Hirdetés
- Mobil flották
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Aktív témák
-
junkpod
nagyúr
válasz
volvoguy
üzenetére
ez picit félreértés lesz, adatkapcsolat nélkül a semmi közepén kb minden GPS eszköz képes a világon, olyan is amire még programot sem tudsz letölteni...
Az AGPS az Assisted GPS-t jelenti, azaz olyan helyen ahol NINCS GPS jel (pl házak között, beltérben, de van GSM és/vagy wifi jel, azt az infót is érzékeli, elküldi neten a térkép szolgáltatónak és annak az adatbázisából tudja GPS nélkül is hol vagy. PL google maps is működik GPS kikapcsolva is, csak pontatlanabb.
Amit te keresel az a GPS műholdak aktív adatbázisa, amit ha letöltesz közvetlen a GPS térkép használata előtt, akkor nagyon gyorsan tudja értelmezni a befogott műholdakat a GPS-program, ennek hiányában meg kell várni míg annyi holdat lát elég ideig amivel már tud matekozni és kiszámolni a műholdak elméleti helyét. Ugye a GPS azon alapul, hogy tudja progi hogy elméletileg hol kell lennie a műholdnak és összehasonlítja a befogott jelét, ezzel kiszámolja milyen távolságban vagy tőle, ez 4 holddal már viszonylag ponts helyet ad a 3D térben.
-
Johnesz
csendes tag
válasz
volvoguy
üzenetére
Próbáltam a GPS Status & Toolbox progit. Az A-GPS adatokat wifiről frissítettem, önmagában nem tartalmazza ezeket. Elég jól működött, de a háttérben fölöslegesen hajtotta a procit, így lecseréltem erre: GPS Monitor Premium [link].
A kirakható widget segítségével pár másodperc alatt lehúzza wifiről a friss adatbázist, ennek segítségével a GPS kb. 25 másodperc alatt 6-8 fix holdat talál. Enélkül mindez 4-5 perc alatt sikerült.
Másik nagy előnye, hogy szinte nulla az erőforrás igénye, szerintem megéri az árát.
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asztalos klub
- Mobil flották
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Még mindig készül a The Division: Resurgence (Android, iOS)
- PlayStation 5
- Arc Raiders
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Corsair T3 RUSH gamer, irodai szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest