41252 üzenetére
Azt nem tudom mit értesz az alatt, hogy "komolytalan", biztosíthatlak, hogy egy kiváló készülék. Komolyan elgondolkodtam rajta, hogy a G3-amat lecserélem rá, csak aprópénzért nem akartam elkótyavetyélni a G3-at, csak úgy meg nem veszek 2 telefont.
2 magos, ez tény. De ha nem játszol a telefonon akkor már a 2 mag is felesleges.
-
sasa311
veterán
válasz
Tothgera30 #41246 üzenetére
Nekem a Lenovo A660 gyorsabban (és pontosabban) talál GPS jelet, mint a Jiayu G3, de a G3-nak sokkal erősebb az akkuja, bőven 3 nap az üzemideje az én használatom mellett.
De G3-ból is volt már olyan a kezemben, aminek a GPS-e sokkal gyorsabban talált jelet, mint az enyém
Ez szvsz lutri.
Ezek közül mindkettő GG, a Lenovo az IP67-es is.
-
sasa311
veterán
válasz
kiralyroli #39589 üzenetére
Én azt mondom fuss neki még 2-3x a MUT-nak. Néha nem sikerül elsőre.
Ha nem oldja meg akkor valóban hibás.
-
sasa311
veterán
válasz
kiralyroli #39585 üzenetére
Kicsit adhatnál egy konkrétabb hibaleírást, hogy "miért nem jó"?
Eldobálja a jelet? Pontatlan? Lassú? A-gps-t használsz? EPO-t frissítettél? Ezek szerint MUT-ot lefuttattad? Milyen navigációval tesztelted?
-
sasa311
veterán
válasz
kiralyroli #39582 üzenetére
Témaösszefoglalóban található GPS fixet már próbáltad egyáltalán? Egyáltalán nem biztos, hogy hibás az a GPS...
Amúgy full refundot 100%, hogy csak akkor kapsz, ha visszaküldöd a készüléket az eladónak. Erre mérget vehetsz.
-
sasa311
veterán
válasz
gipsztigris #39524 üzenetére
Akkor pontosítom:
Hivatalosan nem létezik olyan IGO az Izraeli különkiadáson kívül, amit a google elismer. Innentől kezdve egy szavunk nem lehet, hogyha bonyolultan lehet ráerőszakolni egy droidot futtató telefonra.Létezni persze, hogy létezik. Én már egy éve használom.
-
sasa311
veterán
Pont az a lényege az EPO-nak (és ugye a neve is
), hogy nem az interneten keresztül tölti le az aktuális hold pozíciókat aktuális élő adatkapcsolaton, hanem 30 napra előre letölti a holdak várható helyzetét (amikor pl. Wifit adsz neki), hogy adott földrajzi helyen melyik hold látható és használható navigációra!
Ennek kapcsán totálisan offline az egész.
Bár nekem 20 nap után már döcög a dolog, 2 hetente frissítem.
-
sasa311
veterán
válasz
gipsztigris #39505 üzenetére
Így van, ez az Izraeli. Azzal sokra itthon nem mész. Magyar meg nincs.
-
sasa311
veterán
válasz
bigrock #39487 üzenetére
Halkan megjegyezném, hogy az énmegyek navigáció nem is létezik androidra, csak ilyen olyan zughackerek által összetákolt formátumban. Ti pedig következetesen arról beszéltek, hogy a tesztprogram nem veszti el a jelet, a zájgó meg igen.
Tegyetek fel egy hivatalos, androidra fejlesztett navit (elsőre mondjuk a google naviját) és ott teszteljetek. Azt nem lehet felróni egy gyártónak sem, hogy egy nem támogatott szoftver nem fut hibamentesen (amúgy nekem G3-on hibamentesen fut már fél éve, lehet rossz hackertől van a verziótok)
-
sasa311
veterán
válasz
weinmaker #39400 üzenetére
Én úgy tapasztalom, hogy maga a GPS chipset (mtk 6620 ill 6628) egy teljesen hibátlan chipset.
A gond 99%-ban azzal van, hogy kézzel készítik a GPS vevő antennákat, illetve gyárilag nincs kalibrálva maga a GPS.
Ami a kezemen átfutott chinafon azok közül 80%-át "rendbe hozta" a sima kalibráció, max. 30-40 mp-en belül működik a navigáció.
A maradékkal antenna problémák voltak. Többen a fórumról megcsinálták már, hogy antennát "cseréltek" a készülékben és az addig totál használhatatlan (addig nem is fixált) gps csodák csodájára tökéletes lett.
-
sasa311
veterán
válasz
Vjankovics82 #39037 üzenetére
Win7 64 bit?
Mert akkor nekem csak emulált winXP-vel sikerült működésre bírnom...
-
sasa311
veterán
válasz
anonym1s #38941 üzenetére
A telenor meg a tré mobil egy röhej ilyen szempontból. Engem múltkor hívtak, hogy x száz éve vagyok az előfizetőjük, kedveskedni akarnak, küldhet-e egy hiper szuper akciós árlistát az új készülékükről, mert hát nincs hűségem és most húú de jó ha én veszek ilyet.
Hát küldött, azt hittem ráköpöm a kávét a monitorra. Kb. minden készülék 30%-al drágább volt AKCIÓSAN, mint kártyafüggetlenül kisker boltból.
-
sasa311
veterán
válasz
Urby66 #38173 üzenetére
A GPS nem a SOC része.
Alapvetően 3 dolog befolyásolja:
1., SW
2., A GPS chipkészlet (ez gyk. minden 6589-es SOC-al szerelt telefonnál 6628-as GPS chip, ami amúgy teljesen megfelelő és hibátlan)
3., A legfontosabb pedig: Az antenna a készülékben! Ezzel szokott lenni a legtöbb hiba, mert vékony kis fólia antennák és a "minősége" attól függ, hogy épp Lee vagy Chan hajtogatta neked és mennyire sietett, hogy meglegyen a napi kvótája...Atomcsirke
Nekem jó
-
sasa311
veterán
155 x 75 x 25mm a mérete.
Összehasonlításképp a G3 mérete:
135 x 65 x 10.8 mm2 centivel nagyobb (meg jóval vastagabb...) De valahogy ki kell bírnia a kínai űrprogramot
Ha jól látom tegnap rendelt is egyet mr "Kovacs" hazánkfia
-
sasa311
veterán
válasz
o_pegazus_o #37933 üzenetére
....Önnek az esetek zömében közvetlenül a gyártó / disztribútor -tól küldjük a vásárolt terméket.....
.....A mi webáruházunkban vásárolt termékek általában Kínából érkeznek az ön címére a megrendelést követő átlagos 2 hét alatt. Minden termékünk a Magyar Posta által is követhető módon van elküldve, így a teljes folyamat végigkísérhető, kontrollálható.....Arra azért marha kíváncsi lennék, hogy miként adsz mondjuk nekem ÁFÁ-s számlát, ha az én címemre rendelt termék fennakad a magyar VÁMhatóságnál és kérik tőlem pl. a fizetési bizonylatot az ÁFA és VÁM kiszabására.. Tehát azt mondod, hogy TE kiállítasz egy olyan termékről számlát ami hivatalosan be sincs vételezve a TE vállalkozásodba. Ezt ugye érzed, hogy nem kerek?
A garit meg gondolom ugyan úgy intézed, mint bárki más. Fogod és visszaküldöd kínába, ha nem valami triviális, mondjuk SW-es hibája van. Ezzel nem is lenne baj, csak nem értem minek a púder...
-
sasa311
veterán
válasz
kmisi99 #37708 üzenetére
Ugyan az a GPU van benne, mint minden 6577-es soccal szerelt telefonba.
Mivel QhD felbontáson is teljesen vállalhatóan fut, ezért az A660 800*480-as felbontásán minimum így, ha nem jobban fog futni.
-
sasa311
veterán
Kicsit off, de tud valaki egy jó appot / vagy beállítást a következő problémára:
Faterom nem egy műszaki zseni... És mikor hív valakit és befejezi a beszélgetést néha elsötétül a képernyő. Ilyenkor néha elfelejti letenni a telefont... Most épp összehozott egy 40 rongyos számlát
Nincs valami jó app, ami ilyen esetben automatice lezárja a hívást?
-
sasa311
veterán
válasz
mytrashsamu #37489 üzenetére
Az eladó szerint 2 dologban ter csak el a Note2-tol, ez a proci (MT6589) es a ket sim kartya jelenlete, egyebkent a hardver es az oprendszer is egyezik ...
wtf
Mi az, hogy a HW megegyezik?!
Egyrészt ez nem egy PC, itt nincs processzor, itt SOC van, ami kb. annyit jelent, mint egy full integrált PC, minden rajta van egybe. Tehát olyan nincs, hogy "csak a processzor más".
Ebben a telefonban és a Samuban 1 dolog közös: A kinézetük!
-
sasa311
veterán
-
-
sasa311
veterán
válasz
tolvaj! #37212 üzenetére
Neked nincs otthon latex fitymásod?!
-
sasa311
veterán
válasz
BullZeye #37206 üzenetére
Pl. nem ismerte az országa jogszabályait, hogy csak olyan terméket rendelhet, ami " szabvánnyal rendelkező." Ugyanis írta, hogy ezért nem engedték be az országba.
Pl.: ha tőled megvesz egy arab egy latex fitymás falra tapasztható műbránert akkor te arról nem tehetsz, ha majd arábiába elveszik azt tőle a reptéren, mert náluk tiltott az ilyesmi...
-
sasa311
veterán
válasz
ekrisztian #37115 üzenetére
igen. Témaösszefoglalóban találod a leírást.
-
sasa311
veterán
válasz
madrac #37094 üzenetére
Ember, te most szórakozol velünk, nem tudsz olvasni, nem érteni angol vagy csak simán ittál?!
(#37082) + (#37089)
Ennél többet Ming-Kai Tsai sem tehetne érted.
Egy mobilkommunikációs SOC-ra pedig felintegrálni egy olyan alkatrészt, ami adott esetben a belőle gyártott készülékek jelentős részére nem kell minden, csak nem költséghatékony. Pláne, hogy az igények sem egyformák a GPS chipset terén.
Olyan szintű butaság, amit mondtál, mintha az intel kitalálná, hogy a Core I7 mostantól csak és kizárólag GTX700-as sorozatú Nvidia kártyával működhetne és punk tum.Azért nincs 6620 bennük, mert a 6628 olcsóbb és érzékelhetetlenül gyengébb csak, mint a 6620.
-
sasa311
veterán
válasz
ekrisztian #37077 üzenetére
mobiluncletoolst már lefuttattad?
-
sasa311
veterán
válasz
madrac #37073 üzenetére
Nincs beleintegrálva a SOC-ba a GPS chip
Többek között ha bele lenne akkor lehetetlen lett volna, hogy a G3 (és amúgy sok más típus) eseténben ugyan azon típusnál 2 különböző kommunikációs chippel legyen szerelve a készülék. (ez volt ugye a G3 és a G3N esete, ami hivatalosan mindkettő "G3" volt).
-
sasa311
veterán
-
sasa311
veterán
válasz
instantwater #37006 üzenetére
Én egyszer voltam a "bluebo" nevű gyártóval kapcsolatba - ott pl. mindennek (mobil, tablet, stb..) volt egy alapmodellje, ami tulajdonképpen kimerült a SOC + képernyő + műanyag és akku kombóban és GPS-t / belső memóriát / ezt azt úgy kértél bele, ahogy akartál. Meg volt tételenként, hogy mi mennyibe kerül...
Kis gyártónál szvsz simán előfordulhat, hogy gyártanak GPS nélküli cuccot, mert úgy 8$-al olcsóbb
-
sasa311
veterán
válasz
Johny911 #36380 üzenetére
Nincs minden 4.2-es droidban magyar.
Ellenben a lenovoban 99%, hogy van egy olyan 80-85%-os magyar nyelv. Abszolut használható, fontos dolgok szint egésze magyar.
Kínai belpiacos lenovon előfordulhat, hogy nincs play és egyéb google alkalmazások. Én ezért vettem minidealről, ők minden lenovot playel küldenek (sőt, ált. rootolva), playből meg minden más már telepíthető.
-
sasa311
veterán
Van itthon 4 db samu kártyám, 3 éve megy mindegyik.
Meg van itthon 2 db kínai, egyiket vettem a pandától a telefonnal együtt, másik ajándék volt egy másik telefonhoz.
Az ajándék már mikor beraktam a telefonba akkor szar volt, a pandás működött kb. 1,5 hónapot, utána elhasalt (fele file amit rámásol az ember hibás).
-
sasa311
veterán
válasz
albinolynx #36296 üzenetére
Igen, én is ezt vettem fateromnak, mert minden telefont lezúzott
És tényleg vízálló, ami horgászásnál nem jön neki rosszul - hiába, békés nyugdíjas évek
-
sasa311
veterán
válasz
albinolynx #36288 üzenetére
Vagy kicsit többért A660. A kamerája annak sem hiper szuper de a GPS-e kifejezetten jó! (jobb, mint az én G3-amnak, sokkal gyorsabban talál jelet és pontosabb is).
-
sasa311
veterán
-
sasa311
veterán
válasz
Ed3r_X_ #35950 üzenetére
Szerintem nem éri meg, mert kicsit többért 4 magos van, jóval kevesebbért meg valóban vízálló telefon - csak a te kedvedért
- gyengébb hw-el.
Szvsz aki 140$ körül keresgél az úgysem játékra vagy high-tech menőzésre keres telefont, mert azok 200 felett kezdődnek.
De ezen nem fogunk összeveszni
-
sasa311
veterán
válasz
Ed3r_X_ #35948 üzenetére
Szerintem maradjunk nyugodtan annyiban, hogyha a kezedbe kapnál 2 egyforma jelzés nélküli telefont akkor csak úgy tudnád megmondani, hogy a snapdragon vagy a mediatek soc van benne, ha lefuttatnál egy szintetikus benchmarkot vagy egy olyan játékot, amiről tudod, hogy melyik socal milyen teljesítményt kell hoznia.
Sima használat közben meg sem tudnád különböztetni őket.
-
sasa311
veterán
-
sasa311
veterán
válasz
gipsztigris #35932 üzenetére
G3-nál is van ilyen probléma (ha settings menüből csinálod a resetet), de ott pl. kb. 15 perc után magától elmúlik...
-
sasa311
veterán
válasz
blueye #35928 üzenetére
Factory módban van egy olyan, hogy "clear flash" vagy valami hasonló. Azt már próbáltad? Nekem már hozott vissza bootloopból telefont.
Ha ez nem jön be akkor flashtoolal bármikor visszarakhatod a gyári ROM-ot, max az adataid veszted el.
gipsztigris
Ez azért erős túlzás. Vagy 100 telefonon csináltam már factory resetet, 1 ragadt bootloopba. -
sasa311
veterán
válasz
Teejay83 #35906 üzenetére
H2000+ -om (gyk. ugyan az, mint a H3000+) volt.
Szép a telefon, jól is működött, GPS is, adatkapcsolat is, minden oké volt. Viszont az akkumulátora az egy dráma, ha néhanapján használod is akkor 1 napot bír.
Iphone 5 tok jó rá, de ajánlott is, mert az előlapja könnyen karcolódó plexi (fólia kötelező), a hátlap meg egy vékony műanyag, ha leejted tuti törik...
A bal oldali az igazi almafon, a jobb oldali az én telóm volt.
Rootolni a világ szopása és ROM-ot cserélni rajta is bátor dolog, mert ahogy esett úgy puffant alapon szerelték random alkatrészekkel. Nekem van itthon H2000+-hoz 3 különböző ROM-om (mindhárom kül. hardverekhez, általában a wifi + BT + GPS chip különbözik).
-
sasa311
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged